Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar beni yeni aldım bu makineyi format attım ama FN tuşları çalışmıyor ne yüklemeliyim birde başlangıçta flash bellek ile windows yükleme yapıcam biosta flash bellek bir türlü görünmüyor
  • Performans ağırlıklı dizüstü kullanan biriyim oyun oynamak yerine uzun süre film izlemek, özellikle hd görüntüleri gün boyu izleyebilmek istiyorum. Kullandığım dizüstü film izlerken çok ısınıyor hatta bazen kendini kapatabiliyor. Şimdi NP530U4C-S01TR almayı planlıyorum benzer sorunu yaşar mıyım?

İkinci sorum dizüstü bilgisayarların toz alma problemleriyle ilgili. Yaklaşık 2 yıllık kullanımdan sonra eski modellerde önemli dereceden tozlanma olurdu. Yeni tasarımlar bu sorunu azaltacak şekilde midir yoksa her türlü dizüstü bilgisayarın ortak kaderi midir bu durum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalorta

sarppy teşekkürler. Bir sorum daha olacak benim cihazım (NP530U4C-S01TR) tam kapalıyken, açıldığında 60 sn de masa üstü geliyor, 80 sn'de de yükleme işlemi tamamlanıyor. Bunu imlecin dönmesinden ve enson durmasından anlıyorum. Bu normal mi? Nerede sorun var? Cihazın içinde bir sürü yazılım var. Örnek: Easy software, Cyberlink power dvd, you cam, power director...Bunları kaldırsam hızlanır mı?
    Arkadaşın biri açılma hızına 7 sn demiş. Benim cihazda 7. sn de daha samsung yazısı yeni gidiyor :))
    Takıldığım noktalardan biri de msn messenger. Açılışta "otomatik açılma" dememe rağmen kafasına göre her seferinde görev çubuğunda yandığını görüyorum.Görev yöneticisinde de çalışıyor.

Cihazı ilk aldığımda üzerinde Samsung'un kendi işletim sistemi yüklüyken masaüstüne 15 saniyede geliyordu. Daha sonra MSDN üzerinden edindiğim 64-bit Windows 7 Home Premium ile temiz kurulum yaptım ve kullanacağım tüm programları kurduktan sonra masaüstüne gelme süresi 25 saniye oldu. 60 saniye hiç normal gibi gelmedi bana. msconfig üzerinden gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bıraktınız mı?

Messenger ayarı bende bu şekilde:

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

ARKADAŞLAR BU EKRANKARTI (620M) İLE NELER YAPİLABİLİR BAZİ FORUMLARDA COK KÖTÜLEMİŞLER,BENDE BİR LAPTOP BEGENDİM SAMSUNGUN BU EKRAN KARTİNDAN VAR ASIRF EKRAN KARTİ İCİN ALMA FALAN DEDİLER,MESELA HİC Mİ OYUN FALAN OYNAYAMAM ?
    EVDEKİ MASAÜSTÜMDE PALİT NVİDİA 256MB 8600GT EKRAN KARTİ VAR KIYASLARSAK NE DURUMDADİR BU 620M ?

TEŞEKKÜRLER.

quote:

Orijinalden alıntı: qucuqum

Arkadaşlar beni yeni aldım bu makineyi format attım ama FN tuşları çalışmıyor ne yüklemeliyim birde başlangıçta flash bellek ile windows yükleme yapıcam biosta flash bellek bir türlü görünmüyor

Fn tuşları için Easy Settings programını yüklemelisiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: bulutcini

Performans ağırlıklı dizüstü kullanan biriyim oyun oynamak yerine uzun süre film izlemek, özellikle hd görüntüleri gün boyu izleyebilmek istiyorum. Kullandığım dizüstü film izlerken çok ısınıyor hatta bazen kendini kapatabiliyor. Şimdi NP530U4C-S01TR almayı planlıyorum benzer sorunu yaşar mıyım?

İkinci sorum dizüstü bilgisayarların toz alma problemleriyle ilgili. Yaklaşık 2 yıllık kullanımdan sonra eski modellerde önemli dereceden tozlanma olurdu. Yeni tasarımlar bu sorunu azaltacak şekilde midir yoksa her türlü dizüstü bilgisayarın ortak kaderi midir bu durum?

Bu cihazda HD film izlerken aşırı ısınma ya da kapanma gibi bir durumla karşılaşmazsınız, yeri geldiğinden ben de HD film izliyorum ve böyle bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu tür cihazların içi zamanla tozlanır ve maalesef bunun kaçarı yoktur ancak kullanılan ortamda ne kadar az toz olursa cihazın içerisi o kadar geç toz dolacaktır.

