Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açılış ve kapanışı muhteşem .. 15 sn sürüyor...

Demeyi çok isterdim ama açılışı 1 dakikayı buluyor. Kapanışı çok önemli değil benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim de bilgisayar geldi. Şimdilik bir sıkıntı yok. Ama saçma gelebilir kafama takıldı. Teşhir ürünlerinde ve bu konuda arkadaşın incelemesinde kasa üzerindeki intel ve windows 7 yapıştırmaları siyahtı. Bana gelen bilgisayarda renkli. Siz de nasıl ? Siyah bence daha iyiydi daha güzel görünüyordu.,

Bir de bilgisayarın altında MAY 2012 yazıyor. Sizde ne yazıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 10 Eylül 2012; 21:44:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

arkadaşlar benim de bilgisayar geldi. Şimdilik bir sıkıntı yok. Ama saçma gelebilir kafama takıldı. Teşhir ürünlerinde ve bu konuda arkadaşın incelemesinde kasa üzerindeki intel ve windows 7 yapıştırmaları siyahtı. Bana gelen bilgisayarda renkli. Siz de nasıl ? Siyah bence daha iyiydi daha güzel görünüyordu.,

benimkinde siyah ve june 2012 yazıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qucuqum

Arkadaşlar ben windows'u SSD üzerine normal format atıp yükleyebilir miyim ?
    Deneyenler mutlaka vardır bir bilgi istiyorum...
    Teşekkürler ...

Suan her 2 hdd ye de format atiyorum ve sistem kurduktan sonra test sonuclarini sizlere bildiririm. SSD ye kurulum yapiyorum. Recoveryi tamamen temizledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joé black

quote:

arkadaşlar benim de bilgisayar geldi. Şimdilik bir sıkıntı yok. Ama saçma gelebilir kafama takıldı. Teşhir ürünlerinde ve bu konuda arkadaşın incelemesinde kasa üzerindeki intel ve windows 7 yapıştırmaları siyahtı. Bana gelen bilgisayarda renkli. Siz de nasıl ? Siyah bence daha iyiydi daha güzel görünüyordu.,

benimkinde siyah ve june 2012 yazıyor..

işlemcin 2. nesil olabilir.
  • Evet ilk sonuclara gelirsek Atto ile yapmis oldugum hdd testlerinde fabrika cikisi ayarlarla (ssd+hdd) ortalama 95mb/98mb (yazma-okuma) performansi almistim. SSD sisteme kurulu OS ile suan aldigim performans ise 83mb-357mb (yazma-okuma). Rasgele erisimde ciddi fark olmasiyla birlikte windows puanlamasinda hala 5.9 puan almasi (hdd puani) sasirtici...
  • Acilisim SSDye kurulu sistemle 26sn suruyor. Acikcasi muthis bir derece. Temiz formatin getirisi olarak Ram kullanimim 910mb. touchpad ve easy settings programi haric suruculerin tamami kurulu. sonuc olarak butun suruculeri silip temiz bir format sonrasi sadece windows ve gerekli programlarin ssd de yer almasi performansi oldukca arttirdi ve +4gb lik ram takviyesini anlamsiz kildi benim acimdan.
  • arkadaşlar bilgisayarı incelerken yine kafama takılan bir nokta oldu. CPU-Z programıyla baktığımda Core Speed 798.27 Mhz yazıyor. Halbuki sarp arkadaşın gönderdiği CPU-Z görüntüsünde 2300 küsür Mhz yazıyor. Bu fark niye ?

Bu benim CPU-Z görüntüsü :

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Bu sarp arkadaşın CPU-Z görüntüsü :

• quote:

arkadaşlar bilgisayarı incelerken yine kafama takılan bir nokta oldu. CPU-Z programıyla baktığımda Core Speed 798.27 Mhz yazıyor. Halbuki sarp arkadaşın gönderdiği CPU-Z görüntüsünde 2300 küsür Mhz yazıyor. Bu fark niye ?

