Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OIS 50-200 mm de var. Hepsi olmasa da bazılarında var. 20-50 mm de yok ama el normalde titremiyorsa sorun olmuyor
  • 45 lens almayı düşünüyorum ama örnek foto bulamadım 50-200 ve 45 arasında git gel yaşıyorum. Arka plan flu resim istiyorum 45 sanki daha mantıklı gibi duruyor. Tavsiyesi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60mm lenste kesin kararlıyım artık satmak isteyen varsa değerlendirebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20-50 mm de ilk denemelerimden fotoğrafın kenarlarını saklamak istediğim için biraz kesme yaptım dolayısıyla biraz dijital zoom yapılmış oldu.
    Fotograf çekim hızı sanırım 1/4000 , en azından öyle diye hatırlıyorum
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Ctesi Gold'a gitmiştim. Samsung reyonundaki görevll, Nx-300'ü bana 2300 TL'den satmak için ısrarcı oldu. 1500'ün altına inmedikçe o kameraya para verilmez.

vizör olsa belki 1900 eder...şu haliyle sahibindende çift lensli olarak 2200 e almak mümkün. Gold biraz fazla istiyor. O paraya nex 6 var sanrım dahili vizörde var cihazda(yanlışsam düzeltirsiniz)...yada omd.

nx serisinde bayonet ile başka lens kullanamamak çok can sıkıcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

60mm lenste kesin kararlıyım artık satmak isteyen varsa değerlendirebilirim.

60mm kesinlikle doğru karar.Lens yavaş fakat inanılmaz keskin. çektiğim portrelerdeki keskinliğe bende şaşırıyorum.smart modda üstelik. vatan bil. gitmeni öneririm. İnternette yok gibi gözüksede ürün satılıyor. Üstelik satışı çok hareketli olmadığından eğer ellerinde varsa çok ucuza satıyorlar. İlk giren ürün en son çıkar bekleyen ürün ilk çıkar mantığı ile çalışıyor vatan bil.Bu çok satılmayan bu lens gibi ürünlerin fiyatını olumlu etkiliyor.İnan verdiğin paraya çektiğin resimleri görünce acımayacaksın. macro çekmek çok zor odalama yavaş ve büyütme oranını çok sevmedim.Benzer macroları zaten 20-50 ile çekebilirsin.çokta fark yok yani.Elimde 60mm 30mm 50-200mm ve 20-50 kitlensi var.En beğendiğim lensi macro lens.portre fotoğraf çekmeyi sevdim:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 12 Ağustos 2013; 16:45:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmustafa

20-50 mm de ilk denemelerimden fotoğrafın kenarlarını saklamak istediğim için biraz kesme yaptım dolayısıyla biraz dijital zoom yapılmış oldu.

hocam şelale dere yada fıskiyeden su çekseydin fotoğraf çok güzel olurdu, hem fotoğrafı kesmek zorunda kalmazdın:)) muhtemelen 1/4000 damlacıklar güzel duruyor. ben beğendim. Odaklama hatasıda yok. Amaca göre çekilmiş doğru fotoğraf derim...

• Nx 20 ve nx 300 arasinda kaldim var mi tavsiye vericek arkadas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

quote:

20-50 mm de ilk denemelerimden fotoğrafın kenarlarını saklamak istediğim için biraz kesme yaptım dolayısıyla biraz dijital zoom yapılmış oldu.

hocam şelale dere yada fıskiyeden su çekseydin fotoğraf çok güzel olurdu, hem fotoğrafı kesmek zorunda kalmazdın:)) muhtemelen 1/4000 damlacıklar güzel duruyor. ben beğendim. Odaklama hatasıda yok. Amaca göre çekilmiş doğru fotoğraf derim...

yorum için teşekkür ederim.
    Fıskiye fotoğrafı çekmek iyi fikir
    aslında şelale bulsam çekim hızını yavaşlatarak fotoğraf çekmek istiyorum. Birde şu 30 mm elime geçsin henüz gelmedi gece ilk boğaziçi köprüsünde akan trafiğin ışıklarını çekim hızını yavaşlatarak görüntü almayı deneyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmustafa -- 13 Ağustos 2013; 1:19:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antking

Nx 20 ve nx 300 arasinda kaldim var mi tavsiye vericek arkadas

Sahibinden.com da cift lensli olarak nx300 satiliyor. Sanirim 2200 tl idi ve cihaz 0. nx 300 cok iyi bir cihaz.hiz ve iso olarak gelismis bir model.tek eksigi vizor. Video cekme ozellikleri getirilmiş perde hizida 1/6000. Vizor senin icin onemliyse nx20 de mevcut ama cihazin tek ustun tarafi perde hizinin 1/8000 olmasi.nx 300 cok ustun nx 20 den. Heryonu ustun algilayicisi, video cekim ozellikleri vs. Yaninda gelen yazilim varki ucretsiz kendi programindan cok iyidir...bu iki cihazi bence kiyaslamak dahi yanlis...

