Şimdi Ara

Samsung J7 [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.649
Cevap
24
Favori
99.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine harika yazmışsınız. Çok aydınlatıcı benim için.
    Açıkçası ben sizin kadar ağır bir kullanıcı değilim. Telefondan beklentilerim de öyle ahım şahım değil. Ama en azından pil,müzik,az biraz oyun ve kamera-video performansı biraz iyi olsun. Aklımda Lenovo K5 vardı ancak okuduğum bazı olumsuz yorumlar nedeniyle neredeyse vazgeçtim ve bu telefona yöneldim. Bunun da saydığınız eksileri var ama K5 e göre biraz daha pahalı olsa da sadece pil perfomansı için bile aradaki farka değer diye düşünüyorum.

Garanti konusunda sizinki de bir bakış açısı ama sonuçta bunlar kul yapımı şeyler ve elbette bozulabilir. Yakın zamanda benim yeğenimin LG3 telefonu kapandı ve bir daha açılmadı. 1 ay ithalatçı serviste kaldı. Onlarca kez aradık ve bayağı uğraştık. En sonunda para iadesi aldık şükür ama paralel ithalatlardan bu yüzden bayağı soğudum. Okuduğum kadarıyla garantiye işi düşenler de benzer sıkıntılar yaşıyorlar ama çoğu da çözülmeden kalıyor. Ha tabiki hiç garantiye iş de düşmeyebilir ama düştüğünde de 1000 lira civarındaki bir telefonun çöp olması da yazık olur. Ayrıca size bir telefon için aşırı para vermeme konusunda da katılıyorum. SoSonuçta en kralını 3 sene ancak kullanıyorsun,sonra ister istemez değiştirme gereği duyuyorsun.

16 gblık hafızanın ne kadarını kullanabiliyorsunuz? Yeni program kurmak istediğinizde sürekli yetersiz hafıza hatası alıyor musunuz? Bir de müzik ve kulaklığı performansı nasıl?
    Teşekkürler
    Bu arada yeni telefonunuz hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLUESTREAM -- 20 Ekim 2016; 0:43:23 >

• nighthunter9 N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLUESTREAM

Yine harika yazmışsınız. Çok aydınlatıcı benim için.
    Açıkçası ben sizin kadar ağır bir kullanıcı değilim. Telefondan beklentilerim de öyle ahım şahım değil. Ama en azından pil,müzik,az biraz oyun ve kamera-video performansı biraz iyi olsun. Aklımda Lenovo K5 vardı ancak okuduğum bazı olumsuz yorumlar nedeniyle neredeyse vazgeçtim ve bu telefona yöneldim. Bunun da saydığınız eksileri var ama K5 e göre biraz daha pahalı olsa da sadece pil perfomansı için bile aradaki farka değer diye düşünüyorum.

Garanti konusunda sizinki de bir bakış açısı ama sonuçta bunlar kul yapımı şeyler ve elbette bozulabilir. Yakın zamanda benim yeğenimin LG3 telefonu kapandı ve bir daha açılmadı. 1 ay ithalatçı serviste kaldı. Onlarca kez aradık ve bayağı uğraştık. En sonunda para iadesi aldık şükür ama paralel ithalatlardan bu yüzden bayağı soğudum. Okuduğum kadarıyla garantiye işi düşenler de benzer sıkıntılar yaşıyorlar ama çoğu da çözülmeden kalıyor. Ha tabiki hiç garantiye iş de düşmeyebilir ama düştüğünde de 1000 lira civarındaki bir telefonun çöp olması da yazık olur. Ayrıca size bir telefon için aşırı para vermeme konusunda da katılıyorum. SoSonuçta en kralını 3 sene ancak kullanıyorsun,sonra ister istemez değiştirme gereği duyuyorsun.

16 gblık hafızanın ne kadarını kullanabiliyorsunuz? Yeni program kurmak istediğinizde sürekli yetersiz hafıza hatası alıyor musunuz? Bir de müzik ve kulaklığı performansı nasıl?
    Teşekkürler
    Bu arada yeni telefonunuz hayırlı olsun.

