Şimdi Ara

Samsung Plazma 51F5570 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.223
Cevap
12
Favori
63.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Digitürk'ün en son dağıttığı Sagemcom cihazlar baya iyi.

İşlemci ve Hafıza
    - İşlemci: STi7108 - 2x1000MIPS
    - RAM hafıza 512 Mbyte
    - Flash seri NOR hafıza 2 veya 4 Mbyte
    - Flash NAND hafıza 128 veya 256 Mbyte

Çıkış Çözünürlüğü:
    HD yayın için
    - 1280x720 @ 50 Hz (progressive)
    - 1920x1080 @ 50 Hz (interlaced)
    - 1080 @ 50 Hz kadar (progressive)
    - Ölçeklenmemiş (orijinal format) veya ölçeklenmiş 576i,576p, 720p, 1080i ve 1080p kurulum menüsüyle
    SD yayın için
    - 720x576 @ 50 Hz interlaced
    - Ölçeklenmemiş (orijinal format) veya ölçeklenmiş 576i,576p, 720p, 1080i ve 1080p kurulum menüsüyle

Özellikle plazma panellerde çok iyi sonuçlar veriyor. Digitürk'ün HD kanallar için sağladığı bant genişliği tam avrupa standard olmasa da Dsmart'ın yanında 3-4 katı buluyor. Yani türkiye içn kötünün iyisi. Ayrıca dizi ve film kanalları ve belgesel kanallarının çoğunda ve 1-2 müzik kanalında Dolby 5.1 ses seçeneği var. Ses sistemi olanlar için ciddi bir keyif oluyor. Dsmart ise turksat'taki transponder azlığı veya eksikliği arkasına sığınarak bırakın Dolby 5.1 sesi SD kanalların bile yayınlanmasının abes olduğu bant genişliklerinde HD kanal aktarıyor :D. SD kanalların durumunu bahsetmeye bile gerek yok. 2014'de yeni uydu atılınca bakalım ne yapacaklar. Ben aslında tüm bunların arasında teledünya'nın bu kadar kalitesinin düşük olmasına anlam veremiyorum. Uydu üzerinden yayın aktaran platformları biraz anlamak mümkün. ama kablo üzerinden yayın yapıyorsun kardeşim. özellikle teledünyanın son dağıttığı next cihazlardan ciddi şikayetler var.

• banzar B kullanıcısına yanıt
    Samsung servisinin geç gelme sorunu varsa o zaman bizimkilere nazar değmesin, dün akşam 7'de aramıştım, bugün 11 gibi sonra gelmişler.

Ben işteyim, annem aradı. Önce Türkçe menü bulamamışlar televizyonda, rumence me ni böyle acayip diller vardı dedi annem. Götürüp yarım saat sonra tekrar getirmişler, kurulumu yapıp gitmişler. Bizde çanak olmadığı için annem çok kötü gösteriyor kanallar dedi. Müsait bir zamanda çanak da alacağım ama kullanan arkadaşlar dahili uydu alıcısından memnun mu onu da bir sorayım. Bir de bu televizyonda rodaj ayarları nasıl yapılıyor yani tavsiye ettiğiniz/kullandığınız ayarlar nedir?
  • ayaküstü kullanıcısına yanıt
    ilk aldığımda bende memnun olmadım fakat standart ayarlarında bulunan gelişmiş ayarları kurcalayacınca görüntü baya bir düzeldi.burada beyaz dengesi,gamma ayarları ten rengi ayarları falan bunları kurcala.aayarlar tam aklımda değil ama ana görüntü ayarlarında ayarlarım aklımda;görüntü modu standart--kontrast 80,parlaklık 55,hücre parlaklığı 18 ,y\k oranı 50\50 hareketli aydınlatma kapalı,renk modu doğal,diğerleri otomatik.hatırladığım kadarıyla böyle.ayrıca bende tivibu üzerinden yayın alıyorum.dsmart falan olsa daha kaliteli olacak.tivibuda bile hd yayınlar mükemmel oluyor izlemeye doyamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbir

