Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVD sürücünün son derece gereksiz olduğunu düşünüyorum eğer söz konusu ultrabook ise. Yanlış okumadıysam 1,8 kilogram ağırlığında bu cihaz. Açıkçası ultrabook için biraz fazla kalın ve ağır bence. Acer 3820TG ile kıyasladığımda pek fark göremedim.

Ben Intel HD 4000 ile artık ultrabooklarda harici grafik yongasının ağırlığını kaybedeceğini düşünüyordum. Intel HD 3000 ile oldukça yol kateden Intel, HD 4000 ile bu gelişmeyi pekiştirdi bence. GT 620M gibi giriş seviyesi bir kartın, Intel HD 4000'e oranla ahım şahım bir üstünlük sağlayamacağı ortada. Sonuçta DDR3 bellek ve 64 bit bant genişliği mevcut. DVD sürücünü kattığı gereksiz ağırlığa bir de GT 620M eşlik etmiş diye düşünmekteyim.

Merak ettiğim bir hususa detaylı olarak değinilmediğini gördüm. Panelin markası nedir ve görüş açıları ne alemdedir? 300 nit parlaklık güzel ama geniş açılarda renkler kaybolmadığı sürece güzel. Bluetooth'un 4.0 olması yine beğendiğim noktalardan biri. Zira 2.1 kullanmaya devam ediyor üreticiler bazı modellerde. 4.0 varken ne gerek var demeden edemiyorum.

İşlemci ise bir zamanların standart voltajla çalışan işlemcilerinden bile güçlü. Bu da gelişen teknolojinin bir getirisi. Söyleyecek söz yok. Taşınabilir platformda çok başarılı buluyorum Intel'i AMD'ye oranla. Çok daha iyisini yapabileceklerine de eminim ama karşınızda rakip olmadıktan sonra niye yapasınız, değil mi? Intel'in tutuştuğunda neler yapabildiğini akıllı telefon pazarından biliyoruz. Tutuşmadığında ne kadar rahat davrandığını da artık ölmeye yüz tutan netbook pazarından biliyoruz.

Sonuç olarak; GT 640M gibi bir harici kart olmadıkça, harici kartlı ultrabookları gereksiz görüyorum. Ayrıca optik sürücü de olmamalıydı. Buna rağmen güzel bir cihaz. Ayrıca kaliteli bir SSD'yi hak ediyor. Güle güle kullanın.

• cihazın içinde ki anakart lucidlogix'in virtu mvp teknolojisini destekliyor mu? yani hd 4000 ile gt 620m'yi beraber kullanabiliyormuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovian -- 23 Haziran 2012; 14:31:11 >
  • Dostum Windows'u SSD'ye kurma şansın var mı hiç denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovian

cihazın içinde ki anakart lucidlogix'in virtu mvp teknolojisini destekliyor mu? yani hd 4000 ile gt 620m'yi beraber kullanabiliyormuyuz?

Yok artik. Fantezinin bu kadari. Sen hayatinda hic bu cipi kullanan laptop duydun mu? Onu gec zaten biri igp, oburu harici kart lucid desteklemiyorki intel gpulari.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: jovian

cihazın içinde ki anakart lucidlogix'in virtu mvp teknolojisini destekliyor mu? yani hd 4000 ile gt 620m'yi beraber kullanabiliyormuyuz?

Yok artik. Fantezinin bu kadari. Sen hayatinda hic bu cipi kullanan laptop duydun mu? Onu gec zaten biri igp, oburu harici kart lucid desteklemiyorki intel gpulari.

Virtu MVP'nin ne olduğunu biliyor musun?
  • Arkadaşlar bende ürünü cuma günü aldım vatandan.
    Yanına 4 gb 1600 mhz ddr3 ram aldım.
    elimdede daha önceden kullanmadığım ssd vardı 128 gb lık.

orjinal hali ile yaptığım denemelrde yeterince hızlı bir bilgisayardı ve windows derecelendirmesi @sarppy ninki ile aynı idi.
    açılış kapanış hızı şu anda kullandığım desktop bilgisayarla karşılaştıralamayacak kadar hızlıydı. (e7200 / 6gb ram / 1tb hdd / nvidia 8600gt)

ssd+4gb ram takviyesi ile olan dercelendirmede ekte gözüküyor.

