Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, başlamadan önce bir dijital fotoğraf makinam olmadığından dandik handycam fotoğraf çekme modunu kullanacağım. Son derece dandik olduğundan monitörün görüntü kalitesi ile ilgili bir sonuca kesinlikle varmayın.

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

Makina bu, çok soluk çıkmış ama inanın gözümü alıyor parlaklık 70% olmasına rağmen.

Ön panel dokunmatik, dokunmadığınız sürece tuşların işlevlerini göremiyorsunuz. Minimalist tasarımları seven ben için muazzam.

Dokunduktan sonra hemen çektim. İsterseniz OSD'den menü ışıklarının sürekli yanmasını sağlayabilirsiniz. Hatta parlaklık seviyelerini bile değiştirebiliyorsunuz. Samsung OSD'si beni kendine hayran bıraktı. Değiştirilemeyecek şey yok.

OSD'den bir görüntü. Hepsine tek tek değineceğim.

Monitörün arkası. (Parmak izi manyağı yapmışım aleti. xD)

Kabloları toplamak için küçük bir aparat çıktı kutunun içinden. Samsung kutu içeriğine koyabildiğini koymuş.

Analog ve DVI giriş. Kasadakiler çizik değil, halının üstünde monte ettim monitörü heyecandan. Toz içinde olmasının sebebi de bu.

Tepeden görünüm. Biraz kalın, fakat rahatsız edici derecede değil. Duvara monte edilebiliyor.

Ekranın boyutu hakkında bir bilgi vermek amacıyla çektiğim bir resim.

Şık kasası.

Kasanın çerçevesinin dışındaki çıkıntı harika bir görünüm katıyor.

Monitör Hakkında Düşüncelerim:

Monitör gerçekten mükemmel bir monitör, eski monitörümde yaşadığım ghosting probleminden eser yok. Fotoğrafını çekmedim, yarın çekeceğim. 0 backlight bleed. Ölü piksel çıkmadı, Vatan gerçi 1 ay garanti veriyor zaten. Kontrast oranı çok iyi.

50,000:1 dinamik kontrastı aktive etmedim. Renkleri abartılı değil, olması gerektiği gibi görmeyi tercih ederim.

Ekran kartım ATI X1650PRO, yeni sistem geliyor yakında. HD4890 ile oyunlardan görüntüler de koyarım.

Samsung T serisi ile ilgileniyordum, tam zamanında geldi P serisi, iyi ki T serisi iğrenç kasaları kullanmak zorunda kalmadım. Aşağıdaki bombe ne öyle T serisindeki ya...

Şu an bankada 100,000 $'ım olsa gider Samsung T260HD alırım. Neden mi? Satıp 2 tane P2250 alabilmek için. ^^ O derece fanboyu oldum monitörümün.

Monitörü almamdaki bir başka sebep ise monitörün çözünürlük oranını koruyabilmesi. Mesela Age of Empires gibi eski geniş ekran desteği olmayan oyunlarda 1280x1024 seçiyorum. Hoop, solda ve sağda siyah boşluklar beliriyor, oyunu doğru oranda oynuyorum. 4:3 bir oyunu 16:9 bir oranda oynarsanız görüntü uzar ve kalitesizleşir. Oyunda sola ve sağa doğru hareket eden cisimler, yukarı ve aşağa doğru hareket edenlere göre daha hızlı gelir bozuk orandan dolayı.

Monitörün içinden çıkan yazılımını kurma ihtiyacı duymuyorum, OSD'sinde her türlü ayar mevcut. Türkçe dil seçeneği de mevcut ayrıca.

Ayarlayabildiğiniz seçenekler; Parlaklık, kontrast, keskinlik, renk tonları, gamma, ekran pozisyonu (Analog bağlantı için.), menü pozisyonu, menü şeffaflığı, led parlaklığı, ledin sönme süresi (Monitöre isim koyma seçeneği de koysalarmış, helal Samsung. xD).

Monitörde işlemcim P4 2,4 GHz olmasına rağmen, takıla takıla 1080p bir film izledim. Takılmasına rağmen gerçekten muazzam görüntü aldım monitörden. Forumda bir arkadaş 1080p ama HDMI portu yoksa neye yarar onun full HD olması gibi bir laf etmişti. HDMI portu olmasına gerek yok, monitörler DVI'dan da 1080p görüntü transferi yapar. DVI ve HDMI arasındaki tek fark HDMI'ın ses de iletebilmesidir. PS3 için falan düşünüyorsanız HDMI portu olan bir monitöre yönelirsiniz zaten. Bilgisayar ile kullanacaksanız, P2250. ^^

Monitörde tek tuş ile RGB ve DVI arasında geçiş yapılabiliyor arada siyah ekrana bakıp beklemeye gerek olmadan. Ee ben bunu n'apayım mı diyorsunuz? Ana bilgisayarınızı DVI'dan bağlarsınız, monitör açılırken önceliği DVI'a veriyor zaten. Download bilgisayarınızı da RGB girişine bağlarsınız. Oyun oynarken pauselayıp, bir tuşla downloadlarım ne durumda diye şak diye kontrol edip, tekrar oyununuza dönebilirsiniz. Yani 2. bir monitör almak yerine tek monitörden dilediğinizce iki bilgisayara hükmedebilirsiniz.

