Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1064. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
21.345
Cevap
410
Favori
686.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10621063106410651066
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsungda o fiyat bandına yakin qn85D modeli var. Ben 90D kullaniyorum. Yakinda mobildeki One UI sistemini tv kere getirip 7 sene guncelleme garantisi verecegini açikladi. Insallah olur. LG de en sevdigim kısım o kumanda vallahi. Ne yalan soyliyim Samsungun bu zamana kadarki en buyuk eksigi kumanda belki o işe de bi el atarlar. Islevsellik olarak lg cok onde bi beklentiniz varsa karsilamaz onu soyliyim.

Alıntı

metni:
    @burak550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 28 Ekim 2024; 13:30:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak550 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    Baktığınız ürün eş değeri Q70 modeli ama bu ürünler yerine direk Q80D veya QN85D modeli tavsiye ederim size
  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt

Tarayıcıda filan imleç yokmu dur samsung da kara düzen galiba 😀

Akıllı kumanda lg de fark yaratıyor.. lg de kullandım ben. Kumanda olayi farkli. Dedigim gibi tv olarak qn85D sizi memnun edebilir. Tcl dusunurseniz c755 de sizi memnun edecektir. Gerisi size kalmış. Gidip bi avm de bi test edin hangisi hoşunuza giderse 1 kasım da kampanyalar başlıyor en iyi fiyat hangisiyse birini alıp gecin.

• Bu arada bugun 65qn90D tv im kuruldu. Teslim ettiler. Daha once 55qn90B kullaniyordum. Garantisi bitmisti hem iyi bir fiyata sattim hemde biraz aç gozluluktenmi dir nedir 65" e buyuteyim dedim.

Ilk izlenimlerim malesef iyi degil. Standart modda başladım, tv nin kendi görüntü ayarlari malesef yeterli değil. Ince ayarlar gerekiyor. Simdilik maç olduğu için netlik ve tasarruf ayarlarini kapattim. Yarın gerekli ayarları bulmak icin arastirma yapicam.

Yalniz izleme mesafesi 5,6, metre olmadikca bence 55" den şaşmamak gerekiyor. Evet avm de falan izlenimlerde fark edilmiyor , evde de bu mesafeden izlerim diosun ama yakın mesafeli tv izlenimlerinde detaylar buyuk tv de daha belirgin olduğu için insan ister istemez rahatsiz oluyor. Ben bu konularda alışkanım ama evine ilk defa buyuk ekran alacaklar yada 65" e cevirmek isteyenler olursa memnun kalmayacaktır.uyarmıs olayım. Bu forumu devamlı kullanıyorum izlenimlerim arttikca fikirlerimi burda paylaşmaya devam edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 28 Ekim 2024; 19:1:30 >

Bu yorumunuz 1 ay sonra değişir hocam, 3-4 metreden 65qn90c kullanıyorum gözüme küçük gelmeye başladı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSefa23 -- 28 Ekim 2024; 19:57:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için mini les teknolojisinde ömür olarak olede göre daha fazla galiba arada lg olede göre fazla bir fark yok ama günde en az 8 - 10 çalışacağı için mini Led tercih ettim

• Samsung QLED eşittir mini LED mi oluyor? 2 yıllık 50QN90A kullanıyorum. Bu Tv mini LED mi değil mi?

• guitarman kullanıcısına yanıt

QLED, Quantum Dot LED demek. Yani, panelle arka LED'ler arasında, rengi geliştiren Quantum Dot filmi var.

Arka aydınlatmada ise, toplam 5 tür var:

--- Q serisi QLED'ler. Arka aydınlatması 4 türdür:

Edge, Direct, Edge LD ve FALD

--- QN serisi Neo QLED'ler:

Arka aydınlatması Mini-LED. Sizin QN90A modeli de Mini LED

Not: Yazdığımın tek istisnası, ünlü QN85D modeli. İsmi QN olsa da, zone sayısı az olduğu için Mini-LED değil. Normal FALD sınıfında.

Kesinlikle iyi tercih. Evde birileri devamlı tv izliyosa 4 5 sene içinde yanık olması muhtemel. Olmasa bile o yanacak diye tv den keyif alamama psikolojisi bile mutsuz eder insanı. Hayırlı olsun gule gule kullanin tv nizi.

• MSefa23 kullanıcısına yanıt

Evet belkide haklısınız . 65" için renk ve netlik ayarlarını bulmam lazım. Bugun maçtan pek keyif alamadım. Ozellikle çimler fosfor yeşili gibi bir renk aldi. 90B de bu tür problemler ilklerde yaşamıştım. Tek tesellim bu tvyi de oynaya oynaya adam edicek olmam :)) insallah bi arıza veyabi kaza başimiza gelmesse 10 senelik tv imi aldım. 7 sene guncelleme garantisi de var. E artık daha ne olsun...

• Qn90D kullanan arkadaslar benle resim modunu ve ayarlarıni paylasirsa sevinirim.
    Yotube da v.s bulamadim en dogru ayarları.

• 1201 güncellemesini yükleyen var mı? Changelog bilgisi bulamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Qn90c kullanıyorum netflix uygulamasında sorun yaşayan var mı? Bir türlü açılmıyor ya da geç açılıyor

• S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    Uygulamalara girip yeniden kurun duzelir buyuk ihtimal.

• Qled tv lerde parlaklık ayarının panel ömrüne etkisi olur mu arkadaşlar? Ben kısık kullanıyorum gözümü yakıyor.

50 üzerinden 13 gibi ayarlarda ve enerji tasarrufu etkin.

• önceki mesajlarda yazıp çözüm bulamadım.

bende 50qn90a var. bu tv nin otomatik saat ayarı hep 7 dk geriden gidiyor. gerçekte saat 12.37 iken tv de saat 12.30 oluyor. manuel yapınca tv yi fişten kapatınca ayar sıfırlanıyor.

bunun çözümü var mı? valla epg yi kullanamaz oldum.

• Qn90B var evde eski tip 4+1 creative ses sistemi var nasıl bağlantı yapılabilir yol gösterecek varmı kulaklık çıkışı yok Tv'de

• pirhana1o P kullanıcısına yanıt

bende de aynı tv var. maalesef analog hoparlör sistemleri bağlanmıyor.

• Q600c soundbar mevcut ama bt ile baglanti yaptigimda tv ekran ayarlarinda kasma meydana geliyor . Bt baglantidan cikinca bu problem gidiyor. Sorun neyden kaynaklanoyor olabilir fikri olan varmi.

• 
Sayfa: önceki 10621063106410651066
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.