Şimdi Ara

Samsung, One UI 7 ile gelecek olan Now Bar ile ilgili ayrıntıları açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, One UI 7 ile gelecek olan Now Bar ile ilgili ayrıntıları açıkladı
    Samsung'un Android 15 tabanlı One UI 7 arayüzü şuanda test aşamasında. Şirket, One UI 7 ile gelen en önemli özelliklerden biri olan "Now Bar" ile ilgili daha fazla detayı paylaştı.

Kişiselleştirilmiş bilgiler ve öneriler sunacak

Çoğu kişi Now Bar'ı Apple'ın Dinamik Adası'na benzetse de gerçekte çok daha fazlasını sunuyor. Samsung Now Bar'ı, günlük eylemlerinizi ve en çok kullanılan uygulamarınızı kilit ekranınıza entegre ederek kişiselleştirmeye yeni bir anlam kazandıran bir özellik olarak tanımlıyor.

Resimde görüldüğü gibi, Now Bar kilit ekranının alt orta kısmında yer alıyor ve kullandığınız uygulamalarınızı kontrol etmenizi sağlamanın yanında, kişisel öneriler, hatırlatmalar ve yol tarifleri gibi bilgiler de sunabiliyor.

Ayrıca Bkz.One UI 7 Beta takvimi paylaşıldı: İşte güncelleme alacak modeller

Samsung, Now Bar'ın şimdiye kadarki en kapamlı ve derinlemesine içgörülü deneyimlere erişim noktası olduğunu ve kullanıcıların yaşam tarzını güçlendireceğini söylüyor. Örneğin seyahat için bavul hazırlarken, hızlı erişim için temel uygulamalarınızın bir klasörünü oluşturmanızı isteyebilir. Veya ruh halinizi ayarlamak için bir seyahat çalma listesi hazırlayabilir.

Samsung ayrıca, kişisel verilerin korunmasını sağlayan yeni Kişisel Veri Motoru'nu da tanıttı. Kişiselleştirilmiş verilerin, Knox Vault tarafından yönetilen bir şifreleme anahtarıyla korunan güvenli bir alanda saklandığını belirtti. Ayrıca, kuantum sonrası kriptografi ile ek bir koruma katmanının sunulduğu belirtildi.

Kaynak:https://news.samsung.com/global/the-first-step-towards-true-ai-companion

• Bomboş bir ui elementi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merakla bekliyoruz bakalım.

• Güzele benziyor.Yalnız çok geçikti bu hızla 2025 ikinci çeyrek tabi bir gecikme daha yaşanmaz ise.

• İyi bir Haber / Samsung, One UI 7 ile gelen en önemli özelliklerden biri olan "Now Bar" ile ilgili daha fazla detayı paylaşmış ve yeni özelliğin kişiselleştirmede yeni bir adım olduğunu belirtmiş. Kutlu olsun.

