Şimdi Ara

Samsung LE40A552 hakkında ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bi araştırma sürecinden sonra gittiğim teknosa bayisinde beğenmiş olduğum Samsung LE40A552 lcd tv hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum .. Standda bu tv 'nin hemen altında LE40A656 gördüm ve ekranın parlaklığı gayet net bir şekilde farkediliyor ve bu parlaklığı görünce bir an tereddüt ettim acaba bunumu alsam diye fakat fiyat olarak daha pahalı olduğu için 5 serisini düşünmek zorunda kalıyorum ..

Aklıma takılan ikinci konu ise ;

Sd yayınlarda görüntüsünü göremedim rica ettim ama sd yayın hiç bir tv de gösteremiyoruz dedi teknosa yetkilisi..Sd yayınlardaki performansını merak ediyorum ve görmeden de almak istemiyorum pişman olursam diye ..Ürünün özelliklerinden biriside movie plus özelliğinin olması .. Bu özellik sayesinde 100 Hz olmayan bu üründe eksikliği hissettirmeyen bi görüntüden bahsetti teknosa yetkilisi.Örnek olarak futbol maçlarında herkesin korktuğu ve istemediği o bulanıklık oluşmayacaktır dedi fakat futbol izleyip inceleyemediğim için aklımda soru işareti kaldı acaba gerçekten böylemidir diye..

Siz değerli arkadaşlarımdan istediğim bu ürünün kalitesi ne derecededir sizce almalımıyım ? 6 serisi al demeyin çünkü fiyat yüzünden alamayabilirim ..
    Üründe genellikle Sd yayın izlencek (futbol hastası olduğum için genellikle futbol izleyebilirim),arasırada bluray filmler izlencek.. Bu ürüne sahip olan arkadaşlardan ve bu ürün ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum.. Teşekkürler , saygılar..

• walla kardesım ben de almak ıstedım le40a552 modelı dıye samsungun modelı YOOOK anadolu elektronık garantısı altında degılmıs ıst.bılısımın gtırdıgı bı modelmıs ben le40a553 aldım
    kullanımı we goruntusu cook guzel tavsıye ederım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bolsu1

walla kardesım ben de almak ıstedım le40a552 modelı dıye samsungun modelı YOOOK anadolu elektronık garantısı altında degılmıs ıst.bılısımın gtırdıgı bı modelmıs ben le40a553 aldım
    kullanımı we goruntusu cook guzel tavsıye ederım..

Hocam daha bugün gördüm teknosa'da söylediğim ürün mevcut yani LE40A552 modeli..
  • Arkadaşım Ben 2 hafta önce Le-40A615 aldım. İzmir Egemenden 2.050 tl. Peşin para. LE40A656 modeliyle kasası aynı ancak 4 eksik yönü var.

1. 100 hz değil
    2. Ultra Clear Panel değil. Clear panel
    3. 3 adet hdmi çıkışı var 4 değil.
    4. 30000 kontrast 50000 değil.

Ben Samsungdan fazla memnun değilim özellikle sd yayınlarda. Keşke 350-450 Tl arası daha verseydimde LE40656 veya philips 42PFL7603 serisi modellerinden bir tanesini alsaydım. Ama keşke demekle olmuyor.

Sd yayınları nasıl izleyeceksin uydudan mı? hd uydudan mı yoksa kablolu tv den mi?
    Normal uyduyla yada kablo tv ile izleyeceksen tüplü tv aldığın görüntüyü almazsın benden söylemesi.
    Teknosanın tüm mağazalarında sd yayın yayınlamazlar. Çünkü görüntü kötü.
  • Hocam Sd yayını D-Smart ile izliyecem şuanlık ilerde hd-smart alırmıyım bilmem .. Eğer tv yi alırsam zaten altın uçlu scart takıp izlemeyi düşünüyorum ama gerçekten bu tv yi alırsam içime sinermi sinmezmmi bunu bilemiyorum ..
  • proliant siz sd yayını nasıl izliyorsunuz ?
  • sayın theosy
    uydu cihazım dragon s-1200 malum sadece scartla bağlantı yapılabiliyor.
    Ancak altın uçlu scart kablosu hikaye.
    Lcd tv yi kurulumunu yapıldığı ertesi gün yine egemende test amaçlı
    tecknik marka altın uçlu scart kablosu aldım 65 tl ye. Bi hevesle eve gelip taktım bir gram değişme olmadı. Ertesi günü iade ettim.Benim uydu cihazım o kadar iyi göstermiyor ileri düzey component çıkış yok.

