Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakkan

Bu tespit yapmak isterim, zira adı geçen bu ürün her ne kadar firma pazarlama amaçlı olarak öyle adlandırsa da bir Ultrabook DEĞİLDİR !

Cihazda HDD var, DVD var, 14 inç ekran var sonra da Ultrabook diyorlar. Bir kere Intel'in lanse ettiği bu adlandırmanın ve Ultrabook tanımının tümüyle dışında kalıyor. Ama satıcı firmalar da müşteriler Ultrabook kelimesini çok sevdi diye neredeyse tüm Notebook'larını böyle adlandırıp satışa çıkarıyorlar. Lafın kısası evet bu ürün tartışılmaz kalitesiyle güzel ve çarpıcı bir Notebook'tur.

Ultrabook düşünenler, Asus Zenbook, Mac Book Air ve Toshiba Z serisi gibi 13,3 inç'lik DVD'siz ve SSD'li ürünlere göz atabilirler.

Ultrabook intel tarafından türetilmiş belli standartları yakalayan cihazlara verilen bir sıfat
    netbook yada tablet gibi yani ama intel tarafından türetilmiş

14'' ekranlı modeller için intel max kalınlık olarak 21mm belirlemiş.
    bu cihazın kalınlığı 20.9mm imiş.

batarya ömrü olarak min 5 saat demiş intel.
    bu cihazın ki incelemede ortalama 5 saat civarı demiş arkadaş.

max hızlı başlatma süresi olarak 7 saniye demiş intel
    ki ondan hızlı olduğu aşikar

hdd hızı olarak 80 mb/sn min hdd boyutu olarak 16gb belirlemiş intel
    ki üzerinde 24 gb lık ssd bulunuyor sık kullanılan dosyaların barındırıldığı bu konuda da sıkıntısı yok

dvd okuyucu konusunda intel bir şey dememiş aynen harici ekran kartı yada ekran çözünürlüğü konusunda demediği gibi

sonuç : bu cihaz ultrabook'tur bunu ben demiyorum intel diyor
    zaten intel demese "ultrabook" diyerek satamaz samsung
    her ultrabook afişinin reklamının kenarında köşesinde "by intel" yazmasının bir sebebi olmalı değil mi

ha ayrıca dvd okuyucu, daha büyük ekran, daha çok depolama kapasitesi isteyen kişiler için çok güzel ve mantıklı bir tercih olacaktır bu

sadece ssd olması bir artı olabilir miydi ? tabi ki büyük bir artı olurdu
    ancak ssd ile birlikte bu kadar depolama kapasitesi olur muydu yada aynı fiyatta olur muydu ? pek sanmıyorum

• Merhaba, minimum 14'' olan ve taşınabilirliği yüksek bir notebook alacağım. Bu ultrabook ile Hp Envy Sleekbook (
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/hp-b6h42ea-6-1000-et-core-i5-3317u-17ghz-8-gb-ddr3-500gb-156-amd-hd7670m-win7-hprem/productdetails.aspx?I_ID=61439
    ) arasında kaldım. Cd sürücüsü ile VGA çıkışı bulunması nedeniyle Samsung'u daha ön plana aldım. Kullanım amaçlarım günlük işler, internet, ofis programları ve çoğunlukla matlab kullanmak için olacak. Oyun olarak sadece FM oynarım. Fakat arada catia kullanmam gerekebilir. Catia'yı rahat çalıştırabilir mi? Bunun dışında ısınma sorunu var mı? Bir de bu ultrabook'un önceki versiyonu olan Samsung 530U4B için kasada çizilme ve deformasyon sorunları ile karşılaşanlar olmuş (http://forum.donanimhaber.com/m_58584082/mpage_5/key_/tm.htm ). Yeni versiyonda bu gibi problemler ile karşılaşan oldu mu? Teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: atame