benim bu laptopu seçme nedenim 14" olması hafif ve ince olması ve dvd'nin içinde olması idi.
    bütün paraçalrın bir arada olması benim için seçme nedeni. ben hala dvd kullanan bir insanım. hala gittiğim yerlerde ethernet kablosu kullandığım yerler var.
    Bu ultrabook benim için birincil bilgisayar olacak. evdeki hantal desktop ise yeni bir formatı hakedip yedekleme amaçlı kullanılacak. Bir macbook air ile yanyana koyunca görsel olarak macbook airin daha bir albenisi var. ama laptopla yanyana koyuncada bu modelin bin kat daha fazla albenisi oluyor.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

DVD sürücünün son derece gereksiz olduğunu düşünüyorum eğer söz konusu ultrabook ise. Yanlış okumadıysam 1,8 kilogram ağırlığında bu cihaz. Açıkçası ultrabook için biraz fazla kalın ve ağır bence. Acer 3820TG ile kıyasladığımda pek fark göremedim.

Ben Intel HD 4000 ile artık ultrabooklarda harici grafik yongasının ağırlığını kaybedeceğini düşünüyordum. Intel HD 3000 ile oldukça yol kateden Intel, HD 4000 ile bu gelişmeyi pekiştirdi bence. GT 620M gibi giriş seviyesi bir kartın, Intel HD 4000'e oranla ahım şahım bir üstünlük sağlayamacağı ortada. Sonuçta DDR3 bellek ve 64 bit bant genişliği mevcut. DVD sürücünü kattığı gereksiz ağırlığa bir de GT 620M eşlik etmiş diye düşünmekteyim.

Merak ettiğim bir hususa detaylı olarak değinilmediğini gördüm. Panelin markası nedir ve görüş açıları ne alemdedir? 300 nit parlaklık güzel ama geniş açılarda renkler kaybolmadığı sürece güzel. Bluetooth'un 4.0 olması yine beğendiğim noktalardan biri. Zira 2.1 kullanmaya devam ediyor üreticiler bazı modellerde. 4.0 varken ne gerek var demeden edemiyorum.

İşlemci ise bir zamanların standart voltajla çalışan işlemcilerinden bile güçlü. Bu da gelişen teknolojinin bir getirisi. Söyleyecek söz yok. Taşınabilir platformda çok başarılı buluyorum Intel'i AMD'ye oranla. Çok daha iyisini yapabileceklerine de eminim ama karşınızda rakip olmadıktan sonra niye yapasınız, değil mi? Intel'in tutuştuğunda neler yapabildiğini akıllı telefon pazarından biliyoruz. Tutuşmadığında ne kadar rahat davrandığını da artık ölmeye yüz tutan netbook pazarından biliyoruz.

Sonuç olarak; GT 640M gibi bir harici kart olmadıkça, harici kartlı ultrabookları gereksiz görüyorum. Ayrıca optik sürücü de olmamalıydı. Buna rağmen güzel bir cihaz. Ayrıca kaliteli bir SSD'yi hak ediyor. Güle güle kullanın.
    @jay jay justified;

DVD sürücüsünün gereksiz olup olmaması kişiden kişiye değişir, mesela ben özellikle Audio CD'ler için DVD sürücüsünü sıklıkla kullanmaktayım ve bu yüzden optik sürücünün olması benim için artı bir özellik ancak siz hiç kullanmıyor olabilirsiniz ve bu nedenle sizin için gereksiz bir ayrıntı olabilir.

Cihazdaki GT 620M ekran kartından yüksek bir oyun performansı beklemek tabii ki doğru olmaz ancak HD 4000 ile aralarındaki fark da az bir şey değil. Asus Zenbook UX32VD modelinde de aynı özelliklere sahip bir GT 620M kullanılmakta ve notebookcheck sitesinin yapmış olduğu Diablo 3 oyun testine göre HD 4000 ile GT 620M arasındaki fark aşağıdaki gibi gözükmekte.

Panelin marka/modelini AIDA64 üzerinden göremediğim için incelemeye eklemedim.

Açıkçası bu boyutta bir cihazda GT 640M'in başarılı bir şekilde soğutulabileceğini düşünmüyorum, oyunlarda ısınma kaynaklı ani FPS düşüşleri ya da takılmalar meydana geldiğinde de oyun zevki minimum düzeye düşecektir.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

@qucuqum;

Cihazdaki entegre SSD üzerine Windows 7 kurmaya hiç gerek yok çünkü Express Cache özelliği sayesinde Windows zaten HDD'ye göre çok daha hızlı bir şekilde açılmakta.

