Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.247
Cevap
18
Favori
41.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çevir kazı yanmasın arkadaşım hadi kafanda kuruntuya devam et sen ya da monitörün etrafında tavaf edip zınk diye vuruyordun en son :) Dell'in ceosu arkadaş redditteki arkadaşın fan yüzünden Dell'in monitör değiştirdiğini inkar ediyor :) Hayır bide Samsung'un olmayan şeylerini kronik sorun diye gösteriyor ya gülersin yok parlaklık açılmıyormuş :)) engelledim adios!

Haa bu arada net olarak söylüyorum arkadaşlar MSI qd-oled çıktığında 3 sene panel garantisi ve fiyat olarak uygunsa, akıllı TV ile işiniz yoksa MSI alın geçin bire bir aynıdır görüntü kalitesi olarak Dell, Samsung, MSI bire bir aynı sayılır. Dwf monitörünü neden önermiyorsun demiş arkadaş. Alienware aw3423dwf modeli hem hdr sorunu yaşıyor (güncelleme bekleniyor düzelmesi için), hem de ekran koruyucu gelmiyor ki çizik panelle gelen kullanıcılar var, hem de bobin vızıltısı yaşayan kullanıcılar var. Önermem.

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/z0qp6k/dwf_owners_do_you_hear_a_high_pitch_noise_coming/

https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/yxzeqs/just_a_warning_to_people_looking_at_the_aw3423dwf/

Dell'in fan sorunu ve RMA değişimi olduğunu gösteren yorumlar ki Dell bunu RMA kapsamında değiştiriyor ise kabul etmiştir demektir!

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/xb8qde/comment/iny760s/

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim
    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimreddit
    AW3423DW Fan has started to get kinda loud when there is anything on the screen. Model from first sold batch in March. Is it faulty?
    https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/xb8qde/aw3423dw_fan_has_started_to_get_kinda_loud_when

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Şubat 2023; 11:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) G-Sync eksisi var artısı yok dedi "Dell" Bile bunu kabul etti dedi işin içinden çıkamadı konuyu reddit'e bağladı sıvamaya çalıştı. Zınk "R" vites.
    2) Kronik sorunu olan monitöre daha yeni yeni güncellemeler gelmesine rağmen ben bu sorunlardan bahsedince "Çıldırsanız da en iyi monitör" dedi kendi kendine triplere girdi şimdi ise stoklarda olsaydı "Dell" alırdım demeye başladı. Hayırdır, Dell bile kabul etmişti zırvalıklarını? Argüman sunamayınca zınk "R" vites. (G-sync artısı yok eksisi var kardeşim kafan mı güzel senin neden Dell alıyon alooo!XD)
    3) Diğer forumda birbirlerini tanımıyor gibi birbirlerine soru sorup deneyimlerini paylaşırken G8 Oled'in kronik sorunlarından bahsedince aynı anda saldırıya geçtiler, daha sonra güncelleme ile düzeltiğinden bahsetmeye başladılar ve düzeltilmiştir artık düzeltinsin de bi zahmet benim peşinde olduğum şey G8 Oled değil zaten, ben olta atmaya geldim kendileri yakalanıyo :)))) Birbirlerine şehir falan bile sormuşlar malum hani birbirlerini tanımıyo imajı vermeleri gerek ya hani. Sonra siz neden böyle aynı ağızdan konuşuyorsunuz diye sordum, direkt kendilerini savunmaya geçtiler biz birbirimizi tanımıyoruz havasında bir takım ispat çabasına girdiler. Bu forumdan bunları buldum, SS'leri de yapıştırınca da "biz tanışmıyoruz mu dedik sana" dediler ZINK "R" vites! (Tanışıyorlarsa neden aynı konu altında birbirlerine şehir soruyolar, soru soruyolar, neden özelden değil de bilhassa AW3423DW konusu altında?) :)))))))) Anladınız olayı siz de!

Neyse daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok vaktini ayıran her iki forumu da inceleyen herkes birşeylerin döndüğüne kanaat getirir zaten.Kendi söylediğin şeylerin arkasında 1 gün dahi duramayan adamsın vesselam. "R" ye takmaktan şanzuman alabora olmuş, halen yukarda monitörler hakkında tavsiye vermeye çalışıyorsun, seni kim ciddiye alsın? Git Flash Tv'de oyuncu ol!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 15 Şubat 2023; 6:59:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar 12 bit kaç hz de alınabiliyor?

• Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Hdmi 2.1 bağlantısı ile 175 hz de alabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krtlkDr89 kullanıcısına yanıt

Ürünün kendisiyle gelen mini dp kablo ile 12 bit alınamıyor galiba, doğru mudur?

• Texaslı kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ya dp kablosu ile max 10bit alınıyor

Kullandığınız ya da önerebileceğiniz kablo var mı?

• Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim
    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimamazon
    CSL-Computer - 8k Micro HDMI HDMI 2.1 Kablo 2m - 3D - UHD II- 7680 x 4320@120Hz DSC ile - Tip D Tip A - Naylon Brading - Raspberry Pi 4, Gopro, kameralar, siyah, 722304812722
    https://www.amazon.com.tr/CSL-%C3%BCzerinde-Raspberry-kameralar-tabletler/dp/B08SY86HGP?th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 10 Mart 2023; 3:2:29 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Hocam ek bir kablo alacağız bunun için. Sizce buna değer mi :)

• HDMI 2.1 BANT GENİŞLİĞİNİ öğrenmek lazım, ben bilmiyorum şahsen. Eğer 3440x1440 175Hz sinyali DSC kullanmadan 10 bit veya 12 bit verebiliyosa alınır. Renk formatını 4:2:2 veya 4:2:0 yaparak sinyal taşıyorsa alınmaz. 8 bit / 10/bit /12 bit zaten waaooov harika bir görüntü oldu diyebilecek kadar farklar hissetmeniz mümkün değil. Fark yok demiyorum ama farkı hissedebilmeniz nadir!

