Şimdi Ara

Samsung R580 Core i5-520M (2.26GHz) - NVIDIA GeForce GT330M 1024MB (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
56.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten evde kesinlikle kullanmıyorum batarya ile toplasam 10 defa kullanmadım yanisürekli ac ile kullanıyorumdışarıda da çok kullanan birisi olmadığım için %5 olsa bile çok kayıp değil benim için yeterki evde kullanırken max. performansı alayım aletten
    teşekkürler hocam ilgilendiğin için, durumum düzelince taksitli alayım şunlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

@sertacaygun, verdiğin linkte 3.5" desktop diskleride mevcut sadece 2.5" olarak seç. Listede şuan için en uygun model:http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st_500gb_nb_7200rpm-500gb-2,5-16mb-sata2-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=38885 gözüküyor...

Linkin tamamını koplayınca 2.5" diskler seçilmiş oluyor , 500GB'lıklar arasından.

Şimdi aklımda şüphe oluşturdunuz. Bu Samsung epey pahalı benim için ama yine de düşünmüyor değilim. Sonradan disk değişimi yapınca, bilgisayarın içindeki diski, bir harici disk kutusuna koyduğumuzda verilerimin kaybolmasından korkuyorum. USB ile takıldığında harici disk yaptığım bilgisayarımın iki partisyonu da görünecek mi acaba ?

• Hocam verilerin niye kaybolsun gereksiz paranoyaya gerek yok

Değil iki 12 partiton'da olsa görürsün bu konuda sıkıntı olmaz. Sadece kullandığın external disk kutun dandik, ne idigu belli olmayan bisey olmasın.

Ben thermaltake'in E-Sata + usb destekli harici 2.5" disk kutusunu kullanıyorum. E-Sata oldugundan disk laptop'un içindeymiş gibi çok hızlı data aktarıyor hemde usb ve sata kontrolculeri çok kaliteli bileşenlerden ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 20:09:55 >
  • bu konuda bilmediğim baya çok şey varmışbunları öğrendiğim iyi oldu
  • Yahu arkadaşlar bataryayı çıkarıp kullanmak zararlı diye okumustum cunku her an elektirk felan kesilebilir. Siz bu riski nasıl göze alıyorsunuzki
  • quote:

Hocam verilerin niye kaybolsun gereksiz paranoyaya gerek yok :)

Değil iki 12 partiton'da olsa görürsün bu konuda sıkıntı olmaz. Sadece kullandığın external disk kutun dandik, ne idigu belli olmayan bisey olmasın.

Ben thermaltake'in E-Sata + usb destekli harici 2.5" disk kutusunu kullanıyorum. E-Sata oldugundan disk laptop'un içindeymiş gibi çok hızlı data aktarıyor hemde usb ve sata kontrolculeri çok kaliteli bileşenlerden ibaret.

Sen değiştirdin mi peki diski hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19CARSIBJK03

Yahu arkadaşlar bataryayı çıkarıp kullanmak zararlı diye okumustum cunku her an elektirk felan kesilebilir. Siz bu riski nasıl göze alıyorsunuzki

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak buna denir işte. Ne riski, risk nedir? Devlet sırrı bir meseleyi word dosyasında hazırlıyor ve o an save etmemişsen elektirikler kesilince gider. Bu bir risk olabilir

Asıl risk evde gereksizce batarya takılı kullanarak bataryanın ömründen ömür çalmaktır. Ha, sürekli çok önemli işler yapıyor save etmiyorsan o zaman bataryayla kullanmaya devam et sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Mart 2010; 20:20:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

quote:

Elbette. Aldığım her yeni cihazda (disk yavaşsa eğer) 10dk'da yaptığım ilk işlemdir

• quote:

quote:

quote:

Elbette. Aldığım her yeni cihazda (disk yavaşsa eğer) 10dk'da yaptığım ilk işlemdir

Dediğim gibi; Benim bütçemi epey sarsabilecek bir bilgisayar bu Samsung. Ama işlemcisi ve görünüşü beni cezbediyor işte. Ekran kartı da orta seviye. Yeme de yanında yat işte. 2-3 ay kullanayım bu bilgisayharı üzerindeki disk ile. Sonra iyi bir harici disk kutusu alayım. Kasadan çıkarttığım diski, harici disk kutusuna taktıktan sonra, "Bilgisayarım"da , o harici disk iki bölüm olarak mmı görünecek USB arayüzlü olsa dahi ???

