Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 12-24mm lense kavuştum. İlk düşüncelerim çok olumlu İlk defa ultra geniş açı bir lens kullandığımdan kadrajlamayı biraz yadırgadım, köşelere yakın yerleri biraz büküyor lens. Ama 18mm'den sonra tamamen normale dönüyor görüntü.

Lensin kendisi de çok kaliteli, kaliteli plastikten imal edilmiş, gövdeye bağlantı yeri metal zaten. Fiziksel olarak 30mm lensin boyutlarına alışmıştım, bu onun hemen hemen 3 katı büyüklükte ve ağırlıkta, hatta NEX 18-55 kit lensten de büyük

Kullanım olarak gövdeye bağladığınızda menülerden lens düzeltmesi seçeneğini değiştiremiyorsunuz, o seçenek Açık olarak kilitli geliyor. JPEGlerin tamamına düzeltme uyguluyor, yurtdışı forumlardan okuduğum kadarıyla düzeltilmiş olarak 13-14mm arası bir açı veriyor 12mm'de çekim yapıldığında. Ben RAW çekiyorum, makine orijinal RAW'da herhangi bir düzeltme yapmıyor. Ama ACR'den jpeg'e çevirirken ACR otomatik düzeltme uyguluyor, makineden çıkan jpeg ile aynı açıya geliyor fotolar...

iFn butonu ve MF-AF seçim butonu var gövde üzerinde. Manuel odaklamayı kullanmam sanırım ama iFn fonksiyonu çok güzel, hızlıca ayar yapmak için menülere girmeye gerek kalmadan lens üzerinden bazı ayarları yapabiliyorsunuz, bu özelliği çok kullanacağımı düşünüyorum

Yeni tak gez lensim olarak bunu kullanacağım sanırım, 30mm ile iyi bir ikili olacaklar diye düşünüyorum

• Hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_rion80 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olur inşallah
    Fiyatınıda yazmış olsaydınız iyi olurdu.
    Bende çok düşündüm bu lensi almayı ama diyafram açıklığı f4 de kalması hep düşündürdü.
    Işığın az olduğu ortamlarda kullanamıcam, 20- 50 kit lens diyafram açıklığı en fazla f 3,5
    50-200 aldım diyafram açıklığı f4
    18-24 mm alsam diyafram açıklığı bundada aynı
    gece çekimi yapacak bir lense de sahip olmak gerekir diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olur inşallah
    Fiyatınıda yazmış olsaydınız iyi olurdu.
    Bende çok düşündüm bu lensi almayı ama diyafram açıklığı f4 de kalması hep düşündürdü.
    Işığın az olduğu ortamlarda kullanamıcam, 20- 50 kit lens diyafram açıklığı en fazla f 3,5
    50-200 aldım diyafram açıklığı f4
    18-24 mm alsam diyafram açıklığı bundada aynı
    gece çekimi yapacak bir lense de sahip olmak gerekir diye düşünüyorum. Kararsız kaldım.

Hocam fiyatı yurtdışı fiyatının yarısına geliyor Türkiye'de, eğer bu lensi düşünüyorsanız bence beklemeyin alın, ben fotozeynep'ten bonusa 3 taksitli 630TL'ye aldım, en uygun fiyat orada. Lens kapalı kutusunda geldi, güvenlik etiketi falan hasarsızdı çok memnun kaldım, 24 saat dolmadan bana ulaştı bu arada

Diyafram açıklığı ultra geniş açı zoom lenslerde zaten çok düşük olamıyor, sanırım fiziksel olarak pek mümkün değil, eğer olabiliyorsa da hem lens boyutu büyür hem fiyatı artar sanırım. Micro 4/3 aynasızlarda muadil olympus lens 1300tl civarı, bendeki diğer makine Nex onun da Sony 10-18 geniş açı lensi 2000tl civarında, NX sistem aldığıma acayip memnunum sırf bu lens fiyatlarından dolayı. İleride gövde değiştirip NX sistemle devam ederim diye düşünüyorum