Bu benim CPU-Z görüntüsü :

Bu sarp arkadaşın CPU-Z görüntüsü :

Speed step teknolojisinden kaynaklanıyor. Işlemci hızı ihtiyaç olduğunda artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Samsung ultrabook 5 de ram arttırmak için alt taraftaki HDD ve mem yazan vidayı söküyorum ama kapak açılmadı.
    Başka bir vida daha mı var? Zorlarsam kırılır diye düşünüyorum.
    Bu arada kaç adet ram slotu var bu ultrabookta? Bir adet 4GB lık daha taksam 8GB olur mu?

Ram-HDD yuvasına ulaşmak için dediğiniz vidayı sökmek yeterli oluyor aslında ama kapağı hafif zorlamak gerekebilir. Cihazda 1 adet ram slotu bulunmakta ve bu slot boş olduğu için bir adet 4GB DDR3-1600MHz ram takarak sistem belleğini 8GB yapabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Samsung ultrabook 5 de ram arttırmak için alt taraftaki HDD ve mem yazan vidayı söküyorum ama kapak açılmadı.
    Başka bir vida daha mı var? Zorlarsam kırılır diye düşünüyorum.
    Bu arada kaç adet ram slotu var bu ultrabookta? Bir adet 4GB lık daha taksam 8GB olur mu?

Bu modelde 2 yuva var. Ve 1.sinde 4'lük 1333 mhz ram var. İkinci bir dörtlük takıp 8gb kullanabilirsiniz.

Ben vatandan alırken 4 gb da ram alıp üstüne eklettim. Bağcılar şubesinden aldım. Alt kattaki servis bölümünde 2-3 dk içinde rami taktılar. Bilgisayarda şarj olmadığı için kontrol yapamadık. Birşey olursa vidayı çıkardıktan sonra kapağı tırnak ile rahatça açarsın dediler. Çokta zor olmaması lazım.

Bu modelde 2 değil de 1 adet ram slotu bulunmakta, fabrika çıkışı 4GB DDR3-1600MHz ram gelmektedir ve bu ram anakarta gömülüdür.

• FN tuslarinin calismasi icin easy settings'e ihtiyacim vardi dolasiyla onuda kurdum ve acilis surem 22 sn'yeye dustu ve SSD performansim ise 86mb-380mb (yazma-okuma) hizina cikti. Ram kullanimim 1gb'i gecmiyor arka planda. Bu haliyle cok daha verimli oldugunu rahatlikla soyleyebilirim.
  • SSDye Windows kurulumu bilgi lütfen ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qucuqum -- 12 Eylül 2012; 20:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

Acilisim SSDye kurulu sistemle 26sn suruyor. Acikcasi muthis bir derece. Temiz formatin getirisi olarak Ram kullanimim 910mb. touchpad ve easy settings programi haric suruculerin tamami kurulu. sonuc olarak butun suruculeri silip temiz bir format sonrasi sadece windows ve gerekli programlarin ssd de yer almasi performansi oldukca arttirdi ve +4gb lik ram takviyesini anlamsiz kildi benim acimdan.

Dostum bnde işletim sistemini 24GB SSD'ye kurmak istiyorum ama bir türlü olmuyor.
    Windows kurulum sırasında SSDyi formatlayıp windowsu yüklüyorum ama sonra windows boot olmuyo öle kalıyo boşta.
    Yardımcı olup biraz anlatırsan çok sevinirim :)
    Teşekkürler ...
  • Ben hic memnun kalmadim yarin detayli yazacam(mobildeyim, ofiste yazarim) ama bu urunde bence bir yamuk var..

• windows update yapmak istiyorum ama hata veriyor. Baya uzun süre update arıyorum sonunda hata veriyor. Ne yaptıysam çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Ben hic memnun kalmadim yarin detayli yazacam(mobildeyim, ofiste yazarim) ama bu urunde bence bir yamuk var..

Bekliyoruz .

