Şimdi Ara

Samsung Plazma 51F5570 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.223
Cevap
12
Favori
63.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izlersin dostum star şifreli yayın yapmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • grimser G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum

Yalnız televizyonun normal kumandasını nereden aldığını hala söylemedin
  • Arkadaşlar LG 50PH670S model plazmaya üstünlükleri nedir acaba?
    http://www.akakce.com/televizyon-plazma/en-ucuz-lg-50ph670s-fiyati,1081012.html

Fiyatı daha uygun LG'nin bir de buzzing sorunu Samsung'da varken LG'de yokmuş sanırım. Karar aşamasındayım, 20'ye yakın yer gezdim, bir tanesinde bile Samsung'un bu plazması yoktu, her yerde LG vardı. LG'yi inceleme şansım oldu o yüzden, bana gayet iyi geldi. Siz ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Arkadaşlar LG 50PH670S model plazmaya üstünlükleri nedir acaba?
    http://www.akakce.com/televizyon-plazma/en-ucuz-lg-50ph670s-fiyati,1081012.html

Fiyatı daha uygun LG'nin bir de buzzing sorunu Samsung'da varken LG'de yokmuş sanırım. Karar aşamasındayım, 20'ye yakın yer gezdim, bir tanesinde bile Samsung'un bu plazması yoktu, her yerde LG vardı. LG'yi inceleme şansım oldu o yüzden, bana gayet iyi geldi. Siz ne dersiniz?

burayı incele detaylı bilgiler var

http://forum.donanimhaber.com/m_74023495/tm.htm

• 51f5570 pentile mış .
  • http://www.gold.com.tr/samsung-ps-51f5500-600hz-3d-full-hd-smart-plazma-tv_u
    linkteki model ile arasında bi fark varmı biri f5500 diğeri f5570
  • Arkadaşlar ben bu başlıktaki yorumları okuduktan sonra 51F5570 modelini almaya karar verdim.

Aldığım gün bir sitede fiyatı 1.823 tl ve kargo bedava idi, sipariş ettim 2. gün elime geçti.

Öncelikle ben üründen çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Fakat bu memnuniyet ürün özelliklerinden mi geliyor yoksa 1 senedir tv'siz yaşamamdan mı bilmiyorum :)

Yansıma probleminden bahsedilmiş. Evet yansıma problemi var. Bilhassa bizim eve sabah 11'e kadar güneş vurduğu için o saatler arasında yansıma oluyor. Eğer tv'nin açısını ayarlarsanız bu problem aşılır herhalde.

Buzzing sorunu ise gece saatlerinde sesi 2-3 seviyesine getirdiğimde, yani çok kıstığımda duyulabiliyor, diğer zamanlarda ben duymadım şahsen. Neyse bu konuları daha detaycı arkadaşlar açıklarlar zaten.

Fakat benim asıl belirtmek istediğim askı aparatı meselesi. Ürünün geldiği günün akşamında çok hızlı sayılabilecek şekilde servis elemanı geldi fakat bu ürünün ipli askıyla takılabileceğini söyleyip gitti. Kendilerinden alırsam 150 tl imiş bu ürün. Ben kendim 90tl'ye almayı tercih ettim. Fakat yarın gelen diğer teknik servis elemanları bu ürünün ipli aparatla değil demir aparatla takılabileceğini söylediler. 45tl verip taktırdım, 90 liralık aparatı da geri verdim.

İlk gelen eleman sanırım işi bilmiyormuş. Bu problem sebebiyle defalarca samsung merkez, teknik servis veren firmayla görüşmek zorunda kaldım.

Forumdan fayda sağladığım için ben de bilgi vermek istedim. Zaman ayıran arkadaşlara teşekkürler.

• @tekil rica ederim

Kadıköy taraflarındaysan bulmanda yardımcı olabilirim

@waltrit aynı tividir bizim tivinin global ad ı51f5500 fakat ülkelere göre model adı değişiyor bu yüzden bizde satılanlar 5570 kodlu ama gold'un sattığı 5500 model ise aklıma gelen şey şudur; gold paralel ithalat yapıp kendi getirmiş tiviyi bu yüzden Avrupa model numarasıyla satıyor, samsung resmi Türkiye malı 5570 kodlu çünkü.

