Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse Sony Nex serisine kötü demiyor ancak Sony Nex-7 ile Samsung NX300 arasında kalsam büyük ihtimalle Samsung NX300 alırım. Sony Nex-7'nin fotoğraf kalitesine göre NX300 daha iyi gibi geliyor bana. Sony'nin çözünürlüğü daha yüksek ancak Samsung'un keskinliği daha fazla. Sony Nex-7'nin halefi çıkacak deniyor onda işler nasıl değişir bilemem tabii.
  • merhabalar niyetim sony nex f3 almaktı ama satıcı bana samsung nx 1000 önerdi. görünüşte özellikleri daha iyi ama samsung için burda pekte iyi yorumlar yok. ben amatörüm ve makinalardan pek anlamıyorum. anlayan arkadaşlardan ricam sony nex f3 mü almalıyım yoksa samsung nx 1000 mi yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolasylc

merhabalar niyetim sony nex f3 almaktı ama satıcı bana samsung nx 1000 önerdi. görünüşte özellikleri daha iyi ama samsung için burda pekte iyi yorumlar yok. ben amatörüm ve makinalardan pek anlamıyorum. anlayan arkadaşlardan ricam sony nex f3 mü almalıyım yoksa samsung nx 1000 mi yardımcı olursanız sevinirim...

Nx1000 in rakibi bence nex6 dir. Yani nex3f ye gore daha ozellikli cihazdir. Karanlik, az isikli ortamlar haric gayet basarilidir nx1000 imiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: Senlitürk

Bence herseyden once makinaya verdiginiz pabar bosa gitmiyor herhangi bir satir omru yok mal sizin maliniz makinayi inceledim aradigim hersey fazlasiyla var ve cektikden sonra zumlama yapinca goruntu hic dagilmiyor nikon ve kanon a verilen paraya yazik kolay kazanilmiyor ben sahsen nx300 alacam iso degerinden tutun remotewiewer programi beni sok etti hangi makonada baska bu ozellik varrki mantikli dusunmek lazim tek yapmaniz gereken urunleri karsilastirin benim gibi sonuca varacaksiniz eminim ... bence fazla lafa gerek yok butcenizi dusunun derim herkese bol fikirler

Perde ömrü olmadığına dair kanıt var mı ?

Perde ömrü tabi ki var, arkadaş bilmeden yazmış sanırım

aynasız makinada perde varmı ki ömrü olsun
    bende bilmeden yazıyorum. O zaman gereksiz yere deklanşöre basmamalıyız. Eskiden film biterdi şimdi makina

• quote:

merhabalar niyetim sony nex f3 almaktı ama satıcı bana samsung nx 1000 önerdi. görünüşte özellikleri daha iyi ama samsung için burda pekte iyi yorumlar yok. ben amatörüm ve makinalardan pek anlamıyorum. anlayan arkadaşlardan ricam sony nex f3 mü almalıyım yoksa samsung nx 1000 mi yardımcı olursanız sevinirim...

Amatörseniz muhtemelen direkt makine çıktısı fotoları kullanacaksınız(jpeg), photoshop vs. uğraşmayacaksanız ben SONY öneriyorum. Sony görüntü işlemesi NX1000'den daha iyi, gece çekimleri daha başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_KHA

quote:

Nx1000 in rakibi bence nex6 dir. Yani nex3f ye gore daha ozellikli cihazdir. Karanlik, az isikli ortamlar haric gayet basarilidir nx1000 imiz

Hocam NEX6 orta seviye aynasız, NX1000 giriş seviyesi o açıdan birbirine denk makineler değiller bence. Gövde kalitesi NEX'de çok daha iyi, NEX6'nın Samsung karşılığı NX300'dür

• quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: Senlitürk

Bence herseyden once makinaya verdiginiz pabar bosa gitmiyor herhangi bir satir omru yok mal sizin maliniz makinayi inceledim aradigim hersey fazlasiyla var ve cektikden sonra zumlama yapinca goruntu hic dagilmiyor nikon ve kanon a verilen paraya yazik kolay kazanilmiyor ben sahsen nx300 alacam iso degerinden tutun remotewiewer programi beni sok etti hangi makonada baska bu ozellik varrki mantikli dusunmek lazim tek yapmaniz gereken urunleri karsilastirin benim gibi sonuca varacaksiniz eminim ... bence fazla lafa gerek yok butcenizi dusunun derim herkese bol fikirler

Perde ömrü olmadığına dair kanıt var mı ?