• Ben de bugün aldım hepsiburada'dan sadece müzik yapmak için kullanacağım ableton yazılımı ile, umarım pişman olmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablo00

Ben de bugün aldım hepsiburada'dan sadece müzik yapmak için kullanacağım ableton yazılımı ile, umarım pişman olmam

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.. ilk mesajda yazan model ismine takıldım ben..

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-np530u4c-s01tr-intel-core-i5-3317u-170ghz-4gb-750gb24gb-ssd-14-ultrabook-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd40170&categoryId=3018951

linkteki ürüne bakarsak eğer model numarasının aynı olduğunu görüyoruz ancak özellikler falan alakasız.. konuda incelenen ürün hangi üründür kafam karıştı..

• quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

merhabalar.. ilk mesajda yazan model ismine takıldım ben..

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-np530u4c-s01tr-intel-core-i5-3317u-170ghz-4gb-750gb24gb-ssd-14-ultrabook-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd40170&categoryId=3018951

linkteki ürüne bakarsak eğer model numarasının aynı olduğunu görüyoruz ancak özellikler falan alakasız.. konuda incelenen ürün hangi üründür kafam karıştı..

Merhabalar. Baktığım kadarıyla özelliklerle ilgili alakasız bir şey göremedim ancak mobilden girdiğim için gözümden kaçan bir şey olmuş olabilir. Kafanızın karışmasına neden olan şey nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Merhabalar. Baktığım kadarıyla özelliklerle ilgili alakasız bir şey göremedim ancak mobilden girdiğim için gözümden kaçan bir şey olmuş olabilir. Kafanızın karışmasına neden olan şey nedir acaba?

özellikle fotoğraflarda farklılıklar var.. mesela sizin fotoğraflarınızda cihazın sağ yanındaki usb girişleri verdiğim linktekilerle aynı değil.. ve yine anladığım kadarıyla verdiğim linkteki cihazlarda dvd sürücü mevcut değil.. bu yüzden sizin fotoğraflardaki cihazdan çok daha ince boyuttalar.. fotoğraf ekliyorum mesaja;

edit: aceleden bir önceki mesajda "özellikler alakasız" tarzında bir üslubum olmuş. o konuda yanlışlık yapmışız aceleden :) özelliklerden ziyade fotoğraflardaki farklılıklar ve optik sürücü farkı olmasına rağmen model adlarının aynı olmasına takılmış idim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 24 Ağustos 2012; 1:28:39 >

• quote:

quote:

quote:

özellikle fotoğraflarda farklılıklar var.. mesela sizin fotoğraflarınızda cihazın sağ yanındaki usb girişleri verdiğim linktekilerle aynı değil.. ve yine anladığım kadarıyla verdiğim linkteki cihazlarda dvd sürücü mevcut değil.. bu yüzden sizin fotoğraflardaki cihazdan çok daha ince boyuttalar.. fotoğraf ekliyorum mesaja;

edit: aceleden bir önceki mesajda "özellikler alakasız" tarzında bir üslubum olmuş. o konuda yanlışlık yapmışız aceleden :) özelliklerden ziyade fotoğraflardaki farklılıklar ve optik sürücü farkı olmasına rağmen model adlarının aynı olmasına takılmış idim

Fofoğraflar konusunda haklısınız, vermiş olduğunuz fotoğraf aynı serinin 13.3"lik NP530U3C modeline aittir ve bu modelde optik sürücü yer almamaktadır. Birçok site temsili fotoğraf kullandığı için bu gibi yanlışlıklar olabiliyor maalesef. NP530U4C-S01TR siparişi vermeniz durumunda size gelecek olan cihaz ilk sayfada incelemesini yaptığım cihaz olacaktır.

• quote:

Fofoğraflar konusunda haklısınız, vermiş olduğunuz fotoğraf aynı serinin 13.3"lik NP530U3C modeline aittir ve bu modelde optik sürücü yer almamaktadır. Birçok site temsili fotoğraf kullandığı için bu gibi yanlışlıklar olabiliyor maalesef. NP530U4C-S01TR siparişi vermeniz durumunda size gelecek olan cihaz ilk sayfada incelemesini yaptığım cihaz olacaktır.

bilgilendirme için teşekkürler.. çok büyük bir yanlışlık aslında bu.. 13.3'' lik modelde optik sürücü dışında donanım farklılığı mevcut mu? biliyor musunuz yani aralarında ne gibi farklılıklar olduğunu..

fiyatı ve nereden alacağım konusunda da birşeye rastlamadım malesef internette.. max incelikte bir cihaz arıyorum ben, sitede gördüğüm fotoğraflar ve donanım birleşimi çok hoşuma gitmişti

• Optik sürücü farkı dışında NP530U3C-A01TR modelinde 750GB HDD yerine 500GB HDD bulunmaktadır ve NP530U4C-S01TR modelinde yer alan harici GT 620M ekran kartı NP530U3C-A01TR modelinde bulunmamaktadır.