@beingobserver bende dahil kullanan hemen hiç kimseden büyük memnuniyetsizliler okumadım burda hiç hep öyle eften püften şeyler bu yüzden sende iyi karar verdiğin için hep oh ulen iyiki bunu almışım dersin bu arada şanslıymışsın ikinci gelen servis elemanları düzgün iş yapmışlar yoksa ipli askı aparatını 3 gün sonra yerden masumca sana bakar halde görürdün

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

51f5570 pentile mış .

Birkaç yerde daha şu pentile konusu gözüme çarptı.bir plazma panelin pentile olmasının dezavantajları nedir?pentile ucuz plazmalarda mı oluyor daha çok?pentile olunca görüntü kalitesi daha mı düşük oluyor diğerlerine göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

51f5570 pentile mış .

Birkaç yerde daha şu pentile konusu gözüme çarptı.bir plazma panelin pentile olmasının dezavantajları nedir?pentile ucuz plazmalarda mı oluyor daha çok?pentile olunca görüntü kalitesi daha mı düşük oluyor diğerlerine göre?

Kendi sorumu kendim cevaplayayım.ufak bir ön araştırma yaptım.samsung pentile ekranı ilk cep telefonlarında kullanmış.pentile ekranın avantajları;daha düşük enerji gereksinimi ve aydınlık ortamlarda daha görünür olması.ama bazı sorunlarda var.bazı renklerde yaşanan sorunlar ve düşük görüntü kalitesi gibi.

B-veritas'ın araştırmasından alıntı:

Pentile Ekran hakkında bulduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum, Samsung un küçük bir kurnazlık sayesinde telefonlarında çözünürlük fırlamasının nedeni sayılabilir.

Teknik bilgi verelim:

Normal ekranlarda alt piksel dizilimleri RGB-RGB (RGB: Kırmızı/Yeşil/Mavi) şeklindeyken, Samsung'un Pentile ekranlarında yer verdiği dizilim RG-BG şeklinde. Yani normalde birim pikselin üçlü alt katmanında sırasıyla dizili 3 renk bölüm varken, Pentile yönteminde 2 katman mevcut. Yeşil olan bu alt katman, mavi ve kırmızı renklerle desteklenirken eğer yeşil renk kullanılacaksa da bu defa alt katman değişip, üst katmanda kalan BR tonuyla daha iyi oynayabiliyor.

Halk diliyle ifade edelim: :)

Bunun renk parlaklığına yönelik olumsuz bir etkisi olmasa da, metinler üzerinde 'daha iyi olabilirdi' izlenimi uyandırması sorunu mevcut. Normal Super AMOLED ekranlarında Pentile teknolojisini kullanan Samsung, SAMOLED+'larda ise buna yer vermiyor. Galaxy S ile S2 arasındaki görece ekran kalitesi farkının altında yatan sebep de tam olarak bu zaten.

Tabii bununla birlikte Samsung'un Super AMOLED HD 'Pentile' teknolojisinde eskisi kıyasla ne gibi geliştirmeler yaptığını bilmediğimiz için henüz kesin bir kanıya varmak güç. Gerçi 4.5-inç'lik bir ekranın 1280 x 720 çözünürlükle beslenmesi, piksel başına düşecek 4 alt pikselle dahi yeterli yoğunluğu sağlayacaktır diye düşünüyoruz. Ya da diğer bir ifade ile 4.5-inç'lik (480 x 800) Super AMOLED+ ekranla arasında olumsuz anlamda bir kalite farkı olmayacaktır.

Normal ekranla Pentile ekranın piksel başına olan alt piksellerini gösteren resim

Samsung Plazma 51F5570

Samsung Note (Pentile) Samsung Galaxy S2 Ekranı

Samsung Plazma 51F5570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 17 Ekim 2013; 12:21:43 >

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için saol gümüşsuvari.
  • Arkadaşlar merhaba,

Televizyonu 3-4 gün inceleme fırsatım oldu. Üründen çok memnun kaldığımızı söylemeliyim. Led tv'lerden sonra LG'nin 50inc plazması ve bunun arasında gelip gidiyordum. Renk canlılığı konusunda doğru seçimi yaptığımızı anladım. Fikir edinmemi sağlayan arkadaşlara teşekkürler.