Perde ömrü tabi ki var, arkadaş bilmeden yazmış sanırım

aynasız makinada perde varmı ki ömrü olsun
    bende bilmeden yazıyorum. O zaman gereksiz yere deklanşöre basmamalıyız. Eskiden film biterdi şimdi makina

Hocam perde(shutter) var, DSLR'deki görüntüyü vizöre düşüren ayna yok bizim makinelerde, görüntü lensden direk sensöre düşüyor... O yüzden shutter ömrü var, ama ben 40-50binleri rahat göreceğimizi düşünüyorum, tabi o kadar kullanırsak

• Arkadaşlar DxOMark sitesi bizim NX lenslerin testlerini yayınlamış. Valla bence elimizdeki sistemin kıymetini bilmeliyiz, çarpan katsayısı ile beraber benzer odak uzunluklarında karşılaştırmalar var, bizim 500TL'lik lensler 1600-1700TL'lik mikro 4/3 lenslerle kafa kafaya sonuç vermiş Şöyle düşünün, aynasız olarak komple bir set kurmak isterseniz lens masrafınız neredeyse %60 daha az olacak

http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Samsung-NX-prime-lens-reviews-five-models-measured/Samsung-NX-lenses-Standard-and-Wide-angle
    http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Samsung-NX-prime-lens-reviews-five-models-measured/Samsung-NX-lenses-Macro-and-Telephoto

Aşağıya da NX ile karşılaştırdıkları lenslerin fiyatlarını koyuyorum;

30mm f2 karşılığı (490tl);
    http://www.klasfoto.com.tr/Panasonic-Leica-Summilux-DG-25mm-F14-Lens,PR-5306.html

16mm f2.4 karşılığı (490tl);
    http://www.klasfoto.com.tr/Olympus-MZUIKO-DIGITAL-ED-12mm-120-Lens,PR-5428.html

60mm f2.8 karşılığı (700TL);
    http://www.klasfoto.com.tr/Panasonic-Leica-DG-Macro-Elmarit-45mm-F28-ASPH-OIS-Lens,PR-5344.html

85mm f1.4 karşılığı (2000TL);
    http://www.klasfoto.com.tr/Canon-EF-85mm-f12L-II-USM-Lens,PR-3305.html

Bunlara kıyasla oldukça ucuz kalıyor bizim objektifler, eğer lens skalası ihtiyacı karşılıyorsa hiç düşünülmeden bu sisteme girilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_rion80 -- 5 Temmuz 2013; 10:22:21 >

• Geç merak saldığımdan geç farkettiğim bir konu açılmış. Çok güzel paylaşımlar yapılmış.
    Emeği geçen her üyeye teşekkürler
    Arkadaşlar Amerika'da eğitim gören bir öğrencimden rica ettim beyaz samsung nx1000 alıyor bana.
    650 tl ye denk geliyor ücreti ki Türkiye pazarında gördüğüm kadar en dip fiyat 1180tl.
    Elimdeki imkan doğrultusunda o fiyata tartışmasız emsalsiz bir ürün almış olacağım.
    Araştırırken pilinin az dayandığını okudum. Onu da yedeklemek gerekecek. Bulduğum başka bir paylaşım linkini de aktarayım sizlere...
    http://www.miskinlertekkesi.net/?p=3557

• Canon 5D2 gibi profesyonel bir kamera kullanıyorum ve kullandığım her bir lens 3500-5000.-TL arasında. Rahat taşınabilir 2. bir kamera olarak Nx-1000'de karar kıldım ve aldım. Daha sonra gördüm ki; Nx serisindeki 500.-TL civarı fiyatlarla satılan lensler, mekanik olarak olmasa da optik kalitesi olarak 3000.-TL'lik lenslere yakın kalitede sonuç veriyor.
    Kamera ile verdikleri kit lense ilaveten hemen 12-24mm, 50-200mm OIS ve 30mm alıp set yaptım.

