Şimdi Ara

Samsung R580 Core i5-520M (2.26GHz) - NVIDIA GeForce GT330M 1024MB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
56.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung bunları piyasaya sürüp önce bi kaymağını yesin :) Sonra dx 11 5650 veya sonrası bir kartla yine F/P ürünlerini piyasaya sokar diye düşünüyorum.
    Ama şu dakikadan sonra ileridye dönük dx 10 kartlı cihaz almak / 1500 tl üstü bana saçma geliyor. Yinede herkesin bütçesine göre durum değişir tabii.
    Acer' de bu aralar PB üzerinden çok güzel satış yaptı şimdilik f/p lideri packerd bell :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihatEMLİK

Acer' de bu aralar PB üzerinden çok güzel satış yaptı şimdilik f/p lideri packerd bell :)

PB değil üstad Acer , var mı PB in bu fiyatlarda böyle bir laptop 'ı :
    http://forum.donanimhaber.com/m_37936036/tm.htm
  • samsungun bu modelini kullananlar varsa
    işlemci ekran kartı wireless bide soğutmayla ilgili bilgi verebilirmi
    almayı düşünüorumda
    corei5 olarak 520m kullanan bi bu var dğerleri hep 430m bunun için bunu tercih etmei düşünüorum
  • tasarımı süper, helal SAMSUNG a
  • Ekranı HD LED olsaymış keşke. Birde parmak izi okuyucu bulundurması lazım artık Samsung yeni modellerinde.
  • Ekranı zaten HD LED js01 modelinde olduğu gibi. Ben bugün Samsung R580-JS03TR Intel Core i3 330M 2.13GHZ 4GB 320GB 15.6" siparişini verdim 1525 TL civarında aldım. Performans testlerine göre fena değil. Tasarımıda gayet şık. 520-522 modellerine nazaran ddr3 upgrade ile piyasaya güzel bir giriş yaptı. Ekran kartıda yüksek çözünürlüklü oyunları çok rahat oynatır makineyi fazla kasmaz. Cihaz elime ulaşmadı ulaştığında ilk izlenimlerimi de hemen size aktaracam.
  • Hayırlı olsun bu fiyata nereden buldun en son sadecenotebook.com da 1552 idi. bir de geldiğinde yorumlarını alabilirmiyiz bu ürün hakkında.
    quote:

Orijinalden alıntı: nkayhan

Ekranı zaten HD LED js01 modelinde olduğu gibi. Ben bugün Samsung R580-JS03TR Intel Core i3 330M 2.13GHZ 4GB 320GB 15.6" siparişini verdim 1525 TL civarında aldım. Performans testlerine göre fena değil. Tasarımıda gayet şık. 520-522 modellerine nazaran ddr3 upgrade ile piyasaya güzel bir giriş yaptı. Ekran kartıda yüksek çözünürlüklü oyunları çok rahat oynatır makineyi fazla kasmaz. Cihaz elime ulaşmadı ulaştığında ilk izlenimlerimi de hemen size aktaracam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkayhan

Ekranı zaten HD LED js01 modelinde olduğu gibi. Ben bugün Samsung R580-JS03TR Intel Core i3 330M 2.13GHZ 4GB 320GB 15.6" siparişini verdim 1525 TL civarında aldım. Performans testlerine göre fena değil. Tasarımıda gayet şık. 520-522 modellerine nazaran ddr3 upgrade ile piyasaya güzel bir giriş yaptı. Ekran kartıda yüksek çözünürlüklü oyunları çok rahat oynatır makineyi fazla kasmaz. Cihaz elime ulaşmadı ulaştığında ilk izlenimlerimi de hemen size aktaracam.

oyunlardaki fps değerlerini yazarsan daha iyi olur
  • Herşey oyun demek değil oyunla işi olmayan adamın DirectX 11'e ihtiyacı yok. DirectX 9 bile fazlasıyla yeter aletin ekran kartı genel kullanım için gayet iyi ve yeterli.

Oyunu moyunu salla hocam laptop'ta oyunmu oynanır ne kadar çoluk çocuk var hepsi oyun peşinde ve sadece bu doğrultuda boş yorumlar yapılmış. Sanki herkesin tek derdi oyun oynamak! Pc'yi çöpe çevirmekten başka işe yaramaz en basit oyun!

Cihazın gelince ricam benim için önemli kriterler olan aşağıdakilere dikkat eder fikirlerini yazarsan memnun olurum:

1- Cihazda N- Wireless varmı?