Benim için hız çok mühim değil açıkçası sabit diskte. Siz gürültülü deyince korktum.

• Gürültü olayını ben demedim cihazı alan önceki sayfalarda başka bir arkadaş bahsetti.

@sertacaygun: Usb, E-sata veya direk pc içine gömülü farketmez bir disk ne şekilde bölünmüşse, kaç partiton ise hangi arayüzle baglanırsan bağlansın aynı görünür. Baglantı arayüz farklılığı sadece data iletim hızlarında fark yaratır. Usb 2.0 en yavaş, e-Sata en hızlısıdır. Birde firewire 800 var ancak mac'lerde kullandığından pc de yaygın değildir fakat hız bakımından e-sata ile yaklaşık hızlara sahşiptir pratikte.

Son günlerin yeni teknolojisi usb 3.0 var ki, hepsinden hızlı gözüküyor teoride. Ancak şimdilik piyasaya çıkan ilk örnekleri sadece E-Sata hızında oldugunu gösteriyor bir süre sonra usb 3.0 oturunca ciddi hızlar söz konusu olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Mart 2010; 2:13:17 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19CARSIBJK03

Yahu arkadaşlar bataryayı çıkarıp kullanmak zararlı diye okumustum cunku her an elektirk felan kesilebilir. Siz bu riski nasıl göze alıyorsunuzki

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak buna denir işte. Ne riski, risk nedir? Devlet sırrı bir meseleyi word dosyasında hazırlıyor ve o an save etmemişsen elektirikler kesilince gider. Bu bir risk olabilir

Asıl risk evde gereksizce batarya takılı kullanarak bataryanın ömründen ömür çalmaktır. Ha, sürekli çok önemli işler yapıyor save etmiyorsan o zaman bataryayla kullanmaya devam et sen

Yahu birader sakin ol , nette oyle okumustum diye belirttim zaten okumustum adı üzerinde o-ku-muş-tum. Sadece sordum yani bir fikrim felan yok, hem ani volt artmasının düşmesinin felan zararı olmaz mı

• Sakinim birader :)
    Ani voltaj inme veya çıkmalarına bataryamı engel oluyor sanıyorsun? Cihazla birlikte verilen adaptor ne ise yarıyor peki sence? Heralde süs olsun diye o siyah kutuyu yapmışlar

Tavsiyem standart korumaya (regule) sahip orjinal adaptor yerine Tunçmatik'in powernote isimli 90 veya 120watt lik otomatik voltaj ve chip kontrollü, efi, emi filitrelerine sahip, yangına karsı dayanıklı gövde malzemesi gibi standart bir laptop adaptorunden daha üstün özelliklere sahip çok iyi koruma sağlayan universal Adaptorunu kullanın. Hem 12 farklı ucu ile tek adaptorle birçok farklı cihazı calistirabilirsin.

Son olarak hicbisey yapamayacaksan yine tunçmatik'in yildirim düşmelerine vs karsı koruma sağlayan elektronik sigorta ve parazit filitreli 2'li, 3'lu veya 5'li prizlerini kullan. Ben evde LCD tv, home theatre system, uydu, laptop vs gibi hassas elektronik bileşenleri bu prizler üzerinden besliyorum. Cihazlar nerdeyse 7/24 saat açık ama icim rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Mart 2010; 2:11:53 >

• Kaç defadır söyliyeceğim diyorum, unutuyorum... İşlemci 2.40'da çalışmıyor mu ? 2.93'e kadar OC çekiyor kendine ayrıca.
  • @pininfarina

Elektrik kesintilerindeki tehlike cihazın birden kapanmasından dolayı oluşur.Buna sürekli maruz kalan cihazların hddlerinde her ne kadar çeşitli teknolojiler olsada zamanla kalıcı zarar görecektir.Onun yerine bataryayı takıp belli bir yüzdeye ayarlayarak şarjı engelleyebilirsiniz.Win 7 bu işi yapıyor bildiğim kadarı ile.