Ben forumun en başındaki yorumlarımdan itibaren söylüyorum. Bu optik kalitesi için bu fiyatlar çok uygun. AF Hızı ve serilik konusunda çok beklenti içinde olmamalı. Özellikle 30mm ve 50-200 OIS mükemmel sonuçlar veriyor.

Bugün Satürn'de NX-300 inceledim. 18-55OIS lens ile birlikte verdiği tekpkileri ve kalitesini beğendim. 2300 TL gibi uçuk bir fiyat değilde yarısı olsa alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 5 Temmuz 2013; 23:46:08 >
  • Vardiginiz sonuclar yabanci forumlarla paralel demekki aklin yolu bir. Amerika da internet ustunden alisverisler vergisiz ve magaza alisverisleri ise yuzde 6 vergili. Dolayisiyla indirimli urunler saka gibi TR pazari ile yuzde 50 farkediyor. Yedek pil de istedim 17 dolar

• quote:

quote:

Amatörseniz muhtemelen direkt makine çıktısı fotoları kullanacaksınız(jpeg), photoshop vs. uğraşmayacaksanız ben SONY öneriyorum. Sony görüntü işlemesi NX1000'den daha iyi, gece çekimleri daha başarılı

zaten ben ailemin ve gezdigim yerlerin resimlerini cekmek icin bir makina ariyordum ki gece cekimleri onemli benim icin sonye karar verdim tesekkur ederim

•  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Makinamla otomatik yani smart modta çektiğim ufak bir foto kesinlikle oynama yapılmamıştır. Siz değerli NX kullananlardan da fotolar bekliyoruz alacak arkadaşlara yardımcı olalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Buda p modunda tatilde çektiğim bir foto oynama kesinlikle yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarili resimler. Urun elime gecince bende paylasimda bulunurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Canon 5D2 gibi profesyonel bir kamera kullanıyorum ve kullandığım her bir lens 3500-5000.-TL arasında. Rahat taşınabilir 2. bir kamera olarak Nx-1000'de karar kıldım ve aldım. Daha sonra gördüm ki; Nx serisindeki 500.-TL civarı fiyatlarla satılan lensler, mekanik olarak olmasa da optik kalitesi olarak 3000.-TL'lik lenslere yakın kalitede sonuç veriyor.
    Kamera ile verdikleri kit lense ilaveten hemen 12-24mm, 50-200mm OIS ve 30mm alıp set yaptım.

Ben forumun en başındaki yorumlarımdan itibaren söylüyorum. Bu optik kalitesi için bu fiyatlar çok uygun. AF Hızı ve serilik konusunda çok beklenti içinde olmamalı. Özellikle 30mm ve 50-200 OIS mükemmel sonuçlar veriyor.

Bugün Satürn'de NX-300 inceledim. 18-55OIS lens ile birlikte verdiği tekpkileri ve kalitesini beğendim. 2300 TL gibi uçuk bir fiyat değilde yarısı olsa alınabilir.

Dostum selamlar, bende de 20-50mm kit lens ve 30mm f2 var ve neredeyse 30mm lens hep makine üzerinde. Sizce 12-24mm lens keskinlik olarak 30mm lense yakın mı, bir de açı olarak 30mm'ye çok alıştım 12-24 ile zorlanır mıyım? Bu ay sonunda bir yurtdışı gezim olacak, gündüz şehir çekimlerinde kullanmak için 12-24mm almayı düşünüyorum, elimdeki lensler yeter mi yetmez mi tam olarak karar veremedim

• Arkadaşlar hoşuma gittiği için paylaşıyorum, fotolar benim değil ve NX300+60mm macro lens ile çekilmiş, eleman tripodsuz elde çekim olduğunu söylüyor, doğruysa şahane

http://www.dpreview.com/forums/thread/3477115
  • the_rion80 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Biliyorsunuz ben Zeiss ve 5d2 kullanıyorum. NX-1000'i cepte taşıma amaçlı almıştım. Bu makinada 5d2 kadar AF netleme hızı aramak hata olur. Benim gibi Nx-1000 emsallerine göre gayet iyi kalitede sonuç veren 2.bir makina olarak düşünülürse doğru olur.
    Nx 20-50, 50-200 OIS ve 30mm keskinlik olarak çok iyiler.

