Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_KHA

Bu arada, kameramın çektiği resimlerden pek memnun olmadığımı belirtmek isterim. En yüksek çekilen resimlerde bile 1-2 zoom da pixeller görülmeye başlıyor. Yani digital fotoğraf çekiyor sonuçta, pratik, kullanışlı(boyut ve wifi) ancak resim kalitesi DSLR makinaların yanına yaklaşamaz.

Nasıl yani? Dslr gibi değil mi diyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

Orijinalden alıntı: kreyn

600 dolara aldı
    Geçen haftaki kurla 1300TL ye geldi
    Kutudan çıkan lens ise 20.50mm kit
    Amerikada bu lens ile satılıyor
    Yalnız kutusunda çıkan cd de bile türkçe var amerika samsung sitesinde türkçe olduğu görünüyor ama cihazda yok

dostum bana gelen mesajı kopyala yapıştır yapıyorum 'merhaba;
    herhangi bir ayarla yapılamaz, yalnız yetkili servis tarafından cihazın yeniden proğramlanması gerekir. (türkiye versiyonu) tabiki o yazılım ellerinde mevcutsa.
    yalnız ürün garanti kapsamında olmadığı için yüksek rakamlar söz konusu olacaktır. yurtdışında getirmiş olmamın bir anlamı kalmayacak (fiyat konusunda)
    siz yinede size en yakın servis noktasına müracaat edebilirsiniz.
    '

Kardeşim ilgin için teşekkür ederim.
    Koreye bile mail attım ama onlar da tam anlamamışlar heralde maili türk samsunga yönlendirmişler onlarda yurtdışı diye bakmıyorlar.
    Artık ingilizce olarak takılacağız
    Ya da Türkiye versiyonu yükleteceğiz onu da yükletebilirsek
    Tekrar saolasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Azarbeycan basınında NX1000 50-200 mm makinamla çekmiş olduğum fotoğraf
    http://www.milli.az/view_photo.php?year=2013&pic=193637+01.jpg

(paylaşım Azerin hanımın facebook sayfasından basına geçmiştir.)
    https://www.facebook.com/pages/AZERIN/16856612941

• çalıştığım yerden 1-2 kare paylaşayım
    http://www.flickr.com/photos/91538486@N07/9009997041/

http://www.flickr.com/photos/91538486@N07/9010004063/

http://www.flickr.com/photos/91538486@N07/9010012619/

linklere tıkladıktan sonra sağ alt köşede 3 noktaya tıklarsanız istediğiniz boyutta görebilirsiniz(view all sizes), fotoğraflar ham olarak verilmiştir hiç bir işlem görmemiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: PulpFictioN

quote:

Bu arada, kameramın çektiği resimlerden pek memnun olmadığımı belirtmek isterim. En yüksek çekilen resimlerde bile 1-2 zoom da pixeller görülmeye başlıyor. Yani digital fotoğraf çekiyor sonuçta, pratik, kullanışlı(boyut ve wifi) ancak resim kalitesi DSLR makinaların yanına yaklaşamaz.

Kıyaslamalarda canon 600d den geri olmadığı söyleniyor. Bir çok giriş seviyesindeki Dslr den üstün bu cihaz. Bu yorumu ben değil uzmanlar yapıyor...Kullandığın makine nedir? Aynı makinadanmı bahsediyoruz? Nx 1000 için konuşuyorum ama aynı sensörü kullanan cihazlarında resim kalitesinin aynı olacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PulpFictioN

quote:

Kıyaslamalarda canon 600d den geri olmadığı söyleniyor. Bir çok giriş seviyesindeki Dslr den üstün bu cihaz. Bu yorumu ben değil uzmanlar yapıyor...Kullandığın makine nedir? Aynı makinadanmı bahsediyoruz? Nx 1000 için konuşuyorum ama aynı sensörü kullanan cihazlarında resim kalitesinin aynı olacağını düşünüyorum.

makinam nx1000(20-50mm) görüntü kaybını mail olarak attığında yaşandığındını fark ettim(sıkıştırma yapıyor galiba) usb den attığım resimler onlara göre daha başarılı..!