G8 Oled ile hiçbir problemim yok arkadaşlar siz de kusura bakmayın, ben distribütör avına çıktım bunları biraz falakaya yatırmak lazım.. Aslında devlet bana verecek yetkiyi görecek etkiyi yemin ederim 1 ayda tüm fırsatçıları bitiririm hepsini ıslah ederim olmayanın kapısına mühürü zınk diye vurrum. Neyse konu dağıldı gene aşağıdaki linki yetkili bir abi okusun ben anlamadım bişey görseldeki olaylardan ve benim bahsettiğim şeylerden yazıyor heralde.

• Crash_35 kullanıcısına yanıt

Hocam eğer tasarım gibi, 3 boyutlu grafikler gibi işleriniz yoksa pek geçmeye gerek yok ama illa ki renk skalasını genişletmek isterseniz alın derim. 12 bit 68 milyar renk demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Şubat 2023; 17:36:47 >
  • Voyager3333 kullanıcısına yanıt

Abicim seviyene düşmeyeyim diyorum... Velakin hasta ve hasta yakını psikolojisi gördüm senin kadar sorunlusunu görmedim :) Türkiye'de monitörü ilk satın alan ve piyasa fiyatının üstüne alan insan benim hala disbritör diyor hayır bir şeyi idrak edebilmek için 90 IQ gerekiyor çok değilSamsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

Nedir senin bu disbritör acın falakaya mı yatırdılar seni... Bak zınklattın şuan ama elini çık artık şu hayal dünyandan :) sal şu formu insanlar dünyanın en güzel monitörlerinden birinin keyfine bakıyor hala boş yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Şubat 2023; 17:47:30 >
  • Yakında el-ense izleriz seni akşam haberlerinde, sen şu dakkadan sonra ancak ve ancak kendini kandırırsın, Devleti kandıramazsın! O fahiş fiyatlara da fırsatçılaea da sıra geliyor aslanım benim! Bu mallar bakalım ne diye getirtiliyor, gümrükten nasıl geçiyor, kaç adet gösteriliyor neler dönüyor hepsine sıra gelecek merak etme. 😉🕶️🤏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 15 Şubat 2023; 18:23:47 >
  • 12 bit 68 milyar renk demek peki kablo hangi formatta taşıyor bu 12 bit sinyali, kalitesini ekranda görebilecek miyiz diyor bak kullanıcılar, adam akıllı cevap yaz insanlara.DSC kullanırsa ekran hani çamura dönüşüyor ya aslanım, biraz hayallerinden değil gerçeklerden bahset artık!

• Tasarım uygulamaları kullanırken ve yahut hareketli bir arka plana sahipseniz alt+tab attığınız zaman panelin alt kısımlarında rainbow, renk cümbüşü göreniniz var mıdır? Çok ince bir çizgi şeklinde görülüyormuş. Var ise çözümü nvidia denetim masasına girip, özel çözünürlük ile monitörü 174 hz yapın kaydedin ve tekrar açıp 175 e geri alın(varsayılana dönebilirsiniz). Ben böyle bir şey yaşamadım ama yaşayan varsa çözümü paylaşmak istedim.

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/108149z/samsung_g8_oled_rainbow_strip_anyone/

Ayrıca monitöre 2 gün önce güncelleme gelmiş(1440 sürümüne geçilmiş). Uptade notlarını bulamadım fakat HDMI 2.1 ile 1001 sürümünde sorun olduğu, 1421(eski sürüm) sürümündeki kullanıcıların ise sorunsuz kullandığı yazılmış. Ayrıca çok nadiren olan uyanmama olayı dp ye özgü olduğundan HDMI da olmadığında bahsetmişler. Ben daha hdmi 2.1'i deneyimlemedim o yüzden bir şey diyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 15 Şubat 2023; 19:19:20 >

• Eyvah, kehanet gerçek oluyor.

HDMI 2.1 konusunda zaten Samsung'un gönderdiği kutunun içerisine HDMI 2.1 kablo koymamasının sebebini de anlamakta güçlük çekmiştim, şimdi anlıyorum 👍 Adamlar 175hz de 12 bit vaad ediyolar, fakat HDMI 2.1 kablo koymuyorlar içine abbbiii olaya bak! Adamlar bildiğin monitorü üretmişler, kullanıcıya test ettiriyolar, madem test ettiriyon bari para ver o da yok cebimizden 30k bayılıyoz zararına çalışıyoz! Inanılmaz yauv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 15 Şubat 2023; 20:9:18 >

• Voyager3333 kullanıcısına yanıt
    Valla biz senin dediklerinden hiçbir şey anlamıyoruz 😅 keşke hem hdmi hem de dp kabloları çıksaydı kurudan. Tek kablo ile gelmesi tartışılır ama bence dp kablosunun çıkması eski nesil sayılabilecek ekran kartlarına destek açısından daha önemli (Rtx 2080 ve öncesi gibi )

:DDD Hocam teknoloji ilerledi yeni yeni terimler çıktı ayak uydurmak zor elden geldiğince yazıyoruz ama siz de biraz anlamak için çaba sarfedin herseyi devletten beklemeyin yauv! hehehehh

• Alan arkadaşlara hayırlı olsun bende amazon üzerinden sipariş verdim ürünüm geldi benımde monitorum sorunsuz çıktı. gercekten siyah performansı gecıkme suresi muazzam beni uzun zamandır heyecanlandıran bir monitor yoktu gercekten çok ama çok beğendim. maddi gücü yeten herkesin alıp kullanmasını nasip olur inşallah.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.