Şimdi Ara

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
47
Favori
82.659
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Güzel tabi aslında ama oyuncu değilim ve kavisli monitörleri hiç sevemedim, 1000R kavisli bir monitörü kullanabilir miyim bilmiyorum. Üstüne 1660 super ekran kartıyla 4K 240 hz monitör kullanmak abesle iştigal olacak. Biz M7 yi hem TV hem de PC monitörü olarak kullanmak için almıştık, G8 de ne hoparlör ne de smart özellikleri var. Alıp satabilirim ama o işlerle de uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Mantıklı bir fiyata satarsanız alıcı olabilirim g8'e :D

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    ilginç, 20bin küsür liralık monitör verirlerse iyi 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rockyy R kullanıcısına yanıt

Doğruymuş, tekrar aradıklarında kavisli monitör İstemiyorum dedim, M8 LS32BM80 stoğu bakacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

valla hocam ben olsam kavisliyi alır satardım, daha ucuza bile satsanız rahat m8'den fazla eder, kalan kısım da kalırdı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rockyy

valla hocam ben olsam kavisliyi alır satardım, daha ucuza bile satsanız rahat m8'den fazla eder, kalan kısım da kalırdı :)

Bugün yeni ürününüzü gönderdik diye mesaj geldi, hangi modeli gönderdiklerini bilmiyorum, arayıp onay da almadılar.

Merak ettim bende ne gönderecekler acaba.

Zamanında bende hoparlör alıcaktım. Asıl istediğim pahalı geldiği için alamadım düşük model aldım o da stokta yok diye fark almadan asıl istediğim hoparlörü göndermişlerdi görünce çok şaşırmıştım.  

• senged kullanıcısına yanıt

Akşam üstü müşteri hizmetlerini aradım, smart monitör stoğu bulamayınca LS32BG850nu kodlu monitörü gönderdiklerini söyledi, yani G8 geliyor galiba.

hocam sizinki yılbaşı bileti almak olmuş, büyük ikramiye çıkmış :D

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Bende lenovo legion var hdr destekli. Windows default ayarda hdr kapalı ama siyah daha çok siyah. Hdr açınca siyah sisli oluo hafiften bunu nasıl düzeltebilirim.

X-rite color die bi yazılımla geldi. Hdr açılmazsa o kalibrasyon yapıo ve iyide yapıo. Hdr açılırsa devre dışı kalıo.

Bende Yazılım dünyasına girdim yeni. Şimdilik iki adet laptopla götürüyorum(ekranı ikinci laptopa cast ediyorum.) Ekran almak zorunda kalırsam, Bir tek büyük hatta kavisli mi almak daha iyi , yoksa birden fazla düz ekran mı almak daha iyi. Kullandığım laptop 3 tane harici monitore destek verio. (1x hdmi , 2x USB-C)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 18 Aralık 2022; 22:39:52 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

Bende de legion 5 pro var. HDR de maalesef windows kanadında renkler halen problemli. Windows 11 ve En son nvidia yazılımı ile oldukça düzelttiler, neredeyse SDR'daki natvie görüntü ile HDR aynı artık ama son sürücüde de bu sefer SDR modda nit ayarı bozuldu. %80'e kadar düşük geliyor 90 ve 100'de bir anda patlıyor ekaran. 500nit üstü veriyor zaten laptop 650 civarı. Bir türlü ayar tutturamıyorum. Bir ara sürekli HDR da kullanayım dedim ama SRGb kalibrasyonu olmadığı gibi dediğine bezer hafiften solukluklar fark ettim vaz geçtim.

Windows'un HDR konusunda daha çok yol kat etmesi lazım. HDR modunu manuel olarak elle açıp kapatmak saçma bir kere. Dolby vision desteği de var laptopta. Netflix'de bir içerik izle mesela, metadatalara veri gömülü olduğu için stream eder etmez ekran dolby vision moduna giriyor HDR gibi çalışıyor. Ya da gerçek bir HDR demo indir windows media oynatıcıda aç yine aynısı olur. Parlaklığı sona çeker, renk kalibrasyonu da srgb den natvie'e geçer dci p3 moduna yani.

