Şimdi Ara

Samsung Şarj Soketi Aşırı ısınıyor. Jack eridi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle söyleyeyim yazmış olmak için yazmayın ki daha sonradan okuyanlar yalan yanlış bilgileri doğru sanmasınlar şimdiden hassasiyetinize teşekkür ediyorum.

Soruna gelirsek Şarj soketinde öyle bir ısınma oluyor ki, daha önce alınan universal adaptörün ucunu eritmiş.
    Ben dün yeni kablo aldım adaptörden laptoba kadar güzelce ekledim makaron vs ile, sonradan ölçümleri aldım voltaj değerleri, kutuplar falan herşey normal. Arkadaşım laptoba takıp şarj etmeye başlamış, akşam aradı jakın etrafı yine eridi diye.

Dikkat çekerek tekar söyleyeyim, ısınan yer adaptör kablosunun ucu. Adaptörün kendisi olarak algılanmasın.

Soket anakarta sabit, daha önceden de arkadasımın ayagı birkaç kere kabloya takılmış... yani sokette bir temassızlık olabilir, ama ben büyüteçle anakartın üzerine baktım ne lehimlerde bir atma ne de suyollarında bir sıkıntı göremedim.

Forumda daha önceden açılan başlıklarda hep yanlış yönlendirmeler var. Millet adaptör ısınıyor olarak algılamış ya da "hee ısınıyor nolacak ki" gibi cevaplar verilmiş.

Sorum şu; bu tarz bir ısınma benim bildiklerime göre normal değil.

-Samsunglarda kronik bir sorun olarak mı değerlendirmeliyim?

-Soket değiştirsem faydası olur mu?

-Sizin önerebileceginiz herhangi bir çözüm yöntemi mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hıdıır -- 13 Şubat 2014; 19:13:47 >

• hıdıır kullanıcısına yanıt
    hocam benim soket değişti geçen gün yine bozuldu sebebi ise aşırı ısınma ama şarj aletinin ucunu değil içerdeki soketi eritmiş adam dediki aşıırı kullanmışsınız dedim bu alet
    niye alındı yok şöyle yok böyle diyor.. sanırım şarj azında sorun vardı benim yeniledim sorun yok şuan sende yenile istersen ? içi ısınıyor demiştin şarj cihazı ısıtmasın ?
  • Volt yüksekliğinden olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omeeeer54 kullanıcısına yanıt
    Şarj aletini değiştirdin ve sorun çözüldü mü şu an? Çünkü ben sokete bakıyorum laptobun içini açıp herhangi bir sorun göremiyorum.

Anakart üzerine sabit yapılmış olması dışında (çok saçma)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hıdıır

Şarj aletini değiştirdin ve sorun çözüldü mü şu an? Çünkü ben sokete bakıyorum laptobun içini açıp herhangi bir sorun göremiyorum.

Anakart üzerine sabit yapılmış olması dışında (çok saçma)

benim şarj soketim değiştikten 3 ay sonra tekrar ısıdan bozuldu ve yeniden yaptırdığım 1.5 ay oldu ve daha sorun göremedim..
    Adaptör aynı adaptör o zaman sadece soket değişti sende
  • quote:

Adaptör aynı adaptör o zaman sadece soket değişti sende

evet ama seninki ayrı bir duruma benziyor sen şarj aleti al biryerden öyle dene birde acaba içe doğrumu eriyor dışa doğrumu ordanda az çok anlaşılabilir
    kablonun ucundaki jackı tutan plastik kısım eriyor. ben jackı söküp kabloya lehimledim üzerine de makaron geçirdim. Makaron olunca sorun yok ısınsa bile erimez o plastikten daha dayanıklı ama o kadar ısınması gercekten anormal nedenini de bilmiyorum.
  • quote:

kablonun ucundaki jackı tutan plastik kısım eriyor. ben jackı söküp kabloya lehimledim üzerine de makaron geçirdim. Makaron olunca sorun yok ısınsa bile erimez o plastikten daha dayanıklı ama o kadar ısınması gercekten anormal nedenini de bilmiyorum.

pc nin ısısı normal mi ölçtünüzmü ?
    PC'de bi sıkıntı yok da anlamadım neden şu an çalışıyor sıkıntısız ısına ısına
  • quote:

hocam aklıma gelen şey şu anda adaptörü değiştirmek. birde batryayı çıkarıpda kullansanız nasıl olur birde pc yi güç moduna alın öyle kullanın bakalım ?
  • Laptop yüksek amper çeken bir cihaz.Buda ısınma sıkıntısı oluşabilir demek oluyor.Daha doğrusu demek istediğim yüksek amper çeken cihazların kablo ve soketlerinin kalın yapıldığıdır.Yani eğer soket inceyse yada küçükse vs. dirence dayanamayıp ısınıyordur.Adaptörü değiştirmeyle falan düzeleceğini sanmıyorum ama normal bir durum olduğunu da söyleyemem.Belkide dediğiniz gibi kronik bir problemdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam soketin takılmasında problem var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

quote:

hocam aklıma gelen şey şu anda adaptörü değiştirmek. birde batryayı çıkarıpda kullansanız nasıl olur birde pc yi güç moduna alın öyle kullanın bakalım ?

bilgisayar boştayken az da olsa bir ısınma mevcut. Bugün başka bir adaptör ile deneyeceğim bakalım ne olacak. Artık bir challenge haline geldi benim için. Jackın ucuna heatsink işleyeceğim yakında aluminyumdan en olmadı:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

quote:

bilgisayar boştayken az da olsa bir ısınma mevcut. Bugün başka bir adaptör ile deneyeceğim bakalım ne olacak. Artık bir challenge haline geldi benim için. Jackın ucuna heatsink işleyeceğim yakında aluminyumdan en olmadı:)

Hocam eziyet etmeyen manaya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.