Şimdi ben 2 Haziran 2006 tarihinde bir firmadan 395 YTL'ye [B]SAMSUNG VP-353 Mini DV[/B] video kamerasını satın aldım fakat 2.gün zoom'u bozuldu. Yaklaşık 25 gün sonra tamirden geldi zoom fln herşeyi çalışıyor ama yeni aldığımda fazla özelliklerini inceleyemediğim için Samsung Video kamera sahibi olanlar şu birkaç aklımda takılan soruya çözüm bulabilirseniz çok sevinirim:
1-) Easy Q tuşu aktif olduğunda çekim yaparken bazen karanlık ve ışığın fazla bulunmadığı ortamlarda lcd ekranda yani çekimde dikey mavi mavi çizgiler var çok fazla görünür değil ama neden böyle oluyor acaba? Easy Q ‘ü devreden çıkardığımızda bu sorun kalkıyor yine aynı şekilde DIS yani Digital Image Stabilizer’da aynı sorun var? Sizin kameralarda da bu soruna rastlanıyor mu? Yoksa Normal bişey mi?
2-) Çekim yaparken ve playerda çekimlerinizi izlerken kasetten bi motor sesi gibi ince bi ses geliyor herhalde kasedin motorunun sesi zannedersem tamire gitmeden önce yoktu böyle bişey rahatsız edici değil ama ses var sonuçta. Sizin kameralarda da böyle ses çıkarıyor mu?
3-) Son olarak bozulan zoom’u şimdi iyi çalışıyor fakat iç mekanlarda çekim yaparken salonda fln zoom yapıyorum belirli bir zoom ayarından sonra renk beyazlaşıyor ilgimi çekti renkler daha canlıyken donuk gibi oluyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
GENEL OLARAK KAMERA’DAN ÇOK MEMNUNUM AMA BU YUKARIDA YAZDIKLARIM ACABA TAMİRDEN SONRA MI OLDU DİYE DE MERAK EDİYORUM. İLGİ VE ALAKANIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
ya arkadaşlar yardımcı olacak samsung kamerası sahibi olan arakadaşlar yok mu bu forumda?
Benim kamera vp d363 ama sanırım herşeyi aynı 1-bende böyle bir sorun yok 2-Motor sesi var bunu önlemek için windcut plus özeliğini açman lazım ama yinede tam engellemiyor 3-Renk beyazlaşıyoru tam anlamadım yani lcd üzerindemi beyaz görünüyor, çekimlerdemi? eğer çekimlerse bu makinelerin genel sorunu olan odaklama bozukluğundan kaynaklanıyor hiç sebep yokken makina fokusla oynayıp görüntüyü flulaştırıyo sonra 5snde felan tekrar odaklanıyo ve bu sürekli oluyo...
bende 361 vardı...
1-bilmiyorum. 2-o ses motor sesi ve çok normal bir durum..harici mik. çıkışı var ise , ancak bu yöntem ile o sesten kurtulabilirsin. 3-arkadaşında dediği gibi bu kameralar biraz odak özürlüdür..aynı problem bendede vardı..geri verdim..kafasına göre takılıyor objektif..
erdincce arakdaşın 3. soruya verdiği yanıt aynısı oluşuyor kamerada o zaman SAMSUNG video kamera satın almayacaksın eğer bu problemler tüm modellerde varsa o zaman paraya kıyıp SONY alacaksın.