• android 4'de olan kilit ekranı widgetinin muadili ozelliklerini abartmasak mi artik. akilli telefonda bu kadar ozellik var ama kullanan var mi dersen yok. uzun-orta vade yatiriminiz yoksa kendiniz için projeler/sosyal medya içeriği üretmiyorsanız telefon anca çocuk oyuncağı gibi eğlendirmekten başka bir şeye yaramıyor. Kısa vadede vurgun yapanlar var ama sizin de yapacağınız garantisi yok. Tabiki telefon çok işe yarıyor mesela ödeme, formül sonucunu hesaplama ve not alma gibi bir de asistan uygulamaları var. Saf Android dışında çoğu UI bildiğin matruşka gibi bir ekran açıyorsun bir ekran daha açılıyor bir şeyi bulmak için. Millet bunun için akıllı telefonlardan 10 yıl içinde bıkacak. Geçmişte TikTok, YouTube ve Instagram'da şunları yapardık ya diye nostaljiye girecekler o kitle dışında da eğer yeni farklı bir türde uygulamalar gelmezse mesela ekran teknolojileriyle birlikte gelecek şu an yeni monitörlerde olan gözlüksüz 3D obje görme panelli telefonlar hem derinlik hissini taklit edecek hem de yeni mobil oyunlarda atmosfere çekecek. Genç/yaşlanacak kitle için de 3D görüntülü görüşme için LIDAR tipi sensörler yaygınlaşırsa artan işlem gücü ile gelen veri akışını kompozit veri haline getirip akıllı telefonların tıpkı bir portal gibi sanki yakınımızda var gibi hissedeceğiz. Mesela bu heyecan verici olurdu ama bu dönem teknolojilerin oturmasını beklemekten yoruldum. Bireysel geliştirici gibi arayüz flowunu her güncelleme sonrası değiştiriyorlar sanki çoluk çocuğun labirentinde dolaşıyoruz gibi artık. Android artık Linux olacaksa Linux olsun böyle dolambaçlı yoldan yok abicim kişiselleştirme yok renk değişiyor ikon değişiyor falan fistan yok X programını indirdim Shader modluyor falan fistan bir ton yalan dolan. Android'in tek ihtiyacı olan Wine, Proton gibi native emülasyona yakın bütün deneyimleri içerisinde barındırması zaten Winlator ile bu eşik kırıldı telefonda 45-60 FPS arası GTA 5 oynanabiliyor. WSL gibi standart olması için daha çok var. SteamOS bile farkına vardı hem birkaç yöntemle donanım hızlandırmalı Android uygulaması çalıştırılabiliyor. Android'de eskiyen yazılım kütüphanesini güncellemek için gidip 2-5 GB ROM yüklemek gerekiyor bunu sadece tek dokunuşla yapmak varken kapalı sistemin de kapalısına razı geliyoruz. Yazılım güncellemesi güvenli merkeziyetsiz birden fazla sunucuda dağıtık olsa bunların hiçbiri ile uğraşmayacagiz ve cihazımız çipi yanasıya kadar bize hizmet edecek. Ubuntu Touch geldi ama sonu Windows Phone gibi oldu bunu yapmak isteyen çoğu proje battı sebebi ise milletin bilgisayarın(telefonlar da bilgisayar) asıl amacına kavramamasindan dolayı. Bu dünya toplumunda oluşan kast düzeni beni çok üzüyor daha ileriye gidebilecekken yerimizde sayıyoruz azıcık zevklerimizden feragat etsek aslında galaksi kolonizasyonuna kadar yolumuz var da işte belki biz de uzaydan gelen medeniyet karşısında tabi uzay zamanda 100 sene sonra varacağını düşünürsek yıkılmış medeniyet ya da kara borsa gezegeni olup korsan dünyası olacağız bu mu sizi mutlu ediyor o cyberpunk hayalleri ne kadar estetik gözükse de sonucunda insan ırkı değersizleştirilecek her yerimizden plastik akacak kanser oranları fırlayacak eğer sağlık alanında CRISPR modifikasyonları yapılmazsa Gattaca gibi bir yaşam mı mutlu ediyor. Elinizde imkan-zaman varsa ne kadar çok bilgi öğrenirseniz o kadar insanlığı yücelteceksiniz. Mevcut hayatım gayet sosyal ve artık beynimin sınırlarına varmış gibi hissediyorum duvar var ama kıramıyorum. Bir de birkaç yıl sonrasında Asya ve Avrupa çapında adımı duyacaksınız umarım jübileyi vururum. DH misafiri olarak yazıyorum çünkü bir mesaj yazacağım kimlik no ya da telefon no ver diyor hesap açacaksan. Niye donuma kadar bilgi verip yazayım buraya bir de SEO'su yüksek bir yerde Google'daki kimliğimi de etkiliyor. İnternette 2-3 bilgim var onu bile AI train ettirmişler soruyorum gizli pdf ve xlsx dosyalarında bile beni buluyor anlatıyor yanlış ellerde kullanılırsa iş kötü. Devlet kurumları desen API keyler dışarıda, deneme sonuçları, sınav sonuçları hepsi PDF şeklinde meb robots.txt eklemediğı için donumuza kadar açık. Okul ve kurs desen öğrencilerimizin puanı şu diye facebook ve instagramda paylaşıyor o da girdimi indekse okuduğun ve çalıştığın yer dahil öyle böyle şeffaflikta paylaşılıyor. Sanki teknolojinin orta çağında yaşıyoruz gibi hissediyorum.

• güzel görünüyor ama 3 yıldır a52s kullanan ben gözlerim yaşlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.