Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Ben kendimi usta olarak görmüyorum hala amatörüm. Birde vizörün bol güneşli günlerde kötü tarafı, aynadan yansıyan güneş ışığının etkisinin katlanmış halde gözünüze giriyor olması. Ben uzun dönem vizörlü kamera kullanan biri olarak artık çok güneşli günlerde vizöre uzun uzun bakmamaya çalışıyorum.

yani vizör ışıkta olsa da dert olmasa da
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

Orijinalden alıntı: antking

Gun isiginda ekran sikinti olur gibi geliyor bana. Test eden arkadas varsa bize soylerse iyi olur

Gün ışığında bazen vizör eksikliğini hissediyorsun.Compact makine kullanıyomuşun havası veriyor vizörsüz cihazlar.Bu kimine göre eksiklik gibi gelmemesi doğaldır. Bu tür aynasızlar slr kalitesine yakın ve küçük olduğu için tercih ediliyor.Vizör cihazı büyütür mantığı ile olaya yaklaşırsan vizöre gerek yok.Fakat gün ışığında vizörün eksikliğini hissediyorum.Çektiğin fotoğrafta ekranda görünmeyen arkaplan detayları vizörde görmek mümkün.Bu nedenle çektiğim fotoğraf oldumu acaba diye düşünmeden 2. hatta 3. aynı pozu çekiyorum.Manzara için sorun yok ama insanları bir kaç poz çekmek can sıkıcı.birde sanki compack bir makine havası oluyor vizörsüz cihazda.Ben samsung vizörlü bir makine çıkarırsa nx1000 i değştirebilirim.Ama nx 20 için değmez. Tekrar söylüyorum.nx 20 ile nx 300 ü kıyaslamak dahi yanlış.nx 300 çok iyi bir cihaz. Faz algılamalı odaklama yapıyor.Netleme hızı inanılmaz iyileşmiş eski nx serilerine göre.Zaten bunu usein bolt ile gösteriyorlar reklamlarda.Ayrıca 1080 50p video, yazılım, smart özellikleri iyileştirilmiş. Ceptelefonun yeni ise nfc ile temasla cep telefonuna gönderiyor fotoğrafları. Ayrıca algılayıcıda değişti sanırım nx 300 ile. nx20 büyük hata olur.Yinede sen bilirsin. Nx 20 kötü cihaz değil yanlış anlama sadece nx 300 e alternatif olması söz konusu değil.Teknik özellikleri kıyasla sende göreceksin.

o zaman aklımdakindden şaşmayıp nx 300 düşünücem sahibidnde olanlar hep ikinci el gibi geldi bana

• Fotozeynep var orayada bakabilirsin.2200 tl ye satilan ciftlensli ve 0 diye satista.bilemedim.icine sinmediyse alma.50'200 lensi 700 tl ye alabilirsin bu durumda.tabi ihtiyacsa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antking

Gun isiginda ekran sikinti olur gibi geliyor bana. Test eden arkadas varsa bize soylerse iyi olur

Nex 6 yi incelemeni oneririm nx 300 almadan once.smart ozellikleri nx 300 kadar iyi olmasada cihaz iyi.samsung serisinin iyi tsrafi lens kalitesi ve nispeten ucuz lens satmasi. Sony bu sorunu bayonet ile diger lens kullanimina acarak hos bir durum yaratmis.Cihazda vizorde var.nex 7 den daha iyi fotograf cektigini soyleyenlerde vardi...nx 300 nex 6 arasinda kalsam tercihim nex 6 olurdu.cunku nx 300 ozelliklerine gore pahali bir cihaz.2000 ustu fiyata alinmaz o cihaz.ederi benim gozumde 1300-1500...

• 1300 olduğunda hep birlikte alalım.
  • quote:

1300 olduğunda hep birlikte alalım.

2200-700=1500. sahibinden de satılıyor alıcaksan.(700TL 50-200mm ü satarsın) Birazda pazarlıkla fiyat istediğin rakama gelir.18-55 görüntü sabitlemeli lens kitide var. Ben makinayı değiştirmek istemediğim için almıyorum. Sen düşünüyorsan söylediğin rakama çok yakın. Hep birlikte alma imkanı yok.Adamda tek ürün var sanırım.Yurtdışı fiyatı 500 dolar civarında olması lazım.Amazonda yanlışsam düzeltirsin.1300 e çok yakın bir zamanda yurtdışı olarak satılır o cihaz.Hepbirlikte almak isteyen alır ayrı ayrı almak isteyende alır.