@kerati01;

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

• Çok teşekkürler dostum :)
    Birde ekran kartı 64 bit mi yoksa 128 bit mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qucuqum

Çok teşekkürler dostum :)
    Birde ekran kartı 64 bit mi yoksa 128 bit mi ?

Rica ederim.

Ekran kartı 64-bit DDR3 belleğe sahip.

• Bu modelden laptop almayı düşünüyorum sıklıkla Fm - Pes ya da vakit oldurucu oyunlar oynarım donanım olarak yeterli mi. Bu modelin fiyat ve donanımında 14 inç başka laptoplar var mı dvd olmaya bilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WildEagle -- 24 Haziran 2012; 22:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

http://resim.donanimhaber.com/m_58899205/tm.htm

İncelemede GT 640M ekran kartlı bir model mevcut. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Eurocom Monster 1.0 modelinin de incelemesine bakarsanız, GT 650M + Core i7 3720QM ikilisinin sorunsuzca 11,6 inçlik bir cihaza yerleştirildiğini görebilirsiniz. Isınma sorunu büyük oranda tasarımdan kaynaklanan bir sıkıntı. Buna dikkat ettikten sonra geriye pek problem kalmıyor.

GT 620M'nin harici kart olduğunu hatırlatmak isterim. Verdiğiniz tablolar bence iç açıcı değil. Yani güncel bir oyunda iki katı kadar performans vermiş GT 620M. Asus N10Jc'de bulunan GMA 950 ile 9300M GS arasındaki farktan bahsedemiyoruz ne yazık ki.

Ha tabi siz grafik gücü gerektirmeyen işlerle uğraşıyor olabilirsiniz. Fakat aksi durumda ben bu cihazdaki GT 620M'nin çok büyük katkısı olacağını düşünmüyorum. Kanımca harici kartsız versiyona yönelmek daha mantıklı, eğer günlük işlerinizi halletmeye yönelik bir ultrabook arıyorsanız.

Bu arada verdiğiniz bilgilerden bakmaya çalıştım ama gerçekten panel bilgisi çıkmadı. İlginç. Bulursanız yazmanızı rica ediyorum.

• Hayırlı olsun. Ben de bu bilgisayarı düşünüyorum. Isınma problemi var mı bugun darty'de inceledim ama hiçbirşey yapmıyorken bile ısınmıştı :s . Bir de ne kadara aldığını öğrenebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WildEagle

Bu modelden laptop almayı düşünüyorum sıklıkla Fm - Pes ya da vakit oldurucu oyunlar oynarım donanım olarak yeterli mi. Bu modelin fiyat ve donanımında 14 inç başka laptoplar var mı dvd olmaya bilir ?

Bahsettiğiniz oyunları bu cihaz ile rahatlıkla oynayabilirsiniz. Şu an için Türkiye'de satılmakta olan 14" ultrabooklar arasında bu teknik özelliklere sahip başka bir model bulunmamakta ancak GT 620M ekran kartına sahip olan 13.3"lik Asus Zenbook UX32VD serisi bulunmaktadır.

quote:

Orijinalden alıntı: onurnesvat

Hayırlı olsun. Ben de bu bilgisayarı düşünüyorum. Isınma problemi var mı bugun darty'de inceledim ama hiçbirşey yapmıyorken bile ısınmıştı :s . Bir de ne kadara aldığını öğrenebilir miyim ?

Teşekkürler. Büyük ihtimalle bahsettiğiniz ısınma durumu cihazın sol tarafındaki HDD kaynaklıdır çünkü yoğun kullanım sonrasında cihazın klavye yüzeyine bakıldığında sağ tarafı buz gibi iken sol tarafı biraz ılık kalıyor diyebilirim ancak eli yakacak bir durum yok. İnternet tarayıcısı + müzik çalar + photoshop + messenger açık iken klima ya da ekstra bir soğutucunun bulunmadığı 27°C'lik bir odada işlemcinin çekirdekleri yaklaşık olarak 50-55°C seviyelerinde çalışmakta.