Fakat dsmart uydu cihazıyla biraz daha iyi gösterceğine eminim. Arkadaşım şu anda türkiye maçını izliyorum beko 72 flat 100 hz tv mi arar oldum. eğer maç için alacaksan bir daha düşün yada biraz daha para biriktir.
    bence yine karar senin. ben sadece kendi gözümle gördüklerimi tecrübelerimi paylaşıyorum.
  • Teşekkür ederim düşüncelerini paylaşıp yardımcı olduğun için ozaman maç için gidip 100 Hz bi makine almak şart oda para işte
  • Bende LE40A553 var.

LE40551-552-553 arasında fazla bi fark,Hatta hiç bi fark yok die biliorum.Model isimleri böyle.

Tv yi alalı 2 ay kadar oldu Sd yayınlar beraber.Hızlı görüntülerde,altyazı gibi özelliklerde çok ama çok hantal alet.Futbol maçlarını bi şekilde izliyorum.

Pc'yi bilgisayara bağladımğımda ise görüntü harika.Ama hızlı sahnelerde yine hantal alet.

Şu an ki aklım olsa kesinlikle 6 serisine yönelir ya da 100hz olan bi Tv tercihi yapardım.Bu 100 hz gerçekten büyük etki ypaıyor.

Movie plus ise futbol maçlarında hikaye.Bu özellik ile Filmlerin bazı sahnelerinde sanki Aktüel Kamera çekimiymiş gibi bi his verior bunu bariz farkediyosun.Güzel bi özellik ama aletin hantallığını kaldırmıor.

Şu an ki aklım olsa gider tv lerde birebir,futbol maçları ve hızlı görüntüler,altyazılar gibi özellikleri izler öyle yeni bi Tv alırdım.

Pazartesi servis gelicek bakalım inş değiştirirler Tv yi yenisi ile.

Bilemiorum fazla memnun değilim ben bu Tv'den iyi düşün bence.

Şimdi ki alım olsa Hd Ready bi Plasma alırdım.Her türlü keyfime bakardım.

Neyse bunlar benim düşüncelerim belki de değişir fikirlerim zamanla hiç bişiyden fazla memnun olmayan birisi olarak.

İşine yarar inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 1 Nisan 2009; 18:31:56 >

• Forum yukarıda ki mesajımı değşitirmeye izin vermio nedense.

Neyse sd yayınlar "beraber" yazmışım yanlışlıkla."BERBAT" olucaktı o.

Tabii bunda 10 senelik bi scart ive eski bi receiver ile aldıgım görüntğüyü de hesabı katarsak.

Ne yap ne et ya Hd Ready bi plasma,ya da Lcd alıcaksan 100hz özelligi olan bi Lcd al.Pişman olma benim gibi...
  • Teşekkür ederim hocam yardımcı olduğun için biraz daha paraya kıyıp dediğin gibi 100 Hz bi makine almak şart oldu galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: theosy

Teşekkür ederim hocam yardımcı olduğun için biraz daha paraya kıyıp dediğin gibi 100 Hz bi makine almak şart oldu galiba

Biraz daha bekle arkadaşım yaza doğru fiyatlar daha da düşer. 100 hz bir lcd tv alırsın.
  • Duyduğuma göre B serisi çıkmış onlar piyasada çıkınca bu seriler düşer inş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: proliant

Arkadaşım Ben 2 hafta önce Le-40A615 aldım. İzmir Egemenden 2.050 tl. Peşin para. LE40A656 modeliyle kasası aynı ancak 4 eksik yönü var.

1. 100 hz değil
    2. Ultra Clear Panel değil. Clear panel
    3. 3 adet hdmi çıkışı var 4 değil.
    4. 30000 kontrast 50000 değil.

Ben Samsungdan fazla memnun değilim özellikle sd yayınlarda. Keşke 350-450 Tl arası daha verseydimde LE40656 veya philips 42PFL7603 serisi modellerinden bir tanesini alsaydım. Ama keşke demekle olmuyor.