@qpcole: Evet, monitör Full HD. Sana kesinlikle bu monitörü almanı tavsiye ederim. Acer P223WBBDR 22" ve 1680x1050 çözünürlük, Samsung P2250 21,5 ve 1920x1080 çözünürlük. Yani Full HD. Aralarında fiyat farkı yok denecek kadar az biliyorum. Hatta Eksen'de Acer daha pahalı. Biri Full HD, tasarım harikası bir monitör. Biri de bir ay döndürüp çevireceğin, daha sonra dokunmayacağın bir monitör. Yapma etme. =) Değer mi bir HDMI portuna?

@achfighter: Aynı model altında değil, bir de P2250N var, aradaki fark 60 TL kadar Gold'da.

P2250N -->http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=84917
    P2250 ---->http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=83908

Aralarındaki fark da P2250N'de DVI giriş yok. DVI girişli almanızı tavsiye ederim, monitörü analog bağlayınca görüntü kalitesindeki düşüşü hissettim.

@Se_co: Evet, doğru bir yorum. Aynı yorumu ben de yapardım, Samsung P2250'yi kutusundan çıkarıp bilgisayarımı bağlayana kadar. ^__^

Tüm sorularınızı cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 3 Temmuz 2009; 1:31:40 >

• Kesinlikle alıyorum :D
    Zaten ekran kartını HIS HD 4890 alacağım.Onun için dvı girişli olması lazım monitörün.
    Herneyse ben bir sürü inceleme gördüm ama bu monitörünki insanı cezbediyor.
    Bende monitörü alayım.P2250 yi sevenler grubu açarız
    Herşey için çok teşekkür ederim aklımdaki bütün sorulara cevap verdin.
    Allah senden razı olsun...
  • Ben de defalarca belirttim bu monitörden ne kadar memnun olduğumu. Almayı düşünenler tereddüt etmeden alabilirler. Arkadaşın dediği gibi bu monitör kesinlikle dvi ile kullanılmalı.
  • Standart olarak parlaklık 100 olarak ayarlıydı. Baya bir parlak mönitör. (Maşallah diyelim. ) Parlaklık 75, kontrast 75, netlik 60 olarak ayarladım. (Sadece parlaklık 75`e düşürdüm, diğer 2`si standart değer zaten) Şu an için memnumum. Griffith, senin kullandığın değerler neler. Yazar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kov3nanT

Standart olarak parlaklık 100 olarak ayarlıydı. Baya bir parlak mönitör. (Maşallah diyelim. ) Parlaklık 75, kontrast 75, netlik 60 olarak ayarladım. (Sadece parlaklık 75`e düşürdüm, diğer 2`si standart değer zaten) Şu an için memnumum. Griffith, senin kullandığın değerler neler. Yazar mısın?

Parlaklık 30, kontrast 70, keskinlik 60. Gözümü alıyor parlaklık yüksek olunca. Oyun oynarken arttırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 3 Temmuz 2009; 13:28:03 >
  • Çok Güzel bi Monitör.

Anlamıyorum bu Samsung u her türlü özelliği koymasını biliyor bi HDMI port koymuyor hiç düşünmüyor ps3 kullanıcılarını.Onun için rotayı Acer 23'' H233HA ' Ya çeviriyorum
  • Bence sende bundan al bide çevirici alıp kullanırsın.Çeviricilerin ne kadar ii görüntü elde ettiğini bilmiyorum ama monitör çok güzel..
  • Çevirici ile değirmen suyu dönmez. En kral çevirici %12 görüntü kaybı yapar..Acer ı neden kötülemiş arkadas onuda anlamış değilim. Acer 2 döndürüp kırılacak bi cihaz deil yanlış saptırmayın arkadasları.Samsung güzel bi monitör yapmış pc kullanıcıları için ideal fiyat olarakda acer dan uygun ona laf yok !

