Şimdi Ara

Samsung NP350V5C-SOFTR Kırmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

samsung NP350V5C-SOFTR Modelli bir laptop'um var türkiyede satışa sunulur sunulmaz aldım bu laptop'u yani bundan üst model yoktu alırken şuan varmı bilmiyorum takip etmediğimden dolayı.

İlk başlarda üründen aşırı derecede memnundum öylesine fazla memnundumki toz kondurmuyordum tabiri caizse. Asla fan açtığın görmedim, asla pcden ses duymadım. En ufak ısınma yoktu hatta bu saydıklarım ağır oyunlarda bile yoktu.

Temel olarak bildiğim özellikleri tekrar sayayım.

i7 3630QM 2.4 Ghz işlemciye sahip.
    8 GB Ram Mevcut
    64 Bit işletim sistemi
    HD 4000 Ekran kartı 2 GB mevcut alırken paylaşımla 6 GB ye çıktığını söylemişlerdi. Tabi hiç birini kontrol etmedim yazarkende kontrol etmedim.
    Windows 8 Mevcut satın aldığım günki gibi duruyor hiç bir yapısıyla oynamadım 1 2 program yükleyip kullanmaya başladım sadece sonra 8.1 güncellemesi ile güncelledim.

Son güncellemelerden sonra ADM ekran kartı programım devre dışı bırakılarak yerine intel geldi ve akabininde problemlerim başladı.

Artık bilgisayar fan açıyor, felaket ısınıyor, ses çıkartmaya başladı, donmalar ve ekran kalitesinde problemler yaşamaya başladım en basiti şöyle bir örnek vereyim.

League of legends'i biliyorsanız o oyuna arada nadiren takılırım ve bu bilgisayarda o oyunda en düşük kalitede oynuyorum ki çok efektif herolar olduğunda anlıp donma oluyor ve bu oyun bile fanımı artık açıp bilgisayarımı ısıtıyor. Ve tüm oyunlarda FPS eski destop bilgisayarıma göre çok düşük, eski bilgisayarımda bundan kat ve kat fazlası performans vardı. O bilgisayarın özellikleride 512 MB ram 3 GB ram core duo 3ghz çift çekirdek işlemci. Dediğim gibi performansı laptoptan iyi.

Bu pc neden böyle oldu recovery yapma imkanım var yine satıştan alındığı gibi. Bu problemler yazılımsalmıdır donanımsalmıdır, yoksa bu modellerde kronikmidir. Ne yapmam lazım kendim katıksız işletim sistemimi kurayım, hakiki donanımsal performansa o zamanmı ulaşırım şuanda pcyi kırmayı kafaya koydum.

• Siz söylüyorsunuz güncellemeden sonra oldu sistemi sıfırlayın hangi Windows güncellemesi buna neden oldu bilemezsin ama yazılımsal kasmaya gerek yok ekran kartının sürücüsünü devre dışı bırakmış yada hata vermesine neden olmuş
  • Recovery yaptım ve ilk baştaki haline döndüm os w8 8.1 güncellemesini yapmadım hiç bir güncelleme ve program yüklemesi dahi yapmadım. Ama bilgisayar bekleme modundayken bile sabahakadar fan çalıştırdı :(
  • Biosta fanla alakalı modlar olması lazım oto yada sessiz moda almayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Biosta fanla alakalı modlar olması lazım oto yada sessiz moda almayı denediniz mi?

Samsung'un kendi settings programı varsayılan olarak geliyor oradan çalışma modlarından eco mod seçili ve fanın ses çıkartmayacağını bile yazıyor. Sadece chrome bile açıkken fan çalışıyor ve ısınıyor cpu %25 lerde çalışıyor bu esnada..

Sıfırdan bir işletim sistemi kursam orjinal w8 lisansını nasıl girebilirim. Lisans anahtarı yok orjinal yüklü olarak geldi kurtarma cdsi vs de yok sadece recovery var.
  • ByDeniS B kullanıcısına yanıt
    Bu durum orijinal işletim sisteminden de kaynaklanabiliyor.Bu arada win8 anahtarı biostadır onu not edin .Recovery bölümünü flash belleğe yedek yapmanızda yarar var yoksa format atarken zarar verirseniz geri getiremezsiniz.Eğer hddyi komple sıfırlayacaksanız dediğimi yapın.Daha sonra isterseniz sıfırdan kurulum yapın fan sesi geçerse win7'den devam edin.Bu fan sesine güncelleştirmelerde neden olabiliyor recovery'le sıfırlamanıza rağmen bu durum geçmediyse işletim sistemi değişikliği iyi gelebilir.Sürücü konusunda sıkıntı yaşarsanız sizin makinenin win 7 modelleri var samsung sitesinden onların sürücülerinden yükleyebilirsiniz tanımlar.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Recovery partiton bölümünü hdd'den silmeden yani hdd'yi sıfırlamadan format atıp w7'yi kurmaya karar verdim velakin lisans anahtarını bulamadım bios üzerinde bu konudada yardımcı olabilirmisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.