ilk aldığımda bende memnun olmadım fakat standart ayarlarında bulunan gelişmiş ayarları kurcalayacınca görüntü baya bir düzeldi.burada beyaz dengesi,gamma ayarları ten rengi ayarları falan bunları kurcala.aayarlar tam aklımda değil ama ana görüntü ayarlarında ayarlarım aklımda;görüntü modu standart--kontrast 80,parlaklık 55,hücre parlaklığı 18 ,y\k oranı 50\50 hareketli aydınlatma kapalı,renk modu doğal,diğerleri otomatik.hatırladığım kadarıyla böyle.ayrıca bende tivibu üzerinden yayın alıyorum.dsmart falan olsa daha kaliteli olacak.tivibuda bile hd yayınlar mükemmel oluyor izlemeye doyamıyorum
    ayrıca uydu,tivibu vs cihazlardan görüntüyü 1080i olarak işaretlemeyi unutmamak gerekli.arkadaşın dsmart alıcısının çözünürlüğü 576 i de kalmış adam televizyonu canmdan atacaktı:)

• quote:

ayrıca uydu,tivibu vs cihazlardan görüntüyü 1080i olarak işaretlemeyi unutmamak gerekli.arkadaşın dsmart alıcısının çözünürlüğü 576 i de kalmış adam televizyonu canmdan atacaktı:)

Alıntıları Göster
    rodaj ayarları için ilk 1/2 ay dinamik moda takılmayın (plazma dinamik moda ters düşer o ayrı konu)
    sabit bir kanalda veya oyun logolarında saatlerce kalmayın
    tv yi bol bol boş ekran veya usb den hareketli renkler resimler vererek çalıştırın
    kontr. renk ayarları ile oynamayın
    default un altına 1/2 tık çekin ama yükseltmeyin

ilk başlardaki görüntü iyi gelir
    ama pixeller tam açılınca tam oturunca daha iyi görüntüler elde edeceksiniz
    bu yüzden ilk hatfa renkler size sönük, tuhaf gelebilir aldanmayın.. :)
    sıfır arabanın motor açılma prensibi gibidir plazmalar..

harici receiveri muhtemelen biss çözmeyeceği için maçkoliklerin pek işine yaramayacaktır. (star nvt trt gibi kanllarda yayınlalan avrupa kupaları ve ligleri macları,formula v.s. gibi spor karşılaşmaları bu dallar için yapılan bazi maç özetli canlı yayın programları vs. şiflerenir)

extra orta halli imkan varsa tabiiki kaliteli bir receiver yada dijital platform abonelikleri şart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 2 Ekim 2013; 13:31:47 >

• quote:

eyw kardeşim not aldım eve gidince uygulayayım saolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

rodaj ayarları için ilk 1/2 ay dinamik moda takılmayın (plazma dinamik moda ters düşer o ayrı konu)
    sabit bir kanalda veya oyun logolarında saatlerce kalmayın
    tv yi bol bol boş ekran veya usb den hareketli renkler resimler vererek çalıştırın
    kontr. renk ayarları ile oynamayın
    default un altına 1/2 tık çekin ama yükseltmeyin

ilk başlardaki görüntü iyi gelir
    ama pixeller tam açılınca tam oturunca daha iyi görüntüler elde edeceksiniz
    bu yüzden ilk hatfa renkler size sönük, tuhaf gelebilir aldanmayın.. :)
    sıfır arabanın motor açılma prensibi gibidir plazmalar..

harici receiveri muhtemelen biss çözmeyeceği için maçkoliklerin pek işine yaramayacaktır. (star nvt trt gibi kanllarda yayınlalan avrupa kupaları ve ligleri macları,formula v.s. gibi spor karşılaşmaları bu dallar için yapılan bazi maç özetli canlı yayın programları vs. şiflerenir)

extra orta halli imkan varsa tabiiki kaliteli bir receiver yada dijital platform abonelikleri şart..