• hayırlı olsun, vatan' da 60mm lens olmadığı için gold' dan aldınız herhalde :)

yeni lenslerinizle foto paylaşımlarınızı bekleriz

edit:gold' da 60mm samsung lens yokmuş bakmadan yazı yazdık kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamblue35 -- 16 Haziran 2013; 19:13:53 >
  • dün akşam bir arkadaşımın nişanı vardı. Flaşı yanıma almayı unutmuşum. Kapalı mekanda loş ışıkta cihaz resmen beter...Neredeyse bütün fotoğraflar kullanılamaz...Bu tür durumlarda hangi lensi almalıyım? Tecrübesi olan varmı?20-50yi almıştım.deklanşör hızını düşürmem gerekiyor bu durumda resim acayip karanlık oluyor. İsoyu yükseltiyorum karlanma olsun diyorum ama deklanşör hızı artıyor bu durumda da. Çaresiz smart modda çekim yaptım. anı dondurduğum tek kare yok insanlar oynarken...Flaş yanımda olsa bir şey değişirmiydi bugün görücez. Gene bir geceye katılıcam. Hangi modda nasıl çeksem daha iyi sonuç alırım sizce? Ayarlar ne olmalı? hangi modda çekim yapmalıyım? Nikon v1 i resmen aradım dün. Tek kare bulanık çekmiyordum onunla...Resimler bulanık odaklama doğru olsa bile hareket eden kollar bacaklar...
  • pixel düşürün 20mp yerine daha düşük bir çözünürlük deneyin, + p modunda iso özelleştirme değerini max 400 yapın ve otomatik bütün resimlerde makine kendi ayarlamasını yapsın
  • quote:

dün akşam bir arkadaşımın nişanı vardı. Flaşı yanıma almayı unutmuşum. Kapalı mekanda loş ışıkta cihaz resmen beter...Neredeyse bütün fotoğraflar kullanılamaz...Bu tür durumlarda hangi lensi almalıyım? Tecrübesi olan varmı?20-50yi almıştım.deklanşör hızını düşürmem gerekiyor bu durumda resim acayip karanlık oluyor. İsoyu yükseltiyorum karlanma olsun diyorum ama deklanşör hızı artıyor bu durumda da. Çaresiz smart modda çekim yaptım. anı dondurduğum tek kare yok insanlar oynarken...Flaş yanımda olsa bir şey değişirmiydi bugün görücez. Gene bir geceye katılıcam. Hangi modda nasıl çeksem daha iyi sonuç alırım sizce? Ayarlar ne olmalı? hangi modda çekim yapmalıyım? Nikon v1 i resmen aradım dün. Tek kare bulanık çekmiyordum onunla...Resimler bulanık odaklama doğru olsa bile hareket eden kollar bacaklar...

Hocam bu durumda seni ancak hızlı bir lens biraz kurtarabilir, 30mm f2 lensi alıp makineyi A moduna getirirsin, F2 olacak şekilde ayarlayıp ISO1600 ya da kurtarmıyorsa 3200 yapar çekersin, enstantane hızın artacağından bulanıklığı bir nebze önler. Bir de jpeg değil RAW çekip kumlanmayı programla gidermeni tavsiye ederim, hem RAW çektiğinde fotonun aydınlık seviyesini de çok rahat kontrol edebilirsin. Ama söylediğin koşullarda iyi çekim yapabilmen için flaş şart, flaşla çeksen bu sıkıntılar olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

quote:

Diğer marka lensler için bayonetlerine göre NX dönüştürücüleri temin ederseniz tabi ki bu lensleri kullanabilirsiniz, ama ben de henüz kullanmıyorum, benim de çok bilgim yok, yabancı forumlara baksanız daha doyurucu bilgi alabilirsiniz

bu markaya yatırım yapılmaz denilenlere inat 3 adet lens siparişi vermek üzereyim
    50-200mm (560 TL), 30mm(488 TL) ve 60mm macro(580TL) .toplamda 1628 TL, kendime hayırlı olsun diyorum:))

Ooooo hayırlı olsun hocam Diğerlerini kullanmadım bilemiyorum ama 30mm lensi çok seveceksiniz inanın, aldığımdan beri 20-50mm kit lensi makineye takmadım.

