Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar hdd tek parca bunu nasil c ve d olarak 2ye boleriz format atmadan.? bi de ssd gorunmiyor nerden bakiyoz ssd bilgilerine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

arkadaslar hdd tek parca bunu nasil c ve d olarak 2ye boleriz format atmadan.? bi de ssd gorunmiyor nerden bakiyoz ssd bilgilerine..

aygıt yöneticisinde görünmesi lazım. konunun ilk mesajındaki resimlerde var
  • merhabalar,
    arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkürler.sizin de yardımınızla az önce vatan bilgisayardan 1456 liraya sipariş verdim.f/p oranı gayet iyi benim için.
    yalnız anlamadığım bişey var ssd diske veri(örneğin film müzik resim vb.) kaydedebilirmiyiz yoksa bunun için sadece hdd diskimi kullanmak zorundayız..
    ikincisi cihazı vatandan alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum:::windows ssd yemi yoksa hdd yemi yüklü geliyor?
    şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drelrond

merhabalar,
    arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkürler.sizin de yardımınızla az önce vatan bilgisayardan 1456 liraya sipariş verdim.f/p oranı gayet iyi benim için.
    yalnız anlamadığım bişey var ssd diske veri(örneğin film müzik resim vb.) kaydedebilirmiyiz yoksa bunun için sadece hdd diskimi kullanmak zorundayız..
    ikincisi cihazı vatandan alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum:::windows ssd yemi yoksa hdd yemi yüklü geliyor?
    şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

Öncelikle ultrabookunuz hayırlı olsun. Verileri sadece HDD'ye kaydedebiliyorsunuz, SSD ön bellek dosyaları için kullanılmaktadır. Windows ise HDD'ye kurulu olarak gelmekte ancak gerekli ön yükleme dosyaları SSD üzerinde yer almaktadır.

• quote:

arkadaslar hdd tek parca bunu nasil c ve d olarak 2ye boleriz format atmadan.? bi de ssd gorunmiyor nerden bakiyoz ssd bilgilerine..

masaüstünde / başlat menüsünde "bilgisayarım" simgesine sağ tuşa basıp "yönet"e gelin.

Bilgisayar Yönetim Konsolu açıldığında soldaki menüde "disk yönetimi"ne tıklayın,

burada bilgisayarınızdaki diskleri görebilirsiniz.

C sürücüsüne sağ tuşa basıp "birimi küçült" seçeneğini kullanarak diskinizi hiçbir şekilde veri kaybı olmadan 2 parçaya ayırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan_s

quote:

masaüstünde / başlat menüsünde "bilgisayarım" simgesine sağ tuşa basıp "yönet"e gelin.

Bilgisayar Yönetim Konsolu açıldığında soldaki menüde "disk yönetimi"ne tıklayın,

burada bilgisayarınızdaki diskleri görebilirsiniz.

C sürücüsüne sağ tuşa basıp "birimi küçült" seçeneğini kullanarak diskinizi hiçbir şekilde veri kaybı olmadan 2 parçaya ayırabilirsiniz.

Aynen arkadaşım dediği gibi amma şunu belirteyim birimi istediğim kadar küçültemiyorsun dolayısı ile bu da benim işime yaramadı ben de easeus adlı partition programı ile istediğim kadar birimi küçülttüm.

• Arkadaşlar,

Dün itibariyle 1466 TL'ya alanlardanım. Açıkçası niye diğer mağazalara göre bu kadar indirimli veriyorlar şaşılacak birşey. Kıllanmamak mümkün değil. (Ama Vatan yapıyor ara sıra böyle şeyler)

Daha önceleri almış ve bir sürü deneyim kazanmış arkadaşlara şu sorularım olacak. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

1.) İlk kurulum sonrası USB harici disk veya USB bellekler takılı iken, "donanımı güvenli kaldır" bölümünde cihazlar görülmüyor, sadece ".." işareti görülüyor. Dolayısıyla bu tür bellekleri ya "şak" diye çıkarmak zorunda kalıyorum yada bilgisayarı kapattıktan sonra. Sizce bu durum nedendir ?

