Şimdi Ara

Samsung R580 Core i5-520M (2.26GHz) - NVIDIA GeForce GT330M 1024MB (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
56.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orijinalden alıntı: hasancemal

@pininfarina

Elektrik kesintilerindeki tehlike cihazın birden kapanmasından dolayı oluşur.Buna sürekli maruz kalan cihazların hddlerinde her ne kadar çeşitli teknolojiler olsada zamanla kalıcı zarar görecektir.Onun yerine bataryayı takıp belli bir yüzdeye ayarlayarak şarjı engelleyebilirsiniz.Win 7 bu işi yapıyor bildiğim kadarı ile.

Ayrıca DX11 desteklememesine rağmen nvida physisc ve cuda olayı birçok profesyonel kullanıcı için tercih sebebidir.

Bazı konularda kendimizi kandırmayalım. Bu güne kadar kaç defa elektirik kesildiği için desktop hard diskiniz veya bileşenleri zarar gördü?
    Söylediklerin doğru ancak yeni nesil birçok hdd bu tarz durumlar için koruma mekanizmasına sahiptir. Yılda iki, bilemedin üç defa elektirik kesintisi ya yaşıyorum, ya yaşamıyorum. Bu yüzden %2 dahi olmayan bir risk için bataryayı hergün şarjda kullanmak son derece mantıksız.

Şarjı belli bir yüzdeden sonra kesen işletim sistemi veya yazılım olsun farketmez batarya sürekli voltaj beslemesi altında uzun süre kalırsa hücrelerdeki kimyasal reaksiyonlar bir süre sonra yavaşlar ve sonra durma noktasına gelerek sonunda ÖLÜR. En ideali bataryayı ortalama %30-40 civarında doldurmak ve çıkarıp öle muhafaza etmektir.

Diğer konu nVidia Cuda teknolojisi ile DirectX 11 'in hiçbir alakası yoktur. CUDA (Compute Unifield Device Architecture) teknolojisi Ge-Force-8 serisinden itibaren tüm nVidia gpu'lar tarafından desteklenmektedir. Tercih sebebi olur yada olmaz orası kullanıcının bilgi ve ihtiyacına göre değişir

1) Haftada en az 2-3 defa elektrik kesinsiti yaşanan bir yerde yaşıyorum bu yüzden 2 adet hdd kaybettim ve arkadaşlarım voltaj dengesizliklerinden dolayı birçok defa adaptör yaktılar yada daha ileri gidipte anakart değiştirmek zorunda kalanlar oldu.Bu yüzden ben dikkat ederim yani batarya çok önemli değil, verilerim çooook deha önemli bu yüzden her zaman çift yedek çalışırım.

2)Ni-mh bataryalar kaçınılmaz bir şekilde ölecektir haklısınız, kullanın yada kullanmayın ama düzenli olarak ayda bir yada 2 defa tam dolum ve boşaltım yaparsanız ömrünü biraz daha uzatırsınız.

3) Cuda ile dx11'in alakası olmadığını çok iyi biliyorum ama bildiğinizi kanıtlamaya çalışırken komik duruma düşmeyiniz. Cuda teknolojisi GPU computing ve DirectX computing için son derece önemlidir ve nvidia bu profesyonel konularda ATI'den çok çok öndedir yani bazı kullanıcı kitlesi bunlardan dolayı kesinlikle nvidia tercih edecektir.

Not: Samsung yada Nvidia hayranı değilim. İşlerini iyi yapan markaları desteklerim. Ne yazıkki ATI-AMD iyi işler çıkarmaya çalışmalarına rağmen bu acelecilikleri dolayısı ile bu yeni dönemden kayıpla çıkıcaklar ama pazardan pay alabilecekleri tek fırsat nvidia'dan erken davranmaktı o yüzden çok erken girdiler DX11 piyasasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 10 Mart 2010; 0:44:27 >

• @hasancemal ,
    Fikirler aynı ama izlenen yollar ve ifade tarzları farklı. Birşeyleri kanıtlamaya çalışmak gibi derdim yok zira o birşeyler zamanında zaten birileri ve bilim tarafından kanıtlanmış kavramlar. Ben sadece altını çiziyor ve gündeme getiriyorum hepsi bu. Sırf eleştirmiş olmak için eleştiride bulunurak insanlar çok daha komik duruma düşerler.

