Şimdi Ara

Samsung R520 Derneği (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
11
Favori
159.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung 522 lerde de aynı dvd sorunu var mı acaba alan inceleyen arkadaşlar olduysa bize yön tutabilirler.
  • GTA4 PERFORMANSI:

Ayarlar High'da. Çok kalabalık yerler hariç takılma olmadı. Fakat Texture distance'da açık olduğu için bende kasması doğal. 1GB rami sonuna kadar kullanıyoum

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

Samsung R520 Derneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 16 Haziran 2009; 9:25:59 >

• gta4 de normal ayarlarında kasma oluyomu? Yada aşırı ısınma
  • bide gta 4 u ne kadar sürede kurdun? çok mu yavaş okuyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wadet

bide gta 4 u ne kadar sürede kurdun? çok mu yavaş okuyor?

masaüstü sistemime kurduğum süreden %50 fazla sürede kurdum. ısınma sorunu hiç yok. fanda ses çıkarmıyor. ne iş anlamadım texture quality medium diğerleri very high iken hiç kasma olmuyor. GTA4 ram seven bir oyun olduğu için masaüstü ram yiyen uygulamaları oyuna girmeden azaltırsanız anlık takılmalardan kurtulursunuz.

dvd den birçok program kurdum fakat yavaş olduğunu arkadaşlar söyledikten sonra fark ettim. sonra içinde veri olan bir dvd takıp kopyalama yaptım masaüstü sistemime göre yavaş kopyalıyordu.

bende bu laptop dışında 2 laptop daha var. tecrübelerime dayanarak söyleyebilirmki bunun dvd okuyucusunun motoru yavaş dönüyor. sanırım her yönden sessiz olması ve az güç tüketmesi için firmware ile kısıtlanmış. Diğer laptoplarım olan MSI ve fujitsu-siemens laptop'a dvd yi takınca uçak motoru gibi dönüyor maşallah. özellikle dvd film izlerken bu çok rahatsız ediyordu beni. fakat samsungda o kadar sessizki sanki dvd değilde hdd'den izliyorum filmi.

hızlanması için firmware update yaparmısın diye sorarsanız, yapmam. genelde dvd-romu kullanma amacım dvd'den film izleme olduğu için sessiz olması beni çok sevindirdi.

cihazın benim için tek olumsuz yanı 5+1 çıkışları olmaması. Bu yüzden Z-5500 ü takmak için harici ses kartına ihtiyacım olacak veya stereo modda kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 16 Haziran 2009; 10:29:31 >

• ayrıca diğer laptoplarımın ekranı 15'4 ve çözünürlüğü 1280x800. samsungun 1366x768 ve 15'6. Samsungun ekranı diğerleri gibi wide screen, 15'4 olanlara göre üstten alçak, eni geniş. Daha geniş görülebilir alan sunuyor.

Led ekran kalitesi harika. Çoğu film 16:9 artık, divx'de olsa, dvd'de olsa %90'ı bu şekilde. Bu laptop HD çözünürlüğü ve geniş ekranı sayesinde üstte ve altta siyah ekran bırakmadan filmi tam sığdırıyor ekrana. Diğer laptoplarımda da tam sığdırabiliyorum fakat bu sefer film boyuna uzuyor biraz. bu rahatsız edici oluyordu.

sanırım bu laptop'u gözüm kapalı alırken çok doğru bir karar vermişim
  • aydınlatdıgın için teşekürler

• quote:

Orjinalden alıntı: karadost0

abiler yardım edin kdv ötv indirimi uzamısken bi laptop alma vakti geldi bugün güvenilir bir siteden alıcam fakat 520 mi 522 mi kafam cok karısık 520 alıcakdım birden bu 522 çıktı ne yapıyım yardım ederseniz...

Hocam öyle bir söylenti vardı ama uzadı mı hakkaten?
  • köşke yollamışlar tasarıyı yüde 90 uzadı

• quote:

Orjinalden alıntı: karadost0

köşke yollamışlar tasarıyı yüde 90 uzadı

Teşekkürler.
  • 16 Haziran 2009; 11:11:04

--------------------------------------------------------------------------------

Samsung R522 XS04TR
    Core 2 Duo T6600 2.2 Ghz 4 Gb 320 Gb 15.6 VH Basic
    Fiyatı 769,00 $+KDV

KDV Dahil (KDV 8%) 1.303,92 TL

Intel Core 2 Duo
    İşlemci Türü Core 2 Duo T6600 2.2 Ghz - 2 Mb
    Bellek 4096 Mb
    Bellek Türü DDR II 800
    Maksimum Bellek 4096 Mb
    Sabit Disk 320 Gb
    Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Türü WXGA Full HD
    Ekran Kartı Türü Paylaşımsız
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1 Gb
    Optik Sürücü DVD Rw
    Ses Kartı MS Sound Uyumlu Ses Sistemi
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 b/g
    Bluetooth Var
    Kamera Var
    Ağırlık 2.5 - 3 Kg
    İşletim Sistemi Vista Home Basic
    Portlar 4 x USB, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 1 x Ses Çıkışı, 1 x Mikrofon Girişi
    Kart Okuyucu 3-in-1 (SD, SDHC, MMC), Express Card (54 mm)
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Pil Tipi Li-Ion 6 cell