Şimdi sormak istediklerim var size. Bu tv ile kullanmak için normal bir uzaktan kumanda almak istiyoruz marka-model-link verebilecekler var mı?. Smart kumanda harika fakat hemen eskimesin günlük kullanıma :) Hatta smart kumandadan bir tane daha almayı düşünüyorum.

Kablosuz klavye ve mouse'da alacağım. Sanırım bluetooth ile bağlanmak gerek, wireless dongle'ı olan herhangi bir klavye kullanan var mı acaba? Bir karış ya da daha kısa genişlikte kablosuz klavyeler var, üstünde touchpad de var, bu klavyelerden bir seçim yapmak aklıma ilk gelen. Tavsiye bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banzar

Hepsiburadada yoktu demek yeni eklemisler. Dun hediye ceki de veriyordu. Maksipuan da var. 200 tl uyguna geliyordu yani. Bugun hediye ceki kampanyasi bitti.

Parlaklık konusunda birsey diyemeyecegim. Ne bekledigine bağlı bu. Akşamları asla sıkıntı yasamazsin ama gündüzleri ışık alan odada kullanacaksan parlaklık tatmin etmeyebilir.

Kisa kisa yazayim

Led lcd alma bence plazma al kesinlikle
    47 alma kesinlikle 51 ve üstü al

Fatura konusuna çok takılma bence. 3 hafta 3 kişiyle ev normal olarak kullanildi elektrik anlaminda. Tv ayarlari normalinden yuzde 15 olarak dusuk kullanıldı ve 3 haftada 200 saatin uzerinde kullanildi. Fatura 63 65 lira gibi geldi. Ayarları normal acsak biraz daha farkedebilir belki. Abarti bir durum yok bence. Bu ay ayarları istedigim gibi yaptim. Gunluk kullanım yine 10 saate yakın. Bakalim fatura ne olacak.

Acelen yoksa bekle biraz. Zamanim yok suan maalesef. Senin icin üç dört gün icinde tv nin videolarını çekerim. Hem vatandas da faydalanir.

banzar,51f5570 in videoları ve fotoğraflarını paylaşabilirsen çok faydalı olur,müsaitsen.
    tatil bitince siparişi veriyorum,son anda bir aksilik olmazsa
    bir de pentile olayı çıktı bakalım,daha öğreneceğimiz neler var

galaxys3de kulandılarsa kötü olacağını zannetmiyorum.internette yabancı sitelerde var pentile teknolojisiyle ilgili ayrıntılı bilgiler.ama türkçe sayfalarda plazmada kullanumıyla ilgili bilgi bulamadım.
    plazmada kullanılan pentile ile telefondaki pentile nin arasında bir takım farklar vardır,sanırım.plazma 130cm sonuçta.
    samsung yetkili bayii nden birisi foruma gelsede açıklasa

• Güzel bir TV'ye benziyor.
  • f5500 in görüntü hızını test ediyorlar sanırım, hiç birşey anlamadım

Samsung F5500 Plasma TV Motion Blur :

http://www.youtube.com/watch?v=oGZ-RHG75h0

anlatabilecek var mı arkadaşlar ?

• ooo işte bu bu bu

istediğiniz televizyon modelini girin ve tv nin test sonuçlarını görün...

http://www.rtings.com/reviews/tv/plasma/samsung/f5500

• quote:

Orijinalden alıntı: UDİ123

ooo işte bu bu bu

bu siteye göre pentile olmadığı görünüyor.

bu tv yi kullananlar bakabilir mi ?

• Orijinalden alıntı: UDİ123

Orijinalden alıntı: banzar

samsung yetkili bayii nden birisi foruma gelsede açıklasa

bayiideki senden/forumda 15-20 gün TV araştırması yapanlardan daha az bilgiye sahip emin ol :)
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    herhangi bir samsg. tv kumandası uyum saglar diye düşünüyorum? deneyen varmı aranızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UDİ123

ooo işte bu bu bu

teste göre lg plazmayı silmişler bir kalem
    panayıda samsg.dan bir adım önde ilan etmişler
    F/P olarak en alınası panel stw6 2250 civarına gelmediği sürece 5570dir..

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.