Ortak olmadığımız konu elektirik kesilmeleri. Kişisel yaşadığın problemini genel sorunmuş gibi ifade ederek genelleme yapıyorsun. Oysa elektirik kesilmeleri yüzünden hdd değiştiren insan sayısı %10'u geçmez bile. Aksi olsaydı bu memleket hdd satışı ve ithalarında dünyada bir numara olurdu

Şahsen yılda iki bilemedin üç elektirik kesintisi yaşıyorum o kadar. Onlarda extreme hava koşullarında sadece. Tesadüfe bak ki bende bu memlekette yaşıyorum ve hiç hdd değiştirmedim bu yüzden! Bence kendine bir ups almalısın çünkü "istisnalar kaideyi bozmaz"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 10 Mart 2010; 3:54:27 >

• quote:

@hasancemal ,
    Fikirler aynı ama izlenen yollar ve ifade tarzları farklı. Birşeyleri kanıtlamaya çalışmak gibi derdim yok zira o birşeyler zamanında zaten birileri ve bilim tarafından kanıtlanmış kavramlar. Ben sadece altını çiziyor ve gündeme getiriyorum hepsi bu. Sırf eleştirmiş olmak için eleştiride bulunurak insanlar çok daha komik duruma düşerler.

Ortak olmadığımız konu elektirik kesilmeleri. Kişisel yaşadığın problemini genel sorunmuş gibi ifade ederek genelleme yapıyorsun. Oysa elektirik kesilmeleri yüzünden hdd değiştiren insan sayısı %10'u geçmez bile. Aksi olsaydı bu memleket hdd satışı ve ithalarında dünyada bir numara olurdu

Şahsen yılda iki bilemedin üç elektirik kesintisi yaşıyorum o kadar. Onlarda extreme hava koşullarında sadece. Tesadüfe bak ki bende bu memlekette yaşıyorum ve hiç hdd değiştirmedim bu yüzden! Bence kendine bir ups almalısın çünkü "istisnalar kaideyi bozmaz"

@pininfarina

ODTU KKTC Kampüsünde okuyorum.Uçakla her gidiş gelişimde 20-25 kg eşya geçirme hakkım var yani UPS almak gibi bir lüksüm yok

Veri alışverişi sırasında elektrik kesintileri, yani diske kafa vurması olayı çok ciddi hasarlara yol açabilir. Çok düşük bir olasılıktır fakat sadece benim başıma 2 defa geldi o yüzden bir kaç bin TL'lik laptopa öyle yada böyle zarar gelmesindense ben ŞAHSEN batarya ile kullanmayı tercih ederim. Çünkü batarya bana UPS görevi yapıyor. Artı ben sizi hiçbir zaman eleştirmedim, ilk başta eleştirmeye başlayan sizdiniz. Konudaki herkes gibi bir fikir beyan ettiniz bende başıma bunlar bunlar geldi, o yüzden önerdiğiniz fikir ile zaman zaman zarar görme ihtimaliniz ortaya çıkabilir dedim hepsi bu.

Ayrıca diske kafa vurması riski kişisel yaşadığım bir problem değildir tüm sabit disklerin her zaman karşı karşıya olduğu bir durumdur.Öyle yada böyle koruma teknolojileri var biliyorum ama onlar bir yere kadar işliyor inanın bana. Extreme olarak tabir edebileceğimiz durumlarda kullanıyorum ben ürünlerimi yani bu kadar sık, yük altında ve yoğun kullanımlarda sınırları zorluyorsunuz ve neler olabileceğini görüyorsunuz. Ben tecrübe ettiğim durumlardan dolayı uyarma gereği duydum o kadar.

• i5 li modeli kullanan varsa win7 puanlarını ve 3d mark puanını alabilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

i5 520m 17.3" liğin incelemesi

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-NP-R780-JS03DE-Notebook.26541.0.html

R780... TR'ye kaç TL'den gelir ki ?

• quote:

quote:

@hasancemal ,

@pininfarina

ODTU KKTC Kampüsünde okuyorum.Uçakla her gidiş gelişimde 20-25 kg eşya geçirme hakkım var yani UPS almak gibi bir lüksüm yok

Veri alışverişi sırasında elektrik kesintileri, yani diske kafa vurması olayı çok ciddi hasarlara yol açabilir. Çok düşük bir olasılıktır fakat sadece benim başıma 2 defa geldi o yüzden bir kaç bin TL'lik laptopa öyle yada böyle zarar gelmesindense ben ŞAHSEN batarya ile kullanmayı tercih ederim. Çünkü batarya bana UPS görevi yapıyor. Artı ben sizi hiçbir zaman eleştirmedim, ilk başta eleştirmeye başlayan sizdiniz. Konudaki herkes gibi bir fikir beyan ettiniz bende başıma bunlar bunlar geldi, o yüzden önerdiğiniz fikir ile zaman zaman zarar görme ihtimaliniz ortaya çıkabilir dedim hepsi bu.

