Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyaz kirlenmiyor. Teknosada bu hafta turuncu indirim 1200 tl. N11.com da hesapli olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende nx300 alma yolundayım.. makinayı bugün inceledim ama henüz karar veremedim.. canon 60d ile arasında kalmış durumdayım hayırlısı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacodecalli -- 29 Ağustos 2013; 0:53:17 >
  • Nar seven???
  • quote:

Orijinalden alıntı: pacodecalli

Bende nx300 alma yolundayım.. makinayı bugün inceledim ama henüz karar veremedim.. canon 60d ile arasında kalmış durumdayım hayırlısı :)

:)) hangisini alsan keske otekini alsaydim diyeceksin...Amacina uygun olani almalisin.canon buyuk bir cihaz olsa gerek tasinabilirlij istiyorsan canon almaman gerekir.samsung alaan vizoru yok siradan bue dijital makine gibi diyeceksin.dakat cihazi kullandikca giris seviyesi dslrlerden cok geri olmadigini goreceksin
    Nx 1000 kullaniyorum.cihazin bir kac eksisi var.ornegin netleme suresi beklentimin altinda ancak nx 300 un boyle olmadigini dusunuyorum.nx 300 un tek eksisi vizor...kullandigim nx 1000 i canon 600 d ile kiyaslamam.nx 300 bana gore buyuk makine ihtiyacini sonlandiracak donanima ve ozelliklere sahip.Amator bir kullaniciya fazla bilr gelecektir.goruntu kalitedi ve sensor teknoloji harikasi.iso 25000 iso kullanan giris seviyedi dslr yok.cok tutulan sony nex serisinden bile dazla bu rakam.nx 300 e 30 mm lens alirsan ust duzey bir makineye sahip olacagini dusunuyorum.secim senin canonda kotu makine degildir.

• Olympus epm1 den nx 1000 e geçtim. Olympus pen güzeldi fakat bazı sebeblerle değiştirdim. Fotoğraflar 4/3 formatındaydı nx 3/2 formatında çekiyor bu benim için daha iyi. Olympusun gövdeleri ve lensleri çok pahalı aynı şekilde panasonicde öyle. Nx de ise lensler gayet uygun bir kaçı dışında. Ayrıca çözünürlüğü ve sensörü daha büyük. İkisininin fotoğraf kalitelerini bir ara yazarım belki. Şuan çözmekle meşgulüm.
  • Arkadaşlar bu iki lens arasında ne fark var? İkisi de zoom yapmıyor mu? Type olarak birinde portrait diğerinde telephoto yazıyor. İkisi arasında yaklaşık 200 USD kadar da fark var?

NOT: Tiklayinca resimler açiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 3 Eylül 2013; 21:38:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar bu iki lens arasında ne fark var? İkisi de zoom yapmıyor mu? Type olarak birinde portrait diğerinde telephoto yazıyor. İkisi arasında yaklaşık 200 USD kadar da fark var?

Çok temel bir soru sormuşsun, biri 50-200mm biri 18-200mm. FArkı ne dersen biraz uzun hikaye, Temel fotoğrafçılık ve lensler konusunda ufak bir araştırma yararlı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: parazitoss

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar bu iki lens arasında ne fark var? İkisi de zoom yapmıyor mu? Type olarak birinde portrait diğerinde telephoto yazıyor. İkisi arasında yaklaşık 200 USD kadar da fark var?

Çok temel bir soru sormuşsun, biri 50-200mm biri 18-200mm. FArkı ne dersen biraz uzun hikaye, Temel fotoğrafçılık ve lensler konusunda ufak bir araştırma yararlı olur.

Zaten benim derdim de çok temel bir temele dayanıyor. Hiç anlamıyorum!!! Herhalde okusam da anlamıyorum veya çok basit şekilde anlatacak bir kaynak bulamadım. Mesela resimdeki objektiflerden herhangi biri kompakt makinelerdeki kaç mb'lık zoom'a denk geliyor?