http://www.amazon.com/Samsung-Digital-18-55mm-50-200mm-Battery/dp/B00D31UQFW/ref=sr_1_20?ie=UTF8&qid=1376475769&sr=8-20&keywords=samsung+nx+300

Geçen hafta indirim vardı sanırım bitmiş.Ama bu cihazı alma imkanın varsa yaklaşık 1900 TL yapar.700 e değil 600 e 50 200 ü satarsan 1300 olur.
    + <3> Transcend 64GB SDXC 10 Card +
    <4> PD-C20 Camera/Camcorder Case + <5> PD 58mm (UV/CPL/ND8) Filters + <6> Vivitar 52mm UV Glass Filter +
    <7> Battery for Samsung + <8> Zeikos 50" Compact Tripod + <9> LCD Monitor Screen Protectors + <10> HDMI to Micro-HDMI Cable (6') +
    <11> PD Memory Card Storage Wallet + <12> PD 6pc Complete Cleaning Kit + <13> PD 2.5x Tele & .45x Wide Lens + <14> Image Recovery Software

yukarıdakilerde sana kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 14 Ağustos 2013; 14:53:26 >

• quote:

quote:

1300 olduğunda hep birlikte alalım.

2200-700=1500. sahibinden de satılıyor alıcaksan.(700TL 50-200mm ü satarsın) Birazda pazarlıkla fiyat istediğin rakama gelir.18-55 görüntü sabitlemeli lens kitide var. Ben makinayı değiştirmek istemediğim için almıyorum. Sen düşünüyorsan söylediğin rakama çok yakın. Hep birlikte alma imkanı yok.Adamda tek ürün var sanırım.Yurtdışı fiyatı 500 dolar civarında olması lazım.Amazonda yanlışsam düzeltirsin.1300 e çok yakın bir zamanda yurtdışı olarak satılır o cihaz.Hepbirlikte almak isteyen alır ayrı ayrı almak isteyende alır.

http://www.amazon.com/Samsung-Digital-18-55mm-50-200mm-Battery/dp/B00D31UQFW/ref=sr_1_20?ie=UTF8&qid=1376475769&sr=8-20&keywords=samsung+nx+300

Geçen hafta indirim vardı sanırım bitmiş.Ama bu cihazı alma imkanın varsa yaklaşık 1900 TL yapar.700 e değil 600 e 50 200 ü satarsan 1300 olur.
    + <3> Transcend 64GB SDXC 10 Card +
    <4> PD-C20 Camera/Camcorder Case + <5> PD 58mm (UV/CPL/ND8) Filters + <6> Vivitar 52mm UV Glass Filter +
    <7> Battery for Samsung + <8> Zeikos 50" Compact Tripod + <9> LCD Monitor Screen Protectors + <10> HDMI to Micro-HDMI Cable (6') +
    <11> PD Memory Card Storage Wallet + <12> PD 6pc Complete Cleaning Kit + <13> PD 2.5x Tele & .45x Wide Lens + <14> Image Recovery Software

yukarıdakilerde sana kalır.

İlginize teşekkürler. Ben 1300 e alalım derken Garantili ve İstanbul'dan kit lensi ile beraber olarak kast etmiştim. Lensle birlikte alıp tekrar lensi satmaya uğraşmak ayrı bir külfet. Kışa doğru fiyatı 1700 lere inince 1300 lere kampanya yapanı bulduğumda alırım.

• Hakan bey.
    Ben kendi düşüncelerimi yazıyorum cihazla ilgili.Sizde kendi düşüncelerinizi yazınız ki bende bu tür bir araştırma yapmak zorunda kalmayayım.İşin özü ilk alıntı yaptığım mesaj(size ait olan;1300 olursa hepbirlikte alalım dediğiniz mesaj) beni üzdü. Çünkü mesajınızda benim yazdıklarımı aşağılamış, olmaz o fiyata demiş oluyosunuz ve hepbirlikte almayı dahi idda ediyorsunuz. Tabiki fikrinizi söylemek hakkınızdır. Ama bence doğrusu; o fiyata düşeceğini sanmıyorum demenizdir. Yukarıda ki linkte 1300 ün dahi çok çok altına düşeceği zaten belli.Verdiğim linkte 6 adet filtre var, 64 gb kart, çanta var, var oğlu var. Yurtiçinede yansıyacağını düşünüyorum fiyatların.Siz katılırsınız veyahut katılmazsınız ama kırıcı ve aşağılayı olmadan yazarsak memnun olurum.Sizi üzmek için yazmıyorum sadece yazı tarzınızı beğenmediğim için yazdım.İyi günler.
  • quote:

