Şimdi Ara

Samsung R522 (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.404
Cevap
1
Favori
163.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün gidip samsung r522 js01 aldım fakat sistem özelliklerinde ram 4g kullanabilen 2,99 olarka gözüküyor harddisk ise 282 gb olarak gözüküyor normalde 320 olması lazım toplamda niye böyle bir anlam veremedim sorun nedir sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakin

arkadaşlar dün gidip samsung r522 js01 aldım fakat sistem özelliklerinde ram 4g kullanabilen 2,99 olarka gözüküyor harddisk ise 282 gb olarak gözüküyor normalde 320 olması lazım toplamda niye böyle bir anlam veremedim sorun nedir sizce ?

ram 32 bit kullandığımız için öyle, 4gb için 64 bit windows gerekayrıca hdd.nin bir kısmını recovery aldıysan o kullanıyor
  • evet başta kurarken reco. aldırttım.2 sorum daha olucak wireless ile ağları arıyorum üst katta kuzenimin ağını görüyor şifreyide giriyorurum fakat sınırlı bağlantı şeklinde bağlanıyor.son olarakda masaüstü bilgisayarımın 320 gb hdd si var bizim acaba onu e sata ile laptopa bağlayıp harici hdd olarak kullanabilirmiyim nasıl yaparım bunu ?
  • güncel
  • Bilgisayar iyi güzel fakat sanırım aramızda teknik servise düşen hiç olmamış. Kimse de bundan sonra düşmez umarım.

Haziran ayında bu bilgisayarı aldım. Sürekli olarak mavi ekran ve reboot hatası alıyordum. Bıktırıp usandırdı resmen. Windows 7 kurdum onda da donma sorunları başladı. Linux kurdum aynı donma sorunu burada da karşıma çıktı. Veri aktarımında ya da program ya da oyun kurulumunda bilgisayar birden donuyor, windowstayken de mavi ekran verip kendini kapatıyordu. Güncel driver arayışı, alternatif çözüm yolları vs derken 2-3 ay boyunca zamanım oldukça sorunu çözmeyi denedim. Yeni aldığım bir bilgisayardı hemen teknik servise göndermek istemedim açıkcası.

En sonunda memtest adlı program aracılığıyla cihazın ramlerinin bozuk olduğunu anladım. Kasım ayında servise gönderdim aleti. Bir ay oldu cihazın ram beklediğini söylüyorlar. Samsung'un Türkiye'deki teknik servis merkezi İstanbul'da bulunan Destek Bilişim adlı bir firma. Bu firma aracılığıyla teknik servis hizmeti alıyorum. Koskoca samsung bir aydır 4 gb ram bekliyor!

Destek Bilişim'in çağrı merkezini yaklaşık 30 dakika boyunca arayıp sonunda biriyle görüşebiliyorsunuz. Onlar da ilgilenmiyorlar. Kabalar. Online olarak arıza numarasını girip cihazın durumunu kontrol edebileceğiniz sistem de çökmüş durumda, çalışmıyor. Tam bir sinir hali.

Yasal olarak 30 iş günü bekleyip değişim talebi hakkım var. Fakat Samsung bu konuda gerçekten müşterilerini hiç umursamıyor. Başka forum ve "şikayet var" benzeri sitelerde 3 aydır ürün değişimi bekleyen kişiler olduğunu eklemek istiyorum.

Samsung ne cihazımdaki arızayı gideriyor, ne de değişim yapıyor. Ayıplı bir ürün satan ve bütün hata kendisinde olmasına karşın bu kadar vurdumduymazlık olamaz herhalde. Sanırım Türkiye'de Destek Bilişim adlı firma aracılığıyla yapılan teknik servis kalitesinden Samsung yöneticilerinin ya haberi yok, ya da var ama umursamıyorlar.

Bu nedenle bilgisayarındaki bir sorun nedeniyle teknik servise gönderecek arkadaşları şimdiden uyarmak istedim.

Teknik servise verdiğiniz bilgisayarınızın müşteri memnuniyeti çerçevesinde kısa sürede tamir edileceğini sanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlp -- 21 Aralık 2009; 13:23:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nlp

Bilgisayar iyi güzel fakat sanırım aramızda teknik servise düşen hiç olmamış. Kimse de bundan sonra düşmez umarım.