Ancak Nx12-24, fiyatının diğer 12-24 açılı diğer lenslere göre bedava denecek kadar ucuz olmasına rağmen keskinliği benim için tatmin edici değil.

Mimari ve deforme fotoğraf çekme ihtiyacım olduğunda, Ultra geniş açı olarak 5D2 ile Tokina 16-28mm kullanıyorum.

Tokina 16-28mm lens, 5d2 gibi FF kamerada verdiği açı genişliği ideal ölçülerde. Özellikle keskinlik ve kontrast yönünden dehşet verici kalitede. Ancak sadece lensin fiyatı 2000TL.

Eğer siz benim kadar beklenti içinde değilseniz Nx12-24 işinizi görebilir. Özellikle Sigma 10-20mm ve Nx 12-24mm gibi bu tipteki f değeri 4.5 lardan başlayan lensleri yüksek ışıklı ortamlarda ve kameranızı titretmeden kullanırsanız iyi sonuçlar alabilirsiniz. Aksi taktirde (benim gözüme göre) blur sonuçlar verirler.

Daha önce Pentax K20D ile beraber kullandığım Sigma 10-20mm, k20d aps-c sensör kullandığından çarpanı 15mm'ye denk geliyordu. 5d2 ise FF olduğundan çarpanı yok ve Tokina'nın 16-28'i direkt 16mm den başlayabiliyor.

Diyeceksiniz ki; 15mm ile 16mm arasında ne kadar oynar ki? Mimari çekimlerde kadraja sığdırma noktasında çok farkı oluyor.

Nx 12-24'ün ise 1,5 çarpan ile 18mm'ye denk geleceğini düşünün.

Ultra geniş açı lensler 2 amaçla rağbet görürler.

1-Mimari çekimlerde mevcut görüntüyü deforme ederek kadraja sığdırma amaçlı.
    2-Daha geniş alanı kadraja sığdırma amaçlı.

Her ne kadar her ikisi de tercih edilebilir denilse de, ultra lens alan ben ve benim gibi düşünen çoğunluk bu lensleri objeyi, konuyu deforme ederek farklı yorumlama amaçlı kullanmak için alırlar.

Sizde bu hususlara göre kararınızı verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 8 Temmuz 2013; 17:51:03 >

• Detaylı cevap için çok teşekkür ederim, lensle ilgili kafam iyice karıştı. Açıkçası gezdiğim yerlerde mimari ve manzara çekimleri yapmayı düşünüyorum, 30mm çok hoşuma gitse de genelde çok dar kalıyor. 20-50mm lensde ben şanssız olabilirim çünkü 30mm'ye göre çok yumuşak görüntü veriyor, belki bendeki lens iyi değildir. O yüzden düşünüyorum 12-24mm, bir de tüm NX sistemi içerisinde çekmek istediğim konulara göre istediğim başka lens yok. Makro, portre, kuş vs. çekmiyorum, sadece manzara ve mimari çekmeyi seviyorum. Beklentilerim de tabi ki sizin kadar yüksek değil.

O zaman size başka bir soru sorayım, sizce 12-24mm lensi mi yoksa geniş açı ihtiyacım için yine sabit odaklı 16mm lensi mi almalıyım ne dersiniz? Dediğinize göre 1mm bile çok farkediyor, 16mm alırsam sanırım keskinlik ve hız olarak çok iyi bir lens almış olacağım ama açı biraz dar kalacak, 12-24mm alırsam da açı olarak kazancım fazla olacak ve zoom ile kadraj ayarlamam daha kolay olacak ama keskinlik ve hız olarak tatmin olmama ihtimalim var. Of ne zor işmiş lens seçmek

Bir de 16mm biraz daha ucuz bir lens

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.