Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha önce açtığım ilanı yeniliyorum

FİYAT 700 liradır. makul pazarlık yapılır. 05055536847 İSTANBUL İÇİ KADIKÖY MODA CİVARINDAN ELDEN TESLİM EDİLİR.

CİHAZI ALALI 2 (3 demiştim 2 aymış.) AY OLDU. PEK KULLANMA FIRSATI BULAMADIM. PİLİNİ SADECE BİR KEZ BİTİREBİLDİM. ÜRÜN ADANA'DA VATAN BİLGİSAYARDAN ALINMIŞTIR. FATURASI, GARANTİSİ, KUTU İÇERİĞİ TAM OLARAK MEVCUTTUR. KENDİ KİTİ İLE BERABERDİR. YANINDA 8 GB HAFIZA KARTI İLE AYRI ALDIĞIM ÇANTAYI HEDİYE EDİYORUM. MAKUL MİKTARDA PAZARLIK YAPABİLİRİZ.

Not: bugün makineye baktım, uzun zamandır bakmıyordum, ekranda bir parmak kalınlığında bir kavlama görüyorum, çizilme değil, soyulmuş sanki, belki garanti bakabilir, tabii çekilen fotoğraflara bir etkisi yok. Ekran kapalıyken dikkat çekiyor. garanti bakmasa bile ekran cam olduğu için en fazla 50 lira tutacaktır.

ancak dediğim gibi fotoğraf görüntüleme ya da çekmeye en ufak bir etkisi bile yok. maliyeti sordum 50 lira dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman sifil -- 26 Haziran 2013; 18:14:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Türkiye'de bulabileceğim en ucuz NX mount lens hangisidir arkadaşlar? ya da ikinci el olarak satmak isteyen var mı?

18-55 OIS lens vatan haftasonu kampanyalarında 300-320tl arasında satılıyor, daha ucuzu yok. Bir de boyutu küçük olsun derseniz 20mm pancake lens yine vatanda 380tl civarına iniyor haftasonları

İkinci el falan bulabilir miyim acaba? NX210 flaşı ne kadardır bir de?
  • soghan kullanıcısına yanıt
    ya yeni gördüm ahrbiden telefon yazmışız, düzeltiyorum hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

quote:

quote:

Dün akşam ay dünyaya en yakın halini almışken fotoğraflıym dedim.%30 daha büyük görünüyomuş dün.Arkadaş netleyemedim, ne yapsam olmadı,smart mod, scn mod manuel, manuel netleme vs..30 mm netliyor 50-200 parlak beyaz ışık veriyor...Nikon v1 in otofokus hızını özledim.Gün ışığında çektiği fotoğrafları kıyaslamak için şöyle bir arşiv fotolarada baktım.Keskinlikte nikon v1 30-110mm lensi muhtemelen 30mm den bile iyi... Keşke bir flaş ve bayonet alsaydım diyorum bazen, vizörüde vardı...Wifi den bilgisayara otomatik alsın diyorum program hata veriyor baştan kurmam lazım, facebook a fotoğraf yüklemeyi artık yapamıyorum nedninide bilmiyorum.Raw fotoğrafları işlemede çok zorlanıyorum.Hangi fotoğrafı açacağını bile kolay bir şek,ilde yapmamış samsung.Nikon program yönüylede iyiydi...Tek tuşa basıyosun raw fotoğraf ben buradayım boş ver jpg yi diyordu...Bulanık fotoğraflar hareket eden kollar bunların hiçbiri yoktu nikonda.olympus omd 5 nasıl bişey bizim kullandığımızdan iyimidir?12-50mm lensi çok iyi diyorlar aynı zamanda macro fotoğrafta çekiyormuş.

Evet hocam OMD bizimkinden iyidir, üstelik weatherproof yani suya toza şoka dayanıklı. Ben 3bin liram olsa düşünürdüm MFT sisteme geçmeyi, ama lensler Samsung'a göre daha pahalı aklında bulunsun... Bir de ben nikon 30-110mm lensi denemedim ama keskinlik olarak bizim 30mm prime'dan keskin olabileceğini sanmıyorum, makine üzerinden keskinlik ayarıyla falan oynadın mı acaba? Ay çekmeyi de hiç denemedim, internette 100lerce ay fotosu var, 1 tane de ben çekeyim diye düşünmedim hiç

Dostum bu arada dün düşündüm de sanırım giriş seviyesi aynasızlar senin ihtiyacını karşılamıyor, orta seviye D-SLR veya üst seviye aynasızlar seni daha çok memnun edecek gibi NX sistemde kalacaksan sana NX300'ü tavsiye ederim, ilk nesil NX gövdelere göre çok daha gelişmiş bir gövde, hem Nikon1 serisindeki faz algılamalı odaklama sistemi de var sensörde. Ya da sistem değiştireceksen FujiX, Olympus OMD, ya da Sony NEX6/7 tavsiye ederim, o gövdeler bizim NX1000'den çok üstün

