Şimdi Ara

Samsung p2250 renkleri önemli!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir adet samsung p2250 sahibiyim monitörü default ayarları ile bilgisayara bağladığımda resim vs.. gibi şeylerde renkler gayet hoştu fakat internette gezerken farkettimki gri renkler çok fazla kırmızımtırak yani sıcak ya da mavimtırak yani soğuk renkte görünüyor.Sonra driver falan kurdum monitör için sonuç yine aynı ekrana kalibrasyon yapabilmek için baya bir kasım en son bir program buldum kalibrasyon için ve onunla düzelttim gibi sorunu fakat sormak istediğim şu bu monitörü kullanan arkadaşlar böyle şeylerle karşılaşan olduğumu genel birşeymidir yoksa benim monitörde bir sorunmu var.Teknik servis konusunda çokta iyi şeyler duymadığımdan hemen götürmek istemedim servise yazılımlada olsa düzelttiğim için şuan idare ediyor ama kafam takıldı baya samsung p2250 kullananlardan ricam sizde böyle birşey oldumu birde şu natural color programının olayı nedir doğru olarak nasıl kullanılır bilen varmı?

• renk ayarlarını istediğin gibi yaparsın o bir sorun degil p2250 gibi monitörler daha çok oyun ve film amaçlı düşünüldüğü için foto çalışanlara kalibrasyon yapmalarını öneririm kalibrasyon yaptığın programın isminide burdan paylaşırsan diğer kullanıcılarda faydalanır .
  • 4L1 sağol dostum sonunda dün akşam doğru bir kalibrasyon yaptım yani en azından doğruya en yakın :) işletim sistemi olarak windows7 kullanıyorum ve samsung monitör ile gelen natural color ve magitune programlarını bir türlü çalıştıramadım 7'de bende şu adresten:http://rapidshare.com/files/76864693/Adobe_Gamma.zip indirdim ve adobe gamma ile kalibrasyon yaptım gayet başarılı oldu tek sorun bilgisayarı yeniden başlatınca bu doğru renkler için programı bir kez çalıştırmak gerekiyor .Genel izlenim şu p2250 ile igili film ve oyun için görüntü kalitesi süper ama renklerle ve tasarım işi ile uraşanlar yani doğru renk benim için önemli diyenler bence başka model veya markalara baksınlar derim (kişisel fikrimdir)
  • Bende şu an itibari ile P2250 serisi almış bulunmaktayım fakat renk tonları vs çok güzel ve çok net ayarlarım şu şekilde;
    Parlaklık 20
    kontrast 70
    netlik 60 ta ayarlı yani fabrikasyon ayarlı gelmiş ve çok net görünüyor o yüzden bir tek parlaklığı kıstım sadece gerçekten renklerine hayran kaldım.. memnunum diyebilirim ama bunun renk ayarları sadece sizin kendi tercihineze göre yaparsanız çok iyi olur ama yapamadınız bozdunuz ise fabrikasyon ayarlarına döndürün düzelir sonra tekrar ayarlayarak istediğniiz rengi elde edebilirsniiz..

yani bana çok ayar yapacak bişi düşmedi bir tek parlaklık ayarı düştü o kadar.
  • Se_co dostumwww.apple.com adresine grip test ettim ben renkleri başka bir monitörde apple'ın üst menüsü mavimtırak gri görünürken samsung p2250'da bariz kırmızıya yakın gri görünüyor.Sen bu şekilde bir test yapınca fark gördünmü bilmiyorum senin renk(color) menüsünde nasıl ayarların paylaşırmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snapx -- 26 Ekim 2009; 11:35:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snapx

Se_co dostumwww.apple.com adresine grip test ettim ben renkleri başka bir monitörde apple'ın üst menüsü mavimtırak gri görünürken samsung p2250'da bariz kırmızıya yakın gri görünüyor.Sen bu şekilde bir test yapınca fark gördünmü bilmiyorum senin renk(color) menüsünde nasıl ayarların paylaşırmısın.

orayı test etmedim ama ben memnunum ayarlarından yanlız ayarlar söyle..
    Magiccolor kapalı
    kırmızı 50
    yeşil 50
    mavi 50
    Renk tonu:Normal.
    Renk efekti: kapalı
    Gamma Mod 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 26 Ekim 2009; 13:30:10 >

• Se_co işte ben renk kalibrasyonu yapmadan bu ayarlar ile kullandığımda grilerin olması gerektiği gibi olmadığını gördüm bu renk bozukluğunuda sadece gri renklerde fark ediyorsun diğer herşey normal hatta fazla detaylı incelemeyen bir kullanıcı olsam hiç sorun yok bile derim film oyun vs.. bunlarda renkler ve görüntü mükemmel ama iş gri renkleri görmeye gelince çok doğru renkler sunmuyor monitör öyle bir kaç ton açık yada koyuluktan da bahsetmiyorum bariz alakasız renkler görüntüleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snapx -- 26 Ekim 2009; 14:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snapx

Se_co işte ben renk kalibrasyonu yapmadan bu ayarlar ile kullandığımda grilerin olması gerektiği gibi olmadığını gördüm bu renk bozukluğunuda sadece gri renklerde fark ediyorsun diğer herşey normal hatta fazla detaylı incelemeyen bir kullanıcı olsam hiç sorun yok bile derim film oyun vs.. bunlarda renkler ve görüntü mükemmel ama iş gri renkleri görmeye gelince çok doğru renkler sunmuyor monitör öyle bir kaç ton açık yada koyuluktan da bahsetmiyorum bariz alakasız renkler görüntüleniyor.

ben o kadar detaya kaymadığım için renkleri iyi ve güzel dedim yanlız ama bazı renklerde renk tonu kaybı oluyor ama bende dikkate almıyorum bunları ama dikkatli kullanıcılar için farkedebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.