Şimdi Ara

Samsung J7 [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.649
Cevap
24
Favori
99.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cd99

Şu prime kullanipta yorum yapacak olan yokmu bu cihazin ekranina takildim ben tft ekran oldugu icin

Ekran için bu videoyu bulabildim. Kaç gündür gezmediğim yer kalmadı ama teşhir üründe bulamadım.
    Geçmiş sayfalarda bir üye aldım dedi ama sonra hiç konuya mesaj atmadı. Bu gidişle ilk alan ben olacam gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyoshocu -- 16 Ekim 2016; 11:31:34 >

• kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Ben ekran olayından sonra 2016 almaya karar verdim ama prime kafamı karaştırıyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoppia H kullanıcısına yanıt
    Bende bir suru video izledim sanki biraz sarimtirak gibi prime ama ozellikler cok iyi tft degil ips lcd olsa tereddut bile etmem almak icin youtube dada hic turkce inceleme yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Eğer istanbulda oturuyorsanız forum istanbuldaki samsungda inceleyebilirsiniz iki telefon da yan yana duruyor (yrnikapıdan metroya binin Kocatepe durağında inin ). Bunun dışında cevahirde de samsung şubesi var orada da vardır herhalde

• hoppia H kullanıcısına yanıt
    Bir başkasının demesine bakmayın mutlaka iki cihazı da canlı olarak inceleyin öyle karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Fin -- 16 Ekim 2016; 12:57:42 >
  • Epey.com da şuan kullandığım gm 4g ile j7 prime-2016 versiyonu-galaxy c7 yi kıyasladım.
    Benim general mobile 4g de olan sensörler bu telefonlarda yok. Özellikle jiroskop ve pusula yok.
    Navigasyon kullanırken bunların olmaması sıkınt ı yaratabilir.

Ayrıca son dönemlerde popüler olan 360 derece videolar var. Örneğin araba firmaları yapıyorlar. Siz telefonu sağa sola yukarı aşağı çevirdikçe görüntü dönüyor. Jiroskop olmazsa bu özellik çalışmaz diyorlar.
    Benim 500TL lik telefonda olan özelliklerin 2 katı değerindeki telde olmaması hayal kırıklığı yarattı.
    Yine olmadı Samsung bu telefonu almaktan vazgeçtim.
    @cd99 @Uçan Fin @hoppia

http://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/26640-46590-61287/general-mobile-4g-dual-sim_general-mobile-gm-5-plus_samsung-galaxy-j7-prime/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyoshocu -- 16 Ekim 2016; 19:11:13 >

• Bugun teknosada prime la 2016 yi yanyana koydum inceledim ozellik ve goruntu olarak prime cok onde ama iş ekrana gelince bana ekran kotu geldi ikisindede acık hava moduna aldim prime in simgeler soluk duruyo tft gercekten kotu ips lcd olsaydi bugun terddut etmeden alicaktim ama vazgectim

• Migrosta satılan Delta garantili Samsung J7(2016) beyaz. Çift hatlı.

Radyo var.

Arkadaş Teknosadan aldı. Radyo yok.
  • Migrosta 1.099 TL.
  • Merhaba, j7 710 ile 700f arasında tam olarak ne fark var acaba? Çift simden baska? J7 almayi düşünüyorum ama hangisini almalıyım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 17 Ekim 2016; 23:30:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • j7ye radyo yüklenemiyor mu fabrika ayarlarından gelmese bile? Bir de ne kadarlık ekran süresi alıyorsunuz bu telefonlar arkadaşlar? Cihazdan memnun musunuz?
  • Bir de arkadaşlar, özelliklerde bildirim ışığı yok yazıyor. Bu sorunu nasıl çözüyorsunuz ? Bildirim ışıksız telefon mu olur bu devirde. İllaki bir tane saçma sapan bir şeyi olacak

• BLUESTREAM kullanıcısına yanıt
    Noled uygulaması iyi iş goruyor bildirim icin..bildirim ışığından bile daha kullanisli bana gore..hic aratmiyor..

• sub182 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bir de ortalama kaç saat ekran süresi alıyorsunuz? Pil performansı nasıl?
    Cihazın hoşuna gitmeyen yönleri var mı size göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLUESTREAM

Çok teşekkür ederim. Bir de ortalama kaç saat ekran süresi alıyorsunuz? Pil performansı nasıl?
    Cihazın hoşuna gitmeyen yönleri var mı size göre?

