Şimdi Ara

Samsung R520 Derneği (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
11
Favori
159.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbul Maltepe Samsung servisine yolu düşen oldumu.
    Eğer yolunuz düştüyse Memnunsunuz???
    Şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar bendeki r520 de vista yüklü ve makina deli gibi ısınıyor özellikle oyunlarda aşırı ısınıyor 80 dereceden aşşa düşmüyor oyun sırasında ısısı.aynı bilgisayar başka arkadaşımda var win7 yükledik onun makinasına ısınma azaldı.güç seçenekleri yüksek performansta.evimdeki amd bilgisayarındada hem xp hemde win7 yüklüydü.xp de daha çok ısınıyordu bilgisayarım.anladığım kadarıyla birazda yazılımsal bir problem.win7 yüklemek yerine herhangi ek bir program veya bir ayar yaparak ısıyı düşürebilirmiyim veya bilgisayarın fanını sadece çok ısındığında değil sürekli en hızlı devirde çalışmasını nasıl sağların ? bios ayarlarından değişiklik yaptım fakat bişey farketmedi.
  • Vallaha arkadaşlar bende de ısınma sorunu var.İçinde bulunduğumuz şu kış aylarında bile bilgisayarı açtıktan sonra 15 dakika nete girip elimi klavyenin üzerine koyuyorum hafif sıcak oluyor.Speedfan adlı programı indirdim.Baktım durduğu yerde 45 dereceyi gösteriyor.Sonra fifa 2011 e girip 15 dakika falan oynadıktan sonra speedfana baktım 62 dereceyi ve yanında alev simgesini gösteriyor.Ama klavyeye elimi koyduğumda öyle aşırı bi ısınma gözlenmiyor.Bilgisayarda windows 7 yüklü ve bilgisayarımı soğutucu üzerinde kullanıyorum ama soğutucuyu çalıştırmıyorum.Söyleyeceğiniz şeyler çok önemli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraybahce

Vallaha arkadaşlar bende de ısınma sorunu var.İçinde bulunduğumuz şu kış aylarında bile bilgisayarı açtıktan sonra 15 dakika nete girip elimi klavyenin üzerine koyuyorum hafif sıcak oluyor.Speedfan adlı programı indirdim.Baktım durduğu yerde 45 dereceyi gösteriyor.Sonra fifa 2011 e girip 15 dakika falan oynadıktan sonra speedfana baktım 62 dereceyi ve yanında alev simgesini gösteriyor.Ama klavyeye elimi koyduğumda öyle aşırı bi ısınma gözlenmiyor.Bilgisayarda windows 7 yüklü ve bilgisayarımı soğutucu üzerinde kullanıyorum ama soğutucuyu çalıştırmıyorum.Söyleyeceğiniz şeyler çok önemli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Senin değerler süper benimkine göre Benimki boşta 50 derecede, call of duty modernwarfare oynadıktan sonra 82 dereceyi görüyor(Değerleri everestten alıyorum). Maşallah taş gibi laptop bana mısın demiyor. Çok nadirde olsa ısıdan kapandığı da oluyor tabiiki oyun oynarken

• Arkadaşlar ısınma sorununuz varsa servise verin temizletin 8-10 derece arasında fark oluyor.Sanırım çoğunuzun garantisi devam ediyor o yüzden temizletebilirsiniz.Olmadı kendiniz fanlara bir kompresör yardımıyla soğuk hava tutun farkedecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Arkadaşlar ısınma sorununuz varsa servise verin temizletin 8-10 derece arasında fark oluyor.Sanırım çoğunuzun garantisi devam ediyor o yüzden temizletebilirsiniz.Olmadı kendiniz fanlara bir kompresör yardımıyla soğuk hava tutun farkedecektir.