www.sanalmarketim.com/urun/9ade77e8a0d67f2912ff3c4740e9986a/SAMSUNG-NP530U3C-A01TR-i5-3317U-4GB-500GB+24GB-SSD-13.3

www.vatanbilgisayar.com/samsung-np530u3c-a01tr-np530u3c-core-i5-3317u-1,7ghz-4gb-500gb+express-cache-24m-intel-133-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=61092
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Optik sürücü farkı dışında NP530U3C-A01TR modelinde 750GB HDD yerine 500GB HDD bulunmaktadır ve NP530U4C-S01TR modelinde yer alan harici GT 620M ekran kartı NP530U3C-A01TR modelinde bulunmamaktadır.

www.sanalmarketim.com/urun/9ade77e8a0d67f2912ff3c4740e9986a/SAMSUNG-NP530U3C-A01TR-i5-3317U-4GB-500GB+24GB-SSD-13.3

www.vatanbilgisayar.com/samsung-np530u3c-a01tr-np530u3c-core-i5-3317u-1,7ghz-4gb-500gb+express-cache-24m-intel-133-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=61092

anladım.. harddisk kapasitesi önemli değil ancak harici ekran kartı olmaması tüm keyfimi kaçırdı.. harici ekran kartlı ultra ince modeller pek yok sanıyorum bu fiyat aralığında..

• quote:

quote:

Optik sürücü farkı dışında NP530U3C-A01TR modelinde 750GB HDD yerine 500GB HDD bulunmaktadır ve NP530U4C-S01TR modelinde yer alan harici GT 620M ekran kartı NP530U3C-A01TR modelinde bulunmamaktadır.

anladım.. harddisk kapasitesi önemli değil ancak harici ekran kartı olmaması tüm keyfimi kaçırdı.. harici ekran kartlı ultra ince modeller pek yok sanıyorum bu fiyat aralığında..

Asus UX32VD-R3003V ve Asus UX32VD-R4002V modellerinde de harici GT 620M ekran kartı bulunmakta ancak UX32VD-R3003V modelinde önceki nesil i5-2467M işlemci bulunmakta, UX32VD-R4002V modelinin fiyatı ise kullanılan panel ve üzerindeki işlemciden dolayı biraz yüksek.

• merhaba arkadaşlar. acaba bu cihazın optik sürücüsünün ssd ile değiştirilmesi mümkün müdür? yapacağımız işlem garantiyi bozar mı?
  • quote:

quote:

quote:

Asus UX32VD-R3003V ve Asus UX32VD-R4002V modellerinde de harici GT 620M ekran kartı bulunmakta ancak UX32VD-R3003V modelinde önceki nesil i5-2467M işlemci bulunmakta, UX32VD-R4002V modelinin fiyatı ise kullanılan panel ve üzerindeki işlemciden dolayı biraz yüksek.

hocam ilginiz için gerçekten teşekkür ederim.. asus ihtiyaçlarımı tam olarak karşılayan bir alet üretmiş UX32VD-R4002V modelinde ancak fiyatı da maşallah ancak bu alette bile ne var ne yok emin olamıyoruz direk elimize almadan.. farklı sitelerde ufak tefek özellikler farklı yazılmış.. ( biryerde 3x usb 3.0 , başka biryerde 1x usb 3.0 1x usb 2.0 gibi) ,, gidip yerinde incelemek lazım cihazı.. 4gb ram var yazılmış, ekstradan bir 4lük daha takarsak bu cihaz 4 yıl rahat götürür gibi duruyor.. ancak fiyat konusu büyük problem :) baba tarafıyla bi konuşmak lazım bu konuyu, %50 sini öderse UX32VD-R4002V modelini alıcam inş gibi duruyor.. bakalım, araştırmaya devam

• quote:

hocam ilginiz için gerçekten teşekkür ederim.. asus ihtiyaçlarımı tam olarak karşılayan bir alet üretmiş UX32VD-R4002V modelinde ancak fiyatı da maşallah ancak bu alette bile ne var ne yok emin olamıyoruz direk elimize almadan.. farklı sitelerde ufak tefek özellikler farklı yazılmış.. ( biryerde 3x usb 3.0 , başka biryerde 1x usb 3.0 1x usb 2.0 gibi) ,, gidip yerinde incelemek lazım cihazı.. 4gb ram var yazılmış, ekstradan bir 4lük daha takarsak bu cihaz 4 yıl rahat götürür gibi duruyor.. ancak fiyat konusu büyük problem :) baba tarafıyla bi konuşmak lazım bu konuyu, %50 sini öderse UX32VD-R4002V modelini alıcam inş gibi duruyor.. bakalım, araştırmaya devam

Rica ederim. Asus'un resmi sitesinde UX32VD serisinin teknik özelliklerinde 3 adet USB 3.0 portu yer aldığı yazmakta. Ram konusunda da UX32VD serisinde 2GB'lık kısmın anakarta gömülü olarak geldiği belirtilmiş, NP530U4C-S01TR modelinde ise anakarta gömülü olan ram miktarı 4GB.

www.asus.com/Notebooks/Superior_Mobility/ASUS_ZENBOOK_UX32VD/#specifications
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: rocu

merhaba arkadaşlar. acaba bu cihazın optik sürücüsünün ssd ile değiştirilmesi mümkün müdür? yapacağımız işlem garantiyi bozar mı?

