Şimdi Ara

Samsung LED Smart TV'de çift ekran, ekran kayması arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
34.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    hizliresim.com
    1408195542819 - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/Y3Qov2

Resim çok büyük, yer kaplamasın diye link verdim.

Birgün televizyonu bir açtım, böyle bir arızayla karşılaştım. Özel bir sebebi yoktu kendi kendine gelişti. Ayarları kurcalayıp, güncelleme yaptıktan sonra bile durum aynı oluna Samsung servisini çağırdık, servis elemanları tamir edilemeyecek bir durum olduklarını söylediler, ekran suya maruz kaldıysa olabilir dediler(halbuki su değmedi). Tamir edilemeyecek bir durum cevabı içime sinmedi, illa bir çözümü veya tamiri vardır heralde.

Gördüğünüz gibi çift görüntü var gibi, biri biraz daha soluk bir şekilde aşağıda duruyor, ana görüntüde 1 ve 2. pikseller çalışırken 3. piksel kaymış gibi gözüküyor, 4-5 sonra 6. 7-8 sonra 9 gibi devam ediyor.

Televizyonu ilk açtığımda Smart Tv logosunda sorun bazen var bazen yok, şuan denediğimde yok mesela, ve TV ilk açıldığında ikinci soluk görüntü hızlı bir şekilde dikey rasgele yer değiştirmeler yaparken 5 dk sonra soluk görüntü sabitleşiyor (resimdeki gibi).

http://mybadsamsungtv.wordpress.com/ Hatta bu adreste, arkadaş aynı arızalı televizyonunun günlük raporlu blogunu açmış.

Smart TV'm çöp olsun istemiyorum, en azından arızanın neyden kaynaklandığını, nerede arıza olduğunu veya arızayla alaklı bilgi verebilirseniz çok sevinirim, kolay gelsin.

edit: şimdi farkettim, açılıştaki smart TV logosundan sonra ekranın açılması eskisine göre çok uzun sürüyor, TV'nin üstündeki kapama tuşunun yanındaki kırmızı LED 3-4 kere yanıp sönüp anca açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocsh -- 16 Ağustos 2014; 16:51:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung TV Ekran Kayması Arızası: Bilgilendirme

Samsung TV'nizde "ekran kayması" veya "çift ekran" sorunu yaşıyorsanız, bu arızayı gidermek için atabileceğiniz birkaç adım mevcuttur.

Nedenleri:

• Yazılım hataları
    • Yetersiz güç kaynağı
    • Donanım sorunları

Ekran Kaymasını Giderme Adımları:

1. Televizyonu yeniden başlatın: Bu, çoğu zaman küçük yazılım hatalarını giderir.
    2. Güç kablosunu çıkarın ve 30 saniye bekleyin: Bu, gücün boşalmasına ve olası güç dalgalanmalarını gidermeye yardımcı olacaktır.
    3. Farklı bir HDMI kablosu kullanın: Arızalı bir HDMI kablosu ekran sorunlarına neden olabilir.
    4. Fabrika ayarlarına sıfırlayın: Bu, TV'nizi orijinal fabrika ayarlarına döndürür ve tüm kullanıcı verilerini siler. (Önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.)
    5. Yazılım güncellemesini kontrol edin: En son yazılım güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun.
    6. Yetkili bir teknisyene başvurun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, donanım sorunları olabilir ve profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Çift Ekran Sorununu Giderme Adımları:

• Resim modunu kontrol edin: "Duyarlı" veya "Dinamik" resim modları bazen çift görüntü sorunlarına neden olabilir. Bunları kapatmayı deneyin.
    • Hareket ayarlarını değiştirin: Hareket yumuşatma veya TruMotion ayarlarını kapattıktan sonra çift ekran sorununu giderip gidermediğini kontrol edin.
    • Kontrast ve parlaklık ayarlarını kontrol edin: Çok yüksek veya çok düşük kontrast ve parlaklık ayarları çift görüntü sorunlarına neden olabilir.

Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse veya donanım sorunlarından şüpheleniyorsanız, Samsung teknik destek ekibiyle iletişime geçmeniz önerilir. Kullanım kılavuzunuza veya Samsung web sitesine başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,
    Aynı problemi yaşadım. Samsung 40D6000 serisi tv. Problemi aşağıdaki linkteki videoyu takip ederek çözebilirsiniz. Bendeki problem birebir aynısı idi. Sonuç olarak hiç bedel ödemeden çözdük.
    https://www.youtube.com/watch?v=j7vl7-vZEL8#t=482

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal28 -- 5 Temmuz 2016; 10:47:01 >
  • Konuyu hortlatıyorum ama belki birileri faydalanır.

Aynı sorun 2 tane samsung 40d5000 tv de başımıza geldi.

İlkinde geçen sene görüntü bozuldu , perde indi gibi tüm ekrana , izleniyordu ama görüntü berbattı.Servis çağırdık tamir edilemez , edilirse de tv fiyatından pahalıya mal olur dediler.

İkincisi 2 hafta önce oldu , ekranın üst tarafında boydan boya 10 cm genişliğinde çift görüntü oluştu.Arkadaşın paylaştığı resimdeki gibi.Servis geldi 1600 tl dedi.

3. Tv bende bakalım ne zaman patlayacak.5 sene önce tv leri bayağı araştırıp aldırmıştım üstelik.

Tamam led tv lerin ömrü belli de günde 12 saat kullanım ile 5 senede tv çöp olur mu?

Ucuz olsun diye saçmasapan çin malı tv almış olsak anlıcam da koskoca samsung.

Konuyu yeni gördüm konudaki videoya akşam bakıcam.Bu konu hakkında tecrübesi olan birileri varsa ve yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de ben hortlatayım, videodakini denedim, çalışıyor. Evde boş duran TV tekrar kullanılabilir oldu. Denemenizi öneririm.
  • Ocsh O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    bu şekilde bende de bir tv var ancak lvds kablolarını oynatıyorum düzelme yapmıyor filmleri kontrol ettim oynuyorum değişiklik yok zaman zaman yatay çizgiler oluşurken zaman zaman da ekran atlama yapıyor. atlama derken aynı görüntü 10cm altta yeniden çıkıyor. videoyu inceledim ama asıl yapılması gerekeni anlayamadım yardımcı olur musunuz.
  • Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle forumda bu konu hakkında bana çok yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Ben sadece tv kullanıcısıyım. Tamircilikle alakam yok. Söz konusu ekran kayması problemini kendi televizyonumda nerdeyse 3 aydan beri yaşıyordum. Önce kayma oluyordu, 1-2 dakika sonra düzelme oluyordu. Yeni tv alma zamanı geldi diye düşünüyordum ama maddi durumum bozuk olduğundan dolayı beklemeye almıştım. Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda torna vidayı elime aldım ve içini açtım. Ekran camına bağlantı sağlayan kabloları kontrol ettim. Benim tv de.... Sol kısa kenarda bir kopukluk problemi olduğunu anladım. Bunu da ilk başta çalıştığı zaman. ekranın her bir tarafına parmağımla kontrol etmiştim. Bu kontrol olayı. Kaymayı sağlayan tarafın neresi olduğunu anlamak için. Bulduğum noktaya parmağımla bastırdığımda ekran düzeliyordu. Çektiğimde yine kaymanın olduğunu gördüm. Tv nin tüm parçalarını söktüm. Ekran ışıklandırma bağlantı kartuşlarının birleşim noktaları tam temas etmiyor diye. Üstüne kısa bir parça ekledim, oynamaması ve sıkışmasını sağlasın diye. ( benim kullandığım malzeme cam ve kapılara izalasyon fitilini bilirsiniz, bundan kısa kısa parçaları ekran ışıklarını sağlayan bağlantıların üstüne koydum.) Daha sonra benim problem yaşadığım nokta da şunu fark ettim. Bağlantının olduğu cam ekranı ile led ışık bağlantı arasında. ince uzunlamasına... Ekran üzerinde bir siyah tabaka oluşmuş. Bunu sildim temizledim. Daha sonra diğer taraflarına baktım. Başında dediğim gibi ben tamirci değilim. Anlaşıldığı üzere bir başka problem göremedim. Hazır parçaları çıkarmışken. temizliği de yaptım. Daha sonra söktüğüm gibi tekrar ekranı topladım. Herhangibir parça falan almadığımı belirtmek isterim. Sonuç olarak tv taş gibi oldu ve yeni tv almaktan kurtuldum. Sizlerinde buna benzer bir problem yaşarsanız. Bence vaktiniz varsa! Denemekte fayda var. Sizlere de yardımcı olabildiysem eğer. Sevinirim. Beni dinlediğiniz için teşekkürler. Sizlerinde yaşadığı problemlerin çözülmesi dileklerimle...

• Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle forumda bu konu hakkında bana çok yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Ben sadece tv kullanıcısıyım. Tamircilikle alakam yok. Söz konusu ekran kayması problemini kendi televizyonumda nerdeyse 3 aydan beri yaşıyordum. Önce kayma oluyordu, 1-2 dakika sonra düzelme oluyordu. Yeni tv alma zamanı geldi diye düşünüyordum ama maddi durumum bozuk olduğundan dolayı beklemeye almıştım. Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda torna vidayı elime aldım ve içini açtım. Ekran camına bağlantı sağlayan kabloları kontrol ettim. Benim tv de.... Sol kısa kenarda bir kopukluk problemi olduğunu anladım. Bunu da ilk başta çalıştığı zaman. ekranın her bir tarafına parmağımla kontrol etmiştim. Bu kontrol olayı. Kaymayı sağlayan tarafın neresi olduğunu anlamak için. Bulduğum noktaya parmağımla bastırdığımda ekran düzeliyordu. Çektiğimde yine kaymanın olduğunu gördüm. Tv nin tüm parçalarını söktüm. Ekran ışıklandırma bağlantı kartuşlarının birleşim noktaları tam temas etmiyor diye. Üstüne kısa bir parça ekledim, oynamaması ve sıkışmasını sağlasın diye. ( benim kullandığım malzeme cam ve kapılara izalasyon fitilini bilirsiniz, bundan kısa kısa parçaları ekran ışıklarını sağlayan bağlantıların üstüne koydum.) Daha sonra benim problem yaşadığım nokta da şunu fark ettim. Bağlantının olduğu cam ekranı ile led ışık bağlantı arasında. ince uzunlamasına... Ekran üzerinde bir siyah tabaka oluşmuş. Bunu sildim temizledim. Daha sonra diğer taraflarına baktım. Başında dediğim gibi ben tamirci değilim. Anlaşıldığı üzere bir başka problem göremedim. Hazır parçaları çıkarmışken. temizliği de yaptım. Daha sonra söktüğüm gibi tekrar ekranı topladım. Herhangibir parça falan almadığımı belirtmek isterim. Sonuç olarak tv taş gibi oldu ve yeni tv almaktan kurtuldum. Sizlerinde buna benzer bir problem yaşarsanız. Bence vaktiniz varsa! Denemekte fayda var. Sizlere de yardımcı olabildiysem eğer. Sevinirim. Beni dinlediğiniz için teşekkürler. Sizlerinde yaşadığı problemlerin çözülmesi dileklerimle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Lg tv pembe ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de yaptım oldu. Tam videoda gösterdiği şekilde köşesinden bir poşetle kapatıyorsunuz çalışıyor. Büyük çizgiler gidiyor, ancak hafif ince çizgiler oluşuyor bir de ekranın yarısı biraz daha fazla parlak kalıyor. Günü kurtarır mı elbette eskisinden daha iyi, ancak uzun süreli verimli bir çözüm olamıyor ne yazık ki.
    Yarın bir daha deneyeceğim. Gece çocuk olmadığı için rahat çalışılıyor. Gündüz bakalım yapabilecek miyiz. Alt tarafı minik bir poşet neleri düzeltiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.