Merhaba, minimum 14'' olan ve taşınabilirliği yüksek bir notebook alacağım. Bu ultrabook ile Hp Envy Sleekbook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/hp-b6h42ea-6-1000-et-core-i5-3317u-17ghz-8-gb-ddr3-500gb-156-amd-hd7670m-win7-hprem/productdetails.aspx?I_ID=61439 ) arasında kaldım. Cd sürücüsü ile VGA çıkışı bulunması nedeniyle Samsung'u daha ön plana aldım. Kullanım amaçlarım günlük işler, internet, ofis programları ve çoğunlukla matlab kullanmak için olacak. Oyun olarak sadece FM oynarım. Fakat arada catia kullanmam gerekebilir. Catia'yı rahat çalıştırabilir mi? Bunun dışında ısınma sorunu var mı? Bir de bu ultrabook'un önceki versiyonu olan Samsung 530U4B için kasada çizilme ve deformasyon sorunları ile karşılaşanlar olmuş (http://forum.donanimhaber.com/m_58584082/mpage_5/key_/tm.htm ). Yeni versiyonda bu gibi problemler ile karşılaşan oldu mu? Teşekkür ederim...

Hem küçük taşınabilir bir cihaz olsun hem de günlük her türlü işimi rahatça yapabileyim diyorsanız ve DVD sürücüsü sizin için gerekliyse bu cihaz doğru seçim olacaktır.

İşlemci çekirdeklerinin sıcaklık değerleri normal kullanımda iken 50-60°C arasında değişkenlik göstermekte.

Önceki modeldeki çizilme sorunu bu modelde giderilmiş durumda. Önceki modelde panelin çerçevesinin çizilmesinin sebebi klavye yüzeyinin çift parçadan oluşmasıydı ve bu ayrım kısmı panelin çerçevesini çiziyordu ancak yeni modelde klavye yüzeyi tek parça halinde yapılmış.

Eski model (NP530U4B):

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Yeni model (NP530U4C):

• beyler ultrabook'u almayı düşünüyorum ama işlemcisi diğer i5lere karşın daha zayıf olduğundan autocad 3dmax gibi programları rahat bir şekilde çalıştırabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skenderbeu

beyler ultrabook'u almayı düşünüyorum ama işlemcisi diğer i5lere karşın daha zayıf olduğundan autocad 3dmax gibi programları rahat bir şekilde çalıştırabilir mi ?

bunu al harici ekran kartı var ram den yemez o programlar için en ideali bu şuanda ultrabooklarda

• quote:

Orijinalden alıntı: sürgün34

quote:

beyler ultrabook'u almayı düşünüyorum ama işlemcisi diğer i5lere karşın daha zayıf olduğundan autocad 3dmax gibi programları rahat bir şekilde çalıştırabilir mi ?

bunu al harici ekran kartı var ram den yemez o programlar için en ideali bu şuanda ultrabooklarda

Samsung NP530U4C-S01TR modelinde de harici GT 620M ekran kartı bulunmaktadır.

Ayrıca NP530U4C-S01TR modelinin işlemcisi (i5-3317U) linkini vermiş olduğunuz UX32VD-R3003V modelinin işlemcisinden (i5-2467M) daha yeni ve daha iyidir.

http://ark.intel.com/tr/products/56858/

ark.intel.com
    Intel® Core™ i5-3317U İşlemci (3M Önbellek, 2,60 GHz'e kadar) Ürün Teknik Özellikleri
    http://ark.intel.com/tr/products/65707

• autocad programlarini kolayca kaldirir mi peki ? islemciye pek fazla guvenmiyorum ..
  • Bu laptopu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Genel olarak memnunum ancak daha ilk günden mavi ekran verdi, daha sonrada mavi ekran hataları kendini tekrarladı (sıfırdan açarken). Bazen wireless kartı boş kaynak bulamıyor diyerekten çalışmıyor, restart atınca düzeliyor. Performans olarakta beklentimin altında kaldı diyebilirim. Aynı sorunları yaşayanlar var mı yoksa tek ben miyim?
  • quote:

autocad programlarini kolayca kaldirir mi peki ? islemciye pek fazla guvenmiyorum ..