Alıntıları Göster
    usbden pcden film izlerken ve maç izlerken tv otomatık mod degıstırıyor eglence moduna gecıyor bu mod dınamık mod gıbı,izleme işiniz bitince menuden sistem ayarlarına girin ekran kayması var 5-10 dakka ekran kaysın iz falan kalmaz,standart mod dınamık moddan daha ıyı bence sıyahlar daha güzel...

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    DigiTurk şunu beklerdim, Türkiyenin bu konuda en eski firması sanıyorum, ve bunca sene malesef yerinde saydı hiç bir gelişme yapamadı yeni serisi cihazı tanıtmışsınız, buna ben iyi demem bir firma Marka ismini yükseltmeli tabiki bu cihazları yükseletecekler çunki mecburlar !

2013 serilerinin tamamı yani paneller olarak Züppe Kadın msiasi fzlası ile seçiciler benzetme için Özür dileyim Züppe cümlem kötü manada değil, bazı Kızlar vardır hiç birşey beğenmezler hep en süper marka peşinde koşarlar yada Züppe Adam yani Dandy cümlesini kullanabiliriz!

Teledünya konusunda ben çok araştırdım hatta Yüksek makamlarda bir Abi demek isterim süper kaliteli bilgilerde aldım, her kes sizinle aynı görüşte, TRT Avrupada Hafta sonları tek izlenen kanal haline geldi, ama aynı Devlet kurumu Teledünya yerlerde sürünüyor!

Neye üzülüyorum, her halde 5-6 Bin kişi çalışıyordur ve Devletin cebinden paralar ödeniyor ne için ?

Çpoe dönmüş batması an meselesi olan bir Kurum için, Milletn Vergi alıp Çöpe dökmekle aynı şey, bari kapasınlar yazık cidden yazık!

Teledünya Dsmart ve DigiTurk olmasa aynı gün iflas edecek çunki elinde kanal yok, Sinema kanallarını kirelıyor, Belgesel kanllarını kiralıyor yanlışta olmasın düzeltin, Dsmart ve Digiturkten aldığını sanıyorum ben öyle duydum !

TRT Genel müdür atadılar, Adam süper bir beyin TRT öncede takip ediyordum onu cidden süper beyin lafını hak ediyor, TRT ne yaptı Avrupanın ne fazla kazanan tek Devlet Televizyonu yaptı, Skay,Virgin Media,Sky Italia, Polsat TRT inanılmazda rahatsızlar, çunki son 1 senedir satışları düşüyor neden mi?

TRT 2 Tane HD kanalıyla, Almanya,İtalya,Fransa,Turkiye 1 Lig maçlarını yayınlıyor, Disvovery Belgesellerini yayınlıyor, HD Sinema filmlerinin sayısı devamlı artıyor ve TRT birde bunu Orjinal dil tercihlerinide ekliyor!

Teledünya ise artık hurdaya dönmüş alt yapısı ile sanki karaya vurmuş gemi gibi, İnternet satıyorlar Tledünya Markası o kadar yerlerde sürünüyorki kimse umursamıyor bile eminim kimsede bilmiyordur şuanda İnternet paketlerini, çunki firma marka değerini kaybetmiş!

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

DigiTurk şunu beklerdim, Türkiyenin bu konuda en eski firması sanıyorum, ve bunca sene malesef yerinde saydı hiç bir gelişme yapamadı yeni serisi cihazı tanıtmışsınız, buna ben iyi demem bir firma Marka ismini yükseltmeli tabiki bu cihazları yükseletecekler çunki mecburlar !

2013 serilerinin tamamı yani paneller olarak Züppe Kadın msiasi fzlası ile seçiciler benzetme için Özür dileyim Züppe cümlem kötü manada değil, bazı Kızlar vardır hiç birşey beğenmezler hep en süper marka peşinde koşarlar yada Züppe Adam yani Dandy cümlesini kullanabiliriz!

Teledünya konusunda ben çok araştırdım hatta Yüksek makamlarda bir Abi demek isterim süper kaliteli bilgilerde aldım, her kes sizinle aynı görüşte, TRT Avrupada Hafta sonları tek izlenen kanal haline geldi, ama aynı Devlet kurumu Teledünya yerlerde sürünüyor!