• şu linkteki tabloyu bir incele istersen karşılaştırmada 200 usd nin anlamı belirginleşebilir.
    KAYNAK:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_NX-mount

Son yazıdaki zoom olayını burdakiyle kıyas yapmak benim için biraz zor. Yanlış biliyor olabilirim ama bildiğim kadar 50-200 mm için zoom:
    200/50 =4 yani 50 mm deki görüntüyü 4 kat büyütür.
    200/18 =11,1 yani 18 mm deki görüntüyü 11,1 kat büyütür.
    Anlaldığım kadarıyla 18-200 mm nin 50-200 e göre zoom avantajı sadece 50 mm ye sığıdıramadığımız daha geniş açılı fotoğrafları sığdırmak için geniş açılı lensle değiştirme ihtiyacı hissettirmez. dah dün yaklaşık 2,5 metre mesafesi olan bir yerde 5 kişiyi yanyana bir kareye sığdırmadım 20-50 kit lensi takmak zorunda kaldım ki daha geniş çerceve alsın diye. tabi bu yorum sadece zoom için diğer özelliklerindeki farkları tartışma konusu yapmadık
    ben kendi adıma 50-200 mm yi tercih ettim 50 mm den küçük diğer ihtiyaçlar için f değeri daha aşağıda olan gece çekimleri yapabileceğim bir lens alacam yani 30 mm zoom olmayan lensi almayı düşünüyorum.

• İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Pek vakit bulamadım. Biraz inceleyip yeni ve daha gelişmiş sorularımla yakında döneceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

Orijinalden alıntı: pacodecalli

Bende nx300 alma yolundayım.. makinayı bugün inceledim ama henüz karar veremedim.. canon 60d ile arasında kalmış durumdayım hayırlısı :)

:)) hangisini alsan keske otekini alsaydim diyeceksin...Amacina uygun olani almalisin.canon buyuk bir cihaz olsa gerek tasinabilirlij istiyorsan canon almaman gerekir.samsung alaan vizoru yok siradan bue dijital makine gibi diyeceksin.dakat cihazi kullandikca giris seviyesi dslrlerden cok geri olmadigini goreceksin
    Nx 1000 kullaniyorum.cihazin bir kac eksisi var.ornegin netleme suresi beklentimin altinda ancak nx 300 un boyle olmadigini dusunuyorum.nx 300 un tek eksisi vizor...kullandigim nx 1000 i canon 600 d ile kiyaslamam.nx 300 bana gore buyuk makine ihtiyacini sonlandiracak donanima ve ozelliklere sahip.Amator bir kullaniciya fazla bilr gelecektir.goruntu kalitedi ve sensor teknoloji harikasi.iso 25000 iso kullanan giris seviyedi dslr yok.cok tutulan sony nex serisinden bile dazla bu rakam.nx 300 e 30 mm lens alirsan ust duzey bir makineye sahip olacagini dusunuyorum.secim senin canonda kotu makine degildir.

çok teşekkür ederim kararımı yeni bir canon modeli olan 70d den yana verdim ve 40 mm lens ile birlikte aldım :) benim için video çok önemli olduğu için kararım canon oldu.. zira nx 300 ün video performansını pek beğenmedim.. ama tasarımı ve resimler kalitesinde bence çok iyi makina :) sevgiler saygılar

• Panaroma çekemedim bugün sürekli hata verdi yavaşça hareket ettiriyorum olmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

quote:

Orijinalden alıntı: antking

quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

Orijinalden alıntı: antking

Nx 20 ve nx 300 arasinda kaldim var mi tavsiye vericek arkadas

Sahibinden.com da cift lensli olarak nx300 satiliyor. Sanirim 2200 tl idi ve cihaz 0. nx 300 cok iyi bir cihaz.hiz ve iso olarak gelismis bir model.tek eksigi vizor. Video cekme ozellikleri getirilmiş perde hizida 1/6000. Vizor senin icin onemliyse nx20 de mevcut ama cihazin tek ustun tarafi perde hizinin 1/8000 olmasi.nx 300 cok ustun nx 20 den. Heryonu ustun algilayicisi, video cekim ozellikleri vs. Yaninda gelen yazilim varki ucretsiz kendi programindan cok iyidir...bu iki cihazi bence kiyaslamak dahi yanlis...