Sd yayınları nasıl izleyeceksin uydudan mı? hd uydudan mı yoksa kablolu tv den mi?
    Normal uyduyla yada kablo tv ile izleyeceksen tüplü tv aldığın görüntüyü almazsın benden söylemesi.
    Teknosanın tüm mağazalarında sd yayın yayınlamazlar. Çünkü görüntü kötü.

samsungun sıtesıne yada cagrı merkezını ara sor kardesım ıstersen samsungun cıkardıgı 40a542 dıye bı model tasarımı yoook samsungun

• Arkadaşlar,
    Bende de Samsung 40 A 615 var,şu anda SD yayın olarak D-smart kullanıyorum ve oldukça memnunum,kesinlikle tavsiye ederim.Sadece sesin az gelmesinden dolayı(ben salonda kullanıyorum,ses dağılıyor da açıkçası) ses sistemi aldım öyle kullanıyorum,şu anda kesinlikle daha iyi ses yönünden performans veriyor.

Futbol maçlarında ise daha iyi keyif alıyorum fakat,ben Samsung'un Sinema Plus özelliğinden pek fazla birşey anlamıyorum.Sinema Plus'u "Yüksek" olarak ayarlıyorum ama bana fazla bir fark yaratmıyor gibi geliyor,daha doğrusu hiç fark göremiyorum.

Ama onun dışında çok memnunum.LG 392 divx player ile HDMI bağlantısı ile upscale yaparak filmlerimi izliyorum.Gerçekten çok iyi performans veriyor.

Bir de dostlar,Ultra clear panel nasıldır,bu modelde yok.

Kolay gelsin,teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: theosy

Arkadaşlar uzun bi araştırma sürecinden sonra gittiğim teknosa bayisinde beğenmiş olduğum Samsung LE40A552 lcd tv hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum .. Standda bu tv 'nin hemen altında LE40A656 gördüm ve ekranın parlaklığı gayet net bir şekilde farkediliyor ve bu parlaklığı görünce bir an tereddüt ettim acaba bunumu alsam diye fakat fiyat olarak daha pahalı olduğu için 5 serisini düşünmek zorunda kalıyorum ..

Aklıma takılan ikinci konu ise ;

Sd yayınlarda görüntüsünü göremedim rica ettim ama sd yayın hiç bir tv de gösteremiyoruz dedi teknosa yetkilisi..Sd yayınlardaki performansını merak ediyorum ve görmeden de almak istemiyorum pişman olursam diye ..Ürünün özelliklerinden biriside movie plus özelliğinin olması .. Bu özellik sayesinde 100 Hz olmayan bu üründe eksikliği hissettirmeyen bi görüntüden bahsetti teknosa yetkilisi.Örnek olarak futbol maçlarında herkesin korktuğu ve istemediği o bulanıklık oluşmayacaktır dedi fakat futbol izleyip inceleyemediğim için aklımda soru işareti kaldı acaba gerçekten böylemidir diye..

Siz değerli arkadaşlarımdan istediğim bu ürünün kalitesi ne derecededir sizce almalımıyım ? 6 serisi al demeyin çünkü fiyat yüzünden alamayabilirim ..
    Üründe genellikle Sd yayın izlencek (futbol hastası olduğum için genellikle futbol izleyebilirim),arasırada bluray filmler izlencek.. Bu ürüne sahip olan arkadaşlardan ve bu ürün ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum.. Teşekkürler , saygılar..

• Arkadaşlar,

Sizlere bir sorum olacak.Samsung'un görüntü ayarlarından "Netlik" ayarını genellikle hangi düzeyde tutmalıyız,ben fazla birşey anlamıyorum bu ayardan hiçbir değişiklik göremiyorum.

Bir de Arka Aydınlatma ayarını ben genellikle yüksek kullanıyorum.9-10 gibi kullanıyorum.Acaba bu normal midir,sizlerin bu konuda ayar düzeniniz nasıl,ayrıca aşağıda kullandığım ortalama ayarlarımı yazıyorum.

SD yayınlarda(Divx film izlerken divx player'dan genellikle de aynı ayarları kullanıyorum)

Cihaz : 40 A 615

Görüntü modu : dinamik
    Arka aydınlatma: 9-10
    Kontrast : 90-95
    Netlik : 75
    Renk : 50
    Parlaklık : 65,Sizlerin de ayarlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
  • netliği artırıp azaltsandan hiç bir değişiklik olmuyor. Ben standart modda kullanıyordum. Ancak dinamik moda döndüm. Diğer ayarları seninkinin aynısı. ayrıntılardaki ayarlarında yazabilirmisin.

quote:

Orjinalden alıntı: msendogan33

Arkadaşlar,

Sizlere bir sorum olacak.Samsung'un görüntü ayarlarından "Netlik" ayarını genellikle hangi düzeyde tutmalıyız,ben fazla birşey anlamıyorum bu ayardan hiçbir değişiklik göremiyorum.