Neye üzülüyorum, her halde 5-6 Bin kişi çalışıyordur ve Devletin cebinden paralar ödeniyor ne için ?

Çpoe dönmüş batması an meselesi olan bir Kurum için, Milletn Vergi alıp Çöpe dökmekle aynı şey, bari kapasınlar yazık cidden yazık!

Teledünya Dsmart ve DigiTurk olmasa aynı gün iflas edecek çunki elinde kanal yok, Sinema kanallarını kirelıyor, Belgesel kanllarını kiralıyor yanlışta olmasın düzeltin, Dsmart ve Digiturkten aldığını sanıyorum ben öyle duydum !

TRT Genel müdür atadılar, Adam süper bir beyin TRT öncede takip ediyordum onu cidden süper beyin lafını hak ediyor, TRT ne yaptı Avrupanın ne fazla kazanan tek Devlet Televizyonu yaptı, Skay,Virgin Media,Sky Italia, Polsat TRT inanılmazda rahatsızlar, çunki son 1 senedir satışları düşüyor neden mi?

TRT 2 Tane HD kanalıyla, Almanya,İtalya,Fransa,Turkiye 1 Lig maçlarını yayınlıyor, Disvovery Belgesellerini yayınlıyor, HD Sinema filmlerinin sayısı devamlı artıyor ve TRT birde bunu Orjinal dil tercihlerinide ekliyor!

Teledünya ise artık hurdaya dönmüş alt yapısı ile sanki karaya vurmuş gemi gibi, İnternet satıyorlar Tledünya Markası o kadar yerlerde sürünüyorki kimse umursamıyor bile eminim kimsede bilmiyordur şuanda İnternet paketlerini, çunki firma marka değerini kaybetmiş!
    Panelle receiver arasında en iyi görüntüyü sunabilecek,kalitesi kanıtlanmış hangi HDMİ kabloyu tavsiye edersiniz?

• quote:

Size çok acık detay yazmak isterim, Efsane cümlesi çok özür diliyorum ama gelişmemiş Ülkelerde kullanılır, Avrupada ve Amerikada belli siteler özellikle Efsane yazarlar tuaftır kendi Ülkelerinde bu panelleri bir kişi dahi para verip almaz, bu kadar net ve açık yazıyorum!

Amerikada Efsane cümlesini kullanan Dev bir mağaza var ve Tüm Avrupada söz sahibidir, tuafır Efsane derler ama Aemrikada Kuro yada Sharp Elit satmaz kendileride çok komik ama Dev AVM mağazalarında bu panelleri satmazlar!

Panasonic Plazmlarda kimse tartışmaz Efsanemdir asla hiç bir zamanda Efsane bir panel olmayacak, Efsane kelimesi sadece bir kelime oyundur, sene 2013 ZT60 Efsanedir çok doğru ama bugunün teknolojisine göre Efsane denilebilir saçma olsada kabul edilebilir!

Gelişmemiş Ülklerde ki Mrka edebiyatı dememiz gerekir herşeyin özeti budur!

El kadar bir cihaz ismini yazmadım reklamını yapmak istemiyorum bizler yazınca malesef İnsanlar birden o ürünlere hucum ediyorlar, bu cihazla örnek sizde 3 sene öncesinin C650 Samsung olsun, görüntüye ağzınız açık bakarsınız inanılmaz görüntü sunacaktır hatta SD kanllardaki iyileşme dahi sizi şaşırtacaktır!

Sigara paketi kadar minicik bir cihaz bunu yapıyor, panel mi harici cihazlar mı?

Bunuda hep anlatıyorum, Harici cihazınız iyi ise hangi paneli alırsanız alın en üst kalitede panelin vereceği performansı zorlarsınız!

Çin malı hd recevierla ise cihazı zorlamayı bırakın vasat cihazı panelinizin görüntüsünüde değiştirecektir ahtta panelinizden şüpheye düşerecektir sizi!

İnsanlara boş yere Amiral serilere para vemeyin diyorum, yazık 5000 liralık cihaz alıyor Saf Vatandaş sanıyorki harika görüntü alacak, diğer yanda 1500 liralık seri alan Adamın panelini görüyor ağzı açık şaşırıyor!

