Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.247
Cevap
18
Favori
42.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir video atayım size

• Sasua S kullanıcısına yanıt

bu monitoru sırf lcd panelin ısık sızması ve sacma sapan problemlerı yuzundne aldım . monitor alıyorsunuz ışık sızması cıkıyor bandıng problemleri cıkıyor vs vs. hepsini gectim şuan 2k 240 hz kalıateli bir monitor alayım desenız 16 20 k arası biraz daha para verip bu modeli alamk acıkcası daha cazip geldi . oledi anlatmaya gerek yok zaten.

• CuneytBora kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun monitörünüz hocam. Oled'in derin siyahı ve quantum dot teknolojisi sayesinde renkler gerçekten harika gözüküyor. Video ne için hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Oyunlarda ornek olarak atayım istersenız diye yazdım. Geniş ekran güzel oluyor ben daha oncesinde 21.9 kullandım alıştıktan sonra 16.9 ufak geliyor . Tabi dezavantaj ise cozurnurluk arttıkca gpu gereksinimede artıyor malesef oyunlarda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bı yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ben monitörü stoklara girer girmez satın aldım yaklaşık 16 gündür kullanıyorum. Sistemin çizebileceği en güzel görüntüyü gösterebilecek bir monitör benim nazarımda dünyanın en güzel monitörlerinden birisi.

Rtx 4080 ile harika bir ikili benim için. 21:9 olması da oyunlar olsun,filmler olsun daha bı içine çekiyor insanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 16 Şubat 2023; 9:16:9 >
  • alanlara hayırlı olsun efsane bir monitör. hani bazı ürünler vardır adından yıllarca söz ettirir. mesala ekran kartında 1080 ,1080 ti zamanı gibi. yıllarca kullanırsın hala seni götürür yani. bu monitor de öyle. 10 yılı var kesin.

yalnız paneline çok dikkat edin.sakına baskı uygulamayın. ince cam çay bardağı gibi kırılır. vede ekrana sakına parmak değdirmeyin. inanılmaz zor cıkıyor.

Hocam sizede hayırlı olsun ozaman :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim hocam.

• Ekranda parmak izi, toz gibi şeyler var ise kesinlikle mikrofiber bez ile usul usul temizleyin arkadaşlar diğer türkü panele zarar verebilirsiniz. İz bırakmayan mikrofiber en iyisidir.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Vallahi burn in yaşamaz isem garanti bittikten sonra 3-4 sene değiştirme ihtiyacı duymam kalite bakımından öyle bir hissiyatı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 16 Şubat 2023; 11:35:18 >
  • Burnin olacağını da sanmıyorum. Yeni panellerde bu tarzda yaşanan bir sorun da gelmedi henüz. Ben yine de dikkatli kullanıyorum. Windows alt barı gizlenen özellikle tutuyorum. Zaten uzun süre sabit kalırsa ekran da kendini kapatıyor. Gönül rahatlığı ile kullanın hocam.

• Monitörün içerisinde hazır renk profilleri var onlardan hangisini kullanıyorsunuz? Doğru renk kalibrasyonu nasıl yapılır, bilgi verebilir misiniz?

• Crash_35 kullanıcısına yanıt

bence monitörü bekleme konumunda bekletmeyin. pc yi açarken kumanda dan acın kapatırken yine aynı şekilde kapatın kumanda dan.

Evet hocam. Genelde 2019 öncesi oledlerde yanma sorununun çok olduğu ama 2019 sonrası oledlerin yanma konusunda çok nadir sorun yaşadığı gibi bir muhabbet dönüyor forumlarda.

OLED burn in için

1-görev çubuğunu koyu renkler yapıp saklayabiliriz. Pikseller en az koyu renklerde yorulur.

2-ekran koruyucu 1 dakika olarak ayarlayabiliriz Windows üzerinden.

3-siyah arkaplan ya da hareketli wallpaper kullanabiliriz.

4-monitörün panel bakımı kısmında logo parlaklığı ayarını yüksek olarak ayarlayabilirsiniz. Samsung G8 OLED diğer monitörlere kıyasla Neo quantum grafik işlemcisine sahiptir. Bu işlemci konsrat oranı, Hud ekranları, banding gibi sorunları için güzel bir etkiye sahip.

5- panel bakımı kısmındaki panel yenileme gibi bir özellik var. 1 saat boyunca panel yenilene yapıyor. O özelliği yılda bir kere yapabilirsiniz. Yanlış bilmiyor isem zamansız yapmak, her gün yapmak paneli aşındırıp zarar verebiliyor.

6-oyun oynamadığınız zaman parlaklık optimizasyonu ve minumum parlaklık seçebiliriz. Monitörün parlaklık optimizasyonu açıldığında ki parlaklık 250 nit diye biliyorum geceleri yeterlidir.

Şimdilik aklımda kalanlar bunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 16 Şubat 2023; 14:17:55 >

Hocam şuan için 3 profil kullanıyorum. Fps profilinde bf2042 de vakit geçiriyorum.

Parlaklık-50

Renk-21

Standart olan renk paletlerini doğala çekiyorum.

En yüksek tepe parlaklığı- yüksek.(1000 nit peak atıyor)

Gölge ayarı 1

Geri kalanlar pek değişmiyor.

Rol yapma profilinde de

Parlaklık -32

Renk-21

Renk paleti-dogal

En yüksek tepe parlaklığı -kapali(400 nit peak atıyor)

Gölge ayarı 1

Tabi ki hdr kullanıyorum her oyununda. Freesync premium pro yerel hdr ile uyumludur. Oyun kısmında oyun hdr açık kullanıyorum. Hdr modu ise temel.