Haziran ayında bu bilgisayarı aldım. Sürekli olarak mavi ekran ve reboot hatası alıyordum. Bıktırıp usandırdı resmen. Windows 7 kurdum onda da donma sorunları başladı. Linux kurdum aynı donma sorunu burada da karşıma çıktı. Veri aktarımında ya da program ya da oyun kurulumunda bilgisayar birden donuyor, windowstayken de mavi ekran verip kendini kapatıyordu. Güncel driver arayışı, alternatif çözüm yolları vs derken 2-3 ay boyunca zamanım oldukça sorunu çözmeyi denedim. Yeni aldığım bir bilgisayardı hemen teknik servise göndermek istemedim açıkcası.

En sonunda memtest adlı program aracılığıyla cihazın ramlerinin bozuk olduğunu anladım. Kasım ayında servise gönderdim aleti. Bir ay oldu cihazın ram beklediğini söylüyorlar. Samsung'un Türkiye'deki teknik servis merkezi İstanbul'da bulunan Destek Bilişim adlı bir firma. Bu girma aracılığıyla teknik servis hizmeti alıyorum. Koskoca samsung bir aydır 4 gb ram bekliyor!

Destek Bilişim'in çağrı merkezini yaklaşık 30 dakika boyunca arayıp sonunda biriyle görüşebiliyorsunuz. Onlar da ilgilenmiyorlar. Kabalar. Online olarak arıza numarasını girip cihazın durumunu kontrol edebileceğiniz sistem de çökmüş durumda, çalışmıyor. Tam bir sinir hali.

Yasal olarak 30 iş günü bekleyip değişim talebi hakkım var. Fakat Samsung bu konuda gerçekten müşterilerini hiç umursamıyor. Başka forum ve "şikayet var" benzeri sitelerde 3 aydır ürün değişimi bekleyen kişiler olduğunu eklemek istiyorum.

Samsung ne cihazımdaki arızayı gideriyor, ne de değişim yapıyor. Ayıplı bir ürün satan ve bütün hata kendisinde olmasına karşın bu kadar vurdumduymazlık olamaz herhalde. Sanırım Türkiye'de Destek Bilişim adlı firma aracılığıyla yapılan teknik servis kalitesinden Samsung yöneticilerinin ya haberi yok, ya da var ama umursamıyorlar.

Bu nedenle bilgisayarındaki bir sorun nedeniyle teknik servise gönderecek arkadaşları şimdiden uyarmak istedim.

Teknik servise verdiğiniz bilgisayarınızın müşteri memnuniyeti çerçevesinde kısa sürede tamir edileceğini sanmayın.

geçmiş olsun arkadaşım böyle bir talihsizliği yaşadığın için gerçekten üzüldümbir arkadaş da başka servisten şikayetçi olmuştu geçenlerdeyavaş yavaş işgillenmeye başladım acaba tüm servisler mi böyle diyeherhangi bi sebeple servise verecek arkadaşlar şikayetçi olunan yerleri göz ününde bulundurarak versinler

• benim r522 de ekranda sağ alt köşede beyaz aydınlık bir bölge var sizlerdede öylemi tüm alt kısımda var ama sağ alt köşede biraz daha fazla
  • arkadaşlar ,

windows 7 yüklenmesi ile bazı arkadaşların Fn tuşları çalışmıyor sorunları hala giderilmediyse ben şöyle hallettim:

samsung indirme merkezine gidin (http://tiny.cc/f1OOe )

oradan; Windows 7(32bit,64bit) Touchpad (ver.13.2.4.12) indirin (http://tiny.cc/pdAmY )

inen zip dosyasını bir klasör açıp extract edin(dosyaları içine atın) ve setup yapıp yeniden başlatın.

Not: tiny'li linkler linki kısaltmak için kullanılmıştır, linkler resmi samsung sitesine gider

• quote:

Orijinalden alıntı: Peerless_1

geçmiş olsun arkadaşım böyle bir talihsizliği yaşadığın için gerçekten üzüldümbir arkadaş da başka servisten şikayetçi olmuştu geçenlerdeyavaş yavaş işgillenmeye başladım acaba tüm servisler mi böyle diyeherhangi bi sebeple servise verecek arkadaşlar şikayetçi olunan yerleri göz ününde bulundurarak versinler

Sağol arkadaşım,

Son gelişmelerden sizi haberdar edeyim. Şikayetime ilişkin biraz sert bir maili 21 Aralık'ta hem söz konusu aracı firmaya hem de Samsung Türkiye'ye hem de ürünü ithal eden firmaların genel müdürlerinden bölüm şeflerine kadar, ilgili olduğunu düşündüğüm herkese gönderdim.