Fark Hd recevier, kaliteli bağlantı, doğru hdmi kablo seçimi ve sağlıklı voltaj, toplamı 2000 lira!

Diğer yanda 5000 liralık cihaz ama görüntü Vasat dahi olmayacaktır!

Vallahi Andy hocam ne desem bilemiyorum. Herkes bir fikir veriyor paneller konusunda. Benim gibi sıradan kullanıcılar da bir şekilde karara varıp satın alıyor. Zaten 5000 6000 liralık TV lere para verecek durumumuz yok neyse ki. Bu sebepten çok kurcalamıyorum bu tartışmaları. Ama tabi insan aklına yatan fikirleri de bir şekilde filtreleyip uygulamaya koyuyor.

Bizim memlekette Samsung ve LG lcdled TV ler peynir ekmek gibi satıyor. Heryer bunlarla dolu. Bu iki markanın satmasının nedeni reklamları büyük ve her mağazanın % 70 i bu markalarla dolu.

quote:

Orijinalden alıntı: tekil

Samsung servisinin geç gelme sorunu varsa o zaman bizimkilere nazar değmesin, dün akşam 7'de aramıştım, bugün 11 gibi sonra gelmişler.

Ben işteyim, annem aradı. Önce Türkçe menü bulamamışlar televizyonda, rumence me ni böyle acayip diller vardı dedi annem. Götürüp yarım saat sonra tekrar getirmişler, kurulumu yapıp gitmişler. Bizde çanak olmadığı için annem çok kötü gösteriyor kanallar dedi. Müsait bir zamanda çanak da alacağım ama kullanan arkadaşlar dahili uydu alıcısından memnun mu onu da bir sorayım. Bir de bu televizyonda rodaj ayarları nasıl yapılıyor yani tavsiye ettiğiniz/kullandığınız ayarlar nedir?

Vallahi şaşırdım servisin bu durumuna. Şanslısın o zaman iyi servis denk gelmiş. Rodaj süresi konusunda Halim kardeşin söylediklerine uyarsan sonuca varabilirsin. Ben yaptım. Şu an çok bir fark hissetmiyorum ama muhakkak olacaktır zamanla diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 2 Ekim 2013; 20:04:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: banzar

quote:

Size çok acık detay yazmak isterim, Efsane cümlesi çok özür diliyorum ama gelişmemiş Ülkelerde kullanılır, Avrupada ve Amerikada belli siteler özellikle Efsane yazarlar tuaftır kendi Ülkelerinde bu panelleri bir kişi dahi para verip almaz, bu kadar net ve açık yazıyorum!

Amerikada Efsane cümlesini kullanan Dev bir mağaza var ve Tüm Avrupada söz sahibidir, tuafır Efsane derler ama Aemrikada Kuro yada Sharp Elit satmaz kendileride çok komik ama Dev AVM mağazalarında bu panelleri satmazlar!

Panasonic Plazmlarda kimse tartışmaz Efsanemdir asla hiç bir zamanda Efsane bir panel olmayacak, Efsane kelimesi sadece bir kelime oyundur, sene 2013 ZT60 Efsanedir çok doğru ama bugunün teknolojisine göre Efsane denilebilir saçma olsada kabul edilebilir!

Gelişmemiş Ülklerde ki Mrka edebiyatı dememiz gerekir herşeyin özeti budur!

El kadar bir cihaz ismini yazmadım reklamını yapmak istemiyorum bizler yazınca malesef İnsanlar birden o ürünlere hucum ediyorlar, bu cihazla örnek sizde 3 sene öncesinin C650 Samsung olsun, görüntüye ağzınız açık bakarsınız inanılmaz görüntü sunacaktır hatta SD kanllardaki iyileşme dahi sizi şaşırtacaktır!

Sigara paketi kadar minicik bir cihaz bunu yapıyor, panel mi harici cihazlar mı?

