Şimdi Ara

Samsung R580 Core i5-520M (2.26GHz) - NVIDIA GeForce GT330M 1024MB (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
56.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bende r580 js04 i5 modeli var 1600 tl civarında indirimli olarak aldım , daha önce toshiba kullanıyordum bu cihazı alma sebebim aynı özelliklerde başka bir cihazın fiyatı 1900-2000 tl arasına denk gelmesi , fiyat ve performans olarak benim için çok iyi diyebilirim
    benim alışamadığım tek özellik touchpad tarafı toshiba da sanki kullanım biraz daha rahattı , ama bunuda wireless bir mouse alarak çözdüm

oyun çok oynaya birisi değilimi ama photoshop vb programları kullanıyorum , burada da sorun yaşamayacğımı düşünüyorum

sonucu paylaşırım
  • Samsung R780-Aura i7-720QM Houston modeli Türkiye'ye ne zaman gelir?

quote:

Orijinalden alıntı: selsu

Bende Fujitsi-Siemens.Medion,Toshiba ardindan Samsung R780 Auro Hero modelini aldim.Fan sesini merak ediyordum nerdeyse hic duyulmuyor,isinma konusunda simdiye kadar hic bir sorun yasamadim,laptop benden daha soguk:)yaklasik 4 saattir laptop acik en ufak bir isinma yok.

Intel i5 m520 @2.40Ghz 64-bit windows ortalama 5,9 puan vermis.

Önce tus takimi biraz tuhafima gitsede simdi alistim ve oldukca rahat.Ancak yinede ben bu i5 islemcinin laptopta cok sey degistirdigine inanmiyorum,önceden kullandigim medion akoya p8610 intel core 2 duo islemcisiyle oldukca hizliydi.

Tasarimi,rengi estetik duruyor,yinede daha fazla usb girisi olmaliydi diye düsünüyorum,led ekran biraz yansima yapsada görüntü olarak oldukca iyi buldum,samsung laptop konusunda ufak tefek tereddütlerim vardi ancak samsung lcd tv kullaniyorum ve cok memnun oldugumdan birde laptopunu deneyeyim dedim.

Ürünü Türkiye'den mi aldınız?

quote:

Orijinalden alıntı: _ZK_

Merhabalar aranıza yeni katıldım. Katılmamın sebebi de Samsung R580 modeli hakkında kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmek...

Bende i5 520m 2.5 ghz 320 gb olan modelinden var... (Samsung R580-JS02TR)

Windows derecelendirmesinden 5.7 alıyor ama bunun sebebi de hdd'nin 5400 rpm olması. Onun dışında en düşük derecesi 6.4...

Ekran kartı hakkında bir sürü yorum yapılmış. Sayısal verilerden ziyade oyun performansı gerçekten çok tatminkar. Call of duty 6 nfs shift gta IV gibi oyunları gerçcekten yüksek çözünürlükte açabiliyor. Sorunsuz sıkıntısız. Bence tek eksisi ekran kartının directx 10.1 olması...

Ram konusunda çok harika bir makine ben ramlerde hep kingstoncuyumdur. Samsung kendi ramini kendi üretiyor ve gayet de başarılı. Zaten sistem 32 bit olduğundan 4 gb ddr 3 ramin 3 gbsini kullanabiliyorsunuz...

Ekran R522 ye göre daha ince. Görüntü kalitesi gerçekten yüksek...

HDD'nin 20 gbsi samsung tarafından kullanılıyor. Kurulum cd'si yok. Samsung kendi recovery programıyla formatı yedeklemeyi hallediyor. FORMAT + ANA BİLEŞENLERİN YÜKLENMESİ = 10 dk sürüyor...

Wireless gayet tatminkar. 10 megabit fiber internet kullanıyorum. 150 metrekare evin heryerinde ne kadar duvar olursa olsun kablosus en düşük 9.5 megabit gördüm ki yüksek hızlarda kayıp daha fazladır. Bluetooth olması benim çok işime yaradı. Tel ile senkronize edince on numara.

Gelelim fiyat performansına ben laptobu vatandan 1578 yl'ye almıştım. %20 indirim yapmıştı. Bu fiyatlara alır mıydım? Beklerdim...

Genel olarak bu laptop hakkındaki memnuniyet düzeyim 100 ÜZERİNDEN 90...

Eksi olarak varsaydığım 10luk dilime de...

Ekran menteşeleri zayıf geldi bana ilerde problem çıkarabilir.Çıkarmayada da bilir...
    Şarj beni tatmin etmedi. 1buçuk saat anca gidiyor...