Hic karsilastirma direk nx300 al diyorsun o zmn. Ben bir iki fotograf baktigimda nx 20 fotograflari daha renkleri canli gelmisti bana

ben iki makinayı karşılaştırmıyorum bu noktada bir tavsiyem yok çünkü aynalı sistemle aynasız sistemi karşılaşırıyorsunuz. Fotograflar arasındaki canlılık lense ve ışığa bağlıdır diye düşünüyorum.
    aşağıdaki Fotograf nx 300 de çekilmiş
    Fotograflarda birinde derinlik çok yüksek diğerinde daha az
    lensin birisi 2500 lira diğerinin fiyatını bulamadım ama 600-900 arasındadır. Sizce fiyatı 2500 lira civarında olan 85 mm lens mi canlı yoksa kit lens olan 18-55 in çektğimi

fotoğraf alıntı kaynağıhttp://musicphotolife.blogspot.com/2012/07/samsung-nx-85mm-f14-ed-ssa-lens-review.html

Şu lens işi yazık günah ya .

2500 lira para verecemde kit lensten farklı olarak arkayı biraz daha bulandıracak . Bu işten para kazanmadıkça o paraları veren varmı merak ediyorum

Şu bulandırmanın benzerini telefonda bile yapabiliyorsun odak belirleyip Photoshopta çok daha iyisi yapılır . Lens işi çok saçma geldi açıkçası .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 8 Eylül 2013; 5:57:19 >

• bulanık tarafa bakılmaz zaten net çıkan yerin keskinliğine ve bozlumadan ne kadar büyütebileceğine bakılır.
    yüksek numaralı gözülük kullanan birisi gözlüğü taktığında ve cıkardığında ne hissediyorsa netlik ve bulanıklık odur. Anlaşılan sen hic gözlük kullanmamışın.
    şu 2500 lira meselesine gelince kimisi için 3-4 aylık ev geçindirme parası kimisi içinde boğaz manzaralı 1 öğün yemek hesabı,
    para konusu kişiden kişiye değişir tartışılacak bişey değil
  • hmustafa H kullanıcısına yanıt
    Dün gittim 50*200 52cm zoom lens aldım. Medaimarkt'tan 600.-TL verdim. 18*200 lens bekliyordum ama hem iki kat daha pahalı hem de piyasada yok. Neticede ben de bu işlerden bir şey anlamıyorum. Başlangıç için yeter diye düşündüm.

Ve bugün şu fotoğrafı çektim kendisi ile.

• Kompak makinelerin sensor boyutu ufaktir.bu onlar icin zoom olayinda fayda sagliyor.sensor boyutu ve carpan faktorunu arastirmani oneririm. Ornegin olympus sp 800 kullaiyodum bu uzerinde bulunan 110 mm lense ragmen 800 kusur mm ye ulasiyordu 30 optik zoomda. Fotografa etkisini sen dusun.sordugun lens 200 mm en iyi kompack makineden son zoomda daha net fotograflar cekecektir. Kompack makine zoom yapsrken kaliteyi dusurur.daha uzun arastirma yapman gerekiyor.eger xoom senin icin onemli ise nikon j1-v1 gibi sensor boyutu kompacklardan biraz daha buyuk olanlari incelemeni oneririm. Nikon v1 ile 110 mm de gun isiginda cektigim fotograf nx 1000 in 200mm ile cektigim fotograftan daha fazla detay veriyordu.carpan faktoru:)) biri 10mp biri 20 mp...aslinda olmasi gereken nx 1000 in farkli cekmesi ama gun isiginda durum esit.sensor kalitedi:)) arastirmani oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 8 Eylül 2013; 20:32:51 >
  • Yine 50*200 mm lens ile çektiğim iki resim. Yorum rica edebilir miyim?

• Smart moddami cektin?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.