Ben de 12-24mm ultra-geniş açı lensi ciddi olarak düşünüyorum, hatta 615tl/3taksit buldum ama tek korkum 30mm'yi yine çıkarmak istemeyeceğim... Bu sistemde tek lens kullanacaksın hangisi deseler 30mm derim başka lense gerek yok Bu lensin tek sıkıntısı iç mekan çekimlerinde biraz dar kalıyor olması, aile fotolarında falan normalden biraz daha uzaklaşıp çekmek gerekiyor, artısı ise belli bir mesafede f2 değerinden dolayı portre lensi olarak kullanılabiliyor olması

Gencler esim babalar gunu hediyesi olarak 30mm, 60mm ve 50-200 mm lens aldi:)) fiyatlari merak edenler icin; 30mm 456 TL ve60 mm macro lens 502 TL ye vatan bilgisayardan aldik.paraf karta 75 tl indirimi yazmadim.indirimide aldik.50-200mm lens gold dan 599 TL te ve 75 TL paraf kart indirimi olarak aldik.taksitli fiystlar bunlar.

Arkadaşım hayırlı olsun, güle güle kullan lenslerini 60mm makro lens aynı zamanda çok güzel bir portre lensidir aklında bulunsun

• SATILIK NX1000

merhaba arkadaşlar. CİHAZI ALALI 3 AY OLDU. PEK KULLANMA FIRSATI BULAMADIM. ÜRÜN ADANA'DA VATAN BİLGİSAYARDAN ALINMIŞTIR. FATURASI, GARANTİSİ, KUTU İÇERİĞİ TAM OLARAK MEVCUTTUR. KENDİ KİTİ İLE BERABERDİR. YANINDA 8 GB HAFIZA KARTI İLE AYRI ALDIĞIM ÇANTAYI HEDİYE EDİYORUM. aynı zamanda yine vatan'dan garantili aldığım 30mm lensi de mevcuttur, lensle beraber yani toplamda iki lens fiyatı 1000 liradır.

Not: bugün telefona baktım, uzun zamandır bakmıyordum, ekranda bir parmak kalınlığında bir kavlama görüyorum, çizilme değil, soyulmuş sanki, belki garanti bakabilir, tabii çekilen fotoğraflara bir etkisi yok. Ekran kapalıyken dikkat çekiyor. garanti bakmasa bile ekran cam olduğu için en fazla 50 lira tutacaktır.

Ancak dediğim gibi fotoğraf görüntüleme ya da çekmeye en ufak bir etkisi bile yok.
  • quote:

Dün akşam ay dünyaya en yakın halini almışken fotoğraflıym dedim.%30 daha büyük görünüyomuş dün.Arkadaş netleyemedim, ne yapsam olmadı,smart mod, scn mod manuel, manuel netleme vs..30 mm netliyor 50-200 parlak beyaz ışık veriyor...Nikon v1 in otofokus hızını özledim.Gün ışığında çektiği fotoğrafları kıyaslamak için şöyle bir arşiv fotolarada baktım.Keskinlikte nikon v1 30-110mm lensi muhtemelen 30mm den bile iyi... Keşke bir flaş ve bayonet alsaydım diyorum bazen, vizörüde vardı...Wifi den bilgisayara otomatik alsın diyorum program hata veriyor baştan kurmam lazım, facebook a fotoğraf yüklemeyi artık yapamıyorum nedninide bilmiyorum.Raw fotoğrafları işlemede çok zorlanıyorum.Hangi fotoğrafı açacağını bile kolay bir şek,ilde yapmamış samsung.Nikon program yönüylede iyiydi...Tek tuşa basıyosun raw fotoğraf ben buradayım boş ver jpg yi diyordu...Bulanık fotoğraflar hareket eden kollar bunların hiçbiri yoktu nikonda.olympus omd 5 nasıl bişey bizim kullandığımızdan iyimidir?12-50mm lensi çok iyi diyorlar aynı zamanda macro fotoğrafta çekiyormuş.

Evet hocam OMD bizimkinden iyidir, üstelik weatherproof yani suya toza şoka dayanıklı. Ben 3bin liram olsa düşünürdüm MFT sisteme geçmeyi, ama lensler Samsung'a göre daha pahalı aklında bulunsun... Bir de ben nikon 30-110mm lensi denemedim ama keskinlik olarak bizim 30mm prime'dan keskin olabileceğini sanmıyorum, makine üzerinden keskinlik ayarıyla falan oynadın mı acaba? Ay çekmeyi de hiç denemedim, internette 100lerce ay fotosu var, 1 tane de ben çekeyim diye düşünmedim hiç

• quote:

bişey sorucam.aldığım 50-200 mm lens üzerinde ois ibaresi var fakat lens üzerinde açma kapama tuşu yok.Görünümü farklı.linkteki gibi on off tuşu yok.
    http://www.ephotozine.com/article/samsung-nx-50-200mm-f-4-0-5-6-ed-ois-lens-review-18466
    orijinal samsung tr grantili ama uyuz olmadım değil..

