Zahmet olmazsa görüntü ayarlarınızın fotoğrafını çekip atar mısınız? |
SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (19. sayfa)
-
-
Hızlı sahnelerde titreme ve bulanıklık sorununu nasıl çözdünüz?
-
TV kendi içinde ki Youtube da otomatik çözünürlük düşürüyor WİFİ dan da olabilir ama Apple TV ile bağlayıp izlediğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım 4K kesintisiz izletiyor WİFİ da bile olsa.
-
Samsung servisi TV ye uzaktan bağlandı o ayarları kapattı şimdi bir tık daha iyi ama mükemmel değil. Sizin kullandığınız ayarlar nedir zahmet olmazsa fotoğrafını çekip atar mısınız?
-
Sorununuzu çözdünüz mü ben de dizilerde karakterler hızlanınca aynı sorunu yaşıyorum bulanık titrek bir görüntü oluşuyor görüntü ayalarınız şimdi nasıl?
-
Katılıyorum herkes kullandığı ayarları paylaşsın deneyelim en iyi hangisiyse onu kullanalım. Ben de
Dinamik mod
Parlaklık kontrast full
renk orta
hareket bulanıklığı tamamen kapalı (bu ayarı açtığımda bulanıklık çok artıyor)
-
Dinamik mod renkleri cok canli ve detaylari kapatir.
Standart mod
Kontrast 50
Netlik 6
Renk 30
Ton 0
Goruntu ayari netligi
Kisisel
Bulanik azaltma 4
Titreme 4
Parazit azaltma standart
Yerel karartma standart
Kontrast iyilestirici dusuk
Otomatik hdr duzenleme kapali
Renk tonu kirmizi 1
Renk arttirici kapali
Renk alani dogal
Baya ayar denedim en iyisi bu .Bu ayarda mukemmel bende suan bahsettiginiz takilmalar titremeler bulaniklik vs olusmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 31 Aralık 2024; 0:48:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Parlaklık ayarınız kaçta oturma odam çok güneş alıyor.
-
Gunduz 35 aksamlari 20 benim odada gunes aliyor cift cam ekrana vuruyor ama ekran kalitesi guzel pek yansima yapmiyor. Eger guc modundan ekran parlakligi ayariniz otoda ise full e alsanizda aslinda 20 30 civarinda kullaniyorsunuzdur onuda kontrol edin.
Yapay zeka açık mı olmalı kapalı mı ben yapay zekanın yaradığını düşünmüyorum açıkcası
-
Yapay zeka kapali olmali tercih meselesi tabi ama. Kapali daha duzgun sonuclar veriyor.
Sürekli dinamik modda kullandiysaniz bu bahsettigim ayarlari yapinca ekran biraz soluk gelebilir ama 3 5 gun kullaninca birdaha dinamik mod kullanmak istemeyeceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 31 Aralık 2024; 1:11:14 >
Sizin bu ayarları kullanıyorum. Çok memnunum. Şimdi ki önerdiğiniz ayarlarla fark nedir?
Sizin daha önce önerdiğiniz ayarlar;
Standart mod
Kirmizi 1
Kontrast 45
Renk 28
Yerel karartma standart
Netlik 8
Gotuntu netligi kisisel
Bulanik azaltma 10
Titreme 5
Parazit kapali
Kontrast iyilestirici kapali
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulaniklik azaltmayi azalttim cunku sakal yuz tarzi yerlerde gerksiz bulaniklastirma yaparak detay kapatiyor.
Renk ve kontrasti bi tik arttirdim biraz renklenmesini sagladim kontrast iyilestirixiyide kapali yaptigimda siyahimsi sahnelerde yandan aydinlatma gibi beyaz led goruntu olusuyordu onuda biraz arttirarak daha dengeli bir goruntu elde ettim suan guncel kullandigim ayar bu
Ayarları yapacağım. Teşekkür ederim. İyi seyirler hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ayarı deneyeyim akşam. Rtings de bazı ayarlar var onları da deneyeceğim. Bakalım bir ayarda sabit kalabilcem mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkokko -- 1 Ocak 2025; 13:18:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar televizyon bugün kargoya verilmiş gelince yapmam gereken testler dikkat etmem gereken husus var mıdır
Bana gelen servis, servis menüsünden çalışma zamanı, ölü piksel ve dirty screen testlerini yapmıştı. Bu testleri yaptırın.
Ayrıca youtube üzerinden de test videoları ile test edebilirsiniz.
Ek olarak; eğer binada ortak bir dağıtıcı üzerinden uydu yayını kullanıyorsanız, uydu kanallarını da servise ayarlattırın derim.
Diseq ayarları çetrefilli olabiliyor. Bazı kanallar her ayarda çıkmayabiliyor.
Umarım hiç sorun çıkmaz, severek kullanırsınız.
-
Maraşta yaşıyorum burda servis beceriksiz mis biraz
Siz müşteri hizmerlerinden kurulum için kayıt oluşturuyorsunuz, sonrasında servis randevu için sizi arıyor.
Servis aradığında, servis kumandasını da getirmelerini isteyin, bazı servisler getirmedik diyerek geçiştirebiliyormuş.
-
Servis kumandasi olmadanda o menuye ufak kumanda ile girilebilyor aslinda vardi bikac yolu birkac kere girmistim youtubede videolari var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X