Ayrıca DX11 desteklememesine rağmen nvida physisc ve cuda olayı birçok profesyonel kullanıcı için tercih sebebidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancemal

@pininfarina

Elektrik kesintilerindeki tehlike cihazın birden kapanmasından dolayı oluşur.Buna sürekli maruz kalan cihazların hddlerinde her ne kadar çeşitli teknolojiler olsada zamanla kalıcı zarar görecektir.Onun yerine bataryayı takıp belli bir yüzdeye ayarlayarak şarjı engelleyebilirsiniz.Win 7 bu işi yapıyor bildiğim kadarı ile.

Ayrıca DX11 desteklememesine rağmen nvida physisc ve cuda olayı birçok profesyonel kullanıcı için tercih sebebidir.

+1

Yeni nesil piller sayesinde, yeni pillerin ömürleri epey uzadı. Şarj dolduğunda kendisini kapatıp, evimizde kullandığımız güç kaynakları gibi elektrik gittiğinde kendini açıyor. Adaptör ise regulatör görevi görüyor. Gerçi benim güç kaynağım yok, hiç olmadı da. Ama çalışma prensibinin o şekilde olduğunu biliyorum.

Eski piller dolsa bile, bilgisayar pilden alıyor enerjisini ve pil de o boluğu doldurmak istiyor. O yüzden çabuk yıpranıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasancemal

@pininfarina

Bazı konularda kendimizi kandırmayalım. Bu güne kadar kaç defa elektirik kesildiği için desktop hard diskiniz veya bileşenleri zarar gördü?
    Söylediklerin doğru ancak yeni nesil birçok hdd bu tarz durumlar için koruma mekanizmasına sahiptir. Yılda iki, bilemedin üç defa elektirik kesintisi ya yaşıyorum, ya yaşamıyorum. Bu yüzden %2 dahi olmayan bir risk için bataryayı hergün şarjda kullanmak son derece mantıksız.

Şarjı belli bir yüzdeden sonra kesen işletim sistemi veya yazılım olsun farketmez batarya sürekli voltaj beslemesi altında uzun süre kalırsa hücrelerdeki kimyasal reaksiyonlar bir süre sonra yavaşlar ve sonra durma noktasına gelerek sonunda ÖLÜR. En ideali bataryayı ortalama %30-40 civarında doldurmak ve çıkarıp öle muhafaza etmektir.

Diğer konu nVidia Cuda teknolojisi ile DirectX 11 'in hiçbir alakası yoktur. CUDA (Compute Unifield Device Architecture) teknolojisi Ge-Force-8 serisinden itibaren tüm nVidia gpu'lar tarafından desteklenmektedir. Tercih sebebi olur yada olmaz orası kullanıcının bilgi ve ihtiyacına göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 8 Mart 2010; 0:29:47 >

• quote:

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-NP-R580-JS03DE-Notebook.25529.0.html

Notebook Check detaylı incelemesi

Maalesef ekrandan sınıftan kalmış kontrast oranı dusuk, aydınlatma dağılımı homojen değilmiş. Birde win 7 puanları çok düşük geldi bana özellikle ekran kartında sacmalamis resmen 4 alarak!!

• quote:

quote:

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-NP-R580-JS03DE-Notebook.25529.0.html

Notebook Check detaylı incelemesi

Maalesef ekrandan sınıftan kalmış kontrast oranı dusuk, aydınlatma dağılımı homojen değilmiş. Birde win 7 puanları çok düşük geldi bana özellikle ekran kartında sacmalamis resmen 4 alarak!!

Birkaç modele baktım. Yandan bakmalar buna göre daha iyi. Ama birçok markaya göre aydınlatması daha homojendi. Bilmiyorum vallahi...

•  Samsung R580 Core i5-520M (2.26GHz) - NVIDIA GeForce GT330M 1024MB

JS03TR modelinden (sanırım i3 işlemcili) modelden alınan Win7 değerlendirmesi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.