NP530U4C-S01TR modelini Darty'den 1799TL'ye aldım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Herkese merhabalar;

Bugün cihaza 4GB ram takviyesi yaptım. Nedenine gelirsek cihaz olması gerekenden fazla ram kullanmaktaydı, sistem boşta iken ram kullanımı yaklaşık olarak 2,10GB seviyelerinde geziyor ancak bu durumu ilk başlarda çok önemsemiyordum. Acaba sorun benim makinemde mi diyerek aynı cihazın bir mağazada teşhirde olanına baktım ve durum onda da aynıydı. İşin enteresan tarafı cihaz ilk açıldığında çok fazla ram tüketiyor fakat uyku moduna alıp uykudan çıkardığınızda ram kullanımı normal seviyeye geliyordu. Artık bu durumdan rahatsız olmaya başladığım için dün gece MSDN Windows 7 Home Premium SP1 DVD'si kullanarak cihaza temiz bir Windows kurdum ve cihazın altında yazan key ile Windows'u etkinleştirdim. Temel bileşenlerin sürücülerini kurup sıra Samsung'un Easy Settings yazılımına gelinceye kadar bellek kullanımı ile ilgili bir sorun yoktu fakat Fn tuşları, ExpressCache yönetimi vs özellikler için gerekli olan Easy Settings yazılımını kurunca ram kullanımı yine tavan yaptı. Sorunun kaynağını bulduğuma sevinmiştim fakat işin kötü tarafı cihazın multimedia, güç yönetimi, ExpressCache yönetimi gibi özelliklerini kullanmak için bu yazılımın kurulu olması şarttı ve bu nedenle de silemedim. Bunun üzerine bugün Vatan'daki %25 indirimden faydalanarak cihaza 4GB ram takviyesi yaptım. Toplam bellek miktarı 8GB olduktan sonra ram kullanımı yine yüksek olsa da artık eskisi gibi rahatsız etmiyor ancak Samsung'un yeni bir güncelleme çıkartıp bu sorunu halletmesi gerekiyor.

Cihaza taktığım ram:

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/patriot-psd34g16002s-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook--ram/productdetails.aspx?I_ID=59859

Anakarta tümleşik olan ram ile Patriot dual olarak çalışmakta:

Ram takviyesi sonrası Windows derecelendirmesi:

• üstat,
    özel mesajlada yazışmıştık ama;
    bence sendeki sorun başka bir programdan kaynaklanıyor olabilir.
    ekte easysettings kurulmadan önceki ve sonraki ram kullanım miktarları hemen hemen aynı ; 1,18 ile 1,22 gb arası değişkenlik gösteriyor
    fakat bende expresscahce, rapidstart ve rapidstorage driverları kurulu değil. onun dışında tüm driverları kurdum sitesinden ve sadece easy setting proramı kuruldu. ben msdn den indirmedim yanında verilen dvd yi kullandım temiz format atmak için (ki samsungun temiz kurulum dvd si vermesi beni sevindirdi gereksiz programlar yok içinde. driverlarıda dvd ye yazdım kendim) saf haldeykende bir acronis backup alınca işlem tamamdır.
    ama sen sadece easysettings ten sonra artıyor demişsin.
    bence sorun ya başka bir program yada benim ssd kullanmam ile ilgili:) eğer ssd bu farkı sağlıyorsa dahabir sevinicem:) yok bir programdan kaynaklı ise onu bulmak lazım ve kurmamak lazım.
    bu arada sen alttaki oem cd keyi kullandım dedin ama verilen dvd ile kullanınca hiç istemiyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerati01 -- 30 Haziran 2012; 8:10:31 >

• Bende dun vatan bilgisayardan 1773 tl ye aldim. Ekranda bir parlak pixel (stuck pixel) cikti. Etrafinda da rgb diziliminde olan pixellerin bazilari parlak gibi. Hevesimi kirsada artik yapacak birsey yok, idare edicem boyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dün aldım kardeşime Vatandan 1770 TL + 45,5 TL 4gb patriot ram. Güzel makina. Vatanın sisteminde Ram'i 1333 olarak gözüküyor teşhirdeki ürüne Cpuz kurup adama gösterdim teşekkür etti :D . SSD sadece Cache için kullanılıyor üzerine dosya yazamıyorsunuz. Paragon ile diski ikiye bölüp acronis ile yedek alacağım. Ekranı birazcık daha iyi olabilirdi. Ama güzel alet. Alanlara hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis53 -- 1 Temmuz 2012; 17:44:56 >
  • Guzel inceleme olmus, gule gule kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelmiş. Güle güle kullan.
  • Aaa ultrabook.

Biraz geç oldu, hayırlı olsun Sarp.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.