Gece çekimleri önemliyse size Samsung 18-55 OIS(titreşim önleyici) lensi ya da 30mm f2 lensi tavsiye ederim. 30mm lensi kullanıyorum ve inanılmaz bir lens olduğunu düşünüyorum, çok uygun fiyata da bulunabiliyor, bence önceliği bu lense verin

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
    dediğiniz gibi 30 mm yi önce alıp ışık sorunumu halledeyim daha sonra geniş açıyı düşünüyüm.
    Sanınırm20-50 mm yi hiç kullanamicaz
  • hmustafa H kullanıcısına yanıt
    hocam aslında 20-50 genel kullanım için harika bir lens, keskinliği taşıma kolaylığı çok iyi... ama işte 30mm'yi aldığımdan beri makinaya takamadım 20-50yi 30mm bazı yerlerde dar kalsa bile çok çok güzel. bu haftasonu yurtdışına tatile gidiyorum, 20-50yi kendime yük etmeyeceğim, 12-24mm+30mm götürmeyi düşünüyorum, açık havada gündüz 12-24, müzelerde ve gece çekimlerinde 30mm kullanacağım, sürekli lens değiştirmek nasıl olacak bilemiyorum Bu arada 30mm ile portreler çok güzel çıkıyor

• Arkadaşlar örnek resimler bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sezgintr kullanıcısına yanıt
    30 mm deki diyafram açıklığı mükemmel samsungun ucuz diye nitelendirebileceğimiz en açık diyaframı, Bu nedenle ışığın az olduğu yerlerde kalite oranı yüksek çıkacaktır. Bendede 50-200 mm var çuğunlukta kullandığın lens bu OIS özeliği olması mükemmel. 20-50 yi sadece çok dar mekanlarda 50-200 le alamadığım çerçevelerde kullanmak zorunda kalıyorum tabi diyafram açıklığı 50-200 e göre 20-50 nin ki daha iyi diğer bir durumda 20-50 li akan su yada ışığı akar şekilde göstermek gibi çok özel enstantene ayarı isteyen çekimlerin dışında kullanmaya pek ihtiyaç hissetmiyorum. Kaldıki bende olmayan 30 mm nin bu çekimlerde daha başarılı olacağını düşünüyorum.

sezgin hocam yukarıda 10 yaşında opel aracımın resmini göndermiştim. Bana göre üzerinde çalışılmış fabrikaların reklam fotoğrafı gibi (benim düşüncem) çoğunlukta çektiğim fotolar aile konulu sizin istediğiniz karşılaştırmak istediğiniz konuları söylerseniz ona göre gönderebilirim
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

1. Fotoğraf 20-50 mm elde titrişim yok etme özelliği olmayan lenstir Tripod kullanılmamıştır.
    2. Fotoğraf 50-200 mm elde titreşim yok etme özelliği açık Tripod kullanılmadan zoomlanarak (200 mm) çekilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmustafa -- 1 Ağustos 2013; 15:28:00 >

• Bu da benden olsun orijinal standart lensi ile amatör bakış
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Arkadaşlar 12-24mm lense kavuştum. İlk düşüncelerim çok olumlu İlk defa ultra geniş açı bir lens kullandığımdan kadrajlamayı biraz yadırgadım, köşelere yakın yerleri biraz büküyor lens. Ama 18mm'den sonra tamamen normale dönüyor görüntü.