2.) Birlikte verilen DVD'den temiz kurulum yapınca neler yüklü oluyor ? driver ve aplikasyonları da içeriyor mu ? yoksa sadece işletim sistemi mi ?

3.) Mevcut C'den disk birimini küçülterek yeni bir partition elde ettiğimizde (D), daha sonra recovery etmede sorun çıkar mı ?

4.) Mevcut disk sanırım tek parça Hybrid bir HDD. Ancak, Yönet'den baktığımızda 2 fiziksel disk gibi gözüküyor. Bu durumda istesek, SSD bölümüne temiz bir Win7 yükleyebilir miyiz ki ?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkoz

Arkadaşlar,

Dün itibariyle 1466 TL'ya alanlardanım. Açıkçası niye diğer mağazalara göre bu kadar indirimli veriyorlar şaşılacak birşey. Kıllanmamak mümkün değil. (Ama Vatan yapıyor ara sıra böyle şeyler)

Daha önceleri almış ve bir sürü deneyim kazanmış arkadaşlara şu sorularım olacak. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

1.) İlk kurulum sonrası USB harici disk veya USB bellekler takılı iken, "donanımı güvenli kaldır" bölümünde cihazlar görülmüyor, sadece ".." işareti görülüyor. Dolayısıyla bu tür bellekleri ya "şak" diye çıkarmak zorunda kalıyorum yada bilgisayarı kapattıktan sonra. Sizce bu durum nedendir ?

2.) Birlikte verilen DVD'den temiz kurulum yapınca neler yüklü oluyor ? driver ve aplikasyonları da içeriyor mu ? yoksa sadece işletim sistemi mi ?

3.) Mevcut C'den disk birimini küçülterek yeni bir partition elde ettiğimizde (D), daha sonra recovery etmede sorun çıkar mı ?

4.) Mevcut disk sanırım tek parça Hybrid bir HDD. Ancak, Yönet'den baktığımızda 2 fiziksel disk gibi gözüküyor. Bu durumda istesek, SSD bölümüne temiz bir Win7 yükleyebilir miyiz ki ?

Teşekkürler.

Cihazınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

1) Bende "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" kısmında aygıtların isimleri gözükmekte ancak şu anda cihazı sonradan temiz kurulum yaptığım Windows ile kullanmaktayım.

2) Kurulumu cihaz ile birlikte verilen DVD ile yapmadım ancak bu DVD ile kurulum yapınca boş bir Windows'a sahip olmanız gerekiyor, yani sürücüleri ve uygulamaları sonradan kendiniz yükleyeceksiniz çünkü bu DVD Recovery DVD'si değil.

3) Birimler üzerinde oynama yapmadığım bir şey söyleyemeyeceğim ancak daha önce kullandığım Lenovo notebooklarda disk boyutlarında oynama yapıldığında recovery kısmı işlemez hale geliyordu.

4) Mevcut disk tek parça hybrid disk değildir, cihazda 2,5"lik normal HDD ve anakarta gömülü SanDisk iSSD bulunmaktadır ancak Samsung'un programı sayesinde ExpressCache özelliği ile bu disklerin çalışma mantığı hybrid disklere benzer şekilde işlemektedir.

• @erkoz

Ben de @sarppy sayesinde bu ultrabooka sahip oldum. Dün aleti teslim aldım. Kurulumu yaptım. Problemsiz kullanıyorum.

Sizin mesajınızı görünce denedim.

"Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" bölümünde Ultrabooka bağlı olan 2 adet USB hard disk isimleri ile birlikte gözüküyor.

Bilgi açısından iletmek istedim.

@sarppy

Bu arada ben de bir D partitionu yapmak istiyordum, ama recovery riski ile ilgili yazdıklarınızı görünce vazgeçtim.