selam..ortalama 10-11 saat ekran suresı aldım..sımdıye kadar boyle batarya performansı olan cıhaz kullanmadım desem yerıdır..ama eksikleri var elbet..alltaki 2 tus (back ve recent) ısıksız ve tıtremıyor..karanlıkta goremıyorsunuz onları ve gerı basmalarda sorun oluyor..hıssetmek gerekıyor bana gore..note 4 ten gectıgım ıcın bana yavas geldı..oyun ve ınternet tarayıcı performansı da benı tatmın etmedı..bu nedenle bunu arkadasıma satıp c7 almayı dusunuyorum..gundelik kullanım ıcın mukemmel..bayagı saglam..elımde ıkı ucundan tutup saga sola egmeye calıstıgımda en ufak gıcırtı ve esneme olmuyor..tas gıbı..ozellikle pil omru super.. 40 -44 saate kadar cıkabılıyor normal kullanımda..wifi veya 4g hep acık halde..cıkarılabılır pilli olması baska bır avantaj..zaten alibaba dan batarya da almıstım yedek..radyosu ıyı cekıyor..kitap okuyup film izlemek icin ideal..muzık de keyıf verıyor..ama dedıgım gıbı oyun ve ınternet tarayıcısı benı tatmın etmedı..3 4 tane ayrı sekme actıgınızda yavaslama olmakta..2gb ram ne yazık kı yetersız..en azından bana gore..dokunmalı gerı bıldırım de yok..yanı ekran secımlerı yaptıgınızda tıtresım olmuyor..klavyede tıtresım yok..gerı tusuna bastıgınıda da..yazı yazarken tıtresım olmadan yazmaya alısamadım acıkcası..otomatık parlaklık sensoru yok ama bu cok sorun olmadı benım ıcın..kamera dusuk ısıkta pek ıs yapmıyor..custom rom secenegı henuz yok kı bu da baya onemlıdır bana gore..zar zor root edıp x-posed framework ve bırkac modul kurmayı da becerebıldım..ama zamanla kullanıcıları cogaldıkca bunlar da olur sanırım..bu bahsettıgım seyler sızın ıcın onemlı degılse ve agır kullanıcı degılsenız dusunmeden alın derım..ama tavsıyem ıthalatcı cıhazlarını alın cunku resmı garantılı cıhazlarda radyo yok sanırım..sahsen 2 gun batarya omrune alıstım..bundan sonra ne kullansam boyle tatmın etmez benı sanırım:) ama sansımı c7 ıle deneyecegım ki ilk kez pili cıkmayan bır cıhaz kullanmıs olacagım..umarım ona da alısırım..zaten artık samsung un yuksek segmentlı telefonlarını kullanmayı dusunmuyorum..gereksız yere servet harcamaya gerekyok.aslında a9 proyu beklıyordum ama gelmedıgı ıcın c7 de karar kıldım..
    umarım cıhaz hakkında aydınlatıcı olmusumdur..yanlıs anlamayın cıhaz gayet ıyı ama benım gıbı agır kullanıcı ıcın degıl :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 18 Ekim 2016; 23:25:28 >

• J7 prime ı oşan arkadaşlar telefonde suya dayaniklilik varmi kutusunda (kimse denememiştir ama) falan yaziyomu internette heryerde su testi var özelliklerinde göremedim hiçbiyerde bilgisi olan yardim edebilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: hoppia

Beni j7 2016 mı j7 prime mı ikileminden kurtaracak biri var mı

J7 prime alirsan tft bir ekrana sahip olacaksin ve guc tuketimi amolede gore daha fazla ve soluk pilini degisme gibi bir ihtimalin olmayacak ekran full hd oldugu icin islemciye binen yuk daha fazla olacak ve performans j7 2016 ya gore daha dusuk olacak kesinlikle oyle bir hata yapma al j7 2016 yi hizin ekranin canliliginin akla zarar pil suresinin tadini cikar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighthunter9 -- 19 Ekim 2016; 18:45:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub182

Noled uygulaması iyi iş goruyor bildirim icin..bildirim ışığından bile daha kullanisli bana gore..hic aratmiyor..

Uygulama çok güzel teşekkürler

• sub182 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu kadar detaylı ve güzel bir değerlendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim. Açıkçası bu cihazı almayı düşünen bir çok arkadaşa çok yardımcı olacaktır bu yaptığınız objektif değerlendirmeler.
    Benim için pil süresinin iyi olması ve değiştirilebilir bir pilinin olması çok önemli bir tercih sebebi. Çünkü günümüz teknolojisinde bir çok uygulama ve oyun bataryanın hemen bitmesine sebep oluyor. Alttaki tuşların ışıksız olması çok kötü olmuş. Şu an kullandığım GM Discovery de bile var bu özellik.
    Sanırım sen ithalatçı garantili almışsın. Piyasaya baktığımda ithalat ile samsung garantili fiyat arasında 150 tl gibi bir fark var. Bu fark önemli değil de neden samsung garantili telefonlarda radyo yok anlayabilmiş değilim :( Açıkçası paralel ithalatçıların servis yorumlarını okuduktan sonra ürün bozulursa bir nevi garantisiz gibi kalıyor. Cihazın aylarca serviste kalmasından tutun da telefonları kimsenin açmamasına kadar yüzlerce sorun var ve bu yüzden samsung garantili almak istiyorum ama onda da radyo yok. Sanırım bir de çift hat farkı var ama o benim için önemli değil.