Bunuda hep anlatıyorum, Harici cihazınız iyi ise hangi paneli alırsanız alın en üst kalitede panelin vereceği performansı zorlarsınız!

Çin malı hd recevierla ise cihazı zorlamayı bırakın vasat cihazı panelinizin görüntüsünüde değiştirecektir ahtta panelinizden şüpheye düşerecektir sizi!

İnsanlara boş yere Amiral serilere para vemeyin diyorum, yazık 5000 liralık cihaz alıyor Saf Vatandaş sanıyorki harika görüntü alacak, diğer yanda 1500 liralık seri alan Adamın panelini görüyor ağzı açık şaşırıyor!

Fark Hd recevier, kaliteli bağlantı, doğru hdmi kablo seçimi ve sağlıklı voltaj, toplamı 2000 lira!

Diğer yanda 5000 liralık cihaz ama görüntü Vasat dahi olmayacaktır!

Vallahi Andy hocam ne desem bilemiyorum. Herkes bir fikir veriyor paneller konusunda. Benim gibi sıradan kullanıcılar da bir şekilde karara varıp satın alıyor. Zaten 5000 6000 liralık TV lere para verecek durumumuz yok neyse ki. Bu sebepten çok kurcalamıyorum bu tartışmaları. Ama tabi insan aklına yatan fikirleri de bir şekilde filtreleyip uygulamaya koyuyor.

Bizim memlekette Samsung ve LG lcdled TV ler peynir ekmek gibi satıyor. Heryer bunlarla dolu. Bu iki markanın satmasının nedeni reklamları büyük ve her mağazanın % 70 i bu markalarla dolu.

quote:

Vallahi şaşırdım servisin bu durumuna. Şanslısın o zaman iyi servis denk gelmiş. Rodaj süresi konusunda Halim kardeşin söylediklerine uyarsan sonuca varabilirsin. Ben yaptım. Şu an çok bir fark hissetmiyorum ama muhakkak olacaktır zamanla diye tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    Bana 1 metrelik 10.2 gbps 10 liralık HDMI kablo ile en pahalı 1 metrelik HDMI kablo arasında görüntü farkı olduğunu kanıtlayana istediği televizyonu alacağım. Bunu iddia eden kişi çok açık ve net söylüyorum cahildir. HDMI teknolojisi nedir, nasıl çalışır bilen adam bunu iddia etmez bile.

Ezbere daha pahalısı daha iyi mantığındaki insanların yorumlarına itibar etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

Bana 1 metrelik 10.2 gbps 10 liralık HDMI kablo ile en pahalı 1 metrelik HDMI kablo arasında görüntü farkı olduğunu kanıtlayana istediği televizyonu alacağım. Bunu iddia eden kişi çok açık ve net söylüyorum cahildir. HDMI teknolojisi nedir, nasıl çalışır bilen adam bunu iddia etmez bile.

Ezbere daha pahalısı daha iyi mantığındaki insanların yorumlarına itibar etmeyin.

Bu açıklamanız şunun gibi anlaşılabilir mi acaba ; en ucuz DVD ile en pahalı DVD arasında plastik veya üzerindeki etiketinden başka fark yoktur. İkisi de içinde veri saklar ikisi de veriyi aynı kalite verir ve izlettirir, dinlettirir ?

HDMI teknolojisini bilmediğim için sizin söylediğiniz ile bahsini ettiğim örnek arasında bağlantı kurdum. Doğru bir örneklememidir bilemiyorum.

• quote:

quote:

Bu açıklamanız şunun gibi anlaşılabilir mi acaba ; en ucuz DVD ile en pahalı DVD arasında plastik veya üzerindeki etiketinden başka fark yoktur. İkisi de içinde veri saklar ikisi de veriyi aynı kalite verir ve izlettirir, dinlettirir ?

HDMI teknolojisini bilmediğim için sizin söylediğiniz ile bahsini ettiğim örnek arasında bağlantı kurdum. Doğru bir örneklememidir bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar biraz basit bir soru olacak ama tv'nin ekran menüsüne nasıl giriyoruz?