Sony nex dusunmuyorum ama olympusa omd yada nx 300 ileride olabilir.cektigim fotograflarda bulaniklik oluyor.makine odaklamayi ya yanlis yapiyor yada odaktaki kisi oynadigindan odak degiyor tekrar odaklamasi icin bir kac saniye saha gerekiyor.o saate kadarda istedigin fotografi cekmekten cok uzak oluyosun.cihazla harika dis mekan manzara fotografi cekilebilir.Ama ornegin daha dun aksam bir baykus resmu cekicektimm 50-200 ile kus bir dakika kadar telde durdu.makina netlemiyor:)) isik az diyor.iso pozlama vs derken bu kadar uzun zamanda bile cekemedim.tekeri cevirince bile makina aninda tepki vermiyor.ilginctir resimi orta merkezli netlesin diye ayarlamama ragmen esim bulanik ve ortada arkada duvar ayna gibi resimlerde mevcut:)) tamam acemilik var ama makinede yardimci olacak.nikonv1 in boyle bariz odaklama hatasi olan tek kare yok.30-110mm lens ile 2 km uzakliktaki bir fotograftaki detayi 200 mm ile yakalayamiyorum 20mp le ragmen.yakin cekim ucan bir ari resmim var nikon ile bu fotografi nx ile yakalamanin olanaksiz olacagini dusunuyorum.laf lafi aciyor yaziyorum.makinemiz yavas odakliyor.iso yetersiz...olympus uzsp800ile ay fotograflarim var.kraterler gorunuyor.50-200 lens benzer goruntuyu daha net yakalayacak gucte ama netleyemedim.bilen varsa nasil yapildini soylerse memnun olurum.mustafanin resim 50-200mm ile cekilmis olsada 200mm ile cekilmedigi kesin.Ay hilal iken bu is kolaylasir ancak istedigim dolunayken netleme...

yanış hatırlamıyorsam çok az zoom yapmıştım 70mm gibi olabilir. çok amatörüm o resmi alıncaya kadar 5-6 tane bulanık resim çektim. çektiğim ortamda park ışıklandırmaları vardı. (etkisi oldu diye düşünüyorum) fotoğrafı tam karanlıkta deniz kenarında netleyemedim yani flaş dahil hiç çekemedim. Sahilde 20-50 mm ile f3,5 açıklıkta çok kötü deneyimlerim oldu pek yayınlanacak gibi değil

• quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

quote:

yanış hatırlamıyorsam çok az zoom yapmıştım 70mm gibi olabilir. çok amatörüm o resmi alıncaya kadar 5-6 tane bulanık resim çektim. çektiğim ortamda park ışıklandırmaları vardı. (etkisi oldu diye düşünüyorum) fotoğrafı tam karanlıkta deniz kenarında netleyemedim yani flaş dahil hiç çekemedim. Sahilde 20-50 mm ile f3,5 açıklıkta çok kötü deneyimlerim oldu pek yayınlanacak gibi değil

Evet arkadaşlar çok düşük ışıkta makinalarımız zor netliyor, ben de Zonguldak'ta Gökgöl mağarasında benzer şekilde zorlandım, ama eşimin NEX'i de kit lens ile çok zorlandı, onun için bu şekilde çok zorlu koşulları düşünüyorsanız mutlaka üst seviye bir gövde almalı. Ya da Nikon1 serisi gibi deneyimle iyi olduğu bilinen makinelere yönelmeli

• quote:

quote:

quote:

Evet arkadaşlar çok düşük ışıkta makinalarımız zor netliyor, ben de Zonguldak'ta Gökgöl mağarasında benzer şekilde zorlandım, ama eşimin NEX'i de kit lens ile çok zorlandı, onun için bu şekilde çok zorlu koşulları düşünüyorsanız mutlaka üst seviye bir gövde almalı. Ya da Nikon1 serisi gibi deneyimle iyi olduğu bilinen makinelere yönelmeli

Ben gövde değil de lenslerdeki diyafram açıklık oranının düşük değerlerde olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. 50-200mm deki diyaframı açabileceğimiz değer max 4 -min 5,6 arasında
    diğer marka lenslerde 1 e kadar yaklaşıyor.
    Böyle bir dez avantajı varken güneşin resimlerini çekmektede 50-200 mm avantaj sağlıyor. Yüksek ışık kaynağında diyaframı kapatabilmek ciddi bir avantaj. Tabi bahsi gecen diğer makinalardaki lenslerde bu avantaj her zaman var mı bilmiyorum

• quote:

quote:

