< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (7. sayfa)
-
-
Merhaba hocam. MSI qd-oled monitör çıkacak yakında bir de ona bakın derim. Panel olarak aynılar diye biliyorum. Bir de medimarkt tanıdık mi :) zamanında dualsense almıştım elden ertesi gün iade etmek istedim kabul etmediler iadeyi sadece mesafeli satış sözleşmelerinde kabul ediyorlarmış.
Yazılım güncellemesini yapmış mıydınız? Yaşadığınız sorunlar nedir tam olarak bilgilendirme gibi olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 17 Şubat 2023; 1:43:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayret Mediamarkt nasıl iade aldı hocam
-
Bazı rekabetçi oyunlarda ultrawide monitör kaynaklı yanlarda siyah bar kalabiliyor. Çözümü şu videodaki gibiymiş arkadaşlar.
https://www.youtube.com/watch?v=1NDHhBAg938&feature=youtu.be
cok merak ettim.neden iade ettiniz? nesini beğenmediniz mesala.?
-
İade ettiniz ve paranızı nakit olarak verdiler?
-
Oled'i neden yazı yazanlara önermiyorsunuz?
-
Hocam yazılar statik görüntülerdir. Statik görüntüler kümülatif olarak uzun süreler kullanımında olarak iz bırakabilir (burn-in). 2019 sonrası oledlerde bu vakalar daha aza indirgenmiş, redditte G8 OLED'i vscode gibi programlarla için kullananlar da gördüm ama takdir sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 17 Şubat 2023; 9:12:9 >
Hareketli duvar kağıdı arayanlara şunu bir denessinler derim.
steamcommunity.comSteam Workshop::Infinite Journeys《无尽旅途》4Khttps://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2835518998Sürekli görüntü değişiyor oled burn in olmaması için güzel bir duvar kağıdı.
-
Önemli olan kullanırken sorun yaşamamak. Fiyatından bağımsız olarak oledin yanacağı zaten garanti benim gözümde ama yanana kadar bir sorun yoksa bunu dert etmeyenler için sorun değildir diye düşünüyorum.
Hangi panelde hatırlamıyorum ama siyah arka plan üzerine beyaz yazı mesela çok kötü gözüküyordu kaydırınca. Önemli olan bu tarz sorunların olup olmadığı.
Tabi 30.000 tl verip 3-5 sene sonra atmak ülkenin geneli için abes olacaktır onu kabul ediyorum.
-
Tv olarak 2-3 yıllık kullanıpta sorun yaşamayanlar var, youtube incelemelerinde dile getiriyorlar. Tabi elektronik şeyler bunlar belli olmaz, buradaki konu monitör olayı. O yüzden her firma kendi çözümünü getirmeye çalışmış. Samsung QDoled, Lg MLA teknolojisi, Asusta piksel voltajlarını ayarlayan bir teknoloji üzerine gidiyor. Hangisi daha etkili olacak zaman gösterecektir elbet.
31k veripte yanma olayı tabi kötü olur, bu arada siz bilirsinizdir ama bilmeyenler için açıklamak gerekirse yanmada kasıt edilen şey ekranda izlerin oluşmasıdır. Misal bir azı, ghosting gibi ne açarsanız açın her yerde gözükmesi vs. tabi bu paneli kullanışsız hale getirecektir.
O yüzden almayı düşünenler, en kötü senaryo 3 yıl sonra panel çöp olabilir, o riski göze alarak düşünsün derim. Lakin sıkıntısızda yıllarca götürebilir...
-
Hocam kullanımda ben bir sorun yaşamadım şahsen. Telefondan çekilmiş metin ve sarı daire testini koyayım. Sarı daire testine yakınlaşın. Alt piksellerde sarı saçaklanma yoksa iyi demektir ki bu monitörde saçaklanma yok. Herşey keskin pürüzsüz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocamın dediği gibi yanma olabilir. Olmayadabilir. Görüntü kalitesi olarak en iyisi OLED lakin biraz risk işte. 2019 sonrası üretilen oledlerde yanma geri bildirimi çok çok az yine de bir kuşku kalabiliyor. Genelde yananlar da fabrika çıkışlı bozuk paneller 1-2 aya yanıyor bu durumda zaten panel değişimi yapmak zorundalar firmadan bağımsız 6 ay üretici garantisi gibi bir şey vardı sanıyorum.
Bende bu cihazdan aldım , ilk kez böyle bir cihaz kullanıyorum, acemiyim ekran ayarlamaları konusunda, elimde huawei matebook e tablet windows var , bunu bağladım hdmı kablo ile ancak hdr aktif olmadı sanırım , bu şekilde bağlayıp monitörün nimetlerinden, hdmı olarakta bunu aldım malum typc çıkış var onun üzerinden çoklyaıcı ile aldım
en faydalanabilir miyim ?
-
Formu, word belgelerini vs ekranın ortasına alıp okumak mı daha rahat oluyor yoksa tam sayfa yapmak mı? bana ortalamak sanki çirkin duruyor gibi geliyor. Yayarsakta daktilo hesabı, kafayı sağa kaydırıp çılıng sesinden sonra tekrar sola çekip devam etmek gerekebilir.