Ama şu an piyasada alınıp 5 yıl rahat kullanılabilecek bir makine ŞİDDETLE TAVSİTE EDİLİR...

İnternet konusunda atladığınız bir yer var. Yüksek hızlarda kayıp daha fazladır diyorsunuz. Fakat internetinizin fiber optik kablolarla sağlandığınızı söylüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 11 Ağustos 2010; 23:37:45 >

• Arkadaşlar ses o kadar sorun değilse, speedfan adlı programı indirirseniz fanı %100 çalışır duruma getirip, ısınma sorununu azaltabilirsiniz.
  • herkese merhaba ;

bende 3 hafta önce aldım, tatil vs. nedeni ile 1 haftadır aktif kullanıyorum.

acıkcası içime sinmeyen yanları var :

32 bit - 64 bit kurulum yaptım ama program sıkıntısı çektiğim için tekrardan 32bit
    w7 ultimate kurululumu yaptım..

ASUS M51VR240DV INTEL CORE 2 DUO P8600 kullanıyordum, asus parlak ekrandı bu ise hd led acıkcası renk sıkıntısı yaşıyorum :)
    photoshop ,dreamweaver ,flash yani adobe ürünlerini kullanıyorum ve hangi ekranın rengi gerçek çözemedim :) belki de göz alışkanlığındandır.

ASUS M51VR240DV INTEL CORE 2 DUO P8600 ekran menteşesi sorunu vardı, aldığımın 2. ayında kırıldı..bunda da pek sağlam gibi durmuyor ilerde sıkıntı yaşatmaz dilerim

şu ekran renk olayı canımı çok sıkıyor :( umarım göz alışkanlığıdır...

öğrenmek istediğim ise led mi daha iyi parlak ekranmı?
  • ASUS un menteşe sorunu 10sene önceki model dizüstünde de vardı yıl 2010 oldu hala aynı sorunu devam ediyor anlamak mümkün değil,bu çok sağlam görünmesede ben sorun olacağını sanmıyorum.Benim ekran tercihimde led olurdu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38593839/tm.htm
  • merhaba arkadaşlar r580 ..02 kullanıyprum bi sorunum var WindowsImageBackup yedekleme yapıyor sanırım ama sürekli büyüyor suan 63 gb bunun nedeni ögrenebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYSOP

ASUS un menteşe sorunu 10sene önceki model dizüstünde de vardı yıl 2010 oldu hala aynı sorunu devam ediyor anlamak mümkün değil,bu çok sağlam görünmesede ben sorun olacağını sanmıyorum.Benim ekran tercihimde led olurdu.

samsung da ekran led degil arkadaslar led arka aydınlatmalı lcd ekran r580 lerin ekranı

http://www.notebook.gen.tr/samsung-notebook-f56/samsung-r580-serisi-kullanicilari-buraya-t10989.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuysal -- 13 Ekim 2010; 13:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

Orijinalden alıntı: SYSOP

ASUS un menteşe sorunu 10sene önceki model dizüstünde de vardı yıl 2010 oldu hala aynı sorunu devam ediyor anlamak mümkün değil,bu çok sağlam görünmesede ben sorun olacağını sanmıyorum.Benim ekran tercihimde led olurdu.

samsung da ekran led degil arkadaslar led arka aydınlatmalı lcd ekran r580 lerin ekranı

http://www.****/samsung-notebook-f56/samsung-r580-serisi-kullanicilari-buraya-t10989.html

led ekran kafadan atmayalım birisi kuyuya taş atmış bu kişide her gördüğü yere led ekran değil yazıyor

incele linki

http://www.sa msung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/performance/NP-R580-JS01TR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

not : linke bakmak için samsungdaki arayı birleştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 18 Kasım 2010; 0:44:18 >

• selam arkadaşlar ben samsung r580jt04 kullanıyorum cihazı alalı 5 ay oldu önceleri hir bir sorun yoktu yanlız son zamanlarda cihazı açarken takılma yapıyor windows başlatılıyor yazısı çıkınca takılıyor uzunca bir süre sonrada kendiliğinden kapanıyor tekrar açtığım zamanda cihazı test ediyor bunun nedeni ne olabilir lütfen yardım ederseniz sevinirim
  • arkadaşlar elimde r580 malzemeleri vardır 0 olmakla beraber uygundur ilgilenenler mesaj atabilirler
  • bende samsun üyesi oldum, özellikler şunlardır, inşallah memnun kalırım

işletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 b)
    İşlemci Intel® Core™ i5 Processor 460 M (2,53 GHz, 3 MB)
    Chipset Intel HM55
    Sistem Belleği 4 GB (DDR3 / 2 GB x 2)
    Ekran LCD 15,6" LED HD (1 366 x 768) 16:9 Parlak
    Görüntü İşlemci ATI HD5470 (Harici Grafik)
    Görüntü Belleği 1 GB gDDR3
    Depolama Sabit Disk 500 GB (5 400 rpm S-ATA)
    Optik Disk Sürücü Super Multi Dual Layer (S-ATA)
  • i5-520 olan r580 imi geçen ağustos 2010 yılında aldım,
    alırken baya bir karşılaştırdım acaba acer mi alsam diye