• quote:

quote:

DVD bir saklama formatıdır. Ama HDMI bir transfer standartıdır. DVD ile kıyas yapacaksak, DVD onayı almış her disk en az 4.7 GB dosya saklama kapasitesine sahip olmalıdır, HDMI onayı almış her kablo en az 4.95 gbps aktarım yapma hızına sahip olmalıdır. Yani burada karşılaştırılan şey verinin dijital olması veya aktarımı değil, DVD saklama formatının standartlarını belirlerken HDMI transferin standartlarını belirtir. Dijital verinin DVD üzerinde bozulmasının sebebi, verinin fiziksel olarak DVD üzerinde olmasıdır, DVD hasar alabilir, plastik kısmı değişen ısı ve nem şartlarından dolayı kısmen özelliğini yitirebilir, boyar maddeler verinin saklandığı kısma sızabilir, vb. sorunlar olabilir. DVD aktarma amaçlı değil, saklama amaçlı üretilmiştir. Bazı DVD'ler dış etmenlere karşı daha dayanıklı şekilde üretilir, bu sayede daha uzun sürede daha az hasar görme şansına sahiptir. Ama en ucuzuda, en pahalısıda, en az 4.7gb datayı üzerinde saklamayı garanti eder, ne kadar saklayacağını garanti etmez. HDMI veriyi saklamadığı için, sadece aktardığı için, verinin bozulması ancak kablonun fiziksel olarak hasar almasıyla mümkündür.

Yani şöyle anlatayım, içinden saniyede 10 litre su geçirebilecek kapasitede boru alacaksınız, boruların hepsinde kullanılan malzeme aynı olmasa bile, her borunun saniyede 10 litre su geçirdiğinin garantisi var, hiçbiri su sızdırmıyor. Metresi 1 liralık boruyu mu alsanız 50 litrelik havuz daha çabuk dolar, 1000 liralık olan boruyu mu? HDMI standartı aktarılacak verinin miktarını garanti eder, veri tamamen dijital olduğu için bozulması mümkün değildir, en kalitesiz malzemeden yapılanı bile HDMI onayı alması için o veri transferini garanti etmek zorundadır. Yani hangi kabloyu kullanırsanız kullanın, kaynaktan oynatıcıya saniyede aktaracağınız verinin miktarı aynı olacaktır, kaynağın sağlayabildiği çıkış kalitesi ve oynatıcının sahip olduğu işleyebilme kapasitesi izlediğiniz görüntüyü etkiler. Tek fark 4.95 gbps veya 10.2 gbps kablo almak, ama ikisinin de fiyatı zaten giriş seviyesinde bile eşit, hatta şimdi 4.95 gbps kablo almak isterseniz bayağı bir aramanız gerekir, çünkü en ucuz kablolar bile 10.2 gbps.

• quote:

quote:

quote:

...Bazı DVD'ler dış etmenlere karşı daha dayanıklı şekilde üretilir, bu sayede daha uzun sürede daha az hasar görme şansına sahiptir. Ama en ucuzuda, en pahalısıda, en az 4.7gb datayı üzerinde saklamayı garanti eder, ne kadar saklayacağını garanti etmez...

Ben de tam olarak bunu anlatmak istemiştim örneğimde.

• tekil T kullanıcısına yanıt
  • ZORESMER kullanıcısına yanıt
    İsterseniz banlayın ama söyleyin Dediğim gibi basit bir şey ama yapamadım bir türlü, zaten bu canına yandığımın kumandasına da alışamadım. Ne iğrenç bir şey arkadaş o öyle hafta sonu çarşıya gidip adam gibi tuşlu bir tane alacağım inşallah.
  • tekil T kullanıcısına yanıt
    Kumandanın dokunmatik kısmının üstündeki tuş takımının ortasındaki tuşa basın,ekranda sayısal tuş takımı çıkacaktır.Şimdi kumandanın dokunmatik kısmına basmadan sola doğru çekin ekranda yeni bir menü belirecek burdan "menü" yazan yere tıklayın ve ayarlar menüsüne girmiş oldunuz en üstte ekran menüsü mevcut

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Servisleri sitemde şok yazdım, eskiden servis gelip montaj yapar çeker giderdi, en azından bizler yazdıkça servislerde bana ne diyemiyorlar!

