Şimdi Ara

Samsung LE32A330 82 LCD TV alayım mı?.. Şu an almak üzereyim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung LE32A330 82 LCD TV alayım mı?.. Şu an almak üzereyim...

Cihaz hakkındaki fikirleriniz nelerdir? 10.000 kontrast ve 5ms'li bir Vestel'den daha iyi midir?

Cihazın özellikleri:
    Samsung LE32A330 82 LCD TV

Karşılaştırmaya Ekle
    Favorilerime Ekle
    Ürün Özellikleri Ödeme Seçenekleri Ürünü Bulabileceğiniz Mağazalarımız
    Özellikler
    Ekran Türü : LCD
    Ekran Boyutu : 32 "
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    Kontrast Oranı : 15000 : 1
    Ekran Formatı : 16 : 9
    Görüntü Giriş ve Çıkışları : HDMI
    Görüntü Teknolojisi : DNIe
    Tarama Yöntemi : 720p
    HD Ready : Evet/Var
    Full HD : Hayır/Yok
    Renk : Parlak Siyah
    Ağırlık : 18,00 kg

Sanırım 8ms; 15.000 Kontrast yazıyor ama bir başka sitede aynı cihaz için 7.000 kontrast yazıyor? Hangisine inanacağım şaşırdım...

• Samsung
  • Aldım... Bakalım daha önce almak istediğil Vestel Pıxeles modelinden daha iyi ya da kötü mü?
  • Hayırlı olsun,inşallah memnun kalırsınız
  • hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: lodosstadyum

Aldım... Bakalım daha önce almak istediğil Vestel Pıxeles modelinden daha iyi ya da kötü mü?

Aldın he sonundaHadi Hayırlı Olsun sende Kurtardın kendini HOŞGELDİN LCD Dünyasına dostum
  • Daha önce bu cihazı alacaktım:

http://www.vestel.com.tr/msib20/tr/kategoriler/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/pixellence_usb_32825_32_lcd_tv.aspx
    PIXELLENCE USB 32825 32" LCD TVFiyat: 1276,00 TL
    Tanıtım
    Teknik
    Özellikler
    Dökümanlar
    Resimler
    Fiyat Seçenekleri
    ve Kampanyalar

PIXELLENCE OZELLİKLER :
    Renk iyileştirme algoritması : Evet
    Kontrast iyileştirme algoritması : Evet
    Keskinlik arttırma algoritması : Evet
    Ten rengi algılama ve düzeltme : Evet
    TEKNİK ÖZELLİKLER :
    Ekran çözünürlük : 1366x768
    Dinamik kontrast : 10.000:1
    Parlaklık oranı : 500cd/m2
    Tepki Süresi : 5 ms
    Ekran boyutu (cm) : 82
    DMP (Digital Media Player) : Evet
    Geniş izleme açısı : 170° yatay-dikey
    S-VHS girişi : Evet
    Hem televizyon hem bilgisayar monitörü olma özelliği : Evet
    Bilgisayar girişi : Evet
    Bilgisayar olarak çalışırken TV`den ses alabilme : Evet
    Program hafızası : 100
    Tam düz ekran : TFT-LCD
    Teletext : 1000 page text
    Görüntü sistemi : PAL SEC BG/DK/K'/I/I'/L/L'
    Scart girişi : 2 adet (TV, AUX, VCR)
    Audio Video (AV) girişi : 1 Front AV
    Harici hoparlör çıkışı : Evet
    Kulaklık çıkışı : Evet
    Resim formatı : Auto/4:3/16:9
    Stereo : Evet
    Programlar arası otomatik ses seviyesi (AVL) : Evet
    Çocuk kilidi : Evet
    Kablolu yayınlara uyum : Evet
    USB bağlantı : Evet
    Hafıza Kartlarıyla Uyumluluk : Evet
    Otomatik Kanal Arama(PLL) : Evet
    Otomatik kayıt ve Program Arama (A.P.S) : Evet
    OSD (Komutları ekranda görerek verme) : Evet
    Bir önceki programa tek tusla geçebilme (Program değiştirme) : Evet
    Zaman ayarlı kapanma (Sleep timer) : Evet
    Yayın bittiğinde otomatik kapanma : Evet
    İsim verme : Evet
    Etkileşimli yardım menüsü : Evet
    HD Uyumluluk- Yüksek netlik : Evet
    Stand-by güç tüketimi : 1 W
    Combfilter : 3D
    Voltaj aralığı : 220-240V, AC 50 Hz
    Ses çıkış gücü : 2x8 W (RMS)
    Yükseklik : Ayaklı: 602mm
    Ayaksız: 560
    Genişlik : Ayaklı: 804mm
    Ayaksız: 804mm
    Derinlik : Ayaklı: 210mm
    Ayaksız: 120mm
    Ağırlık : Ayaklı: 16.1
    Ayaksız: 14.5
    Virtual dloby surround : Evet
    YPbPr : Evet
    Subwoofer : Evet
    Yüksek tanımlı multimedya girişi (HDMI) : Evet, 3 Adet
    Pc audio in : Evet
    HD ready : Evet
    Pc In (VGA) : Evet
    Toptext : Evet
    Uzakdan kumanda için pil : Evet
    Duvara monte aparatı : Evet