2- Klavye 522/620 modellerindeki gibi tuşlara basarken çok ses çıkarıyormu? Önceki serilerde yazı yazarken klavye çok fazla "şakır-şukur" ses çıkarıyordu yeni tasarımda durum nedir? Sony vaio'ların tuşları gibi sessizmi zira aynı tasarım çünkü gördüğüm kadarıyla.

3- Cihazın fan sesi nasıl, 522 ve 620 serileri gibi ultra sessiz ve serinmi bu modelde?

4- Yine önceki modeller gibi wireless switchle değil FN tuşu + kısayollamı on/off yapılıyor?

Tasarım genel olarak fena degil beğenmediğim tek nokta kapağın led ekrana göre fazla kalın olması. Nerdeyse 2 cm ekran var on yıl önceki laptoplar gibi onlar bile bu kadar kalın değildi!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 14:56:52 >

• Dün kardeşim için Samsung R-580 core i3 330M işlemcili modelini aldık. Kurulumunu dün yaptım, fakat 32 bit Windows7 ile gelmiş, o kısmına dikkat etmemiştim özellikle. 64 bit Win 7 kurup performansını öyle denemeyi düşünüyorum, henüz fırsatım olmadı. Alet ilk başta görünüş olarak gayet güzel, led'ler vs. karanlıkta baya hoş görünüyor. Normalde ben de laptopumu profesyonel uygulamalar için kullandığım için görünüşe pek önem vermem; fakat Samsung R-580'in görüntüsü çok hoşuma gitti, fotoğraflardakinden çok daha güzel kesinlikle. Kasası da kaliteli malzemeden (en azından şimdilik gördüğüm kadarıyla). Fakat windows açılana kadar harddisk biraz fazla ses çıkarıyor, o beni biraz rahatsız etti. Belki bu modellerdeki bütün samsung harddisklerde böyledir bu durum, veya gerçekten bir sorun var (ki umarım yoktur). Şimdilik benim söyleyeceklerim bu kadar, bilgisayarı farklı uygulamalarda denemeye fırsatım olursa buraya yazacağım. Ekran kartı için de benchmark'lara bakarsanız fena bir ekran kartı olmadığını görürsünüz, hatta kendi sınıfındaki diğer markalarla karşılaştırırsak yeterli bir ekran kartı GT 330M, çok da abartı bir performans beklememek lazım. pininfarina arkadaşımın sorularına cevap olarak:

2- klavyeyi uzun süre kullanmaya fırsatım olmadı fakat pek ses çıkarmıyor ve kullanımı gayet rahat.

3- Cihazın fan sesi bana sessiz geldi, en azından benim Asus M-51 VA'dan çok daha sessiz. Tabi açılıştaki harddisk sesini saymazsak, o beni baya rahatsız etti çünkü. Genelde de çok sessiz olmasa da bana sesi az geldi yine de. Uzun süre kullanmadan yorum yapamayacağım.

4- Wireless switch'i kendi sitesinde yok diye görünüyordu. Özellikle kontrol etmedim ama çok büyük ihtimalle kasada wireless switch yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bhaalspawn

Dün kardeşim için Samsung R-580 core i3 330M işlemcili modelini aldık. Kurulumunu dün yaptım, fakat 32 bit Windows7 ile gelmiş, o kısmına dikkat etmemiştim özellikle. 64 bit Win 7 kurup performansını öyle denemeyi düşünüyorum, henüz fırsatım olmadı. Alet ilk başta görünüş olarak gayet güzel, led'ler vs. karanlıkta baya hoş görünüyor. Normalde ben de laptopumu profesyonel uygulamalar için kullandığım için görünüşe pek önem vermem; fakat Samsung R-580'in görüntüsü çok hoşuma gitti, fotoğraflardakinden çok daha güzel kesinlikle. Kasası da kaliteli malzemeden (en azından şimdilik gördüğüm kadarıyla). Fakat windows açılana kadar harddisk biraz fazla ses çıkarıyor, o beni biraz rahatsız etti. Belki bu modellerdeki bütün samsung harddisklerde böyledir bu durum, veya gerçekten bir sorun var (ki umarım yoktur). Şimdilik benim söyleyeceklerim bu kadar, bilgisayarı farklı uygulamalarda denemeye fırsatım olursa buraya yazacağım. Ekran kartı için de benchmark'lara bakarsanız fena bir ekran kartı olmadığını görürsünüz, hatta kendi sınıfındaki diğer markalarla karşılaştırırsak yeterli bir ekran kartı GT 330M, çok da abartı bir performans beklememek lazım. pininfarina arkadaşımın sorularına cevap olarak:

2- klavyeyi uzun süre kullanmaya fırsatım olmadı fakat pek ses çıkarmıyor ve kullanımı gayet rahat.