Servise vermesine verilir de bu forumda olsun başka forumlarda olsun samsung servislerinden istediğini bulamayan çok insan var.Hata sağlam verdiği aleti hasarlı aldığını söyleyenler bile var.Böyle olunca insan korkuyor.Sizin R520 nizden işlemci sesi geliyor mu yoksa 0 sesle mi çalışıyor.Ben bilgisayarımı aldığımda 0 sesle çalışıyordu,bütün arkadaşlarım falan şaşırmıştı hatta bu yüzden.Ama 1-2 ay sonra tırıtırıtırı diye işlemci sesi gelir oldu.Öyle volümü çok yüksek olup da insanı çok rahatsız eden bir ses değil ama yine de ilk zamanlar o ses çıkmadığı için insan şüpheleniyor.Sizde var mı bu ses.Fanlarla da alakası olabilir.O yüzden soruyorum

• quote:

quote:

Arkadaşlar ısınma sorununuz varsa servise verin temizletin 8-10 derece arasında fark oluyor.Sanırım çoğunuzun garantisi devam ediyor o yüzden temizletebilirsiniz.Olmadı kendiniz fanlara bir kompresör yardımıyla soğuk hava tutun farkedecektir.

Servise vermesine verilir de bu forumda olsun başka forumlarda olsun samsung servislerinden istediğini bulamayan çok insan var.Hata sağlam verdiği aleti hasarlı aldığını söyleyenler bile var.Böyle olunca insan korkuyor.Sizin R520 nizden işlemci sesi geliyor mu yoksa 0 sesle mi çalışıyor.Ben bilgisayarımı aldığımda 0 sesle çalışıyordu,bütün arkadaşlarım falan şaşırmıştı hatta bu yüzden.Ama 1-2 ay sonra tırıtırıtırı diye işlemci sesi gelir oldu.Öyle volümü çok yüksek olup da insanı çok rahatsız eden bir ses değil ama yine de ilk zamanlar o ses çıkmadığı için insan şüpheleniyor.Sizde var mı bu ses.Fanlarla da alakası olabilir.O yüzden soruyorum

Hocam işlemciden değil de bence o ses fandan geliyordur. Bildiğim kadarıyla bilgisayarlarda ses kaynaklı problemler genellikle fanlardan kaynaklanır.

Söylemek istediğim laptoplarımızda bulunan fanlar çok kaliteli fanlar değil. Bende de aynı sorun var. İlk aldığımda sesi olmayan fan, şimdi düşük devirdeyken tırın tırın ötüyor

Keşke şu fanları paslanmaz çelikten falan yapsalar

• quote:

quote:

Bu forumda servisten memnun olanlar da var.Mesela ben ücretsiz hdd değişimi ve iç temizlik yaptırdım.Gayet de titiz güzel çalışıyorlar.Ben Denizli'de verdim yine bir arkadaş Ankara-Etlik ve bir diğer arkadaş İstanbul-Beşiktaş servisine verdi ve hiçbir sorun yaşamadık.Bu konu birazda şans işi ama bu 3 servisten birisi tercih edilebilir tabi size de uyuyorsa.Ayrıca o bahsettiğiniz ses işlemciden değil; büyük ihtimal hdd'den geliyor.Hdd okuma esnasın iğnesinin yarattığı ufak bir ses.Öyle her zaman duyulmuyor zaten çok sessiz ortamlarda olur genellikle.Ayrıca sadece Samsung'a özel bir durum değil yani çoğu laptopda geliyor bu ses.

• quote:

quote:

quote:

Bu forumda servisten memnun olanlar da var.Mesela ben ücretsiz hdd değişimi ve iç temizlik yaptırdım.Gayet de titiz güzel çalışıyorlar.Ben Denizli'de verdim yine bir arkadaş Ankara-Etlik ve bir diğer arkadaş İstanbul-Beşiktaş servisine verdi ve hiçbir sorun yaşamadık.Bu konu birazda şans işi ama bu 3 servisten birisi tercih edilebilir tabi size de uyuyorsa.Ayrıca o bahsettiğiniz ses işlemciden değil; büyük ihtimal hdd'den geliyor.Hdd okuma esnasın iğnesinin yarattığı ufak bir ses.Öyle her zaman duyulmuyor zaten çok sessiz ortamlarda olur genellikle.Ayrıca sadece Samsung'a özel bir durum değil yani çoğu laptopda geliyor bu ses.