Ayrıca diske kafa vurması riski kişisel yaşadığım bir problem değildir tüm sabit disklerin her zaman karşı karşıya olduğu bir durumdur.Öyle yada böyle koruma teknolojileri var biliyorum ama onlar bir yere kadar işliyor inanın bana. Extreme olarak tabir edebileceğimiz durumlarda kullanıyorum ben ürünlerimi yani bu kadar sık, yük altında ve yoğun kullanımlarda sınırları zorluyorsunuz ve neler olabileceğini görüyorsunuz. Ben tecrübe ettiğim durumlardan dolayı uyarma gereği duydum o kadar.

Arkadaşlar aslında hepiniz aynı şeyden bahsediyorsunuz ancak bi türlü anlaşamadınız. Ancak sizin bu gergin sohbetinizden ben baya şeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim.....
    Saolun

• -Fiyat/performans oranı iyimidir? (Varsa altenatifleri ''kalitede gözönüne alınarak'' var mıdır?)

-Avrupadaki bazı ülkelerde modellerde ekran kartı 310m bazılarında bizimki gibi 330m olarak gözüküyor...kablosuz ag 802.11 n var gözüküyor..Türkiye deki modellerde ekran kartının 330 m olduğu kesin ama kablosuz ağ çogu sitede sadece 802.11 b g yi desteklediği gözüküyor....Kullanan arkadaşlar bu konuya açıklık getirirse sevinirim...
  • F/p olarak çok iyi bir model değil. Benzer fiyatlara daha iyi modeller mevcut.. (Sony i5-430m Ati 5650)
  • r580 i alalı bir haftadan fazla oldu ve resident evil 5 i bitirdim,3 gune yakın bir sure acık kaldı ve bunlar sonucunda ısınma,ses sorunu gibi bir problem olmadı ekran kartı da gayet iyi ... suana kadar cok memnunum samsung tan kesinlikle tavsiye ederim sadece resident evil 5 i oynadım ve tam performans verdi en ufak biir takılma donma yoktu... crysis ve cod inmek uzere onlardada tam performans verirse tam anlamıyla gozume giricek ... tek eksigi diyebilicegim sey laptop ın 32 bit sistemle gelio olması 4 gb ram koyuyorsunuz madem 64 bit sistem yukleyin ama yok illa ugrastırıcaklar suan için yetiyor 3 gb ugrasmak istemiorum ama yetmedigi birsey olursa 64 bit e yukselticem sistemi..

''benim bir sorum olacak dxdiag ta directx 11 yuklu olarak gosterio ama bu ekran kartı 10.1 desteklio diye biliorum bu nasıl oluyor ...''
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_salliK

quote:

quote:

@hasancemal ,

@pininfarina

Arkadaşlar aslında hepiniz aynı şeyden bahsediyorsunuz ancak bi türlü anlaşamadınız. Ancak sizin bu gergin sohbetinizden ben baya şeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim.....
    Saolun

HAHAHAHA

Seni eğlendirebildiysek ne mutlu bize.

• 3dmark 2006 puanını bilen var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJKKKKK

3dmark 2006 puanını bilen var mı acaba?

3dmark06: 6421

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-NP-R580-JS03DE-Notebook.25529.0.html
  • bende geçen hafta i5 modelini aldım gayet şık ve performanslı bi pc. bi eksiğini göremedim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayan bi makina bad company 2 yi oynuyorum gayet akıcı ve sorunsuz grafikler gayet güzel kimse ekran kartına kulp takmasın yani. klavyesi gayet güzel ve kullanışlı. kasa tasarımı gayet güzel ses ısınma falan filan sorunu yok almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
    windows puanlamasınıda veriyim:
    işlemci: 6,5
    bellek : 7,2
    grafikler: 6,4
    oyun grafikleri: 6,4
    sabit disk: 5.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdtsword -- 18 Mart 2010; 17:19:45 >
  • Arkadaşlar bu modelde n draft var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Arkadaşlar bu modelde n draft var mı?

Var.

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/r-series/NP-R580-JS01TR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F

Ordan inceledim fakat n draftın yanında yıldız var hocam.Fakat diğer kaynaklardada ndraft görünüyor anladığım kadarıyla var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 19 Mart 2010; 11:24:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

quote:

Arkadaşlar bu modelde n draft var mı?

Var.

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/r-series/NP-R580-JS01TR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F

Ordan inceledim fakat n draftın yanında yıldız var hocam.Fakat diğer kaynaklardada ndraft görünüyor anladığım kadarıyla var.

O dipnot anlamında. Önceden haber vermeden değiştirilebilir anlamında söylenmiş.

• n draft ne demek ne işe yarar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdtsword

n draft ne demek ne işe yarar?

Kablosuz ağ teknolojisindeki bir standarttır.ç Daha tam gelişemedi, Draft, yani taslak anlamında kullanılıyor.

Normal ağ kartları 54MBPS sunarken, 150 veya 300MBPS sunuyor Draft N'ler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.