< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteoru Eliyle Tutan Adam -- 28 Mart 2024; 10:8:58 > |
Samsung NP450tr07 laptop klavye değişimi hk yardım
-
-
Merhaba;
Klavye muhtemelen üstten sökülebiliyor.
Aşağıdaki video başka bir ürün ama bir fikir verebilir.
Kolay gelsin.
Matriks Bilgisayar ve ElektronikyoutubeDell Inspiron 15-3000 Notebook Klavyenizi servisimizde değiştirmek için veya parça tedarik etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. https://www.notebookyedek.comhttps://www.youtube.com/watch?v=sSFTb7X8cgs&ab_channel=MatriksBilgisayarveElektronik
-
-
klavyeyi sökmek için notebook'u parça parça etmeye gerek yok. arka kapağın fotosunu atabilir misin? bazen iki civatayı söküp, civata deliklerinden ince bir tığ ile klavyeyi ittirip çıkarmak mümkün olabiliyor. kopya da verdim bak. (lenovo'da bu var.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Mart 2024; 11:25:28 > -
Hocam artık çok geç 😁 laptop paramparça durumda zaten artık, arkadan çektiğim bir fotoğraf yok. O yüzden atamıyorum. İçinde bulunduğum durumu bir önceki mesajımda açıklamaya çalıştım o durumda yardıma ihtiyaç mevcut şu anda maalesef 🥲 -
Merhaba;
Bahsettiğiniz siyah parça şerit kablo sıkıştırıcısı; elektrik bantı değilde kaliteli koli bandını keserek sabitleme yapabilirsiniz. Klavye sabit olacağı için ilk montajına dikkat ettikten sonra yerinden oynaması biraz zor.
Bazı modeller sizinki gibi üst - ön kasaya sabit olarak dizayn ediliyor ve bu kasa klavye ile komple değişiyor siz bayağı uğraşmışsınız :)
Yukarıda aldığınız klavyenin kablosuda sanırım uymayacak!
Kolay gelsin.
-
Hocam selamlar,
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Biraz uğraştım ama bir öğrenme süreci oldu olarak bakıyorum. Fakat sorunum çözülmedi çünkü görünüşe göre anakartta bir problem var. Başka bir konu açarak sanırım onu gündeme getireceğim fakat size de sormuş olayım. Laptop üzerinde klavye çalışmasında bir problem yok. Fakat klavye çalışırken şöyle bazı sorunlar yaşıyorum: örneğin e'ye basıyorum ancak re basmışım gibi algılıyor, ya da j basıyorum jk yazıyor. merhaba yazmak istiyorum onun yerine mnerhasbas gibi bir şeyler yazıyorum. Bunu çözmenin bir yolu var mı sizce?
Bir de elektrik bandıyla tutturdum koli bandı daha mı sağlıklı olur? Isınabileceği için elektrik daha güvenilir gelmişti aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteoru Eliyle Tutan Adam -- 30 Mart 2024; 17:17:53 > -
Merhaba;
Sıvı teması sonucu klavye kontrol entegresini ve yanındaki elemanları alkol ve benzeri ürünler ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Bantın hangisini kullandığınız pek önemli değil dediğim gibi kablo hareketli olmadığı için bir sorun olmayacaktır.
Kolay gelsin.
karma elektronik bilgisayar sistemleri paz. ve tic. ltd. şti.İTE IT8512E Notebook Klavye Kontrol Entegresihttps://www.karmaelektronik.com/urun/ite-it8512e-notebook-klavye-kontrol-entegresi_3617.aspx?CatId=249 -
Hocam teşekkür ederim, yönlendirmeniz sayesinde kendime yol çizdim. Fakat klavyedeki bu sorun keyboard kısmından dolayı değilse bu entegreden midir kesin olarak yoksa başka ihtimaller de var mı? Temel sorun sıvı temasından kaynaklanıyor. Bu bacaklarda bir sorun olmuşsa onları alkolle mi temizlemek gerekir
-
Merhaba;
Entegre bacaklarında sıvı temesı sonucu oksitlenme var ise alkol ile temizlik yapılabilir ancak;
yazınızda " Laptop üzerinde klavye çalışmasında bir problem yok. Fakat klavye çalışırken şöyle bazı sorunlar yaşıyorum: örneğin e'ye basıyorum ancak re basmışım gibi algılıyor, ya da j basıyorum jk yazıyor. merhaba yazmak istiyorum onun yerine mnerhasbas gibi bir şeyler yazıyorum. "
sanki klavye tuş yolları kısa devre olmuş gibi! bastığınız tuşun yanındaki tuşta aynı anda çalıştığı için...
Kolay gelsin.
-
Hocam size baya bir şey sormuş oldum ancak; eğer dediğiniz gibi kısadevre gibi bir problem varsa nasıl bir çözüm olabilir? Kısadevre olup olmadığını gözle görebilir miyim bacaklar arası temaslardan dolayı vs? Yeni bir klavye ile denedim fakat olmadı dediğim gibi.
Cevaplarınız için çok teşekkürler
Bu işlerle hobi olarak mı uğraşıyorsunuz yoksa mesleki bir yetkinliğiniz mi?
-
Merhaba;
Plastik eritme ile montajlanan klavyeyi sökebildiğinize göre klavyenin içinide açabilirsiniz diye düşünüyorum. İnternette birçok video bulabilirsiniz; katmanlardan oluşan plastik yüzeylerdeki iletken kanalları bir ölçü aleti ile kontrol etmelisiniz. Kopukluk varsa iletken boya kelemleri ile onarım yapılabilir.
www.elektrikport.comKlavyenin İç Yapısıhttps://www.elektrikport.com/makale-detay/klavyenin-ic-yapisi/4279#ad-image-0Yıllar önce çok kaliteli klavyeleri bu yöntem ile tamir ettmiştim.
Kolay gelsin.
Benzer içerikler
- bilgisayar kasası açılmıyor
- no boot disk has been detected or the disk has failed çözümü
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- laptop power tuşu olmadan açma
- monitör going to sleep ne demek
- bilgisayar hızlandırma
- oem açılımı
- ekran kartı resetleme
- zyxel modem kurulumu
- video boyutu küçültme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X