Bir ara Servisler işi iyice abarmışlardı, sitemde Paneli alan Vatandaş bana yazardı siz bu paneli anlatıyorsunuz ama bu panelde sizin söyledikleriniz yok!

Vatandaşa net bilgileri yazarım ve servise aynen bunları yaptırmlarını ve mutlaka servisten kurdurmalarını isterim, servis kurduğu paneli bilecek, firma ona Yetki verişse her şeyi net bilmek zorunda!

Bazı servisler olayı dahada abartmıştı, sitemde panel detayını okuyan Vatandaş servisten benim anlatığım kurulumu istediğinde ''Andy İngilterede satılan panelleri anlatıyor, Türkiyedeki panellerde bu özellik yok'' diyebiliyorlardı, şimdi öğrendiler hepsini tek tek detayları ile anlattım!

ST serisi alan Gariban Vatandaş paneli 2 sene normal modlarda kullanmış, kimsede dememiş siz bu panel üzerinden ileri mod ayarları yapabilirsiniz, İnsanlar inanın yeni öğreniyorlar!

Tartışmada yok ortada zaten, belli kişilerin kaliteli bilgiyi engelleme çabaları var!

Panel almakla iş olsaydı şimdi Dünyada her panel mükemmel olurdu, Şunu dedim ZT60 dahi alsanız yetersiz harici cihazlarınız avrsa ZT60 size Vasatın üzernde görüntü sunamayabilir bu kadar net ve açık!

Türkiyedeki durum Rica ediyorum kendimi övdüğümü düşünmeyin, benden öncesine kadar hep birileri panel anlatmış o panel muhteşem bu panel berbat, gelinen duruma bakın şimdi paneller dökülüyor!

Hayatında ilk defa panel alan İnsan o kadar iyi niyetliki Vasat olmayan görüntüye çıkıp muhteşem diyordu, ne yaspın hayatında ilde defa dev ekranda resim izliyor haklı muhteşem diyor!

Bilgi artıkça, panellerin gerçek performansları çıktıkça İnsanlar gerçekleri görmeye başladı, Türk İnsanı o kadar Güzel yürekliki herkese güveniyor, gidiyor 10 Bin lirayı hiç tanımdağı Adama uzman deniliyor diye anında verip ürünü alıyor!

Rodaj ayarlarına değinmişsiniz!

Bina içi Voltaj şebekeniz, Prizleriniz Topralaması garantiyiyse, HDMI kablonuz ve Harici cihazlarınızın çıkışarı sorunsuz ise, Rodaj ile hiç uğraşmayın panelin keyfini sonuna kadar çıkarın!

Logo izi sizi korkutmasın kalıcı olma ihtimali %1 dahi değildir, pixsel taraması ile çözülür!

Panel kurulumunda bu yazıyı okuyan herkes veya yeni panel alacak herkes çok iyi okusun not alsın!

Kuruluma gelen servisten iki farklı görüntü modunuda size tanıtmalarını isteyin, 1.Mağaza Modu 2.Ev Modu iki modda panelin performansına bakın yani servis kurdu olay budur demeyin!

Sonrasında her iki mod üzerinden kendi zevkinize göre ayarları yapın!

3. ISFccc modu olan kullanıcılar, Mağaza modu üzerinden gaöa değerini değişerek panelin genel görüntüsüne bakın, daha sonra ileri ayar menuleri üzerinden panelinizi kendi zevkinize göre ayarlayın!

4. HD recevier kullanalar Panel ayarlarında sorun yaşıyorsanız Recevier menu ayarlarında renk değerlerini ve görüntü modunu kontrol edin tavsiyem Kontrast değerlerini düşürün Panel üzerinden Kontrast değerini yapın!

Uzarda gider, kısaca değinmeye çalıştım!

• quote:

Ya arkadaşlar biraz basit bir soru olacak ama tv'nin ekran menüsüne nasıl giriyoruz?

menü tuşundan :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.