Hocam o üstünde OIS tuşu olan lens Samsung'un ilk çıkardığı 50-200mm. Sendeki muhtemelen v.2 modeli, OIS butonu yerine iFn butonu olmalı. Yani endişelenmemelisin hatta sevinmelisin Şimdi v.3'de çıkıyor, aralarında optik olarak nasıl bir fark var bilemiyorum ama...

• quote:

Dün akşam ay dünyaya en yakın halini almışken fotoğraflıym dedim.%30 daha büyük görünüyomuş dün.Arkadaş netleyemedim, ne yapsam olmadı,smart mod, scn mod manuel, manuel netleme vs..30 mm netliyor 50-200 parlak beyaz ışık veriyor...Nikon v1 in otofokus hızını özledim.Gün ışığında çektiği fotoğrafları kıyaslamak için şöyle bir arşiv fotolarada baktım.Keskinlikte nikon v1 30-110mm lensi muhtemelen 30mm den bile iyi... Keşke bir flaş ve bayonet alsaydım diyorum bazen, vizörüde vardı...Wifi den bilgisayara otomatik alsın diyorum program hata veriyor baştan kurmam lazım, facebook a fotoğraf yüklemeyi artık yapamıyorum nedninide bilmiyorum.Raw fotoğrafları işlemede çok zorlanıyorum.Hangi fotoğrafı açacağını bile kolay bir şek,ilde yapmamış samsung.Nikon program yönüylede iyiydi...Tek tuşa basıyosun raw fotoğraf ben buradayım boş ver jpg yi diyordu...Bulanık fotoğraflar hareket eden kollar bunların hiçbiri yoktu nikonda.olympus omd 5 nasıl bişey bizim kullandığımızdan iyimidir?12-50mm lensi çok iyi diyorlar aynı zamanda macro fotoğrafta çekiyormuş.

50-200 mm yle çok amatörce bu kadar

• http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/70412/2/1/23577774/14-dolunayda-bir-yasaniyor-gorenleri-buyuluyor
    çıplak gözle göremediğim ay resimlerini fotoğraf karelerine sığdırmak bana pek mantıklı gelmiyor
  • quote:

quote:

Evet hocam OMD bizimkinden iyidir, üstelik weatherproof yani suya toza şoka dayanıklı. Ben 3bin liram olsa düşünürdüm MFT sisteme geçmeyi, ama lensler Samsung'a göre daha pahalı aklında bulunsun... Bir de ben nikon 30-110mm lensi denemedim ama keskinlik olarak bizim 30mm prime'dan keskin olabileceğini sanmıyorum, makine üzerinden keskinlik ayarıyla falan oynadın mı acaba? Ay çekmeyi de hiç denemedim, internette 100lerce ay fotosu var, 1 tane de ben çekeyim diye düşünmedim hiç

Dostum bu arada dün düşündüm de sanırım giriş seviyesi aynasızlar senin ihtiyacını karşılamıyor, orta seviye D-SLR veya üst seviye aynasızlar seni daha çok memnun edecek gibi NX sistemde kalacaksan sana NX300'ü tavsiye ederim, ilk nesil NX gövdelere göre çok daha gelişmiş bir gövde, hem Nikon1 serisindeki faz algılamalı odaklama sistemi de var sensörde. Ya da sistem değiştireceksen FujiX, Olympus OMD, ya da Sony NEX6/7 tavsiye ederim, o gövdeler bizim NX1000'den çok üstün

• Türkiye'de bulabileceğim en ucuz NX mount lens hangisidir arkadaşlar? ya da ikinci el olarak satmak isteyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Türkiye'de bulabileceğim en ucuz NX mount lens hangisidir arkadaşlar? ya da ikinci el olarak satmak isteyen var mı?

18-55 OIS lens vatan haftasonu kampanyalarında 300-320tl arasında satılıyor, daha ucuzu yok. Bir de boyutu küçük olsun derseniz 20mm pancake lens yine vatanda 380tl civarına iniyor haftasonları
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.