• quote:

quote:

Sahibinden.com da cift lensli olarak nx300 satiliyor. Sanirim 2200 tl idi ve cihaz 0. nx 300 cok iyi bir cihaz.hiz ve iso olarak gelismis bir model.tek eksigi vizor. Video cekme ozellikleri getirilmiş perde hizida 1/6000. Vizor senin icin onemliyse nx20 de mevcut ama cihazin tek ustun tarafi perde hizinin 1/8000 olmasi.nx 300 cok ustun nx 20 den. Heryonu ustun algilayicisi, video cekim ozellikleri vs. Yaninda gelen yazilim varki ucretsiz kendi programindan cok iyidir...bu iki cihazi bence kiyaslamak dahi yanlis...

Hic karsilastirma direk nx300 al diyorsun o zmn. Ben bir iki fotograf baktigimda nx 20 fotograflari daha renkleri canli gelmisti bana

• quote:

quote:

quote:

Hic karsilastirma direk nx300 al diyorsun o zmn. Ben bir iki fotograf baktigimda nx 20 fotograflari daha renkleri canli gelmisti bana

ben iki makinayı karşılaştırmıyorum bu noktada bir tavsiyem yok çünkü aynalı sistemle aynasız sistemi karşılaşırıyorsunuz. Fotograflar arasındaki canlılık lense ve ışığa bağlıdır diye düşünüyorum.
    aşağıdaki Fotograf nx 300 de çekilmiş
    Fotograflarda birinde derinlik çok yüksek diğerinde daha az
    lensin birisi 2500 lira diğerinin fiyatını bulamadım ama 600-900 arasındadır. Sizce fiyatı 2500 lira civarında olan 85 mm lens mi canlı yoksa kit lens olan 18-55 in çektğimi

fotoğraf alıntı kaynağıhttp://musicphotolife.blogspot.com/2012/07/samsung-nx-85mm-f14-ed-ssa-lens-review.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmustafa -- 13 Ağustos 2013; 11:52:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Comoros

arkadaşlar lenslerde IS sisteminin olmaması çok fazla problem yaratıyormu fotoğraf çekimlerinde?
    makine gayet küçük gerçi sabit tutmak çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum ama yinede merak ettim

IS olmayınca özellikle f4 gibi lenslerde keskin sonuç alabilmek için ya flaş yada kuvvetli ışık gerekiyor. aksi durumda perde hızı 1/250 altında kaldığında blur (bulanıklık) oluşuyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben iki makinayı karşılaştırmıyorum bu noktada bir tavsiyem yok çünkü aynalı sistemle aynasız sistemi karşılaşırıyorsunuz. Fotograflar arasındaki canlılık lense ve ışığa bağlıdır diye düşünüyorum.
    aşağıdaki Fotograf nx 300 de çekilmiş
    Fotograflarda birinde derinlik çok yüksek diğerinde daha az
    lensin birisi 2500 lira diğerinin fiyatını bulamadım ama 600-900 arasındadır. Sizce fiyatı 2500 lira civarında olan 85 mm lens mi canlı yoksa kit lens olan 18-55 in çektğimi

fotoğraf alıntı kaynağıhttp://musicphotolife.blogspot.com/2012/07/samsung-nx-85mm-f14-ed-ssa-lens-review.html

Ama hocam atladigin bir konu var ikiside aynasiz nx20 elektronik vizorlu aynasiz sistem yani oda

• Arkadaşlar,

İyi bir DSLR'nin optik vizörüne bakarak fotoğraf çekmekten alacağınız hazzı hiçbir zaman elektronik vizörlü DSLR'den veya Nex serisindeki gibi uydurma vizörlerden alamazsınız. Bu bağlamda düşünülünce bence ufak kameralarda vizöre gerek yok. Sıfr vizör için ne fazla para verin ne de keskin bir kamerayı vizörü olmadığı için eleyin.
  • quote:

Ama hocam atladigin bir konu var ikiside aynasiz nx20 elektronik vizorlu aynasiz sistem yani oda

quote:

Arkadaşlar,

İyi bir DSLR'nin optik vizörüne bakarak fotoğraf çekmekten alacağınız hazzı hiçbir zaman elektronik vizörlü DSLR'den veya Nex serisindeki gibi uydurma vizörlerden alamazsınız. Bu bağlamda düşünülünce bence ufak kameralarda vizöre gerek yok. Sıfr vizör için ne fazla para verin ne de keskin bir kamerayı vizörü olmadığı için eleyin.
    nx20 aynasız olduğunu bilmiyordum. Tabi değerlendirme açısından zor bir karar. @dhakanuysal vizor konusunda iyi bir açıklama yapmış. Bir başka açıdan vizor ün olmaması aşırı gün ışığında çekilen fotoğrafın bahtımıza çıkmasına neden olabiliyor. Benim kullandığım TFT ama ne kadar amoleid ekran olsa da ekran gün ışığından gözükmeyebilir. Bunları söyledikten sonra da 300 ün 20 ye olan üstünlüklerini de bir daha gözden geçirmek gerekir. Ben bu iki makinaya bu parayı vermek durumunda kalsam başka tercihim olmasa 300 derdim. Ama tercih sizin ne isteğinize karar vererek doğru tercih yapmalısınız. Her iki makinda da sınıfında güzel

• Gun isiginda ekran sikinti olur gibi geliyor bana. Test eden arkadas varsa bize soylerse iyi olur

• quote:

Gun isiginda ekran sikinti olur gibi geliyor bana. Test eden arkadas varsa bize soylerse iyi olur

Gün ışığında bazen vizör eksikliğini hissediyorsun.Compact makine kullanıyomuşun havası veriyor vizörsüz cihazlar.Bu kimine göre eksiklik gibi gelmemesi doğaldır. Bu tür aynasızlar slr kalitesine yakın ve küçük olduğu için tercih ediliyor.Vizör cihazı büyütür mantığı ile olaya yaklaşırsan vizöre gerek yok.Fakat gün ışığında vizörün eksikliğini hissediyorum.Çektiğin fotoğrafta ekranda görünmeyen arkaplan detayları vizörde görmek mümkün.Bu nedenle çektiğim fotoğraf oldumu acaba diye düşünmeden 2. hatta 3. aynı pozu çekiyorum.Manzara için sorun yok ama insanları bir kaç poz çekmek can sıkıcı.birde sanki compack bir makine havası oluyor vizörsüz cihazda.Ben samsung vizörlü bir makine çıkarırsa nx1000 i değştirebilirim.Ama nx 20 için değmez. Tekrar söylüyorum.nx 20 ile nx 300 ü kıyaslamak dahi yanlış.nx 300 çok iyi bir cihaz. Faz algılamalı odaklama yapıyor.Netleme hızı inanılmaz iyileşmiş eski nx serilerine göre.Zaten bunu usein bolt ile gösteriyorlar reklamlarda.Ayrıca 1080 50p video, yazılım, smart özellikleri iyileştirilmiş. Ceptelefonun yeni ise nfc ile temasla cep telefonuna gönderiyor fotoğrafları. Ayrıca algılayıcıda değişti sanırım nx 300 ile. nx20 büyük hata olur.Yinede sen bilirsin. Nx 20 kötü cihaz değil yanlış anlama sadece nx 300 e alternatif olması söz konusu değil.Teknik özellikleri kıyasla sende göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 13 Ağustos 2013; 16:04:53 >

• quote:

Arkadaşlar,

Size katılmıyorum. Vizör vizördür:)) ışığı keser, kompozisyonu daha kolay algılamanıza yardımcı olur. Siz usta olduğunuz için vizör eksiklik gibi gözükmesede benim için durum bu değil.Çok büyük bir eksiklikmidir? Tabiki hayır ama olsa daha iyi olur kanımca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 13 Ağustos 2013; 16:06:29 >
  • soghan kullanıcısına yanıt
    Ben kendimi usta olarak görmüyorum hala amatörüm. Birde vizörün bol güneşli günlerde kötü tarafı, aynadan yansıyan güneş ışığının etkisinin katlanmış halde gözünüze giriyor olması. Ben uzun dönem vizörlü kamera kullanan biri olarak artık çok güneşli günlerde vizöre uzun uzun bakmamaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.