Hakan bey.
    Ben kendi düşüncelerimi yazıyorum cihazla ilgili.Sizde kendi düşüncelerinizi yazınız ki bende bu tür bir araştırma yapmak zorunda kalmayayım.İşin özü ilk alıntı yaptığım mesaj(size ait olan;1300 olursa hepbirlikte alalım dediğiniz mesaj) beni üzdü. Çünkü mesajınızda benim yazdıklarımı aşağılamış, olmaz o fiyata demiş oluyosunuz ve hepbirlikte almayı dahi idda ediyorsunuz. Tabiki fikrinizi söylemek hakkınızdır. Ama bence doğrusu; o fiyata düşeceğini sanmıyorum demenizdir. Yukarıda ki linkte 1300 ün dahi çok çok altına düşeceği zaten belli.Verdiğim linkte 6 adet filtre var, 64 gb kart, çanta var, var oğlu var. Yurtiçinede yansıyacağını düşünüyorum fiyatların.Siz katılırsınız veyahut katılmazsınız ama kırıcı ve aşağılayı olmadan yazarsak memnun olurum.Sizi üzmek için yazmıyorum sadece yazı tarzınızı beğenmediğim için yazdım.İyi günler.

Sizi farkında olmadan incitecek birşey yazdımsa affedin. Neden sizin mesajını aşağılayım ki? Ben sadece "1300 e düşerse hep birlikte alırız" demek istedim. Kişisel fikir beyan eden basit bir cümleden aşağılanma algısını niçin hissettiniz anlayamadım?

• NX1000 makinem ve 20mm f2.8 lensimi satıyorum. İlgilenen olursa linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_79550103/f_//tm.htm#79550103
  • Arkadaşlar ilgilenen olursa şu ilandan makinemi satıyorum.
    http://www.sanalpazar.com/Samsung-Nx300-30mm-50-200-Mm-Hediye-Sifir-Gibi__isp9733677

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman sifil -- 14 Ağustos 2013; 17:01:42 >
  • Acaba makinalarımızın ikinci eli yokmu? Yoksa tüketicilerde nakit sıkıntısımı var dersiniz?
    Satılık ilanları gördüğüm kadar sürüncemede kalıyor biraz.
  • Bu yıl çok fazla makine çıktı piyasaya. DSLR ve kompakt makinelere bir de aynasızlar eklenince ikinci el piyasası biraz yavaşladı.
  • Arkadaşlar NX300 bir ödül daha almış, EISA'yı biliyorsunuzdur prestijli ve firmalar için reklam niteliği taşıyan bir ödüldür, NX 300 en iyi aynasız makine ödülünü almış
    http://www.eisa.eu/award/39/european-compact-system-camera-2013-2014.html

Bu arada tatilde 12-24mm lensimi bolca kullanma şansım oldu, sonuçları iyi inceleyemedim ama 20-30 foto kadar baktığım kadarıyla lens çok güzel, geniş açı çekmek de bir o kadar zevkli Eşimin Nex 18mm ile çok zorlandığı yerler oldu, 12mm çok rahat kadrajladı

• paylaşımlar durdu biraz nx 300 düşse biraz alıcam direk 1700 filan olsa
  • Arkadaşlar Olympus epm1 makinemi isteyen olursa samsung nx 1000 ve üstü ile takas edebilirim. Yanında 14 mm f 2.5 lens + olympus 12-50 lens vardır. Şubatta almıştım.
  • NX1000 de 3D olayını çözen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

NX1000 de 3D olayını çözen oldu mu?

3d görüntüleyiciler üzerinden çektiğiniz fotolara bakabilirsiniz nx300gibi belirgin olmamada 3d tatmin edici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Arkadaşlar NX300 bir ödül daha almış, EISA'yı biliyorsunuzdur prestijli ve firmalar için reklam niteliği taşıyan bir ödüldür, NX 300 en iyi aynasız makine ödülünü almış
    http://www.eisa.eu/award/39/european-compact-system-camera-2013-2014.html

Bu arada tatilde 12-24mm lensimi bolca kullanma şansım oldu, sonuçları iyi inceleyemedim ama 20-30 foto kadar baktığım kadarıyla lens çok güzel, geniş açı çekmek de bir o kadar zevkli Eşimin Nex 18mm ile çok zorlandığı yerler oldu, 12mm çok rahat kadrajladı

Aynasız makinelerde fujiler çok başarılı. Şu anda da en parlak x100s görünüyor. Bence 2013'ün en iyi aynasızı bu.

• Nx 1000 i en ucuza nerde bulabilirim? Beyazı çabuk kirleniyormu?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.