3- Cihazın fan sesi bana sessiz geldi, en azından benim Asus M-51 VA'dan çok daha sessiz. Tabi açılıştaki harddisk sesini saymazsak, o beni baya rahatsız etti çünkü. Genelde de çok sessiz olmasa da bana sesi az geldi yine de. Uzun süre kullanmadan yorum yapamayacağım.

4- Wireless switch'i kendi sitesinde yok diye görünüyordu. Özellikle kontrol etmedim ama çok büyük ihtimalle kasada wireless switch yok.

Hayırlı olsun.
    Wireless N'mi yoksa sadece b/g mi destekliyor? Birde ekran kalitesi nasıl özellikle kontrast ve renk canlılığı?

Ses sadece hdd'den kaynaklıysa bu hdd'nin problemidir cihazın degil. Kafana takacak birşey yok al bir tane seagate veya WD scorpio black serisi 7200dev/dk, 500 gb hdd kendin beş dk'da değiştir bitti gitti. Yeni nesil 7200dev 2.5" diskler 5400'lerle aynı enerji tüketiyor (hatta daha az) ve ısınma problemleride hiç yok. Kendim şuan kullanıyorum üç tane ondan biliyorum

İş sadece bir vidaya bakıyor tırsacak bişey yok. Ne ses kalır ne birşey extra kafadan %30 perfonmans kazancında cabası

Unutmayın bir pc'nin hızı içindeki en yavaş parçası kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 16:10:53 >

• pininfarina ; HDD değişimi altındaki garanti etiketine bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

pininfarina ; HDD değişimi altındaki garanti etiketine bakar.

Altında garanti etiketi, sticker vs yok. Hdd kapağını tutan boşta bir vida var kapağı aç CİHAZA YAKIŞMAYAN kağnı gibi hdd önünde
    Hdd kapağında etiket hiçbir marka/modelde olmaz ayrıca. Yoksa siz hala bütün alt kapağımı açacagınızı sanıyorsunuz

Eli tornavida tutmaktan ve bir vidayı sökmekten aciz olanlar versin servise hızlı bir hdd ile değiştirtsinler isterlerse. Tüm cihaz garanti kapsamından çıkmaz sadece eski hdd garanti kapsamından çıkar ki, o da traktör gibi oldugundan koyun bi köşede dursun. Taktıgınız yeni disk sıfırsa zaten en az iki yıl garantili olacaktır endişe edecek bi durum yok.

Hdd tavsiyesi isteyenler (kullandıgım disklerden biri) :http://www.pclabs.com.tr/2008/11/07/dizustunde-masaustu-performansi-wd-scorpio-black/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 16:35:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

pininfarina ; HDD değişimi altındaki garanti etiketine bakar.

Altında garanti etiketi, sticker vs yok. Hdd kapağını tutan boşta bir vida var kapağı aç CİHAZA YAKIŞMAYAN kağnı gibi hdd önünde
    Hdd kapağında etiket hiçbir marka/modelde olmaz ayrıca. Yoksa siz hala bütün alt kapağımı açacagınızı sanıyorsunuz

Eli tornavida tutmaktan ve bir vidayı sökmekten aciz olanlar versin servise hızlı bir hdd ile değiştirtsinler isterlerse. Tüm cihaz garanti kapsamından çıkmaz sadece eski hdd garanti kapsamından çıkar ki, o da traktör gibi oldugundan koyun bi köşede dursun. Taktıgınız yeni disk sıfırsa zaten en az iki yıl garantili olacaktır endişe edecek bi durum yok.

Hdd tavsiyesi isteyenler (kullandıgım disklerden biri) :http://www.pclabs.com.tr/2008/11/07/dizustunde-masaustu-performansi-wd-scorpio-black/

Bilgisayarın tüm kapağını sökmeye gerek olmadığını herkes tahmin eder diye düşünüyorum. Ama bazı markalar (Casper (Nerenin kazası?)) HDD kapağı altına koyuyor bir tane sticker gibi.