----------------------

Ancak onu almadım;

onou yerine bunu aldım; bı konuda size bağsettiği Samsıng'u aldım. İşte aldığım Samsung'un modeli ve özellikleri:

Samsung LE32A330 82 LCD TV
    Ürün kodu: 1083-100468
    Ekran Türü:LCD
    Ekran Boyutu:32 "
    Ekran Çözünürlüğü:1366 x 768 p
    amsung LE32A330 82 LCD TV
    Ürün kodu: 1083-100468

KDV Dahil Fiyatı: 1.197,00 TL * 54,41 TL X 22 World Taksit
    Sepetime Ekle

Karşılaştırmaya Ekle
    Favorilerime Ekle
    Ürün Özellikleri Ödeme Seçenekleri Ürünü Bulabileceğiniz Mağazalarımız
    Özellikler
    Ekran Türü : LCD
    Ekran Boyutu : 32 "
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    Kontrast Oranı : 15000 : 1
    Ekran Formatı : 16 : 9
    Görüntü Giriş ve Çıkışları : HDMI
    Görüntü Teknolojisi : DNIe
    Tarama Yöntemi : 720p
    HD Ready : Evet/Var
    Full HD : Hayır/Yok
    Renk : Parlak Siyah
    Ağırlık : 18,00 kg

--------------

Evet, sonundaSamsung LE32A330 82 LCD TV aldım. Şimdi üstteki Vestel'in modeliyle, alttaki Samsung'un modeli arasında bir kıyaslama yapıp iyi mi yaptım, kötü mü yaptım, bunu yazar mısınız? Param ancak bunlara yetiyordu... Üstteki Vestel'in USB özelliği hiç işime yaramazdı, benim için önemli olan, normal TV uydu yayınındaki en iyi görüntü kalitesi idi. Samsung'u 1178 YTL'ye 22 ay taksitle aldım. Vestel ise peşin 1276 Ytl idi. 36 ay vadeli fiyatı yaklaşık;1700 civarında idi ve eğer vesteli alsa idim, 36 ay taksitle ayda 45 YTL ödüyerek alacaktım. Oysa şimdi Samsung için 22 ay, ayda 54 YTL olmak üzere taksit ödeyeceğim. Yani fiyat olarak Samsung daha avantajlı... Özellik olarak ne diyorsunuz; sadece haber kanalı izleyen ana görüntü kalitesi konusunda titiz biri için, üstteki Vestel ve Samsung modelleri arasında bir kıyas yapar mısınız? Bu arada, Samsung'un bu modeli için, bu sitede, yani aldığım sitede 15.000 kontrasy yazıyor, ama bir başka sitede aynı model için 7000 kontrast yazıyor, ben hangisine inanayım? Bir de, ne yazık ki, Samsung'un tepki süresi 8ms sanırım, Vestel'inki ise 5ms idi.. -Bu beni üzdü... Çok etkilenir miyim, yoksa Samsung diğer özellikleriyle bunu telafi eder mi? - Bu arada Vestel'in ilgili modelinin kotrast'ı 10.000 idi. Tabu kontrast markaya göre değişken olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar hayırlı olsun ,
    Ms patent'i sharp'ta olan bir uygulamadır...
    8ms altı panel yoktur.... sharp-pıoneer hariç ! Pıoneer'da sharp ASV vardır Bunlarda zaten aşırı pahalıdır... Rahat ol yani
    Contrast olayını ise her firma kafasına göre yazıyor test değerleri daha sonra farklı çıkıyor
    Samsung'ta S-PVA kullanılıyor daha doğrusu her panel'de bu var sony , toshıba !!! Samsung'un kendi üretimidir... Vestel'de daha kaliteli birşey kullandığını sanmıyorum...İmkansız yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Ocak 2009; 3:56:06 >

• Bu durumda 8ms altı yazanlar çok da önemli ya da inandırıcı değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lodosstadyum

Bu durumda 8ms altı yazanlar çok da önemli ya da inandırıcı değil mi?

Aynen öyle , İşin uygulaması farklı yada tamamen sallama'da diyebiliriz
  • tabikide samsung
  • nerden aldınız acaba bu fiyatlara öğrenebilir miyim...bende bir lcd alıcamda eğer siz memnunsanız ona göre değerlendirme yapmak istiyorum ve sizin taksit imkanlarınız çok iyi...
  • Buradan, World'a 24 TAKSİT YAPIYOR: http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=100468

Cihazım henüz gelmedi ama Samsung LE32A330 82 LCD TV kullananlar sizin için cihaz hakkında yazabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosstadyum -- 11 Ocak 2009; 15:22:13 >
  • Selam çok kısa bişye söyleyeceğim ben 330un eski serisi olan S81 modelini 1 gün kullandım ardından iade edip M serisi almıştım....................

Bu serilerde CMO panel kulanılıyor S-PVA değil bu nedenle arkaışık ve bulutlanmaya dikkat edin alırken benim aldığım S81de çok ciddi oranda gündüz ışıkta bile farkedilebilen arkaışık sızması vardı,330larda da olabilir buna dikkat edin...