Bir de Arka Aydınlatma ayarını ben genellikle yüksek kullanıyorum.9-10 gibi kullanıyorum.Acaba bu normal midir,sizlerin bu konuda ayar düzeniniz nasıl,ayrıca aşağıda kullandığım ortalama ayarlarımı yazıyorum.

SD yayınlarda(Divx film izlerken divx player'dan genellikle de aynı ayarları kullanıyorum)

Cihaz : 40 A 615

Görüntü modu : dinamik
    Arka aydınlatma: 9-10
    Kontrast : 90-95
    Netlik : 75
    Renk : 50
    Parlaklık : 65,Sizlerin de ayarlarınızı bekliyorum,teşekkürler.

• quote:

Futbol maçlarında ise daha iyi keyif alıyorum fakat,ben Samsung'un Sinema Plus özelliğinden pek fazla birşey anlamıyorum.Sinema Plus'u "Yüksek" olarak ayarlıyorum ama bana fazla bir fark yaratmıyor gibi geliyor,daha doğrusu hiç fark göremiyorum.

Git dvd cihazına 1 adet Divx film ya da Dvd film tak.Hareketli bi sahne bul ve bunu Movie Plus'sız izle öncelikle.Daha sonra Movie Plus'li.

Bende senin gibi bu özelliğin hiçbi işe yaramadığını düşünüyordum ilk başları ama 1-2 film izledikten sonra bu özelliğin farkına vardım.

Bu özellikle ile çekimlerde sanki bi Aktüel Kamera ile çekim yapılmış gibi bi görüntü alıyosun.

Sd yayınlarda özellikle Tnt'de bu Movie Plus olayını birebir deneyebilirsin.

Bişe yarıyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 1 Nisan 2009; 18:36:01 >

• Arkadaşım,
    Ben senin anlattıklarını okuyunca zihnimde izlediğim filmler gözümde canlandı.Sinema Plus özelliği evet,senin dediğin gibi akıcı bir görüntüye sahip oluyor.

Bir de,şu anda ben D-smart Full Paket kullanıcısıyım.ÖZellikle,sinema tv'de bu anlamda çok iyi performans alıyorum,görüntü kalitesi SD yayınlara oranla çok iyi geliyor.Ben açıkçası,kesinlikle bu kadar beklemezdim,şu anda D-smart ve ve kullandığım TV'nin uyumundan çok memnunum.Bu arada,eğer merak edenler için,benim SD yayınlardan en çok izlemekten keyif aldığım kanallar;
    E2,NTV,Habertürk,Show,Kanaltürk,Sinema tv,sinema tv -2,sinema tv aile,FX,ATV bu kanallar sinyali oldukça iyi performans veriyor.

Arkadaşım,ayrıntılı ayarlardan ;
    Siyahlık düzeyi :Yüksek
    Dijital Azalt : Yüksek veya Otomatik
    Kenar geliştirme : Açık
    XXyc: Açık
    Sinema Plus : Yüksek
    DLne : Açık(Bence süper bir özellik,herkesin açık kullandığına eminim)
    Kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: Tuykil

quote:

Git dvd cihazına 1 adet Divx film ya da Dvd film tak.Hareketli bi sahne bul ve bunu Movie Plus'sız izle öncelikle.Daha sonra Movie Plus'li.

Bende senin gibi bu özelliğin hiçbi işe yaramadığını düşünüyordum ilk başları ama 1-2 film izledikten sonra bu özelliğin farkına vardım.

Bu özellikle ile çekimlerde sanki bi Aktüel Kamera ile çekim yapılmış gibi bi görüntü alıyosun.

Sd yayınlarda özellikle Tnt'de bu Movie Plus olayını birebir deneyebilirsin.

Bişe yarıyor yani

• arkadaşım dinamik modda ayrıntılı ayarlar pasif bu yüzden siyahlık düzeyini ayarlayamıyorum. sadece standart modada ayarlayabiliyorum.
    ayrıca XXyc: kapalı pasif durumda. bu seçenekleri nasıl aktif duruma getirebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.