şimdi diyorum ki iyiki almışım, ya arkadaş bi laptop bu kadar mu sorunsuz olur ya,
    hiç bir sorunum yok, tek eksiği bazen toshiba kadar wireless anteni kuvvetli değil,

ısınma yok, donma yok, sistem kurma yok,
    tek tuşla sistemi windows kurulu sıfırlıyorum(ki yeni bilgisayarlarda var artık bu galiba)
    kullanımı çok rahat, hoparlörleri tatmin edici sayılır, tuşları ergonomik, rengi güzel vs vs vs
    ve fiyatı da hesaplıydı o zaman 1500 tl idi.

Şimdi diyorum ki bilgisayar alsam yine samsung alırım, sorunsuz hayat ya
  • samsung r580 win sp3 Turbo Boost sürücü yazılımı yükleme sorunu

merbaha benım bir sürücüsel sorunum var bir arkadaşımız yardımcı olursa sevinirim

windows 7 den xp sp3 e geçtim ve intel turbo boost yükleyemiyorum i5-520m var su sorunu alıyorum (bu sistem,yazılımı yükleme gereksinmelerini karşılarmıyor veya soyle diyo This system software media is not compatible with this OS.[Error Code: OSVERSIONINFOEX dwMajorvERSİON 5]

Şunları yaptım alternatif çözüm önerileri arıyorum 1.si pc yi samsungtan aldım indirme merkezinden uygun olan yazımı yuklelemeye calıstım olmadı 2.si xp sp3 otomatik güncellestirme tamamını yaptım denedim yine yüklemedi 3.sü baska yerlerden indirdim yine yüklenmedi

Şuan 4 çekirdek olmasına rahmen 2 çekirdek kullanıyor pc yardımlarınızı esirgemeyin
  • onun optimize sistemi win 7 değil mi? Onun için xp de bazı şeyleri desteklemiyor olabilir.Eğer xp için bi sebebin yoksa tekrardan win7 ye dön derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

i5-520 olan r580 imi geçen ağustos 2010 yılında aldım,
    alırken baya bir karşılaştırdım acaba acer mi alsam diye

şimdi diyorum ki iyiki almışım, ya arkadaş bi laptop bu kadar mu sorunsuz olur ya,
    hiç bir sorunum yok, tek eksiği bazen toshiba kadar wireless anteni kuvvetli değil,

ısınma yok, donma yok, sistem kurma yok,
    tek tuşla sistemi windows kurulu sıfırlıyorum(ki yeni bilgisayarlarda var artık bu galiba)
    kullanımı çok rahat, hoparlörleri tatmin edici sayılır, tuşları ergonomik, rengi güzel vs vs vs
    ve fiyatı da hesaplıydı o zaman 1500 tl idi.

Şimdi diyorum ki bilgisayar alsam yine samsung alırım, sorunsuz hayat ya

aynen dostum bende seninle aynı zamanda almışım senin yazdığına bakarsak.Ve şu zumunu kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.Tek bir problem bile görmedim bilgisayarda.Laptop almak isteyenler varsa Samsung'u kesinlikle öneririm.

• Merhaba arkadaşlar,yaklaşık 2 sene önce r580 j01 modelini aldım ancak yedekleme yapmadım,bu zamana kadar çok şükür bi sorun olmadı bilgisayarımda,halen de yok .şuan yedekleme alsam değişen birşey olur mu ilk günkü halinden.ya da şöyle diyeyim format atmak istesem eğer ne yapmam gerekiyor,yedekleme olmadan?
  • recovery bölümünü silmediyseniz oradan sıfırlayabilirsiniz bilgisayarı başlangıçta samsung ekranı geldiğinde f4 tuşuna basın başlar 3 seçenek gelecek karşına sistem geri yükleme bölümüne girerek tam geri yükleme bölümünden yapılabilir.recovery bölümünü dvd'lere yedeklemek isterseniz aynı yoldan sistem yedekleme bölümünden yapabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.