Samsung deyince en az 4 veya 5 serisi alınmalı bu sene içerisinde bana göre............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 11 Ocak 2009; 20:08:13 >
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-37LZD85F-LCD-TV,5029.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archelot -- 11 Ocak 2009; 20:11:12 >
  • Hayırlı olsun.
    Vatan bilgisayarda 861 ytl world karta 2 taksit.
    Güzel bir ürün bu akşam electroworld-mmarket-bimeks-vatan da baktım bu ürüne.En uygunu vatanda.
    Alternatif olarak lg32l2000 modeli de düşünülebilir.Görüntüsü gayet şık.Fiyatı 899 ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Selam çok kısa bişye söyleyeceğim ben 330un eski serisi olan S81 modelini 1 gün kullandım ardından iade edip M serisi almıştım....................

Bu serilerde CMO panel kulanılıyor S-PVA değil bu nedenle arkaışık ve bulutlanmaya dikkat edin alırken benim aldığım S81de çok ciddi oranda gündüz ışıkta bile farkedilebilen arkaışık sızması vardı,330larda da olabilir buna dikkat edin...

Samsung deyince en az 4 veya 5 serisi alınmalı bu sene içerisinde bana göre............

CMO kullanılabilir doğrudur (Ekran boyutu küçüldükçe panelin kaliteside değişiyor Sharp'da bile var bu uygulama) söz konusu samsung ise şaşırmam belki haberin vardır Bir arkadaşımızda S-PVA olması gerekirken başka bir panel çıkmıştı Heran herşey olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Ocak 2009; 23:36:32 >

• Cihazı nihayet eve kurdurdum. Fiyat olarak oldukça hesaplı bir cihaz almama, Samsung markasına fiyat anlamında sadece eski bir modeli - a330 - anca ulaşabilmeme rahmen, cihazdan ve de özeallikle görüntü kalitesinden son derece memnunum. Bu fiyata alabileceğim en iyi görüntü kalitesindeki cihazı almışım meherse. Hatta forumlarda okuduğuma göre Samsung markasının eski bir modelini almama rahmen, görüntü kalitesi kıstasında ise en iyi seçimi yapmışım. Belkide bu anlamda 2-3 milyarlık cihazlardan dahi iyi bir performans elde ettim. Samsung'ların bir üst modellerinden dahi iyi bir görüntü kalitesine sahip olduğu yazılı idi ki, bunu gğözledimle tespit ettim ve hayran kaldım. Çoğu kuşu tüplü tv'sini plazma ya da ylcd'de ararken benim bu cihazımda tüplü tv'ye oranla daha canlı ve parlak bir görüntü var... Tek kötü yanı, hareketli sahnelerde görüntünün kare kare olması ki, bu da sanırım tüm yeni model tv'lerde geçerli. Tepki süresi 8ms imiş. Ama bunun 5ms olanını alsa idim, ne kadar farkederdi ki? Sanmıyorum ki, çok farketsin, sanırım 5ms olsa bile ekrana yansıyan 8ms iliş duyduğum kadarıyla, bu yüzden buna çok takılmadım. Cihazım için bazı siteler 15.000, bazı siteler 7.000 kontrast oranı verirken, sanırım bu oran hangisi olursa olsun, fiilen en iyi görüntüyü yakaladım ben, hem de en ucuz paraya! Yine akıllı bir alışveriş yapmışım...

Yanlız bir sorunum var. Ben zaten onca zamdan sonra elektrik faturalarını zorlanırken ve hemen hemen hiç elektrik harcamayan bir tüplü tv'm varken, şimdi lcd aldığım için kendimi kötü hissediyorum. Plazmalar tüplülerin 4 katı kadar yakıyormuş, bu oran lcd'de 3 katı olsa dahi yandım ben... Zevkle lcd'mi açamıyorum, çok tüketecek diye. Hatta elektrik faturam yükselmesin diye, diğer odadaki eski tüplü tv'mi izlemeye lcd'mi hiç açmamaya başladım. Ne olacak şimdi' Böyle olursa boşuna aldım demek, bunun bir çıkış yolu yok mu? Menüdeki ayarlardan, görüntünün bozulma pahasına enerji tüketimini düşür seçeneğini seçtim. Bunu seçmiş olmam, eğer zararımı büyük ölçüde azaltacak ise, yeniden lcd'min başına geçmeye hazırım. Aksi halde, sanırım lcd gelir seviyesi anlamında bana hitabetmiyor, hadi taksitlerini öderim de, ya yaktığı elektrik? Sizce ne kadar yakar? Korkmaya değer mi?

• aman samsung alma
  • @lodosstadyum bu tip hesaplamalar daha önce verilmişti Plazma alsan ne yapıcak'tın peki
    İçin rahat olsun , Günde 10 saat kullansan ayda 5-10 ytl geçmez elektrik faturan'da
    Akıllı sayaç'ın varsa akşam 22.00 sonra daha'da güzel olur , Saygılar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.