tesekkurler..hafızanın ne kadar kaldıgını su an hatırlamıyorum..11gb bos oluyor galıba ılk acılısta..kulaklıgı da denemedım..eski tip kulaklık kullanıyorum..kulak ıcıne tam gırenlere alısamadım hala..ses kalıtesı kulaklıga gore degısıyor tabı ama ben memnun kaldım..hoparlor sesı bıraz kısık gıbı gedı,ama ses fena degıl..ses kalıtesıne o kadar takmam telefonlarda ,o nedenle pek saglıklı yorum yapapam bu konuda..garantı konusuna gelınce; paralel ithalatı dusunun derim..hem radyosu var hem de daha dusuk fiyatlı..elektronik isi sans isi elbet ola ki sorun cıkarsa samsung un servisi de pek ahım sahım hizmet vermıyor artık..simdiye kadar perte cıkardıgım 2 note 4 dısında hıcbır telefonum servislik olmadı..esımın eskı telefonunun ekranı kırıldıgında samsung nerdeyse telefon fıyatı cektı..gıttım baska yerde 3 te 1 fıyatına yaptırdım..gercı o ekran da 3 ay sonra bozuldu,o ayrı konu:) cıhazı alırken sıgorta da yaptırabılırsınız..1 yıl ıcın kafanız rahat olur..c7 yı alırken dusundum ama son anda vazgectım nedense..
    j7 de kenarda duruyor oyle..arkadasım vazgectı iphone alacakmıs..dusunursenız sıze de verebılırım..1 ay kullanılmıs dusunursenız tabı :)
    iyi forumlar..

• J7 2016 sınırları zorluyor, tabi burada ekranı iyice kısmıştım

Samsung J7 [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub182

selam yine..ozellikle paralel ithalat almıstım..hem radyo icin hem de hesaplı olsun diye..garantiyi umursamam pek..simdiye kadar hicbir telefonumu garantiye goturmedim..note 4 un ılkini parcaladım balkondan dusurup..ikinciyi de suya dusurdum..cop oldu anlayacagın..garantı bir isime yaramadı pek yani..her durumda pasa pasa parasını verıp yaptırman gerekıyor..benim icin onemli olan garantılı degıl yasal olması..yanı pasaport kayıtlı kacak vs. o9lmasın ve faturası olsun kafi benim icin..ayrıca radyo da onemlı tabı..sozde garantılı dıye daha az ozellıge(radyo vs.) daha fazla para vermek pek mantıklı gelmıyor bana sahsen..tarayıcı konusuna gelınce..cıhazın kendı tarayıcısı bana pek kullanıslı gelmıyor..yıllardır maxthon ve firefox tarayıcı kullanıyorum pc ve telefonlarımda..tadından yenmez..ozellıkle firefoxta video indirebilme ozellıgı cok ısıme yarar..cihaz la birlikte gelen hıcbır uygulamayı kullanmam neredeyse..muzık calar,tarayıcı,video oynatıcı,launcher,vs .icin alıstıgım programları kullanırım..sadece telefon ,sms ve kamerayı kullanıyorum cıhazla gelen..zaten cıhazı aldıgımda ılk ıs root eder dpi ve fontu degıstırır gereksız ıvır zıvırı kaldırırım telefondan..kullanmadıgım proları tutmam..ama kullandıklarımı da tam kullanırım:) agır kullanıcıyım dedım bu yuzden..yanı bıryandan fılm ındırıken bır yandan nette dolasırım (ki 8-10 sekme acarım genelde en az),bunları yaparken de altta yarım kaldıgım oyun beklemede olur,cizim yaparken kullandıgım acı hesaplama programı calısırken,ocr scanner programıyla fotosunu cektıgım dokumanı excel e atar kaydederim ve hatta bazen muzık bile calabilir geride:) mesela evdeyken laptobumu acmadan bile epey ısımı gorebılıyorum telefonla..nette bırseyler aramak,ya da fılm muzık ındırmek ya da dınlemek gibi..kısacası hem bıraz sabırsızım ;hem de o kadar para verıyorsam o cihazı son byte ına,son pixel ine hatta son mah ine kadar kullanmalıyım dıye dusunuyorum :) aklıma gelmısken son bır dezavantajdan bahsedeyım j7 dekı..hafıza..16 gb da bana yetmedı ne yazık kı..tasınabılenlerı tasıdım hafıza kartına(200gb sandısk) ama ne yazık kı tum oyun program vs dataları tasınamıyor..
    kısacası j7 iyi bir telefon..o pil omru ıcın bıle alınır..benıım gıbı at kosturur gıbı abanmayacaksanız hıc dusunmeyın..aslında az daha bekleyıp s8 i falan dusunebilirdim amao cihazlara da o kadar para verılmez..su ve toza dayanıklı olması dısında faydası yok benım ıcın..bu nedenle uzun vadelı kullanmak uzere c7 yı aldım bugun..herseyı ıyı..yeterlı bana gore..cıkmayan pil ve tıtresım dısında:)..bunun da tusları tıtremıyor :)) ulan bu samsung muhendıslerı takmıs tıtresıme :)iyi ki aydınlatması var ama..bu arada c7 de bılıdırm ısıgı var ama o kadar alıstım kı noled uygulamasına ,yenıden kurdum buna da..bıldırım ısıgını da kısıtladım ıyıce :)
    ıyı forumlar herkese...