Lensin kendisi de çok kaliteli, kaliteli plastikten imal edilmiş, gövdeye bağlantı yeri metal zaten. Fiziksel olarak 30mm lensin boyutlarına alışmıştım, bu onun hemen hemen 3 katı büyüklükte ve ağırlıkta, hatta NEX 18-55 kit lensten de büyük

Kullanım olarak gövdeye bağladığınızda menülerden lens düzeltmesi seçeneğini değiştiremiyorsunuz, o seçenek Açık olarak kilitli geliyor. JPEGlerin tamamına düzeltme uyguluyor, yurtdışı forumlardan okuduğum kadarıyla düzeltilmiş olarak 13-14mm arası bir açı veriyor 12mm'de çekim yapıldığında. Ben RAW çekiyorum, makine orijinal RAW'da herhangi bir düzeltme yapmıyor. Ama ACR'den jpeg'e çevirirken ACR otomatik düzeltme uyguluyor, makineden çıkan jpeg ile aynı açıya geliyor fotolar...

iFn butonu ve MF-AF seçim butonu var gövde üzerinde. Manuel odaklamayı kullanmam sanırım ama iFn fonksiyonu çok güzel, hızlıca ayar yapmak için menülere girmeye gerek kalmadan lens üzerinden bazı ayarları yapabiliyorsunuz, bu özelliği çok kullanacağımı düşünüyorum

Yeni tak gez lensim olarak bunu kullanacağım sanırım, 30mm ile iyi bir ikili olacaklar diye düşünüyorum

İyi günlerde kullan. Optik kalite olarak harika olduğunu okumuştum 12-24 lensin. Lens ile ilgili güncelleme vardır belki baktınmı? Testlerde söylediğin köşe bozuklukları yok denecek kadar az gözüküyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Nx 50-200 OIs kalitesindeki objektif başka marka olsa 2000 TL'den satılır. Parası olanlar bu lense 800 TL vermeğe acımasınlar.

canon bayoneti çalıştırabildinmi? Başka canon lens çalıştırmayacakmı bu cihaz?
  • soghan kullanıcısına yanıt
    Bayonet kontakları ile oynayarak çalıştıran var fakat ben zaten gerekli nx lensleri aldığımdan gerek kalmadı.
  • soghan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ilk iş güncellemeye baktım ama bu lens için mevcut değil. Kenarlarda bozulma az aslında ama diğer lenslerde sıfır olduğundan bu biraz gözüme battı. Zaten henüz fazlaca çekim imkanım olmadı, yarın yurtdışına gidiyorum tatile orada lensi çokça deneme fırsatım olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Teşekkür ederim, ilk iş güncellemeye baktım ama bu lens için mevcut değil. Kenarlarda bozulma az aslında ama diğer lenslerde sıfır olduğundan bu biraz gözüme battı. Zaten henüz fazlaca çekim imkanım olmadı, yarın yurtdışına gidiyorum tatile orada lensi çokça deneme fırsatım olacak

Bol resim bekliyoruz
  • Sezgintr kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında şimdiye kadar 20-50mm ve 30mm ile de bolca çekimim oldu ama genel olarak çok amatörce şeyler veya anı fotoları çektim Flickr vs. siteleri kullanacak da zamanım olmadı fazla ama o sitelerden birinden hesap açıp koymayı düşünüyorum beğendiklerimi... Sizin kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz bir site var mıdır? Fotoları sıkıştırmadan orijinal boyutlarıyla koymayı tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Bayonet kontakları ile oynayarak çalıştıran var fakat ben zaten gerekli nx lensleri aldığımdan gerek kalmadı.

Isin ozeti bu bayonet calistirmiyor...canon veya baska marka ne bayonete nede objektife para vermek bosa masraf.ben nx 1000 i teleskoba baglamayi dusunuyordum T adartor ve canon bayonet alicaktim..fakat calistirmiyorsa masmasraf bosa demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ctesi Gold'a gitmiştim. Samsung reyonundaki görevll, Nx-300'ü bana 2300 TL'den satmak için ısrarcı oldu. 1500'ün altına inmedikçe o kameraya para verilmez.
  • arkadaşlar lenslerde IS sisteminin olmaması çok fazla problem yaratıyormu fotoğraf çekimlerinde?
    makine gayet küçük gerçi sabit tutmak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum ama yinede merak ettim
  • Gözle görerek yaptığın ayarı bunda dijital olarak yapıyorsun daha rahat bi kullanım sağlıyor. Is e alışkınsan buna alışmalara biraz zorluk çekebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.