Yok, ses gelmesi çok anormal değil de, işte başlarda gelmeyip sonradan gelince kıllanıyor insan Ben İzmir'de okuyorum,normalde evim Çanakkale'de.Yani verilirse Çanakkale yerine İzmir'den veririm heralde.Ben bilgisayarı Teknosa dan aldım.Böyle bir nedenden ötürü (biraz keyfi gözükebilir) alırlar mı servise? Aklımdayken bir soru daha sorayım.Siz R520 yada 522 yani yakın serilerden notebook kullanan arkadaşların GÜÇ TASARRUFU modunda batarya şarjınız ne kadar gidiyor? Benim 2 buçuk saatten bahsediyor full şarjda.Servise verirsem bataryayı da vereceğim yorumlarınız ışığında

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok, ses gelmesi çok anormal değil de, işte başlarda gelmeyip sonradan gelince kıllanıyor insan Ben İzmir'de okuyorum,normalde evim Çanakkale'de.Yani verilirse Çanakkale yerine İzmir'den veririm heralde.Ben bilgisayarı Teknosa dan aldım.Böyle bir nedenden ötürü (biraz keyfi gözükebilir) alırlar mı servise? Aklımdayken bir soru daha sorayım.Siz R520 yada 522 yani yakın serilerden notebook kullanan arkadaşların GÜÇ TASARRUFU modunda batarya şarjınız ne kadar gidiyor? Benim 2 buçuk saatten bahsediyor full şarjda.Servise verirsem bataryayı da vereceğim yorumlarınız ışığında

Sadece sesmi var. Laptopda yavaşlama varmı bide rica etsem 2 saat falan açık kaldıktan sonra hdd sıcaklığını buraya yazabilirmisin.
    Sıcaklığı kendim için soruyorum çünkü çok ısınmadan dolayı servise vercem ayrıca yavaşlamada var.

• @koraybahce
    istersen servise verirken hdd'den ses geliyor ara ara donuyor ona bakın ayrıca açılmışken içinin de bir temizlenmesi iyi olur dersen onlar yaparDirekt servis ile muhatap ol Teknosayı araya sokup süreyi uzatma
  • Tamam peerless öyle yaparım.Ayrıca as66 arkadaşım,senin için de 2 saat açık tutup sıcaklık değerlerini sana söyleyeceğim.Benim bilgisayarımda bir yavaşlama yok ama ısınma sorunu olduğunu tahmin ediyorum.İlk aldığım zamanla arasında fark var.Bu arada bir önceki mesajımda batarya süresiyle ilgili bir soru sormuştum.Full bataryanız güç tasarrufu modunda ne kadar süre gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraybahce -- 10 Ocak 2011; 21:36:06 >
  • quote:

Tamam peerless öyle yaparım.Ayrıca as66 arkadaşım,senin için de 2 saat açık tutup sıcaklık değerlerini sana söyleyeceğim.Benim bilgisayarımda bir yavaşlama yok ama ısınma sorunu olduğunu tahmin ediyorum.İlk aldığım zamanla arasında fark var.Bu arada bir önceki mesajımda batarya süresiyle ilgili bir soru sormuştum.Full bataryanız güç tasarrufu modunda ne kadar süre gösteriyor?

Laptobu 2009 ağustosta almıştım. Şu an pil koruma modunda ( Pili korumak için %80'e kadar şarj ediyor).

Arada batarya ile kullanıp, %5 gibi seviyelere gelince şarja tekrar takıyorum. %80 lik şarjla 1 saat 30 dakka civarında gidiyor güç tasarruf modunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexel

quote:

Tamam peerless öyle yaparım.Ayrıca as66 arkadaşım,senin için de 2 saat açık tutup sıcaklık değerlerini sana söyleyeceğim.Benim bilgisayarımda bir yavaşlama yok ama ısınma sorunu olduğunu tahmin ediyorum.İlk aldığım zamanla arasında fark var.Bu arada bir önceki mesajımda batarya süresiyle ilgili bir soru sormuştum.Full bataryanız güç tasarrufu modunda ne kadar süre gösteriyor?

Laptobu 2009 ağustosta almıştım. Şu an pil koruma modunda ( Pili korumak için %80'e kadar şarj ediyor).

Arada batarya ile kullanıp, %5 gibi seviyelere gelince şarja tekrar takıyorum. %80 lik şarjla 1 saat 30 dakka civarında gidiyor güç tasarruf modunda.