Bu dizüstüyü almayı düşünüyorum bu siteden de acaba bu site güvenilir midir?Dizüstüyü daha çok oyun amaçlı kullanacağım da bir yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler
    (forumu tarayacak zamanım olmadı eğer önerirseniz almayı düşünüyorum)...http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=1903&u=Samsung%20R522%20XS04TR

• Mobility Radeon HD 4670

Mobility HD 4650’nin daha yüksek saat hızına sahip hali. Avivo HD teknolojisini desteklemekte ve önceki 3670’e oranla bariz bir şekilde daha iyi bir performans sunmakta. Kartın performansı kullanılan bellek türüne (DDR2, DDR3, GDDR3) bağlı olarak masaüstü HD4650 ile 4670 arasında değişmekte.

ATI Mobilty Radon HD 4670 teknik olarak Mobility Radeon HD 4650’nin daha yüksek saat hızına sahip orta sınıf notebook grafik kartı.

GPU’nun oyun performansı masaüstü HD 4650 ile 4670 arasında. Bu yüzden çoğu DirectX 9 oyunu (Call of Duty 4, F.E.A.R. veya Unreal Tournament 3) yüksek detaylarda (1024x768) oynanabilir. DX10 oyunları ise sadece orta detaylarla oynanabilir.

Mobility HD 4670, RV370 çip üzerine kurulu ve 320 stream işlemciye (64 5- boyulu shader çekirdeği) sahip. Bu çekirdekler grafik ve shader işlemlerini yerine getirmekte. Stream işlemciler aynı zamanda ALU olarakta adlandırılıp 5 yönlü VLIW üniteleri ile gruplandırılmakta. Her bir unite diğerlerinden ayrı olması gerekli ve bu yüzden performans sürücünün ne kadar iyi optimize edildiğine gore değişen bir etmen

Radeon HD 4600 serisinin bir özelliğide alışıldık DDR2 ve DDR3 bellek (GDDR3’e gore daha ucuz alternatıfler) ile de kullaılabilmesi. Yinede bu tür bellekler GDDR RAM kullanılan kartlara gore daha yavaş olacaktır.

Mobility Radeon HD 4670, Avivo HD video teknolojisini ve 7.1 ses çıkışı için dahili ses çipi barındırmakta. H.264/MPEG-4 AVC ve VC-1 formatları için tam destek verilmekte. Bunlara ek olarak resim içinde resim moduda desteklenmekte. Kısaca Avivo HD teknolojisi tüm video işlemlerini yerine getirmekte ve GPU’nun HD videoları işlemesine olanak sağlamakta.

AMD güç tüketiminin 28-30 Watt olduğunu söylemede, yinede bu rakamların tüm kartımı içerdiği bilinmiyor. Yinede batarya kullanım süresi GeForce 9600M GT / GT 130M grafik kartı kullanan bir notebook ile kıyaslanabilir.

Masaüstü ATI Radeon HD 4670 ile kıyaslanıldığında mobil versiyon daha düşük bir çekirdek ve bellek hızına sahip (675/800 karşı 775/900-1000). Bu yüzden performans masaüstü 4650 ile 4670 arasında.

Üretici ATI
    Seri Mobility Radeon HD 4000
    Kod adı M96-XT
    Pipelines 320 - birleştirilmiş
    Çekirdek Hızı * 675 MHz
    Shader Hızı * 675 MHz
    Bellek Hızı * 800 MHz
    Memory Bus genişliği 128 Bit
    Bellek türü GDDR3, DDR2, DDR3
    Max. Belek Boyutu
    Paylaşımlı bellek hayır

DirectX DirectX 10.1, Shader 4.1
    Anlık tüketim 35 Watt
    Transistörler 514 milyon
    teknoloji 55 nm
    Özellikler OpenGL 2.0, PCI-E 2.0 x16, Powerplay, DisplayPort support bis 2560x1600, HDMI support bis 1920x1080 (beides mit 7.1 AC3 Audio), 1x Dual-Link/Single-Link DVI, 1x Single-Link DVI Support (alle Displayanschlüsse müssen vom Notebookhersteller unterstützt werden)
    Notebook Boyutu orta boyutlu
    Duyurulma Tarihi 09.01.2009
    Üreticinin sayfasına githttp://ati.amd.com/products/MobilityRade...

* Belirtilen saat hızları sadece üretici tarafından sunulan değerlerdir ve yine kendileri tarafından değiştirilebilir.
    benchmarklar

kart hakında bazı bilgiler alıntıdır

• arkadaşlar bu laptop'ta ekran kartı her an aktif durumda mı? benim monster'da bir switch vardı. bu kapatınca alet intel onboard ekran kartı seklinde calısıyor hem pil sarfiyatı hem de sıcaklık azalıyordu. bunda durum nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

bu arada led ekranı divx filmlerde deneyen oldu mu görüntü nasıl?

