Şimdi Ara

Kürdanla şarj soketini temizledikten sonra yavaş şarj olmaya başladı !! (İphone 8)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iphone 8 kullananlar acil cevaplarsa çok sevinirim cihazi ona göre tamire yollıcam

Arkadaşlar düz iphone 8 aldım 2 ay önce şarj soketine toz yumağı girdi yanlısıka onu kürdanla çıkarttım. Fakat cihaz aşırı yavaş şarj olmaya başladi önceden xiomi powerbank ile 1 dk da %2 şarj dolarken artık 1 yada yarısı doluyor.

Test yaptım telefonun şarjini 68 e düşürdüm hem normal adaptörle kutudan cıkan hemde xiomi powebankle şarj ettim
    Sonuç olarak ilk xiomi powebankla denedim 30 dk da 68’den 90 a çıkarttı sonra tekrar şarjı 68 e kadar düşürüp bu sefer kutudan çıkan adaptörle şarj ettim oda 30 dk da 90 a çıkardı.
    Önceden powebank ile normal adaptörün şarj etme süresi arasında dağlar kadar fark vardı iki katı bile diyebilirim.

30 dk da %22 normal mi ?????

Lütfen yardımcı olun. Temizlemeden önce daha hızlı şarj ediyordu sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flakel -- 4 Ocak 2020; 18:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam durum psikolojik olabilir eğer zarar verseniz hiç şarj almazdı ışık tutup kontrol edin bir sakatlık var mı diye birde iyileştirilmiş şarj açık ise kullanım senaryosuna göre şarj ediyor kendini

• Xiaomi powerbank dengesiz sarj ediyor. Bir gun %20 sarjdan 40 lara gelmesi 10 dk alirken baska gun 25 dkda geliyor. Kurdanla falan bir sey olmaz

• Aurorax kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler sizde 8 mi kullanıyorsunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Flakel

Cevabınız için teşekkürler sizde 8 mi kullanıyorsunuz acaba?
    Rica ederim mesajda yazmayi unuttum 6s kullaniyorum

durum psikolojik o zaman çünkü xiomiyi ilk aldıgım zaman 2 katı hızlı şarj ediyodu normal adaptörden yada bana öyle geliyomuş, aslında normal adaptörden farkı yokmus. sanırım kafama çok takıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flakel

durum psikolojik o zaman çünkü xiomiyi ilk aldıgım zaman 2 katı hızlı şarj ediyodu normal adaptörden yada bana öyle geliyomuş, aslında normal adaptörden farkı yokmus. sanırım kafama çok takıyorum
    Kesinlikle psikolojik telefonda hicbir sey yok. Li ion piller zaten yapisi geregi 70% lere kadar daha hizli sarj olur sonra git gide yavaslar. Bu yavaslama doneminde 30 dkda sarjin 22% artmasi bile bence guzel deger. Baska bir ihtimal de powerbank omrunu tamamlamaya baslamistir

%80’e kadar hızlı sonra yavaş sarj olduğu doğru ama li-ion pilin yapısı ile alakalı bir durum değil. iOS ayarlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

%80’e kadar hızlı sonra yavaş sarj olduğu doğru ama li-ion pilin yapısı ile alakalı bir durum değil. iOS ayarlıyor
    Pille mi alakalı emin değilim ama iOS ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu an Xiaomi telefon kullanıyorum aynı şey bende de var. Daha doğrusu (özellikle de hızlı şarj destekli) çoğu telefonda var bu durum. Şarj doldukça kademe kademe prizden çekilen güç azalır, diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2020; 19:24:37 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Böyle bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum ama demekki etkili bir yöntem ki şirketler telefonlarına koyuyor.
    https://www.apple.com/tr/batteries/why-lithium-ion/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Pille mi alakalı emin değilim ama iOS ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu an Xiaomi telefon kullanıyorum aynı şey bende de var. Daha doğrusu (özellikle de hızlı şarj destekli) çoğu telefonda var bu durum. Şarj doldukça kademe kademe prizden çekilen güç azalır, diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Pil yapısı ile bir alakası yok. En başta Apple’ın uyguladığı bir yöntemdi, şu an neredeyse tüm markalarda var. Yazılımsal bir şey.

• psikolojik hastalar için öneriler
    Düzenli hekim ziyareti yapınız.
    İlaçlarınızı düzenli kullanınız.
    Alkol ve madde kullanımından uzak durunuz.
    Düzenli uyuyunuz
    Hastalığınız hakkında aileniz ve arkadaşlarınıza bilgi veriniz.
    Evde ve işte stresi azaltınız.
    Düzenli beslenin
    Düzenli egzersiz yapın
    Öfke ve depresif duygularla başa çıkmayı öğrenin.
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    hahahaha
  • Bu durum güncellemeden önce mi oldu yoksa sonra mı ? Mesela ben 11 kullanıyorum kablosuz şarj cihazı almıştım Belkin marka.
    Android telefonları 10 watt, ios cihazları 7.5 watt şarj ediyor. Fakat aldığımda çok yavaş şarj ediyordu güncellemedeki notları okudum yazılımla kablosuz yavaş şarj sorunu çözüldü yazıyordu ve gerçekten düzeldi güncellendikten sonra.
    Senin de kullandığın adaptör veya powerbank orjinal apple ürünü olmadığı için yazılıma takılıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.