• İsletim sisteminin nereye yuklenmesini sordugu ekranda butun ayrilmis bolumleri "SİLİP" her 2 hdd'nin sıfırlandigini yani olmasi gereken hale dondugunu gormeniz lazim ondan sonrasi ise ssd bolumunu secip "YENİ" diyorsunuz ve bolumu yaratıyorsunuz. Bundan sonra geriye o bolumu secip devam etmek kaliyor. Herhangi bir engel ile karsilasmadim bu format sirasinda. Unutmayin yukleme ekraninda 4-5 farkli bolum yaratilmis oldugunu goreceksiniz ve hepsini silip 2 tane HAM hdd yaratmaniz lazim.
  • arkadaşlar bılgısayarı alalı bır hafta oldu şimdi usb tv kartlarına bakıyorum. Bu bılgısayardan internetsiz nasıl tv ızlenır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Ben hic memnun kalmadim yarin detayli yazacam(mobildeyim, ofiste yazarim) ama bu urunde bence bir yamuk var..

Bekliyoruz .

kampanyayı sıcak fırsatlarda gördüğüm gibi balıklama atladım aldım,

öncelikle öyle profesyonel bir kullanıcı değilim yani ofiste kullanıyorum, office programı açıyorum, chrome ve firefox kullanıyorum bir de ara sıra film-dizi izliyorum. yeni bir laptop alınca da pes12 oynarım diyerek yükledim. kısaca öyle ahım şahım programlar kullanmıyorum, hiç kullanmadım.

Bilgisayarın özelliklerinden de öyle çok anlamam, mesela kimileri bazı testler yapmış, ne bilirim ne yaparım.

ama gelelim benim gibi kullanıcıyı memnun etmeyen yönlerineİ;

- ısınma problemi var: yani şu an sadece chorme açık ve bir axcel dosyası. laptop'un altı sıcacık. ses yok ama sıcaklık var.

- pes12 takınca sıcaklık daha da artıyor.

- firefoxu açınca yine artıyor.

- şarjı kesince yani pilden kullanınca bariz bir yavaşlama oluyor

- şarjı takınca biraz hızlanıyor ama yine de sekmeler arasında geçişlerde takılmalar oluyor.

(burada güç ayarlarını değiştir diceksiniz, değiştirdim sonuç yine aynı)

- oyun performansı için başka bir pc-game indirmedim ama pes12 de böyleyse daha kasacak oyunlarda nolur tahmin edebiliyorum.

(oyun bilgisayarı değil diceksiniz ama netice olarak özellikleri bakımından bu tarz oyunlarda da sıkıntı çıkarmamalı bence)

- ısınma problemi için soğutucu alıcam sanırım

- kesinlikle bir ultrabook değil, normal laptoplardan hafif ama ultra-normal arası denebilir bence.

Artı yönleri;

- kalvyesi güzel (numaralar sağda ekstra olsa daha iyi olurdu ama bu şekilde iyi)
    - ekranı güzel
    - rengi güzel

bu fiyata iyi bir ürün ama diğer başlıkta bir arkadaş defolu olabilir mi dedi, valla özellikle ısınma ve takılma olayından dolayı bir yamukluk olduğunu ben de düşünüyorum. Bu işlerden anlayan arkadaşlar aynı kampanyadan aldılarsa denemeleri yapıp bizi bilgilendirirse memnun olurum.

Ben memnun kalmadım ama artık aldık yapacak bir şey yok, bu fiyata normal laptoplardan daha iyi özelliklerde bir şeyler alınabilirdi sanırım ama olmuşla ölmüşe çare yok artık.

edit: açtığım gibi kullanıyorum ne ram ekledim ne windowsu tekrardan kurdum (zaten yapamam) aldığım halinden sonra sadece kişisel programlarımı ekledim ve hdd'yi ikiye böldüm o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindobona -- 13 Eylül 2012; 16:24:14 >

• Ben de aldığım gibi kullanıyorum . Isınma evet var .
    + en büyük defosunu söyleyeyim . Fan çıkışı ekrana üflüyor . Samsung yazısına doğru
    O bölge zamanla deforme olabilir .
    Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum .
    Bunu bir mühendis tasarlamış olamaz :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.