Son 2 nesilde ülkemizde en çok satılmakta olan standart voltajda ve ultra düşük voltajda çalışan i5 işlemcilerin notebookcheck sitesi tarafından yapılmış karşılaştırma tablosunu ekliyorum. i5-3317U tabii ki standart voltajda çalışan modellere yetişemiyor ancak i5-2467M ile karşılaştırıldığında Sandy Bridge'den Ivy Bridge'e geçişte performans anlamında artış olduğu bariz bir şekilde gözükmekte.

Ben artık günlük bütün işlerimi bu cihaz ile yapıyorum, yani benim ana bilgisayarım bu olmuş durumda ve şimdiye kadar beni hiç yüz üstü bırakmadı; umarım bundan sonra da bırakmaz. AutoCAD kullanmıyorum ancak sizin için test yapmamı istediğiniz bir benchmark programı varsa ve çıkan sonuç bu cihazı alıp almayacağınızı etkileyecekse test yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Bu laptopu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Genel olarak memnunum ancak daha ilk günden mavi ekran verdi, daha sonrada mavi ekran hataları kendini tekrarladı (sıfırdan açarken). Bazen wireless kartı boş kaynak bulamıyor diyerekten çalışmıyor, restart atınca düzeliyor. Performans olarakta beklentimin altında kaldı diyebilirim. Aynı sorunları yaşayanlar var mı yoksa tek ben miyim?

Bahsetmiş olduğunuz iki sorunla da hiç karşılaşmadım. Bu sorunlar recovery sonrasında da devam ediyorsa eğer cihazı servise bir gösterin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

autocad programlarini kolayca kaldirir mi peki ? islemciye pek fazla guvenmiyorum ..

Son 2 nesilde ülkemizde en çok satılmakta olan standart voltajda ve ultra düşük voltajda çalışan i5 işlemcilerin notebookcheck sitesi tarafından yapılmış karşılaştırma tablosunu ekliyorum. i5-3317U tabii ki standart voltajda çalışan modellere yetişemiyor ancak i5-2467M ile karşılaştırıldığında Sandy Bridge'den Ivy Bridge'e geçişte performans anlamında artış olduğu bariz bir şekilde gözükmekte.

Ben artık günlük bütün işlerimi bu cihaz ile yapıyorum, yani benim ana bilgisayarım bu olmuş durumda ve şimdiye kadar beni hiç yüz üstü bırakmadı; umarım bundan sonra da bırakmaz. AutoCAD kullanmıyorum ancak sizin için test yapmamı istediğiniz bir benchmark programı varsa ve çıkan sonuç bu cihazı alıp almayacağınızı etkileyecekse test yapabilirim.

ultrabook'la ilgili en korktuğum 3 şey aktarayım isterseniz.

1.Isınma sorunu - oyun oynarım ama pek fazla değil .. pes 2012, fm 12, nba gibi (en fazla gta 4 oynamak isterim) bu oyunlarda ısınma sorunu normalinden yüksek derecelere çıkar mı ?
    2.Diğer ultrabook modelinde çizimler olmuş, yeni modelde böyle birşey mümkün mü ?
    3.AutoCAD hiç kullanmadım, bu sene mimarlık okuyacağım .. bu işlemci autocad gibi çizim programlarını kaldırır mı ?

verecekleriniz cevaplar inanın benim için çok önemli olacaktır, eğer istemediğim cevapları alırsam çok sevdiğim ultrabook modelerinden vazgeçip
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-k55vm-sx034r-k55vm-core-i5-3210m-250ghz-6gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2048mb-gt630m-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60974
    şu ürünü alacağım.

şimdiden teşekkürler ve saygılar ...

• quote:

ultrabook'la ilgili en korktuğum 3 şey aktarayım isterseniz.

1.Isınma sorunu - oyun oynarım ama pek fazla değil .. pes 2012, fm 12, nba gibi (en fazla gta 4 oynamak isterim) bu oyunlarda ısınma sorunu normalinden yüksek derecelere çıkar mı ?
    2.Diğer ultrabook modelinde çizimler olmuş, yeni modelde böyle birşey mümkün mü ?
    3.AutoCAD hiç kullanmadım, bu sene mimarlık okuyacağım .. bu işlemci autocad gibi çizim programlarını kaldırır mı ?

verecekleriniz cevaplar inanın benim için çok önemli olacaktır, eğer istemediğim cevapları alırsam çok sevdiğim ultrabook modelerinden vazgeçiphttp://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-k55vm-sx034r-k55vm-core-i5-3210m-250ghz-6gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2048mb-gt630m-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60974 şu ürünü alacağım.