O zaman benim bataryada bir problem yok.%100 ken 2.30 saat göstermesi normal demekki

• @peerless nerede ücretsiz hdd değişimi yaptırmıstın hdd nerden almıstın kaca? bende değiştirecemde 7200lik bir hdd ile performansta nasıl etkisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

@peerless nerede ücretsiz hdd değişimi yaptırmıstın hdd nerden almıstın kaca? bende değiştirecemde 7200lik bir hdd ile performansta nasıl etkisi

Ben Denizli servisinde ücretsiz değişim yaptırdım.Bir ara bende düşündüm 7200'lük hdd ama imkanım olmadığı için alamadım.Muhakkak farkediyordur performans.Biraz gürültülü çalışma olabilir belki ama yine de hızlanacağı için bilgisayar gözardı edilebilir.Ben Gold'da sormuştum mesela, dedim değişimi ücretsiz yapar mısınız hemen aldıktan sonra yaparız demişlerdi
  • arkadaşlar size bişey sorcam ben akran kartını değiştirmek ve ram i yükseltmek istiyorum düşündüğüm ekran kartı ati 5770 veya 5850. acaba desteklermi bu konulardan pek anlamıyorum veya alırken dikkat etmem gereken hususlar neler??
  • quote:

Umarım düzgün bir servis çıkar da sorun olmaz
    Size de iyi günler, sonucu buraya yazarsanız iyi olur

Arkadaşlar sorunum harddisk ısınması ve yavaşlamasıydı.
    Maltepe servisine gittim. Durumu güzelce anlattım.
    Götürdüğüm sabahın akşamına beni aradılar sorun olmadığını söylediler.
    Bende tekrar izah ettim durumu harddisk şuan boş şuanda var ama zorlayınca ve doluyken daha çok ısınıyor dedim.
    Tamam, testlere devam etcez deyip kapattılar.
    Ertesi gün sabah 10 gibi aradılar Laptopunuz hazır gelin alın dediler.
    Harddisk değişmiş, Orjinal Windows7 home Pre kurulmuş halde aldım laptopumu :)
    Samsung servisten aşırı memnun kaldım 24 saatten kısa bir sürede işlemi bitirdiler.
    Ama burada arızayı tam olarak açıklamak şart tabi...
    Sorun halloldu şuan 35-37 civarlarında seyrediyor eskiden 43-45 di.
    Performans problemide kaybolmuş windows servisten önce hdd ye 5.4 veriyordu şimdi 5.8 puan veriyor.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler...
    Servise işi düşecek arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: as66

quote:

Umarım düzgün bir servis çıkar da sorun olmaz
    Size de iyi günler, sonucu buraya yazarsanız iyi olur

Arkadaşlar sorunum harddisk ısınması ve yavaşlamasıydı.
    Maltepe servisine gittim. Durumu güzelce anlattım.
    Götürdüğüm sabahın akşamına beni aradılar sorun olmadığını söylediler.
    Bende tekrar izah ettim durumu harddisk şuan boş şuanda var ama zorlayınca ve doluyken daha çok ısınıyor dedim.
    Tamam, testlere devam etcez deyip kapattılar.
    Ertesi gün sabah 10 gibi aradılar Laptopunuz hazır gelin alın dediler.
    Harddisk değişmiş, Orjinal Windows7 home Pre kurulmuş halde aldım laptopumu :)
    Samsung servisten aşırı memnun kaldım 24 saatten kısa bir sürede işlemi bitirdiler.
    Ama burada arızayı tam olarak açıklamak şart tabi...
    Sorun halloldu şuan 35-37 civarlarında seyrediyor eskiden 43-45 di.
    Performans problemide kaybolmuş windows servisten önce hdd ye 5.4 veriyordu şimdi 5.8 puan veriyor.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler...
    Servise işi düşecek arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...

hayırlı olsun
    böyle güzel sonuçları görmek iyi oluyor.arkadaşın da dediği gibi derdinizi etkili bir şekilde anlatırsanız ve gerçekten problem yaşıyorsanız sorunu anında çözüyorlar.

• quote:

hayırlı olsun
    böyle güzel sonuçları görmek iyi oluyor.arkadaşın da dediği gibi derdinizi etkili bir şekilde anlatırsanız ve gerçekten problem yaşıyorsanız sorunu anında çözüyorlar.

Eyvallah

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.