-
Hocam merhaba. Ürünü hangi mediamarkt tan almıştınız? Ben de sizin sözünüze istinaden Ankara'daki mediamarkt müşteri temsilcilerine monitör satın aldıktan sonraki süreçlerle ilgili birkaç soru sordum, hepsinin ortak sözü kesinlikle direkt geri iade alamayız, öncelikle yetkili servise gider ve servis raporu beklenir şeklinde idi. Bu söyleminizin içini doldurmanız lazım, forumdaki insanlar bu şekilde geri iade edilebiliyor düşüncesi ile yanlış yönlenebilir. Ayrıca monitörle ilgili ne gibi aksaklıklarla karşılaştığınızı açıklamadığınız gibi, soranlara da cevap vermemişsiniz. Bu söylemin de içini doldurmanız lazım. Lazım ki bir monitöre bu kadar para vermeyi göze alan insanlar araştırmaları esnasında doğru bilgiye ulaşabilsin; ki böyle bir konunun varlığının amacı da bu değil mi?
-
Black smearing bahsettiğiniz sorun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Şubat 2023; 22:34:44 >
Arkadaşlar oled paneller gerçekten çok başarılı. Asus çıkaracağı oled monitörün ismini end game koydu. Tabiri ise üst seviyede ips, tft, va gibi paneller için yolun sonunun gözüktüğü şeklinde çevrilebilir:) Qd-oled paneller ise lg nin ürettiği oled panellerin geliştirilmiş hali olarak basitçe tanımlanabilir. Yani bu monitörde günümüzün en üst seviyedeki paneli bulunmakta. Samsung marka olarak size uymadı mı, alienware ya da msi gibi aynı paneli kullanan markaların modellerinin gelmesini bekleyebilirsiniz. En nihayetinde qd-oled paneller yaygınlaşacak ve hatta daha iyi versiyonları çıkacak. Bu bizler açısından iyi ama şu an piyasanın büyük çoğunluğundaki panelller ve bu panellere sahip ürünler, bu ürünlerin distrübütörleri ve satıcıları için kötü bir haber. Hele qd-oled panel fiyatlarıyla benzer fiyata satılan ips, va panelli ürünler var, bunların şu an hiçbir şansı kalmamış durumda denilebilir. E doğal olarak bu birilerinin uykularını kaçırmakta ve yatırımlarını etkilemekte. Sağlam temellere dayanmayan kötü yorumları kale almayın. Eksilerini artılarını dikkatlice inceleyin ve kullanım amacınıza uygun mu ona göre karar verin.
Aklıma hızlıca gelen artılar, hızlı tepki süresi, ghosting yok, flicker yok, hdr var, ips glow yok, ışık sızdırma yok, blooming yok, sonsuz kontrast vs vs
eksikler; oled yanma riski, subpiksel dizilimin farklı olması ve bunun da color fringing denilen hadiseye neden olması (windows kullanıyorum bu monitörde de var ama beni rahatsız etmedi, profesyonel kullanıcıları rahatsız edebilir, bu yeni subpiksel layouta göre microsoftun güncelleme yapması ile düzelebilir deniliyor) ve markadan markaya değişebilecek kalite kontrol eksiklik-hataları sayılabilir.
Yazdıklarımda eksik-yanlış varsa monitörler konusundaki üstadların düzeltmesini rica ederim.
Sonuç olarak elimden çok monitör geçti, hatta bundan önceki monitörüm Alienware 37.5" AW3821DW idi, ki üst seviye bir monitör ve üst seviye fiyatlara satılıyor, inanın alienware de dahil olmak üzere hepsini panel teknolojilerinin eksiklikleri ve beni rahatsız etmeleri nedeni ile tahammül edemedim ve sattım. Sonunda aradığım monitörü buldum diyebilirim ve umarım kullanımım süresince bir arıza vs çıkarmaz. Tekrardan alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle sorunsuz bir şekilde kullanmalarını diliyorum.
-
:DDD Çetenin bir diğer elemanı da kendini diğerleri gibi ifşa etti.. Siz ifşa oldunuz artık ve sizi kimse umursayıp muhattap dahi olmak istemiyor farkında değil misiniz? Yukarda yazılan çizilen o kadar entrikadan ve işinize gelmeyen gerçeklerden hiç birine bir cevap veremiyorsunuz da sorunların adeta saman olduğu samanlıkta sadece bu yazı mı dikkatinizi çekti? Inanılmaz yauv! XD
Bir kere "X" veya "Y" mağazası hangi mağaza olursa olsun ne söylerse söylesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "TÜKETİCİ HAKLARI" konusunda koyduğu kanunların üzerine kim kanun koyabilir!
Ürün sağlam bile olsa, gider 13. Gününde "Memnun kalmadım" der bırakırsın ZINK diye masaya. 6502 Sayılı kanun 5. Madde!
Kaldı ki alınan ürün vaadedilen özellikleri dahi sunamayan "Ayıplı/Kusurlu" ürün!
Adamın dükkanına ZINK diye mührü vururlar, ne iadesini kabul etmemesinden bahsediyorsunuz siz?
Başka sorunuz yoksa şu yukardaki sorunlar hakkında yorumları da okuyun bi yorum yapın bi zahmet yardımcı olun insanlara, tabi işinize gelirse!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam sen ne yiyip içiyon ya Allah aşkına:) o senin dediğin iade hakkı uzaktan satışlar için geçerli ki onda bile çoğu firma ile sorun yaşanıyor :( Ayrıca merak etme buradaki arkadaşların hiçbirini tanımıyorum, radyodiagnostik uzmanıyım Ankara’da yerimiz yurdumuz belli yolun düşerse bir çayımızı içmeye de bekleriz :) işim gereği sürekli ekranlara bakıyorum ve çok ekran değiştirdim, araştıra araştıra az çok biz de bilgi sahibi olduk, sana da araştırıp bazı şeyleri öğrenmeni tavsiye ederim, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ki çoğu konuda eksikliklerin göze batıyor;(
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X