Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende bu ultrabookun intel hd 4000 ekran kartlı modeli var yani tam anlamıyla bir ultrabook fakat inanılmaz ısınıyor, dün webden dizi izlerken bi anda kapandı, sanırım soğutucuyla kullanmak gerekcek bu yaz sıcağında
  • bu aleti almaktansa 128gb ssdsi olan, işlemcisi ve ekran kartı daha iyi olan ve bundan sadece 150 200 gram fazla olan aynı ekran boyutunda 14inch toshiba almak daha mantıklı değil mi?
    samsungun ssd sine w7 kursan program kurmaya yer kalmıyor..
    ayrıca hdd demek ısınma demek.. toshiba da hdd yok. ayrıca toshiba daha ucuz ve kasa sağlamlıgı konusuna en iyi markadır bence..

bimekste 1700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartlebyandco -- 3 Ağustos 2012; 16:44:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bartlebyandco

bu aleti almaktansa 128gb ssdsi olan, işlemcisi ve ekran kartı daha iyi olan ve bundan sadece 150 200 gram fazla olan aynı ekran boyutunda 14inch toshiba almak daha mantıklı değil mi?
    ayrıca hdd demek ısınma demek.. toshiba da hdd yok. ayrıca toshiba daha ucuz ve kasa sağlamlıgı konusuna en iyi markadır bence..

bimekste 1700

açıkçası kafam karıştı şimdi. bu modeli almaya karar vermiştim oynacağım oyunlar çok da grafik işlemcisi gerektirmeyen oyunlar olacak ama ısınma problemi olacak gibi her türlü. vatanda şu modeli gördüm işlemcisi daha kuvvetli ve daha hafif ama harici ekran kartı yok. 250 lira farka (500 gb harici hardisk veriyor toshiba bedava) toshiba alınır mı acaba.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/toshiba-r930-12j-r930-12j-core-i5-3210m-250ghz-4gb-ddr3-500gb-133-dvdrw-intel-hd4000-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61570

• Herkese merhaba. 3 gün önce Samsung NP530U4C-S01TR aldım. Eve geldim cihazı açtım ve otomatik olarak win 7 kuruldu. Fakat baktığımda win 7' nin Hdd' e kurulduğunu gördüm. Cihazda 24 gb SSD mevcut. Win 7' nin SSD ye kurulması gerekmezmiydi? Samsung' u aradım, 24 Gb' ın Express Cache olduğunu söylediler.
    Ben sistemi SSD ye kuramadıktan sonra ne işe yarayacak bu 24 Gb SSD? Sistem SSD' ye kurulsa pc daha hızlı açılmazmı? Fikirlerinizi paylaşıp yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinitu

quote:

Orijinalden alıntı: bartlebyandco

bu aleti almaktansa 128gb ssdsi olan, işlemcisi ve ekran kartı daha iyi olan ve bundan sadece 150 200 gram fazla olan aynı ekran boyutunda 14inch toshiba almak daha mantıklı değil mi?
    http://www.pcdepo.com/toshiba-satellite-r840-12d-notebook-urun6275.html
    bimekste 1700

açıkçası kafam karıştı şimdi. bu modeli almaya karar vermiştim oynacağım oyunlar çok da grafik işlemcisi gerektirmeyen oyunlar olacak ama ısınma problemi olacak gibi her türlü. vatanda şu modeli gördüm işlemcisi daha kuvvetli ve daha hafif ama harici ekran kartı yok. 250 lira farka (500 gb harici hardisk veriyor toshiba bedava) toshiba alınır mı acaba.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/toshiba-r930-12j-r930-12j-core-i5-3210m-250ghz-4gb-ddr3-500gb-133-dvdrw-intel-hd4000-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61570

Bahsettiğiniz Toshiba ultrabook değil, o yüzden Samsung ile kıyaslamak yersiz.

Benim Acer 3820TG 1,8 kilogram, SSD'si de var, 2cm kadar kalınlığı var. Ne yani, şimdi ultrabook mu diyelim buna? Olmaz. Alakasız ürünlerle kafanızı karıştırmayın. 2 kilogram hiç de az değil ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalorta

Herkese merhaba. 3 gün önce Samsung NP530U4C-S01TR aldım. Eve geldim cihazı açtım ve otomatik olarak win 7 kuruldu. Fakat baktığımda win 7' nin Hdd' e kurulduğunu gördüm. Cihazda 24 gb SSD mevcut. Win 7' nin SSD ye kurulması gerekmezmiydi? Samsung' u aradım, 24 Gb' ın Express Cache olduğunu söylediler.
    Ben sistemi SSD ye kuramadıktan sonra ne işe yarayacak bu 24 Gb SSD? Sistem SSD' ye kurulsa pc daha hızlı açılmazmı? Fikirlerinizi paylaşıp yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum.
    Cihazdaki hdd yi çıkarsam, sadece ofis uygulaması kullanacağım bu makianaya sdd bölümüne temiz kurulum yapsam diye içimden geçiyor.
    Hdd yi de depolama amaçlı kullanasım var, sizce bu mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmEthem

Herkese merhaba. 3 gün önce Samsung NP530U4C-S01TR aldım. Eve geldim cihazı açtım ve otomatik olarak win 7 kuruldu. Fakat baktığımda win 7' nin Hdd' e kurulduğunu gördüm. Cihazda 24 gb SSD mevcut. Win 7' nin SSD ye kurulması gerekmezmiydi? Samsung' u aradım, 24 Gb' ın Express Cache olduğunu söylediler.