Sonuç mu: 22 Aralık'ta Samsung Türkiye bilmemne temsilciliğinden bir yetkili telefon etti. Cihazınız tamir edildi, tarafınıza gönderilecek :) yine aynı gün birkaç yetkili de mail atarak şikayetimin giderildiğini söylediler. Demek ki biraz sert olmak gerekiyormuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: nlp

quote:

Sağol arkadaşım,

Son gelişmelerden sizi haberdar edeyim. Şikayetime ilişkin biraz sert bir maili 21 Aralık'ta hem söz konusu aracı firmaya hem de Samsung Türkiye'ye hem de ürünü ithal eden firmaların genel müdürlerinden bölüm şeflerine kadar, ilgili olduğunu düşündüğüm herkese gönderdim.

Sonuç mu: 22 Aralık'ta Samsung Türkiye bilmemne temsilciliğinden bir yetkili telefon etti. Cihazınız tamir edildi, tarafınıza gönderilecek :) yine aynı gün birkaç yetkili de mail atarak şikayetimin giderildiğini söylediler. Demek ki biraz sert olmak gerekiyormuş..

düzelmesine sevindim arkadaşımayrıca malasef bu sertlik ve üzerine düşme olmadan bizim ülkemizde işler yürümüyor

• Ürünü almayı düşünen arkadaşlar için güzel bir inceleme buldum bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.teknodonanim.com/forum/samsung-195/76953-samsung-r522-js02tr-notebook-ozellikleri.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakin

, wireless ile ağları arıyorum üst katta kuzenimin ağını görüyor şifreyide giriyorurum fakat sınırlı bağlantı şeklinde bağlanıyor sorun nedir acaba ?

• win7 64bit ilk dönemlerinde kurmuştum DİRT2 yi çalıştıramadıım için vista 32 bite geri döndüm fakat ekran kartımın 3dmark2006 puanı düştü zaten direkt kamyon gibi çalışıyor 32bit ile samsung XTR cihazım.

Samsung R522
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.arslan

quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Colin mcrae dirt 2 oyununda karavan içinde takılma sorunu yaşayan olursa 9.11 sürücüleri modlayıp kurup.Ozaman sorun düzeliyor

Ati 9.11 notebook sürümünü nereden bulabilirim ve bu modlama nasıl yapılır?

Aynı sorun bendede oldu cmd 2 de
    9.11 sürücüleri modlayıp kurup. nasıl oluyor beyler bu? Birisi yardımcı olabilirmi?

• http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx adresinden "ATI Radeon™ Video Card Drivers" kısmına tıklayarak işletim sisteminize uygun 9.12 sürücüsünü yükleyin bence modlu.dan önce sonra da 9.12 nin hotfix.ini yükleyip girin oyunaolmazsa mod.lu driver denersiniz
  • Arkadaşlar bilgisayarıma win 7 kurdum ancak bu fn tuşları beni deli edecek. Örneğin Fn + F10 a basıyorum çalışıyor ama ekranda touchpad açıldı yada kapandı diye bi ibare çıkıyordu eskiden şimdi o çıkmıyor. Caps lock tuşuna bastığımda da aynı ibare geliyordu oda gelmiyor. Ayrıca Fn + yön tuşlarını kullanarak parlaklık ayarlamak istediğimde hiç tepki vermiyor. Güncel driverları sitesinden kurdum ama sadece bu sorun olarak gözüküyo acaba eksik bi programmı var ? Yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal1000

Arkadaşlar bilgisayarıma win 7 kurdum ancak bu fn tuşları beni deli edecek. Örneğin Fn + F10 a basıyorum çalışıyor ama ekranda touchpad açıldı yada kapandı diye bi ibare çıkıyordu eskiden şimdi o çıkmıyor. Caps lock tuşuna bastığımda da aynı ibare geliyordu oda gelmiyor. Ayrıca Fn + yön tuşlarını kullanarak parlaklık ayarlamak istediğimde hiç tepki vermiyor. Güncel driverları sitesinden kurdum ama sadece bu sorun olarak gözüküyo acaba eksik bi programmı var ? Yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

sitesinden easy display manager ve easy speed manager.ı kurdunuz mu acaba?eğer varsa prog. ekle/kaldırdan kaldırıp tekrar kurmayı deneyiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartal1000

