Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1063. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.345
Cevap
410
Favori
686.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10611062106310641065
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu inceleme sitelerinin hepsi bazı markalara yakın, bazı markaları da gömen yerler. Yıllardır her anlamda bu şekilde hareket ediyorlar. O yüzden sadece bilgi amaçlı takip edilmeli. Tv yakından görüp incelenerek alınır.

İşi bilen kişiler zaten ne alacağını bilr. Bilmeyen ise satış görevlisinin tavsiyesi ile ne aldığını bilmez. Burada satan da, alan da memnun olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi görüntü işleme, upscaling gibi hususlar da önemli. Bu siyah başarımı işinin bazen abartıldığını düşünüyorum. Başka bir forumda bir arkadaş yazıyordu. Gökyüzü siyah değildir koyu laciverttir diyordu mesela. Tv yi siyah başarımı için almıyorum şahsen. Yeni tv de en çok beğendiğim şey daha canlı renkler ve görüntü işleme oldu.

Rekabet olsun ki biz de daha iyi ürünler alabilelim.

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Gerçek görüntüye nasıl ulaştınız merak ettim. Ben de denerim belki.

• zxvadsf Z kullanıcısına yanıt
    Test videolari mevcut ayni sekilde eski tip kumanda ile servis menu de ekran butun testleri mevcut tv yi kuran arkadaşa actirmistim ne kadar acmak istemesede zorla actirdim

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Anladım, teşekkürler. Normal menüde bu testler çıkmıyor demek ki.

Servis menüye girmekten çekindim gerçi verilen kumandayla girilmiyor zaten.

İnternetten aldığım büyük kumanda ile girilir mi bilmem.

Garantiyi bozmak gibi durumlara düşmek istemem.

Buyuk kumanda ile giriliyor .

• 2020 model Samsung TV'lere de GeForce Now desteği gelmiş hiç haberim yoktu. En son baktığımda benim QE50Q60TA da yoktu. Şimdi baktım uygulama gelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

blooming'i azatlmak içn yerel karartmayı yüksek mi yapmak lazım?

Izledigim video bu. Sunucunun arka kısmındaki mavi den mora giden bir ışık var. Anlattığım dalgalanma burda ve buna benzer goruntulerde oluyor.

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]Mehmet Ali Güldalyoutube
    Bu, rutin bir su altı petrol boru hattı onarımı akıl almaz bir dehşete dönüştüğünde, bir dalgıç ekibinin hayatta kalma mücadelesinin hikayesidir. Katıla üye olmak için: 🚨 https://rb.gy/bw43oh Merhaba ben Mehmet Ali Güldal, Geçmiş, gelecek ve şimdiye dair bilinen ya da bilinmeyen konuları kendi perspektifimle yorumluyorum ve sizlere aktarıyorum. Her hafta birbirinden farklı konularla bambaşka duygular yaşayacağınıza eminim. İzlediğiniz videolardan keyif aldıysanız, kanalıma destek için beğenip, abone olmayı lütfen unutmayın... Desteklerinizi ihmal etmeyin... 📩 İletişim İçin: maag.iletisim@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?si=bM0oHyuaLqTSkEa2&v=6l0fPLFNMbY&feature=youtu.be

• tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Bende bu sekilde qn90d tabi gunduz fazla belli olmaz bu durumlar ama . Birde ekran koruyucu sagolsun ayna gorevi goruyor gunduz.
    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

• guitarman kullanıcısına yanıt

Kesin bir şey diyemiyorum. Denemek lazım. Samsung tv lerde düşük standart yüksek ayarları var.

Blooming daha çok karanlıkta belli oluyor. Karanlıkta tv ye biraz ışık yöneltecek çözümler de olabilir. Ama bu konuda fazla teknik bilgi sahibi değilim.

Bu olay Bit dediğimiz renk scalası ve video kalitesi ile alakalı. Video düşük renk aralığında ise bu dalgalanma renk geçişlerinde kendini belli eder. 8 Bit, 10 Bit, 12 Bit gibi. Bu değer ne kadar yüksek ise, daha fazla geçiş ve ara renkleri destekler.

Teşekkür ederim. Insallah yeni tv de tekrar deniycem.

Bu arada samsung resmi sitesinde yeni tv alcaklara ozelkampanyalar var hatirlatiyim paracarda denk gelen tutarı 2 kati ayrıca %5 hosgeldin5 ve yine %5 rewards puan veriyor. Rewards puan olayini bugun Gordum . 70 bin tl den satılan 65qn90D bana hepsi dahil 53 bine geldi. Anlik indirimleri takip etmekte fayda var ...

Evet resmi siteden takip ettim gördüm bende. Bekliyoruz bakalım hala.

Video ile alakalı ise yeni gelen tv de de görüntü o şekilde olabilir. O videoyu baz almayın derim. Her görüntüde yapıyor ise sorun var demektir. Tek yada belli başlı videolarda ise tv de kusur aramak yersiz olur.

Yok o tarz butun goruntulerde yapiyo. Diyelimki arka planda siyahtan başlayip kirmizi tonlarinda en açik kirmiziya dogru ışıklar olur ya spikerin arkasinda Tv her renk katmanı gecisinde bi dalga yapiyo ışığın boyu uzadikca dalga sayisida artiyor. Ilginc bi görüntü , videolu anlatsam daha iyi anlasilacakta . Bakalim qn90D de bunu yapacakmi?

Tamam ben sizi anladım. Panel kadar video içeriği ile de alakalı bir durum bu. Renk derinliği yada bit değeri ne kadar fazla ise bu olay azalıyor.

Bu durum sadece video değil, sabit resimlerde de oluyor. Yukarıda verdiğiniz video is yerinde PC de açınca o dalgalanmaları bende görüyorum şuan. 2 monitör kullanıyorum ve ikisinde de var.

Karanlık yada koyu renk geçişlerinde bu durum ile karşılaşılıyor. Yani bu TV de panel kusuru değil, arıza değil. Bir ışık sızması yada bulutlanma gibi bir durum değil. Bambaşka bir olay.

• Kesinlikle haklisin. Bence yazılımsal bi olay. Tv Görüntü işlerken iyilestirme yaptığı anda olayı saçmasapan bi yere cekiyor. Aynı görüntüyü tüplü tv de izlesek gayet net seyredecegimizden eminim. Neyse bu tv de de aynısını yaşarsam olayı teknik servise hatta ürün muhendisine kadar taşıyacam. Bakalım nolcak...

• selamlar, QN C serilerine Tizen 8.0 gelmiş güncelleme yapan var mı?

• Samsung tv lerde bölgesel karartmayı (local dimming) kapatmanın bir yolu var mı?

Menülerde gözükmüyor.

Merak ettim tv local dimming olmadan nasıl bir görüntü sunuyor diye ama deneyemiyorum.

• Merhabalar lg QNED86T modeline eş değer samsung tarafında hangi modeli önerirsiniz tizen sisteminde güncelleme sözü varmıdır lg akıllı kumanda işlevlerini samsung kumanda karşılıyor mu teşekkürler şimdiden

• 
Sayfa: önceki 10611062106310641065
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.