Yapacağınız işlem cihazı garanti dışı bırakacaktır ancak cihazı servise göndermeniz gerekeceği durumlarda (ki umarım böyle bir şey gerekmez) cihazı eski şekline döndürerek göndermeniz halinda bir sorun olacağını sanmıyorum. İlerleyen zamanlarda SSD fiyatlarının daha aşağı seviyelere inmesi durumunda ben de böyle bir değişiklik yapmayı düşünebilirim...

• Beyler merhaba Üniversiteye başlayacağım max 2bintl'lik bir laptop arıyorum diyeceğim fakat ultrabook dersem daha doğru olur çünkü 14 ekrandan yukarısını düşünmüyorum.Bir yandan acele etmek istemiyorum fakat diğer yandan bugün yarın almalıyım diyorum kafam karışık kusura bakmayınBu laptopu önerirmisiniz bana beklentilerim fazla ağır ve büyük olmaması oyun konsolu alacağı fakat arada yeni oyunlarıda oynamak isterim daha çok dizi,film ve internet dvd sürücüsü düşündümde hakkaten iyi olur.SSD olayını biliyorum yani normal harddisk olsa ne fark eder sadece incelikmi ve vatanbilgisayarın websitesindeki fiyatları kendi dükkanlarıyla aynıdır değilmi şehir farketmeksizin? sonuçta büyük ihtimal yarın alacağım acil öneri ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: EsT

Beyler merhaba Üniversiteye başlayacağım max 2bintl'lik bir laptop arıyorum diyeceğim fakat ultrabook dersem daha doğru olur çünkü 14 ekrandan yukarısını düşünmüyorum.Bir yandan acele etmek istemiyorum fakat diğer yandan bugün yarın almalıyım diyorum kafam karışık kusura bakmayınBu laptopu önerirmisiniz bana beklentilerim fazla ağır ve büyük olmaması oyun konsolu alacağı fakat arada yeni oyunlarıda oynamak isterim daha çok dizi,film ve internet dvd sürücüsü düşündümde hakkaten iyi olur.SSD olayını biliyorum yani normal harddisk olsa ne fark eder sadece incelikmi ve vatanbilgisayarın websitesindeki fiyatları kendi dükkanlarıyla aynıdır değilmi şehir farketmeksizin? sonuçta büyük ihtimal yarın alacağım acil öneri ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler

SSD ve HDD arasında çok çok büyük farklar var hocam.. hız, ısı ve hacim en göze çarpanları.. boş zamanınızda HDD ve SSD 'den bahsettiğim derlememi okursanız daha faydalı ve açıklayıcı olacaktır sizin adınıza;

https://www.facebook.com/notes/tahir-enes-adak/ssd-solid-state-drive-kat%C4%B1-h%C3%A2l-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BC/232253416830389

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EsT

Beyler merhaba Üniversiteye başlayacağım max 2bintl'lik bir laptop arıyorum diyeceğim fakat ultrabook dersem daha doğru olur çünkü 14 ekrandan yukarısını düşünmüyorum.Bir yandan acele etmek istemiyorum fakat diğer yandan bugün yarın almalıyım diyorum kafam karışık kusura bakmayınBu laptopu önerirmisiniz bana beklentilerim fazla ağır ve büyük olmaması oyun konsolu alacağı fakat arada yeni oyunlarıda oynamak isterim daha çok dizi,film ve internet dvd sürücüsü düşündümde hakkaten iyi olur.SSD olayını biliyorum yani normal harddisk olsa ne fark eder sadece incelikmi ve vatanbilgisayarın websitesindeki fiyatları kendi dükkanlarıyla aynıdır değilmi şehir farketmeksizin? sonuçta büyük ihtimal yarın alacağım acil öneri ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler

SSD ve HDD arasında çok çok büyük farklar var hocam.. hız, ısı ve hacim en göze çarpanları.. boş zamanınızda HDD ve SSD 'den bahsettiğim derlememi okursanız daha faydalı ve açıklayıcı olacaktır sizin adınıza;

https://www.facebook.com/notes/tahir-enes-adak/ssd-solid-state-drive-kat%C4%B1-h%C3%A2l-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BC/232253416830389

Teşekkür ederim göz atıyorum şimdi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.