Ben gövde değil de lenslerdeki diyafram açıklık oranının düşük değerlerde olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. 50-200mm deki diyaframı açabileceğimiz değer max 4 -min 5,6 arasında
    diğer marka lenslerde 1 e kadar yaklaşıyor.
    Böyle bir dez avantajı varken güneşin resimlerini çekmektede 50-200 mm avantaj sağlıyor. Yüksek ışık kaynağında diyaframı kapatabilmek ciddi bir avantaj. Tabi bahsi gecen diğer makinalardaki lenslerde bu avantaj her zaman var mı bilmiyorum

Yok hocam dediğim denemeyi 30mm f2 lens ile yaptım, yani oldukça açık bir diyafram değerinde denedim yine de zor netliyor, gövdeden olduğunu düşünüyorum ben

• :)) nikon v1 karanlikta iyi cekmez.durum bizim makinamiz icinde gecerli.soyle bir durum soz konusu olabilir iki cihazi karanlikta test edersen.nikon netler karanlik ceker.makinamiz netlemez.tek kare cekemezsin:)) birinin eseek kadar isik algilayicisi ustunluk saglamaz. Samsungdan memnunum ancak bu soyledigim durumu degistirmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_rion80 kullanıcısına yanıt
    Ne diyeceğimi bilemiyorum umarım aldığımıza pişman olmayız. 16mm f2,4 lensi düşünüyordum ama bu düşünme süresini biraz uzatsam iyi olacak sanırım. 2,4 rakamıda yetmeyecek anlaşılan

http://www.vatanbilgisayar.com/Foto%C4%9Fraf%20Mak.%20Lensleri/samsung-ex-w16nb-lens-16mm-f24-(ultra-genis-pancake),-iso-100-(i-function-lens),-filtre-boyutu:/productdetails.aspx?I_ID=63768

• Sony nex gibi bir deli dehşet rakipsiz bir seri varken kim nasıl böyle uyduruk şeylere para veriyor anlam veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukuberk

Sony nex gibi bir deli dehşet rakipsiz bir seri varken kim nasıl böyle uyduruk şeylere para veriyor anlam veremiyorum.

NEX'de var bende, arada öyle deli dehşet bir fark yok, kullanmadan bilmeden abuk subuk yorum yapma... Üstelik NEX lenslerin 2-3 tanesi hariç vasat olduğunu ama NX lenslerin tamamının çok iyi olduğunu herkes kabul ediyor, NX lensler NEX lenslerden iyi
  • the_rion80 kullanıcısına yanıt
    macro lens harika portreler çekiyor.tahminimden çok çok iyi bir lens.keskinlik çok çok iyi netleme sorunları var.yavaş kalıyor fakat portreler için hiç önemi yok:)) gayet doğal resimler oluyor. meraklısına tavsiye ederim...
  • soghan kullanıcısına yanıt
    örnek fotoğraf ekleseydin görme şansımız olurdu. hayvan resimlerinden kedi köpek yada kuş olabilir.
  • quote:

örnek fotoğraf ekleseydin görme şansımız olurdu. hayvan resimlerinden kedi köpek yada kuş olabilir.

Nasil ekleyecegimi bilmiyorum.mail adresini verirsen aksama mail olarak bir iki orjinal fotograf gonderebilirim.malum orjinal olunca yuklu oluyor.pm olarak msil adresini atabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 1 Temmuz 2013; 12:46:58 >
  • quote:

quote:

Dün akşam ay dünyaya en yakın halini almışken fotoğraflıym dedim.%30 daha büyük görünüyomuş dün.Arkadaş netleyemedim, ne yapsam olmadı,smart mod, scn mod manuel, manuel netleme vs..30 mm netliyor 50-200 parlak beyaz ışık veriyor...Nikon v1 in otofokus hızını özledim.Gün ışığında çektiği fotoğrafları kıyaslamak için şöyle bir arşiv fotolarada baktım.Keskinlikte nikon v1 30-110mm lensi muhtemelen 30mm den bile iyi... Keşke bir flaş ve bayonet alsaydım diyorum bazen, vizörüde vardı...Wifi den bilgisayara otomatik alsın diyorum program hata veriyor baştan kurmam lazım, facebook a fotoğraf yüklemeyi artık yapamıyorum nedninide bilmiyorum.Raw fotoğrafları işlemede çok zorlanıyorum.Hangi fotoğrafı açacağını bile kolay bir şek,ilde yapmamış samsung.Nikon program yönüylede iyiydi...Tek tuşa basıyosun raw fotoğraf ben buradayım boş ver jpg yi diyordu...Bulanık fotoğraflar hareket eden kollar bunların hiçbiri yoktu nikonda.olympus omd 5 nasıl bişey bizim kullandığımızdan iyimidir?12-50mm lensi çok iyi diyorlar aynı zamanda macro fotoğrafta çekiyormuş.