Hocam ben crt den geçtim laptopa.Yanlız ekran led mi emin değilim.Soldaki yapiştırmada Wide lcd yazıyo bide everest programında da aşaıdaki gibi gözüküyo
     Samsung R520 Derneği

ikincisi benim makinaya soğutucu almam lazım galiba.bütün gün açıktı dün gecede crysis oynadım bi baktım ısıya gpu olmuş 69 dedim motor su kaynatçak birazdan :).
    bu soğutular kaç paradır ki acaba ya ? şimdiye kadar hep şikayet ettim ama laptop bu fiyata iyi gerçekten.tavsiye ederim alıcak arkdaşlara.

• yapma etme dostum. ben eski laptop'ımda oyun oynadığımda işlemci sıcaklığı 80 dereceyi buluyor..
  • Samsung R-522,T6600 modelinde E_SATA girişi mevcutmu..alanlardan bilgi için yardım istiyorum..sağolun
  • [Deleted by Admins]
  • bilgisayar çok güzel o yüzden sadece eksi yönlerini yazacağım
    1. ekran kartı bölümünden arkadan ses geliyor filan diyorlarda şarja takılı olarak baktım öyle bir sey yok yabi kapasitör sesi yok o fan sesi ayrıca fan bildiğiniz gibi değil süper soğtuyor ama ses yapmıyor
    2. touch ped kısmında ısık olması çok güzel ama yüzeyi çok kaygan değil yani fazla kullanıma uygun değil ama ben bunu dert etmiyorum zaten 40 yılda bir kullanırım kablosuz mousem var o bana yetiyor problem değil.
    3. klavye fena değil tuşları yumuşak ama ben diğer modelleri daha fazle seviyorum bu tabi eksi yön değil zevk meselesi
    4. işçilik güzel kasa canavar arka taraf toshibaların kasa gibi siah ve parlak cok hoş ama sikkat etmek lazım ekran tamam çok az güç tüketşyor renkler çok canlı ama aynı zamanda incede yani kırabilirsiniz dikkatli taşımak lazım
    5. ısınma sorunu yok canavar gibi
    6. aslı probleme geldik cd dvd meselsi çok yavaş okuyor yazdırma yapmadım daha ama sanırım yavas yazacak ama o da benim için sorun değil harici kullanaıyorum
    SON SÖZ : BU FİYATA BU KALİTE VE ÖZELLİKTE BİLGİSAYAR KAÇMAZ TEK SIKINTI CD OKUYUCU O DA YZILIMI DÜZELTİLİRSE DEYME KEYFİNE İYİKİ ALMIŞIM TAVSİYE EDERİM.

• quote:

Orjinalden alıntı: tcebeci

Ati HD 4650 Ekran kartına sahip arkadaşlar, Ati nin 9.6 Sürücüsü çıkmış;
    http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

ARKADAŞLAR @hamilton un mesajındakileri okudum, gerçekten haklı. Sürücü paketi sorunsuz yüklensede aslında sürücü değişmiyor. Ati niye böyle saçmalamış anlamadım, laptop sürücüleri yine üvey evlat galiba. Neyse çözümü şöyle;

ATI 9.6 SÜRÜCÜSÜNÜN YÜKLENMESİ

ATİ 9.6 sürücüsü paketini indirip çalıştırıyoruz ve kuruyoruz. (bu kısımda sürücü değişmiyor)
    "Denetim masası"
    "Aygıt Yöneticisi"
    "Görüntü Bağdaştırıcıları"
    ATI Radeon HD 4650 nin üzerine mause ile sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir" i sol tıklıyoruz.
    "Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara"
    "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver"
    "Disketi Var..."
    "Gözat..."
    (Adres olarak burayı gösteriyoruz) Yerel disk (C:)/ATI/Support/9-6_vista32_win7_dd_ccc_wdm_eng/Driver/Packages/Drivers/Display/W7_INF/CW_81755
    "Aç"
    "Tamam"
    (çıkan listeden en ATI Radeon HD 4650 - listenin en alttındaki seçilir)
    "İleri"
    "Evet"
    "Kapat"

Sürücü güncelleştirmeden önce
     Samsung R520 Derneği

versiyon numarası aşağıdaki hale dönüşüyor
     Samsung R520 Derneği

• www. sadecenotebook.com sitesine bende dün sipariş verdim. bugun öğlen 11 de elimdeydi ürün. güzel paketlemiş paket üstüne paket vardı açana kadar 1 saat geçti :D

uzun araştırmalarım sonucu r520 modelini aldım bir gün daha bekleyip keşke 522 mi alsaydım diyorum ama tatile çıkcam urasamam varsın bir ufak modeli oluversin ama yeni alacaklara tavsiyem 522 alsın... hdd ve işlemci farklı...

daha oyun kurup denemedim. ama güzel cihaz albenisi çok. ama biraz güç kaynağının giriş yerinde hafif ısı var. sizde de var mı bilmiyorum. daha önce laptop kullanmadım o yüzden bişi diyemicem...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.