Windows 11 ile hdr calibration uygulamasını mutlaka kullanın ve her oyunun hdr ayarını yapmanızı öneririm.

Günlük kullanımda ise

Oyun modu kapalı. Sdr açık.

Parlaklık 32

Renk 21

Renk paleti doğal

En yüksek tepe parlaklığı kapalı

Gölge ayarı 1

Ayrıca ayarlarlardan tasarruf modundayken minimum parlaklığı kendi keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.

• Evvvvet sayın seyirciler! Hayallerden değil gerçeklerden bahseden kurtarıcınız olarak konuya gene ışık hızıyla giriş yapmış bulunmaktayım..

1) Bu monitörün vaad ettiği 12 Bit'i tamamen kafanızdan silin atın tamamen. Çünkü kandırıkçı Samsung kutunun içerisine HDMI 2.1 kablo koymamış çünkü HDMI 2.1 sorunlu. Bu 12 bit sinyali taşıyabilecek olan kablodan bahsediyoruz evet evet kesinlikle yanlış anlamadınız o kablo bu kablo! Zaten sorunlu olmasa bile HDMI 2.1 kablo 175hz'de 12 bit sinyali DSC kullanmadan taşıyabilmesi gerekir ki gerçek 12 bit olsun. DSC yönteminde renk formatı 4:4:4 olarak değil de 4:2:2 veya 4:2:0 olur bu şu demek : Renk yelpazesinden ödün veriliyor, görüntü çamura dönüşüyor ve bir anda kendinizi ateri oynar gibi hissediyorsunuz. Aaa dur bi dakka hani 12 bit 68 milyar renk demekti? Evet bunlar hayaller, gerçeklerden bahsetmeye devam..

2) Zaten HDR özelliğini de sorunsuz olarak kullanabilmeniz için Display Port kablo kullanmanız gerekiyor. Çünkü HDMI 2.1 sorunlu arkadaşlar, yani 12biti de HDR'yi de unutun HDMI 2.1 ile XD (Display port kablo kullanırsanız da monitörün uyku moduna geçme ve uyanmama sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz. Yani iki ucu yosunlu değnek! XD) ..

Kaynak herhangi bir organım değil, zaten yukarıda kalan eski mesajlara bakarsanız Samsung'un nasıl bir sinsilik ve entrikalar içinde olduğunu anlarsınız. Yok anlamadınız diyelim ahan da kaynak burası :

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/zp02nw/samsung_oled_g8_hdr_settings_win11_on_nvidia_gpu/

Muz niyetine hıyar pazarlayan ve satan bu Samsung'un hemen yanına "Elite Tuz A.ş" olarak bir dükkan açmayı planlıyorum, paranın belini nasıl kıracağımı sonun da buldum! Siz de artık benden alışveriş yaparsınız o kadar mesaimiz geçti ayıptır yauv! Hehehhehehe
    😁🕶️🤏

@Sasua

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 17 Şubat 2023; 16:31:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok teşekkürler hocam  

Rica ederim hocam :) doygun renkleri seviyorsanız renk skalasını 25'e çekebilirsiniz.

Panel bakımında logo parlaklığı yüksek ayarda olsun hud ekranları için çok önemli.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Son dönemde kullandığım monitörler Asus VG27Aq, Samsung 28" 4k, Samsung G7 32", Samsung Neo G8, LG C2 42"..

Sıralamaya göre gidersek fiyat performans Asus VG27AQ ve Samsung G7 32" fiyat performans ürünleriydi. Sonrasında 4K 240 hz değerler süper diye Neo G8 almıştım, 2 kere ölü pixel çıktı iade ettim. Kullandığım sürede de üzerindeki kaplamadan dolayı renkler çok ta mükemmel gelmedi. İstediğim canlılık yoktu. Siyah olayı başarılıydı ama led olduğu için.

LG C2 ye geçiş yaptım sonrasında, oled dünyası bambaşka bir çağ açtı bende. Bunlar nasıl renkler, özellikle end game oyunlarda grafikler efsane. Tabi 42" olmasına alışamadım, sonrasında sattım.

Monitör arayışındayken Samsung Oled G8 görünce oraya geçiş yaptım. Renkler, canlılık, 175 hz olması, ufo testlerindeki akıcılık bile mükemmel. 240 hz neo g8 ile karşılaştırdım, 175 olmasına rağmen görüntü Oled G8 de tertemiz.

Işık sızması yok, ölü pixel sorunu yok, üzerindeki kaplama çok mat değil, renkleri öldürmüyor. Üstelik panelde gecikme diye bir şey yok.

Monitörde yok yok gerçekten. Son dönemde elimden pek çok monitör geçtiği için gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Bu monitör olmuş arkadaşlar.  

Vallahi hocam bende monitörü kutusundan çıkarırken inşallah ölü piksel çıkmaz diyerek açtım :) monitörün etiketini sökmeden piksel testi, UFO testi yaptım dedim tamam ya güzel cihaz geldi bana diye ama şuana kadar kimsede ölü piksel çıkmadı sanıyorum.

Eski monitörümde Samsung g5 odyyseydi ghostingten illallah etmiştim. Gerçekten renk olsun, siyahlar olsun, hdr olsun kusursuz ve çok keyifli. Geçen siyah performansı nasıl bir bakayım diye days gone indirdim. Ayarları yaptım. 1 saat oynar kaparım dediğin oyun 4 saat akmış :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.