Madem diski o kadar gürültülü, 500'lük yerine 320'Lik model alıp, sessiz sedası bir Western almak daha mantıklı olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMDSK&qs=|9=42&k3=2.5%20Diskler

Yukarıdaki linktekilerden hangisini tavsiye edersiniz acaba ?

• @pininfarina
    bahsettiğin 500gb'lık hardisklerin fiyatı ne kadar acaba?
    ayrıca bu içinden çıkanı satma gibi bir şansımız olabilir mi ne dersin?Son olarak daha önce hiç laptop açmadım ama elim yatkındır bu işlere bunun montesi kolay mı?
    cevaplarsan sevinirim
  • Kapasite ile sesin bir alakası yok plaka başına düşen gb olarak 500gb ı tek diske sığdırıyorlar çoğu zaman. Bu yüzden 320 ile 500gb arasında bir ses farkı yok.

Bu makinelerde önemli olan disk perfonmansıdır çünkü bileşenlerine baktığımızda en zayıf noktasının disk'i olduğunu görüyoruz. Özellikle I5 ve I7 işlemcili güçlü modellerde 5400 dev hdd sistemde ciddi frenlemeye ve darboğaza sebeb oluyor ve yakışmıyor bu makinelere hantal, sıradan diskler.

Sesten ziyade takılacak diskin yüksek perfonmanslı olması daha önemli. Şuan kullandığım 7200 dev/dk WD Scorpio Black tek kelimeyle muhteşem! Açılış, proğram yükleme, gündelik işlemlerde vs ciddi ve hissedilir bir perfonmans artışı söz konusu herkese tavsiye ederim. Scorpio Blue modelleri perfonmanstan çok kapasite ve sessiz çalışmaya odaklı modellerdir ancak ses bazında iki seri arasında "hissedilir bir fark olmadıgını" kesinlikle söyleyebilirim

@sertacaygun, verdiğin linkte 3.5" desktop diskleride mevcut sadece 2.5" olarak seç. Listede şuan için en uygun model:http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st_500gb_nb_7200rpm-500gb-2,5-16mb-sata2-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=38885 gözüküyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 18:31:23 >

• peki son soru bunların sarj süresi üzerinde etkisi var mı?yani batarya süresi azalır mı?
    durumu toparlayıp bunlardan bir tane alayım bari benim imzadaki laptopabunların daha yüksek kapasitelisi var mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless_1

@pininfarina
    bahsettiğin 500gb'lık hardisklerin fiyatı ne kadar acaba?
    ayrıca bu içinden çıkanı satma gibi bir şansımız olabilir mi ne dersin?Son olarak daha önce hiç laptop açmadım ama elim yatkındır bu işlere bunun montesi kolay mı?
    cevaplarsan sevinirim

İstersen satabilirsin ben genelde depolama amaaçlı kullanıyorum çıkan yavaş diskleri.

Kapağı açtıktan sonra diski tutan iki vida var onları sök. Disk SATA oldugundan kızaklı system zaten biraz kaydırdınmı (kanırt) tak diye hdd elinde sorunsuz, sessiz, sedasız, anında görüntü

• valla hocam kafama yattı doğrusu hem hızlanacak daha iyi bir verim alacağım bilgisayardan, hemde ufakta olsa sessiz ortamlarda gelen iğne okuma sesinden kurtulacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless_1

peki son soru bunların sarj süresi üzerinde etkisi var mı?yani batarya süresi azalır mı?
    durumu toparlayıp bunlardan bir tane alayım bari benim imzadaki laptopabunların daha yüksek kapasitelisi var mı acaba

Şarj süresinde hissedilir bir etkisi yok hatta 5400 disklerle aynı nerdeyse. Yukarda verdigim linkteki incelemeyi okursan anlarsın. Basit bir yöntemle kazanacağın perfonmans artışı en iyi overclock'tan bile daha etkili oluyor! Bu yüzden kazanacağın perfonmans karşısında kaybedilecek en fazla %5 şarj süresi kesinlikle gözardı edilebilir hatta lafı bile olmaz Kaldı ki, o kadar dahi fark yok arada yaptığım testlerde.

Ben evde asla batarya ile kullanmam sadece şarj cihazına baglıdır makine. Dışarı çıkacaksam ancak batarya takarım sende öyle yap ve durduk yerde bataryayı yeme ömründen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 18:46:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.