Bu forumu takip etmek bilgi açısından çok verimli oluyor.
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

@sarppy

Benim bu "Donanımı Güvenle Kaldır" olayı canımı sıkmaya başladı. Zaten "Microsoft Security Essential" AV programı kurulduktan sonra güncelleme hatası verdi ve onu kaldırıp Eset'i de zar zor yüklediğimde şüphelenmiştim. Belki de bilinmeyen bir virüs mü bulaştırdım diye düşünüyorum şimdi de.. Olmazsa akşama recovery edeyim bari. Bakalım bu çözüm olacak mı ?

Ayrıca Express Cache özelliği kalmak şartıyla, sizce, ideal "Easy Settings" ayarları sizce nasıl olmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 7 Eylül 2012; 11:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başkan2005

@erkoz

Ben de @sarppy sayesinde bu ultrabooka sahip oldum. Dün aleti teslim aldım. Kurulumu yaptım. Problemsiz kullanıyorum.

Sizin mesajınızı görünce denedim.

"Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" bölümünde Ultrabooka bağlı olan 2 adet USB hard disk isimleri ile birlikte gözüküyor.

Bilgi açısından iletmek istedim.

@sarppy

Bu arada ben de bir D partitionu yapmak istiyordum, ama recovery riski ile ilgili yazdıklarınızı görünce vazgeçtim.

Bu forumu takip etmek bilgi açısından çok verimli oluyor.
    @Başkan2005;

Ultrabookunuz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Recovery konusuyla ilgili problem belki de bu cihazda olmaz, disk boyutlarında oynama yapmadığım için kesin bir şey söyleyemedim ancak böyle bir risk olduğunu da önceden belirtmekte fayda var. Deneyen olur da paylaşırsa eğer bu tip gerekli bilgileri konunun ilk mesajına eklerim...

@erkoz;

Muhtemelen recovery işlemi sonrası "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" kısmındaki sorun çözülecektir. Easy Settings programındaki ayarları cihazı kendi kullanım şeklinize göre ayarlamanız daha doğru olacaktır ancak size tavsiyem bluetoothu kullanmadığınız zamanlarda devre dışı bırakın çünkü kablosuz ağ çekim gücünü etkileyebiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• cevap veren arkadaşlara teşekkürler, ben D yi de kurdum gerçi F olarak kurdu ama neyse. umarım sorunla karşılaşmam.

benim memnun olmadığım bir konu var,

usb sayısı çok az değil mi? hepi topu 3 tane var ve 2 tanesi usb3 ki bu nedir tam olarak? ben şimdi maus vb. şeyleri bu usb3'e takamıyorsam geriye bir tane kalıyor, bu durumda usb çoklayıcı zımbırtılardan mı almam gerekiyor?

çok basit bir kullanıcı olarak ihtiyacımdan çok daha fazlası olan bu laptop gerçekten memnun edecek gibi, boyutları tam ideal, ses yok, hızlı vs. süper. kampanya ile de fena olmayan fiyata aldık sanırım.

bu arada pes 2012 oynanır mı bunda?
  • quote:

benim memnun olmadığım bir konu var,

usb sayısı çok az değil mi? hepi topu 3 tane var ve 2 tanesi usb3 ki bu nedir tam olarak? ben şimdi maus vb. şeyleri bu usb3'e takamıyorsam geriye bir tane kalıyor, bu durumda usb çoklayıcı zımbırtılardan mı almam gerekiyor?

bu arada pes 2012 oynanır mı bunda?

USB çoklayıcı almanıza gerek yok, USB 3.0'ın geriye uyumluluğu olduğu için elinizdeki USB 2.0 ve USB 1.1 aygıtları USB 3.0 portlarında da kullanabilirsiniz ki ben şu anda fareyi USB 3.0 portu üzerinden bağlayarak kullanıyorum.