50-200 mm yle çok amatörce bu kadar

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

http://www.samsung.com/uk/support/model/EV-NX1000BABGB-downloads

linkte 1.14 firmware sürümü var.(nx 1000 için) İndirip kurabilirsiniz.Bişey sorucam lens içinde update var. Ben güncelleme yapamadım. Nasıl yapıldığını biliyomusun? 30 mm 20-50 ve 50 200 güncellemesi var.Olmadı bi türlü..

Aşağıdaki linktede nx 300 firmwaresi var.Belki Türkçeye dönebilir cihazlar çünkü çoklu dil olarak çıkmış update...denemek lazım..
    http://www.samsung.com/uk/support/model/EV-NX300ZBATGB-downloads

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 1 Temmuz 2013; 20:09:38 >

• http://shiftdelete.net/samsung-galaxy-nx-on-inceleme-45486.html

buradada samsungun yeni galaxy fotoğraf makinesi var.Android 4.2.2 kullanıyor.3g wifi vs.incelemenizi öneririm.
    Tamamen android yazılım olması aynasızlar için bir ilk.Android furyası alır gider şimdi...Sony geç kalırsa nexlerin sonu belirsiz gibi.İyi tarafı lenslerimizi bu makinede kullanabiliyruz.Teknik özellikleri sanırım nx 300 ile aynı.You tube da incelemelerde iso 25600 ü gördüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_76721689/f_/key_samsung+galaxy+nx//tm.htm#76721689

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 1 Temmuz 2013; 21:15:02 >

• quote:

http://shiftdelete.net/samsung-galaxy-nx-on-inceleme-45486.html

buradada samsungun yeni galaxy fotoğraf makinesi var.Android 4.2.2 kullanıyor.3g wifi vs.incelemenizi öneririm.
    Tamamen android yazılım olması aynasızlar için bir ilk.Android furyası alır gider şimdi...Sony geç kalırsa nexlerin sonu belirsiz gibi.İyi tarafı lenslerimizi bu makinede kullanabiliyruz.Teknik özellikleri sanırım nx 300 ile aynı.You tube da incelemelerde iso 25600 ü gördüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_76721689/f_/key_samsung+galaxy+nx//tm.htm#76721689

Bence güzel makine olacak, bu arada bir ekleme cihaz çok pahalı çıkacak, ama normal, çünkü üzerinde Quad Core Exynos işlemci var, Galaxy S4'de kullanılanından, üstüne bir de DRIMe IV görüntü işlemcisi var Ama boyutları ve üzerinde kontrol tuşları olmaması beni biraz üzdü, NX30 çıktığında onu alacağım sanırım

• Bence herseyden once makinaya verdiginiz pabar bosa gitmiyor herhangi bir satir omru yok mal sizin maliniz makinayi inceledim aradigim hersey fazlasiyla var ve cektikden sonra zumlama yapinca goruntu hic dagilmiyor nikon ve kanon a verilen paraya yazik kolay kazanilmiyor ben sahsen nx300 alacam iso degerinden tutun remotewiewer programi beni sok etti hangi makonada baska bu ozellik varrki mantikli dusunmek lazim tek yapmaniz gereken urunleri karsilastirin benim gibi sonuca varacaksiniz eminim ... bence fazla lafa gerek yok butcenizi dusunun derim herkese bol fikirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Senlitürk

Bence herseyden once makinaya verdiginiz pabar bosa gitmiyor herhangi bir satir omru yok mal sizin maliniz makinayi inceledim aradigim hersey fazlasiyla var ve cektikden sonra zumlama yapinca goruntu hic dagilmiyor nikon ve kanon a verilen paraya yazik kolay kazanilmiyor ben sahsen nx300 alacam iso degerinden tutun remotewiewer programi beni sok etti hangi makonada baska bu ozellik varrki mantikli dusunmek lazim tek yapmaniz gereken urunleri karsilastirin benim gibi sonuca varacaksiniz eminim ... bence fazla lafa gerek yok butcenizi dusunun derim herkese bol fikirler

Perde ömrü olmadığına dair kanıt var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: Senlitürk

Bence herseyden once makinaya verdiginiz pabar bosa gitmiyor herhangi bir satir omru yok mal sizin maliniz makinayi inceledim aradigim hersey fazlasiyla var ve cektikden sonra zumlama yapinca goruntu hic dagilmiyor nikon ve kanon a verilen paraya yazik kolay kazanilmiyor ben sahsen nx300 alacam iso degerinden tutun remotewiewer programi beni sok etti hangi makonada baska bu ozellik varrki mantikli dusunmek lazim tek yapmaniz gereken urunleri karsilastirin benim gibi sonuca varacaksiniz eminim ... bence fazla lafa gerek yok butcenizi dusunun derim herkese bol fikirler

Perde ömrü olmadığına dair kanıt var mı ?

Perde ömrü tabi ki var, arkadaş bilmeden yazmış sanırım

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.