Fakat işe ps3 girince iş değişiyor..Pc yi DVI ile ps3 ü HDMI ile bağlayıp portatif kullanmak için Acer ön plana çıkıyor..Ps3 kullanıcak arkadaslara bu monitör size göre değil...Pc kullanıcıları için ideal bi monitör.Ama PS3 için değil..Üstelik entegre hoparlörde yok :)

Ps3 kullanıcıalrı için en iyisi fiyat olarakda uygunu Acer 23'' H233HA Full HD modelidir.(2MS +DVI+VGA+HDMI+40:000 1 Kontras+1,5W multimedya hoparlör) Fiyatı:451 TL.www.hepsibilgisayar.com da!

• quote:

Orjinalden alıntı: kazarus

Çevirici ile değirmen suyu dönmez. En kral çevirici %12 görüntü kaybı yapar..Acer ı neden kötülemiş arkadas onuda anlamış değilim. Acer 2 döndürüp kırılacak bi cihaz deil yanlış saptırmayın arkadasları.Samsung güzel bi monitör yapmış pc kullanıcıları için ideal fiyat olarakda acer dan uygun ona laf yok !

Fakat işe ps3 girince iş değişiyor..Pc yi DVI ile ps3 ü HDMI ile bağlayıp portatif kullanmak için Acer ön plana çıkıyor..Ps3 kullanıcak arkadaslara bu monitör size göre değil...Pc kullanıcıları için ideal bi monitör.Ama PS3 için değil..Üstelik entegre hoparlörde yok :)

Ps3 kullanıcıalrı için en iyisi fiyat olarakda uygunu Acer 23'' H233HA Full HD modelidir.(2MS +DVI+VGA+HDMI+40:000 1 Kontras+1,5W multimedya hoparlör) Fiyatı:451 TL.www.hepsibilgisayar.com da!

Kırılacağını nerde söylemişim acaba gösterir misiniz? Önce okuma yazma öğrenelim bir.

Ben de PS3 için HDMI portundan yoksun olduğu için uygun olmayacağını belirttim. Acer'ı kötülemedim, Samsung'un daha iyi olduğunu söyledim PC kullanımı için.

• Bugün elecktroworlde gittim p2250 ye baktım.Ama istediğim özelliği bulamadım görüntü acere göre bulanık ve acık sönük.Ayarları ile oynadım ama gene pek bi şey olmadı.
    Acer yada 2333 alacak gibiyim bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qpcole -- 4 Temmuz 2009; 9:36:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: qpcole

Bugün elecktroworlde gittim p2250 ye baktım.Ama istediğim özelliği bulamadım görüntü acere göre bulanık ve acık sönük.Ayarları ile oynadım ama gene pek bi şey olmadı.
    Acer yada 2333 alacak gibiyim bakalım...

Monitörün görüntü kalitesi oradan anlaşılmaz dostum. Orda tek bilgisayardan 30 tane monitöre çıkış veriyorlar vga kablo ile. Ben de vatan da aynı hataya düştüm. O kadar monitörün arasında en karanlık görüntüyü P2250 veriyordu. Oradaki satıcıya bunu belirttim. Abi öyle anlaşılır mı dedi, yandaki monitörün vga sını yerinden çıkardı P2250 nin rengi bi anda parladı. Onlada tatmin olmadım dvi ya bağlattım. Zaten daha sonra tamam alıyorum dedim. Bu monitörün acer dan bulanık olmasının imkanı yok. Öyle birşey olsa zaten biz almazdık bu monitörü. buranın kerizi biz değiliz heralde. Şaka bir yana monitör 1920*1080 çözünürlükte ve bunu 0.248 nokta aralığında veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urthas -- 4 Temmuz 2009; 10:00:57 >

• O zaman dvi denemesini rica edeceğim.
    3 tane monitör denetirim artık
    samsung p2250
    acer P223WBbdr
    samsung 2333
  • Urthas'a kulak ver qpcole. =P

Forum içinde gerçek ismimle hitap edilmesinden hoşlanmam bu arada adamım. Mesajını editlersen sevinirim. ^^
  • Hallettim :D Urthas a da söylede o da düzeltsin
    Ehliyet sınavına gidiyorum gelince görüşürüz
  • Düzelttim ben de
  • Bizimkiler pazartesi alacakmış pc yi akşamında bende size resimleri çeker yollarım.
    Şu an çok mutluyum ehliyet sınavını da hallettik.Darısı olmayanların başına...
  • Yarın vatan bilgisayar açık olacak mı arkadaşlar??
  • Pazar günleri açık oluyor Vatan Bilgisayar.
  • Tamamdır yarın alıyorum pc yi inşallah :D
  • İnceleme için teşekkürler. Almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur. Monitörü internet üzerinden almanızı tavsiye etmem. Ölü pikselde sıkıntı yaşayabilirsiniz bu hususta. O yüzden mağazadan alın ve test yapıp inceleyin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.