PES 2012 oynayabilirsiniz.
  • arkadaslar bilgisayari her kapatista guncelleme yapiyor 2 gundur, nornal midir acaba bu olay?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joé black

arkadaslar bilgisayari her kapatista guncelleme yapiyor 2 gundur, nornal midir acaba bu olay?

Yeni alınan bir bilgisayar için normaldir, isterseniz Windows Update'ten tüm güncellemeleri tek seferde kendiniz yapın ve her seferinde bilgisayarın kapanmasını beklemek zorunda kalmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: joé black

arkadaslar bilgisayari her kapatista guncelleme yapiyor 2 gundur, nornal midir acaba bu olay?

Yeni alınan bir bilgisayar için normaldir, isterseniz Windows Update'ten tüm güncellemeleri tek seferde kendiniz yapın ve her seferinde bilgisayarın kapanmasını beklemek zorunda kalmayın.

sağolun olmazsa öyle yaparım artık, her kapanışta zor oluyor teşekkürler tekrar..
  • ya oyun oynıyım dedım aga bu ne ısıdır:)yandım yaa.asusu aratcak sanırım:s
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Arkadaşlar bende kampanyadan np530 aldım.

Size sormak istediğim;
    Ben bu bilgisayara usb flash disk den windows 7 ultimate kurmak istedim.

f2 ile bios a girdim, boot bölümünden, usb diski ilk boot sırasına aldım.
    Diğer hard disk ve dvd-rom seçeneklerini shift+1 ile pasif hale getirdim.

Fakat bios hiç bir usb diski görmüyor, fat32 li olanı, ntfs formatlı olanı hepsini denedim, nafile görmüyor. Zaten bios a girdiğimde usb diskin esamesini bile göstermiyor. Sandisk, Kingston, Western digital bütün markaların usb disk, usb flash disk lerini denedim, nafile.

Ben daha önce en basit netbook da bile usb den windows kurdum, tecrübem vardır. Fakat np530 a kuramıyorum.
    Tek seçenek dvd sürücüden kurmak görünüyor.

Konu hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplarsa şimdiden teşekkür ederim.

acronis disk director kullanarak gpt olan formatı mbr ye çevirmeniz gerekiyor sanırım.. benzer bir sorun ; (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65428454 )

Teşekkür ederim bu söylediğiniz sorunu da öğrendiğim iyi oldu.

Ama, benim sorunum;
    Bilgisayarı yeniden başlattığımda, boot edilebilir bir windows yüklü usb diski, bios tan gerekli ayarları yaptığım halde ilk açılışta görmüyor.

Arkadaşım biosta fastboot ile ilgili bi ayar var onu kapat oluyor bnde yaşamıştım başta.

• arkadaşlar ben oyun oynamayı cok severım ya bunu ben arastırmadan aldım ya bu cok mu ısınıyo oyunlarda.85 dereceler felan normalmı oyunda yanı kasıyor resmen.buna sogutucu mu alayım,ram mi takayım anlamadım:).saolun cevaplar ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: savascakir

arkadaşlar ben oyun oynamayı cok severım ya bunu ben arastırmadan aldım ya bu cok mu ısınıyo oyunlarda.85 dereceler felan normalmı oyunda yanı kasıyor resmen.buna sogutucu mu alayım,ram mi takayım anlamadım:).saolun cevaplar ıcın

Bu cihaz oyun oynamak için üretilmemiştir -ki bana göre özel oyuncu serisi notebooklar hariç hiçbir notebook oyun oynamak için değildir- ancak harici ekran kartına sahip olan bu cihazın oyunda 85 derecede çalışması dert edilecek bir şey değildir. Eğer cihazın ram kullanımı yüksekse ram takviyesi yapabilirsiniz ancak kullanım yüksek değilse şu an için hiç gerek yok. Bir de hangi oyunu hangi ayarlarda oynamayı deniyorsunuz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.