Böyle bir değerlendirmeden ben şahsım adına memnuniyet duydum. Teşekkür ederim. Birde kullandığınız uygulamaları özelleştirmeleri ve kullanıcı deneyimlerinizi almayı rica edersem iyi olur.

• HeKiMoĞLu-47 kullanıcısına yanıt
    Kapalı sarja özen gösterin yeter ve ilk seferde şarji birirmeyin direk şarj edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Neden ilk seferde şarjı bitirmeyelim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoppia H kullanıcısına yanıt
    Çünkü bataryayi tükenmeye alıştırıyor ayrıca kullanım kılavuzu da dediğimi öneriyor.

• hoppia H kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bende batarya sorunu çıkmaya başladı bazen paket açıkken ekran kapali bakıyorum yüzde 5 yemiş rahat.

aynı soruun bende de var pil kullanımına baktığım da ilk sırayı ekran ve hücre askıda alıyor gece yatarken bakıyorum bide sabah kalktığım da en az 4 yada 5 gitmiş son güncellemeden sonra mı böyle oldu acaba.
  • vlkn23 V kullanıcısına yanıt
    O kadar foruma sordum bir Allah ın kulu cevap vermedi varsa yoksa j7 prime. J7 prime başlığı açın orda konuşun burada 3 kere sorup yanıt alamadım. Gerçi o kadar da etkilemedi güncelleme muhtemelen güvenlik patch ile ilgiliydi.
    Wallet view i ve bazı sensör özellikleri kapatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeKiMoĞLu-47

quote:

Orijinalden alıntı: sub182

selam yine..ozellikle paralel ithalat almıstım..hem radyo icin hem de hesaplı olsun diye..garantiyi umursamam pek..simdiye kadar hicbir telefonumu garantiye goturmedim..note 4 un ılkini parcaladım balkondan dusurup..ikinciyi de suya dusurdum..cop oldu anlayacagın..garantı bir isime yaramadı pek yani..her durumda pasa pasa parasını verıp yaptırman gerekıyor..benim icin onemli olan garantılı degıl yasal olması..yanı pasaport kayıtlı kacak vs. o9lmasın ve faturası olsun kafi benim icin..ayrıca radyo da onemlı tabı..sozde garantılı dıye daha az ozellıge(radyo vs.) daha fazla para vermek pek mantıklı gelmıyor bana sahsen..tarayıcı konusuna gelınce..cıhazın kendı tarayıcısı bana pek kullanıslı gelmıyor..yıllardır maxthon ve firefox tarayıcı kullanıyorum pc ve telefonlarımda..tadından yenmez..ozellıkle firefoxta video indirebilme ozellıgı cok ısıme yarar..cihaz la birlikte gelen hıcbır uygulamayı kullanmam neredeyse..muzık calar,tarayıcı,video oynatıcı,launcher,vs .icin alıstıgım programları kullanırım..sadece telefon ,sms ve kamerayı kullanıyorum cıhazla gelen..zaten cıhazı aldıgımda ılk ıs root eder dpi ve fontu degıstırır gereksız ıvır zıvırı kaldırırım telefondan..kullanmadıgım proları tutmam..ama kullandıklarımı da tam kullanırım:) agır kullanıcıyım dedım bu yuzden..yanı bıryandan fılm ındırıken bır yandan nette dolasırım (ki 8-10 sekme acarım genelde en az),bunları yaparken de altta yarım kaldıgım oyun beklemede olur,cizim yaparken kullandıgım acı hesaplama programı calısırken,ocr scanner programıyla fotosunu cektıgım dokumanı excel e atar kaydederim ve hatta bazen muzık bile calabilir geride:) mesela evdeyken laptobumu acmadan bile epey ısımı gorebılıyorum telefonla..nette bırseyler aramak,ya da fılm muzık ındırmek ya da dınlemek gibi..kısacası hem bıraz sabırsızım ;hem de o kadar para verıyorsam o cihazı son byte ına,son pixel ine hatta son mah ine kadar kullanmalıyım dıye dusunuyorum :) aklıma gelmısken son bır dezavantajdan bahsedeyım j7 dekı..hafıza..16 gb da bana yetmedı ne yazık kı..tasınabılenlerı tasıdım hafıza kartına(200gb sandısk) ama ne yazık kı tum oyun program vs dataları tasınamıyor..
    kısacası j7 iyi bir telefon..o pil omru ıcın bıle alınır..benıım gıbı at kosturur gıbı abanmayacaksanız hıc dusunmeyın..aslında az daha bekleyıp s8 i falan dusunebilirdim amao cihazlara da o kadar para verılmez..su ve toza dayanıklı olması dısında faydası yok benım ıcın..bu nedenle uzun vadelı kullanmak uzere c7 yı aldım bugun..herseyı ıyı..yeterlı bana gore..cıkmayan pil ve tıtresım dısında:)..bunun da tusları tıtremıyor :)) ulan bu samsung muhendıslerı takmıs tıtresıme :)iyi ki aydınlatması var ama..bu arada c7 de bılıdırm ısıgı var ama o kadar alıstım kı noled uygulamasına ,yenıden kurdum buna da..bıldırım ısıgını da kısıtladım ıyıce :)
    ıyı forumlar herkese...