Dolby vision otomatik bunu yapıyorken. HDR olan bir video aç bunu yapmaz, HDR için windows dan manuel olarak çevirmek lazım. Mesela youtube panelin HDR mı olduğunu anlaması için windowsu HDR olarak ayarlaman lazım. Bu tamamen saçmalıktan ibaret. Yine HDR modu olsun windows'da efekt olarak ama normalde olması gereken dolby vision gibi HDR'ın da sürekli arkaplanda aktif olması. Yani panel SDR modda SRGB olark çalışıyorsa, youtube'dan HDR bir video açarsan otomatik HDR aktif olmalı.

M7 de de mesela HDR aktif edince windowsda kapkaranlık oluyordu. Kimi panellerde öyle oluyor. Oyun modunu falan bir sürü şey açıp kombin yapıyorsun parlaklık için.

neyse diğer sorun içinse, eğer ultra geniş setup yapacaksan işin bunun için uygunsa tek seferde tek bir monitör alman daha iyi. Ama birini pivot yaparım birini yatay kullanırım diyorsan mecbur çoklu kurulum.

edit:

Bu arada temiz format atarsan dolby ve HDR çalışması için windows mağazasından " cihaz üreticileri için hevc codec " ve " dolby vision " eklentisini kurman lazım. Hevc olmadan hdr ve dolby vision içerikler çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Aralık 2022; 0:10:57 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

Bende Lg marka Yeni model Tv var. İlk zamanlar ona wireless cast yapabiliyordum büyük ekrana. Son 6 aydır yapamıyorum.

TVde bağlanmak istiyor yazısı çıkıyor ama sonra iptal edio. Diğer laptop sorunsuz bağlanıo. Denemediğim ince kalın ayar kalmadı. Bi öneriniz var mı?

Benim windows 11 pek de stabil değil. Benle mi ilgili düdük windowsla mı onuda anlamadım. Freeze ler oluo hard reset atıyorum makinaya.

• jubeii kullanıcısına yanıt

Vallahi bu sorunu ben de çözemdim. Şöyle ki, bende vestel üretimi hilevel 4k tv vardı. Seneler önce almıştım hala çalışır. Sadece anakart vestel diğer her şey farklı marka. Panel samsung, wifi kartı da LG 5ghz destekli. WiDi desteği de var. Bu tv ye lg g3 g4 g5 ile bağlanabildim, casper win10 tablet ile bağlanabildim ama eski lenovo laptop ile hiç bir şekilde bağlanamamıştım. (z5070) vardı intel 3160 wifi kartı vardı AC destekli.

Ama legion 5 pro bağlanıyor kablosuz olarak.

Ufak tefek bazı protokol farklılıkları var herhalde kartlar arası. Kısacası ben de çok uğraşmıştım eskiden ama çözemedim.

• samsung 27m5 modelini kullanıyordum samsung apps de trt izle uygulaması vardı 43 inç m7 olan modele geçtim samsung apps de trt izle uygulaması yok birde m5 de mikrofonla youtubede arama yapabiliyordum m7 de mikrofon calışmıyor

• 5xxx kusurlardayken durumum müsait değildi şimdi alacağım inşallah ama 6500 den aşağı yok kaç haftadır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deadwood kullanıcısına yanıt

Artık o fiyatlara düşmez sanırım.

• merhaba. elimde bir adet m5 27 inc bir tane de m5 32 inc monitör var. 32 inc olanda kayıtlı wifileri çogunlukla görmüyor. monitörü açıp kapıyorum, bir 5 dk felan uğraşınca bağlanıyor. bazen de hemen bağlanıyor. diğerinde ise bir sorun yok. bir fikri olan var mı?

• ucel kullanıcısına yanıt

Banada öyle geliyor hele hele bizim ülkede. Belki yılbaşından sonra bu fiyatları bile bulamayacağız.

• Deadwood kullanıcısına yanıt

Valla bende öyle olucak diye kredi kartına çok yüklendim bu ay sonumuz ne olucak bilmiyorum.

Apple ürünlerine zam bekliyorum özellikle.

Şuan apple bilgisayarlar amerika fiyatı ile neredeyse aynı bende ondan dolayı 14" macbook pro aldım

Zarar etmeyiz umarım.

• ucel kullanıcısına yanıt

Etmezsin hocam fiyat düşmez en kötü sabit kalır. Hayırlı olsun bu arada

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.