Anlamadığım konulardan bir tanesi neden samsung'un kendi tarayıcısını kullanıyorsunuz? Ben chrome veya boat browser kullanıyorum mevcut telefonumda ve çok memnunum. Ancak kendi tarayıcısında 2gblık bir aletin neden 4-5 sayfa açıldığında yavaşlar,anlayamadım. İşlemcisi mi güçlü değil,yoksa belleği mi yeterli değil?

Yazı yazarken titreşimi hiç kullanmadığım için bu çok önemli değil benim için. Ama otomatik parlaklık sensörü niye yok onu anlamadım. Güncel telefonların neredeyse tamamında bu özellik varken Samsung bu telefonda niye bu özelliği koymamış acaba.

Son olarak "benim gibi ağır kullanıcı"dan kastınız nedir? Telefondan beklentileriniz mi fazla,yoksa çok mu sabırsızsınız,yoksa hız konusunda telefon sizin isteklerinize yeterince cevap veremiyor mu?

Teşekkürler.

• BLUESTREAM kullanıcısına yanıt
    selam yine..ozellikle paralel ithalat almıstım..hem radyo icin hem de hesaplı olsun diye..garantiyi umursamam pek..simdiye kadar hicbir telefonumu garantiye goturmedim..note 4 un ılkini parcaladım balkondan dusurup..ikinciyi de suya dusurdum..cop oldu anlayacagın..garantı bir isime yaramadı pek yani..her durumda pasa pasa parasını verıp yaptırman gerekıyor..benim icin onemli olan garantılı degıl yasal olması..yanı pasaport kayıtlı kacak vs. o9lmasın ve faturası olsun kafi benim icin..ayrıca radyo da onemlı tabı..sozde garantılı dıye daha az ozellıge(radyo vs.) daha fazla para vermek pek mantıklı gelmıyor bana sahsen..tarayıcı konusuna gelınce..cıhazın kendı tarayıcısı bana pek kullanıslı gelmıyor..yıllardır maxthon ve firefox tarayıcı kullanıyorum pc ve telefonlarımda..tadından yenmez..ozellıkle firefoxta video indirebilme ozellıgı cok ısıme yarar..cihaz la birlikte gelen hıcbır uygulamayı kullanmam neredeyse..muzık calar,tarayıcı,video oynatıcı,launcher,vs .icin alıstıgım programları kullanırım..sadece telefon ,sms ve kamerayı kullanıyorum cıhazla gelen..zaten cıhazı aldıgımda ılk ıs root eder dpi ve fontu degıstırır gereksız ıvır zıvırı kaldırırım telefondan..kullanmadıgım proları tutmam..ama kullandıklarımı da tam kullanırım:) agır kullanıcıyım dedım bu yuzden..yanı bıryandan fılm ındırıken bır yandan nette dolasırım (ki 8-10 sekme acarım genelde en az),bunları yaparken de altta yarım kaldıgım oyun beklemede olur,cizim yaparken kullandıgım acı hesaplama programı calısırken,ocr scanner programıyla fotosunu cektıgım dokumanı excel e atar kaydederim ve hatta bazen muzık bile calabilir geride:) mesela evdeyken laptobumu acmadan bile epey ısımı gorebılıyorum telefonla..nette bırseyler aramak,ya da fılm muzık ındırmek ya da dınlemek gibi..kısacası hem bıraz sabırsızım ;hem de o kadar para verıyorsam o cihazı son byte ına,son pixel ine hatta son mah ine kadar kullanmalıyım dıye dusunuyorum :) aklıma gelmısken son bır dezavantajdan bahsedeyım j7 dekı..hafıza..16 gb da bana yetmedı ne yazık kı..tasınabılenlerı tasıdım hafıza kartına(200gb sandısk) ama ne yazık kı tum oyun program vs dataları tasınamıyor..
    kısacası j7 iyi bir telefon..o pil omru ıcın bıle alınır..benıım gıbı at kosturur gıbı abanmayacaksanız hıc dusunmeyın..aslında az daha bekleyıp s8 i falan dusunebilirdim amao cihazlara da o kadar para verılmez..su ve toza dayanıklı olması dısında faydası yok benım ıcın..bu nedenle uzun vadelı kullanmak uzere c7 yı aldım bugun..herseyı ıyı..yeterlı bana gore..cıkmayan pil ve tıtresım dısında:)..bunun da tusları tıtremıyor :)) ulan bu samsung muhendıslerı takmıs tıtresıme :)iyi ki aydınlatması var ama..bu arada c7 de bılıdırm ısıgı var ama o kadar alıstım kı noled uygulamasına ,yenıden kurdum buna da..bıldırım ısıgını da kısıtladım ıyıce :)
    ıyı forumlar herkese...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.