şimdiden teşekkürler ve saygılar ...

Öncelikle benim görüşüm şudur; taşınabilir bilgisayarlar oyun oynamak için değildir. (Sırf bu amaç için yapılmış bilgisayarları bu genellemeye dahil tutmuyorum tabi, örneğin; Alienware, Asus G serisi) Ultrabookun bir üst segmenti olan notebookların soğutma sistemi çok daha iyi olan modellerinde bile oyunlarda ısınma sorunlarıyla karşılaşıldığı düşünülürse bu cihazda GTA IV gibi oyun oynamaya kalktığınızda ısınma olması kaçınılmazdır. Bu ısınma sorunlarının oyun oynarken kullanıcıya yansıtacağı şeyler de ani FPS düşüşleri ve kasılmalardır. Bunun sebebi de işlemci sıcaklığı çok yüksek değerlere ulaştığında işlemcinin kendini korumaya almak adına çarpan düşürmesidir, bu durumda işlemci hızı düşeceğinden oyundaki performans da o an düşecektir ve bu da kullanıcıya olumsuz olarak yansıyıp oyun keyfini düşürecektir. Sırf bu nedenlerden dolayı bu aleti almadan önce kullanmakta olduğum masaüstü bilgisayarı güçlendirdim ve onu oyun konsoluymuş gibi kullanıyorum, oyun harici bütün işlerimi de ultrabookta hallediyorum.

Birkaç mesaj önce çizilme durumundan bahsetmiştim, tekrar o mesajı alıntı yapayım isterseniz.

quote:

Önceki modeldeki çizilme sorunu bu modelde giderilmiş durumda. Önceki modelde panelin çerçevesinin çizilmesinin sebebi klavye yüzeyinin çift parçadan oluşmasıydı ve bu ayrım kısmı panelin çerçevesini çiziyordu ancak yeni modelde klavye yüzeyi tek parça halinde yapılmış.

Eski model (NP530U4B):

Yeni model (NP530U4C):

Cihazın işlemci çekirdekleri sıcaklıkları benim günlük kullanımım esnasında (Google Chrome ile yaklaşık 10 sekme, Photoshop CS5.1, AIMP3, Windows Live Messenger) 50-60°C arasında değişkenlik göstermekte.

Bu cihazın AutoCAD'de sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum açıkçası ancak oyun da oynarım ve ısınmasın diyorsanız soğutma sistemi daha iyi olan notebook modellerini tercih etmenizi öneririm.

• Arkadaşlar selamlar,ben de bu cihazı alarak aranıza katıldım(daha doğrusu kardeşime aldım)...Sormak istediklerim:

1- 4gb ram takviyesi yapacağım lakin vatanda kalmamış başka nerden alabilirim.
    2-Notebook soğutucusu almak istiyorum ve hangisini önerirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Arkadaşlar selamlar,ben de bu cihazı alarak aranıza katıldım(daha doğrusu kardeşime aldım)...Sormak istediklerim:

Merhaba,

RAM artışı konusunda Samsung servislerinin çok katı kuralları var, eğer siz de RAM takviyesini kendiniz yaparsanız cihazınız RAM kaynaklı yaşanabilecek sorunlar için garanti dışı kalıyor.

Bu nedenle takviye yapmadan önce size en yakın servisi ve fiyatı öğrenmek için Samsung Müşteri Hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim, biz bu detayı bilmiyorduk ve kendimiz takmış olduk :)

Konu içinde bahsedilmişti ancak gözden kaçma ihtimaline karşı tekrar hatırlatmak istediğim bir konu var, bu cihazın RAM hızını pek çok site yanlış yazıyor, üzerindekiler 1333 değil 1600MHz hızında. Serviste taktırsanız dahi bu noktayı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: highjacker

quote:

Arkadaşlar selamlar,ben de bu cihazı alarak aranıza katıldım(daha doğrusu kardeşime aldım)...Sormak istediklerim:

Merhaba,

RAM artışı konusunda Samsung servislerinin çok katı kuralları var, eğer siz de RAM takviyesini kendiniz yaparsanız cihazınız RAM kaynaklı yaşanabilecek sorunlar için garanti dışı kalıyor.