Arkadaşlar bilgisayarıma win 7 kurdum ancak bu fn tuşları beni deli edecek. Örneğin Fn + F10 a basıyorum çalışıyor ama ekranda touchpad açıldı yada kapandı diye bi ibare çıkıyordu eskiden şimdi o çıkmıyor. Caps lock tuşuna bastığımda da aynı ibare geliyordu oda gelmiyor. Ayrıca Fn + yön tuşlarını kullanarak parlaklık ayarlamak istediğimde hiç tepki vermiyor. Güncel driverları sitesinden kurdum ama sadece bu sorun olarak gözüküyo acaba eksik bi programmı var ? Yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

sitesinden easy display manager ve easy speed manager.ı kurdunuz mu acaba?eğer varsa prog. ekle/kaldırdan kaldırıp tekrar kurmayı deneyiniz

o kısımda üstten ilk 5 veya altı easy yazanların tümünü kurun.

• Merhabalar,

Yaklaşık 1 haftadır donanımhaberdeki notebook başlıklarını okumaktayım. İlk kez bir notebook alacağım için doğal olarak ince eleyip sık dokuyorum ve bu işteki ince detayları öğrenmeye çalışıyorum.
    Fiyat olarak belirlediğim miktar 1.500 TL civarı.
    Kafamda belirlediğim modellerden biri de R522' nin 01 veya 02 kodlu olanları.

Diğerleri ise; Lenovo Y550, Asus 5739, PB Tj65, Asus N61VG

Samsung hakkında sorularıma gelecek olursam,

Aslında bütün başlığı okudum sayılır ama kafamı kurcalayan birşey mevcut.

Özellikle Ekranı 'gerçekten' yazıldığı kadar zayıf bir performans mı vermekte? Başlıkta birçok kişinin ciddi biçimde hakkında kötü yorum yazdığını okudum.

Ayrıca yukarıda yazdığım modeller içinde öne çıkan hangisidir acaba?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutayy

Merhabalar,

Yaklaşık 1 haftadır donanımhaberdeki notebook başlıklarını okumaktayım. İlk kez bir notebook alacağım için doğal olarak ince eleyip sık dokuyorum ve bu işteki ince detayları öğrenmeye çalışıyorum.
    Fiyat olarak belirlediğim miktar 1.500 TL civarı.
    Kafamda belirlediğim modellerden biri de R522' nin 01 veya 02 kodlu olanları.

Diğerleri ise; Lenovo Y550, Asus 5739, PB Tj65, Asus N61VG

Samsung hakkında sorularıma gelecek olursam,

Aslında bütün başlığı okudum sayılır ama kafamı kurcalayan birşey mevcut.

Özellikle Ekranı 'gerçekten' yazıldığı kadar zayıf bir performans mı vermekte? Başlıkta birçok kişinin ciddi biçimde hakkında kötü yorum yazdığını okudum.

Ayrıca yukarıda yazdığım modeller içinde öne çıkan hangisidir acaba?

Teşekkürler.

cihazı ilk açıp kurduğunda renk LED olan ekran maviler mrumsu olacaktır kaç gün bu böyle devam ediyor bilmem ama sonra mavileşiyor renk kartelası düzeliyor herkesin böylemi bilmem bende böyle oldu birebir karşılaştırma yapabileceğim elimde sony-acer ve dell inde LED ekranlı laptopları mevcut onlarla kıyaslarsam eğer beyaz rengi sony ile verebilen bir samsung var dell ve acer ın beyazı daha sarı gibi kalıyor...kısaca ekran parlaklığı rengi fazlasıyla tamtin eder tek kötü yanı taiikide kaplaması yani antirefle kaplama mevuct değil o olsaydı çok daha fazla açıdan ekranı görebilirdiniz-böyle bir açı sendromunuz varsa 6 bin tl verip sony alabilirsiniz veya ABD den fujitsusiemens in bu tarz ekranlı cihazlarını getirtebilirsiniz ama onlarda 2000 dollardan başlar.Kısaca samsung tüm kriterleri oturtunca fiyat olarak çok komik ve ucuz artı 2.5kg ile en hafiflerden biri sanırsam bu ekran boyutunda en hafifidir. Zayıf bir performansı varmı aslında yok tüm dizüstülerin zayıf olan performans bölümü HDD dir onuda 7200rpm bir HDD ile değiştirip masa üstü performansı elde edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.