NP530U4C-S01TR modelinde bulunan SSD, normal 2,5"lik SSD'lerden değildir. Bu cihazda bulunan 24GB'lık SSD anakarta entegredir ve bu entegre SSD ile amaçlanan şey üzerinde yalnızca HDD bulunan cihazlara göre entegre SSD'nin otomatik ön belleğe alma özelliği sayesinde önyüklemelerin daha kısa sürede gerçekleşmesini ve sık kullanılan programların daha hızlı açılmasını sağlamaktır. İşletim sisteminin açılış süresi de bu nedenle üzerinde yalnızca HDD bulunan cihazlara göre daha kısadır.

• Peki sabit diski cikarip ssd taksak uzerindeki express cache ssdsini normal disk seklinde kullanabilir miyiz? hizi guncel ssdlere gore nasildir? Mesela alsam bu 24luge linux yuklesem, hdd yerine de ssd takip ona da win yuklesem... Bu sekilde iki diskli bir sistem halini alir mi yoksa 24luk "ben sadece cache olarak calisirim isine gelirse" der mi?

Bir de yeni seride de eskisinde oldugu gibi cizilme sorunu var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamkaya

Peki sabit diski cikarip ssd taksak uzerindeki express cache ssdsini normal disk seklinde kullanabilir miyiz? hizi guncel ssdlere gore nasildir? Mesela alsam bu 24luge linux yuklesem, hdd yerine de ssd takip ona da win yuklesem... Bu sekilde iki diskli bir sistem halini alir mi yoksa 24luk "ben sadece cache olarak calisirim isine gelirse" der mi?

@kerati01 arkadaşımız bu cihazı sonradan taktığı SSD ile kullanmakta, kendisi bu konuda size yardımcı olacaktır.

Daha önce de yazdığım gibi önceki serideki çizilme sorunu bu seride giderilmiş durumda. Cihazı yakaşık 1,5 aydır kullanmaktayım ve şimdiye kadar çizilme durumu gözlemlemedim en azından. NP530U4B serisinde panelin çerçevesinin sağ ve sol kısımlarını çizen çift parçalı kasa yapısı NP530U4C serisinde tek parçalı olarak yeniden yapılandırılmış.

Eski seri (NP530U4B):
     Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Yeni seri (NP530U4C):
     Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• Aydinlattiginiz icin tesekkurederim. Diger baslikta bazi kullanicilar ekranin alt tarafinda da cizilme oldugundan sikayet etmisler, orada da durum duzeldi mi acaba yoksa sadece yanlarda mi duzelme var. Gerci altta cizilme olsa farkederdiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aydinlattiginiz icin tesekkurederim. Diger baslikta bazi kullanicilar ekranin alt tarafinda da cizilme oldugundan sikayet etmisler, orada da durum duzeldi mi acaba yoksa sadece yanlarda mi duzelme var. Gerci altta cizilme olsa farkederdiniz...

Sizin için o kısma ait birkaç fotoğraf çektim, buyrun kendiniz bakın.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• Samsung'un içinde gelen ssd 24 gb ve formatlayıp windows/linux kurabilirsiniz sorunsuz bi şekilde..
    Hız olayına gelirsek; herhangi bir test programı çalıştırmadım (ömrünü ve hızını azaltıyor diyorlar) ondan test programına göre cevap veremem. Ama kendi ssd'imde 24 GBlık alana kopylarken ve tersi durumda hız aynı. (Burdanokuma yazma oarnının benim ssd ile eş değere takın olduğu sonucunu çıkarabilirim) ben onboard ssd yi yedek ve sanal makina nın kalıpları için kullanıyorum.
    SSD li bir sistemin -özellikle taşınabilir bir sistemde- en büyük artısı bence uyku modu. Ekran kapatıyorum kapanıyor, açıyorum açılıyor. bilgisayar için hayallerimi süsleyen bir hızdı.:)
  • bu modelde kulaklık çıkışında spdif özelliği varmı beyler
  • sarppy teşekkürler. Bir sorum daha olacak benim cihazım (NP530U4C-S01TR) tam kapalıyken, açıldığında 60 sn de masa üstü geliyor, 80 sn'de de yükleme işlemi tamamlanıyor. Bunu imlecin dönmesinden ve enson durmasından anlıyorum. Bu normal mi? Nerede sorun var? Cihazın içinde bir sürü yazılım var. Örnek: Easy software, Cyberlink power dvd, you cam, power director...Bunları kaldırsam hızlanır mı?
    Arkadaşın biri açılma hızına 7 sn demiş. Benim cihazda 7. sn de daha samsung yazısı yeni gidiyor :))
    Takıldığım noktalardan biri de msn messenger. Açılışta "otomatik açılma" dememe rağmen kafasına göre her seferinde görev çubuğunda yandığını görüyorum.Görev yöneticisinde de çalışıyor.
  • quote:

Peki sabit diski cikarip ssd taksak uzerindeki express cache ssdsini normal disk seklinde kullanabilir miyiz? hizi guncel ssdlere gore nasildir? Mesela alsam bu 24luge linux yuklesem, hdd yerine de ssd takip ona da win yuklesem... Bu sekilde iki diskli bir sistem halini alir mi yoksa 24luk "ben sadece cache olarak calisirim isine gelirse" der mi?

OOHhhh tam iftar çorbası yaptın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalorta

sarppy teşekkürler. Bir sorum daha olacak benim cihazım (NP530U4C-S01TR) tam kapalıyken, açıldığında 60 sn de masa üstü geliyor, 80 sn'de de yükleme işlemi tamamlanıyor. Bunu imlecin dönmesinden ve enson durmasından anlıyorum. Bu normal mi? Nerede sorun var? Cihazın içinde bir sürü yazılım var. Örnek: Easy software, Cyberlink power dvd, you cam, power director...Bunları kaldırsam hızlanır mı?
    Arkadaşın biri açılma hızına 7 sn demiş. Benim cihazda 7. sn de daha samsung yazısı yeni gidiyor :))
    Takıldığım noktalardan biri de msn messenger. Açılışta "otomatik açılma" dememe rağmen kafasına göre her seferinde görev çubuğunda yandığını görüyorum.Görev yöneticisinde de çalışıyor.

7 saniyede nerde açılcak anca SSD hdd takmıştır öyle olur onun dışında normal hdd ile 7 saniyede açılması imkansız.Benimki de biraz geç açılıyor üsetelik ram takviyeside yaptım ben.

• ARKADAŞLAR BU EKRANKARTI (620M) İLE NELER YAPİLABİLİR BAZİ FORUMLARDA COK KÖTÜLEMİŞLER,BENDE BİR LAPTOP BEGENDİM SAMSUNGUN BU EKRAN KARTİNDAN VAR ASIRF EKRAN KARTİ İCİN ALMA FALAN DEDİLER,MESELA HİC Mİ OYUN FALAN OYNAYAMAM ?
    EVDEKİ MASAÜSTÜMDE PALİT NVİDİA 256MB 8600GT EKRAN KARTİ VAR KIYASLARSAK NE DURUMDADİR BU 620M ?

TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

bu modelde kulaklık çıkışında spdif özelliği varmı beyler

spdif özelliği yok malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

ARKADAŞLAR BU EKRANKARTI (620M) İLE NELER YAPİLABİLİR BAZİ FORUMLARDA COK KÖTÜLEMİŞLER,BENDE BİR LAPTOP BEGENDİM SAMSUNGUN BU EKRAN KARTİNDAN VAR ASIRF EKRAN KARTİ İCİN ALMA FALAN DEDİLER,MESELA HİC Mİ OYUN FALAN OYNAYAMAM ?
    EVDEKİ MASAÜSTÜMDE PALİT NVİDİA 256MB 8600GT EKRAN KARTİ VAR KIYASLARSAK NE DURUMDADİR BU 620M ?

TEŞEKKÜRLER.

Arkadaşım sırf oyun oynamak istiyorsan masaüstü topla derim ya da laptop al...Oyunlarda çok ta aman aman birşey bekleme bu ultraboookta...Ben kardeşim için almıştım ki oyunla işi olmaz hiç bir de küçük birşey istiyordu.Ondan yani... max 2000 liraya kadar bu vardı alacacak adam gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

ARKADAŞLAR BU EKRANKARTI (620M) İLE NELER YAPİLABİLİR BAZİ FORUMLARDA COK KÖTÜLEMİŞLER,BENDE BİR LAPTOP BEGENDİM SAMSUNGUN BU EKRAN KARTİNDAN VAR ASIRF EKRAN KARTİ İCİN ALMA FALAN DEDİLER,MESELA HİC Mİ OYUN FALAN OYNAYAMAM ?

TEŞEKKÜRLER.

Arkadaşım sırf oyun oynamak istiyorsan masaüstü topla derim ya da laptop al...Oyunlarda çok ta aman aman birşey bekleme bu ultraboookta...Ben kardeşim için almıştım ki oyunla işi olmaz hiç bir de küçük birşey istiyordu.Ondan yani... max 2000 liraya kadar bu vardı alacacak adam gibi...

YA SUNU MERAK EDİYORUM NEYİ OYNAYABİLİRİM NEYİ OYNAYAMAM

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.