Bu nedenle takviye yapmadan önce size en yakın servisi ve fiyatı öğrenmek için Samsung Müşteri Hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim, biz bu detayı bilmiyorduk ve kendimiz takmış olduk :)

Konu içinde bahsedilmişti ancak gözden kaçma ihtimaline karşı tekrar hatırlatmak istediğim bir konu var, bu cihazın RAM hızını pek çok site yanlış yazıyor, üzerindekiler 1333 değil 1600MHz hızında. Serviste taktırsanız dahi bu noktayı kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

evet üzerindeki 1600 mha hızında. ve aida64 extreme programı ile baktım 1600 mhz idi bakalım bu rem işini nasıl halletcez lakin hiçbiryerde 1600 mhz hızında ram yok ..offf
    peki soğutucu işini nabacaz nasıl stand soğtucu alsak acaba tavsiyen var mı bu konuda...

• ben soğutucu kullanmıyorum. oyun oynamadım henüz ama normal kullanımda ısınma problemi yok. oyun vb uygulamalarda durum nedir bilmiyorum.
  • Onceki modeldeki gibi bunda da ekran cercevesinde cizilmeler oluyor mu? Oncekinden farkli olarak klavyenin cercevesi bunda tek parca oldugundan ekranin cercevesinin sag ve sol yaninda cizilmeler olmamasi lazim ancak onceki modelle ilgili baslikta baska yerlerde de cizilme sikayetleri ve fotograflari gordum. Bu modelde durum nedir, uzun suredir kullananlar yorum yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet üzerindeki 1600 mha hızında. ve aida64 extreme programı ile baktım 1600 mhz idi bakalım bu rem işini nasıl halletcez lakin hiçbiryerde 1600 mhz hızında ram yok ..offf
    peki soğutucu işini nabacaz nasıl stand soğtucu alsak acaba tavsiyen var mı bu konuda...

Neden bulamadınız?

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd38g16002s-8gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=59399

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd34g16002s-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook--ram/productdetails.aspx?I_ID=59859

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Neden bulamadınız?

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd38g16002s-8gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=59399

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/patriot-psd34g16002s-4gb-signature-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook--ram/productdetails.aspx?I_ID=59859

Dostum 4Gb olanı vatan'da internet üzerinden stoklar bitmiş,ve benim yaşadığım yerde vatanbilgisayar yok yani ilçede yaşıyorum ben en yakın 3 saat uzaklıkta bana o da Balıkesir merkezde ve ha deyince gidemiyorsun işten güçten...Bu arada 8 gb olanı nette var ama o da fazla gelir diye düşünüyorum toplam da 12 gb edecek akabinde 12 gb ram detekler mi bizim ultrabook bilmem??? neyse şansıma benim bilgisayarcı aracılığı ile 4 gb kingston 1600 mhz bulabildim C11 fiyatı 70 lira ve yakında gelecek bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: highjacker

@ kerati01

ben orada ki izolasyon tabakasının board izolasyonu olduğunu düşündüğüm için olduğu gibi soketin orada bırakıp ram i üzerine oturttum, o an o izolasyonun kapak için olduğu fikri gelseydi söküp üstüne yapıştırırdım :) bir de tarif kağıdında o tabakanın söküleceğine dair bir ibare yoktu. o nedenle direk üstüne monte ettim rami :)

Ram'i sağlıklı monte etmek için,gümüş renkli yapışkan olan koruyucu tabakayı çıkarmak gerekiyor ki aksi halde takmak istediğimiz ram klipslere tam oturmuyor,yani ben tabakayı çıkardım ram taktım cuk diye oturdu..sonra tabakayı tekrar yapıştırdım...bu arada arka kapağı açmak ve takmak baya zahmetliydi,kapak elimde kalacak diye çok korktum..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.