Böyle bir değerlendirmeden ben şahsım adına memnuniyet duydum. Teşekkür ederim. Birde kullandığınız uygulamaları özelleştirmeleri ve kullanıcı deneyimlerinizi almayı rica edersem iyi olur.

root ettikten sonra gereksiz cöpü temizlerim once..sonra ekranı daha verimli kullanmak dpi degistiririm..(easy dpi changer adlı ucretsız proramla yapmak kolay..ama dpi a dikkat edin ,desteklenmeyen dpi da cihaz bootloop a dusuyor..tekrar rom yuklemeniz gerekir..j7 2016 nın ilk dpi 268 di galiba..ben 220 ye ayarlıyorum)..sonra fontu degıstırırm..ifont diye bir uygulama var..fena degil..kendı zevk ve goz alıskanlıgınıza gore bir font secip uygulayabilirsiniz.. adw launcher kullanıyorum..ram pil ve hafızaları takip icin de memory and storage widget var bayagı faydalı..2 tane de olmazsa olmazım var..titanium backup ve solid explorer dosya yonetici..ekran goruntusu alamıyorum cunku su an c7 kullanıyorum..ve daha root etmedım onu..aklıma gelenler bunlar..ama suna emin olun; samsung cihazlarını root edilip gereksiz uygulamaları silmedikce tam verim ve iyi pil omru alınamıyor..ben alamıyorum sahsen..c7 yi hala root edemedim,biraz daha bekleyecez mecbur..
    iyi forumlar herkese..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 21 Ekim 2016; 15:32:55 >

işe yarıyormu bide tam olarak neleri kapatıcam anlamadım orayı ?
  • vlkn23 V kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş özelliklerde ne varsa kapatın

• Bugün prime ve j7 yi yanyana inceleme fırsatım oldu kararım kesinlikle j7-6 den yana..
    Ekran ve kasa kalite açısından ve ekran sağlamlığı olarak j7 açık ara şahsi görüşüm önde..
    Mutlaka iki cihazı da yanyana inceleyin!

• quote:

Orijinalden alıntı: Byone

Bugün prime ve j7 yi yanyana inceleme fırsatım oldu kararım kesinlikle j7-6 den yana..
    Ekran ve kasa kalite açısından ve ekran sağlamlığı olarak j7 açık ara şahsi görüşüm önde..
    Mutlaka iki cihazı da yanyana inceleyin!

bugün bende inceledim. Hala kafam net değil. Amoled ekran daha canlı gibi.
    J7 prime modelinde fm radyo mevcut.
    j7 2016 da radyo yok.
    j7 prime tam istediğim özellikte ama ekran j7 2016 daha iyi gibi ama çözünürlüğü daha az

Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]
    Samsung J7 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyoshocu -- 21 Ekim 2016; 22:00:49 >

• kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Bence iki telefonun da eksiklikleri var. ben de j7 yi araştırıyordum ama a5 2016 daha mantıklı iki telefona göre. sıcak fırsatlarda n11 konusu var oradan 100 lira indirim yakalanırsa a5 2016 daha iyi seçim bence.

a5 2016 özellikleri
    http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a5_(2016)-7789.php
  • kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt üzerinde prime x2 çözünürlük farkı var!
    Lakin gözün hükmü tam tersini söylüyor 😆

• newfel kullanıcısına yanıt
    çok güzel ekran süresi cihazınız rootlu mu acaba
  • Mesajları inceleme fırsatım olmadı da bir sorum vardı, J710'u satıp J7 Prime'ye geçmek mantıklı olur mu sizce de? İki cihaz arasında ne tür farklar var? J710 gayet iyi ancak bir düşündürmedi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Longclaw -- 22 Ekim 2016; 22:28:39 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.