Şimdi Ara

samurai kılıcı olan varmı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
41.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

2000 dolar civarlarında olanlar imitasyondur.Hakikileri çok daha uçuk fiyatlarda ayrıca onlar netten falan da alamazsınız Japonya da birkaç özel dükkanda satılıyor

Ne desem anlamayacaksın nasılsa...Tamam arkadaşım gerçek katana alınamaz hiçbir yerden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baris195

samurai kılıcı olan varmı?

• ALMANYA DAN 500-1000 EURO CİVARINDA ORJİNAL BİR SAMURAY KILICI GETİRTEBİLİNİYOR. GEÇEN SENE HOCAMIZDA GÖRMÜŞTÜM, KESİCİ AĞIZ LAZERLE YAPILIYOR GALİBA. JİLET GİBİ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yüksel75

ALMANYA DAN 500-1000 EURO CİVARINDA ORJİNAL BİR SAMURAY KILICI GETİRTEBİLİNİYOR. GEÇEN SENE HOCAMIZDA GÖRMÜŞTÜM, KESİCİ AĞIZ LAZERLE YAPILIYOR GALİBA. JİLET GİBİ.

Ben katanaya katana demem katana elde dövülmedikten sonra.
  • soğuk bişeyler var.
  • Katana yok ama Yemen savaşından kalma subay kılıcı var. Harbi ne kadar eder acaba tarihi eser gibi bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: Braincaster

Katana yok ama Yemen savaşından kalma subay kılıcı var. Harbi ne kadar eder acaba tarihi eser gibi bişey

Resmi mevcut mu elinde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: swat882

quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

şunun kabzesine bakın yaa fildişinden yapmış adam

al sana fil dişi sen fildişi görmemişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 5 Kasım 2008; 19:15:04 >

• konu hottori olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: IIIMoCoMbOIII

Klıcların Şahı ^^

Fazla arabesk değil mi ?
  • @Jolly_RogeR
    Doğru çok kaliteli olanlar zor bulunur ve pahalıdır ama Cold Steel'in katanalarıda oldukça kalitelidir ve 1000 YTL'den başlayan fiyatlardan bulunabilir.(Gittigidiyor.com'da 1200 YTL'den Cold Steel marka katana vardı.)

http://www.youtube.com/watch?v=V__Ierrz0hQ

Eğer koleksiyon harici kılıç alacaksanız sakın kalitesizinden almayın yoksa bir taraflarınız eksilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: el_morad

@Jolly_RogeR
    Doğru çok kaliteli olanlar zor bulunur ve pahalıdır ama Cold Steel'in katanalarıda oldukça kalitelidir ve 1000 YTL'den başlayan fiyatlardan bulunabilir.(Gittigidiyor.com'da 1200 YTL'den Cold Steel marka katana vardı.)

http://www.youtube.com/watch?v=V__Ierrz0hQ

Eğer koleksiyon harici kılıç alacaksanız sakın kalitesizinden almayın yoksa bir taraflarınız eksilebilir.

Haklısın.Tameshigiri yapacağım derken koldan bacaktan olmayın.

• Yukarı
  • Yukarı
  • Bu aralar bende düşünüyorum, fakat orjinal bulmak iş, yurtdışından getirmek ayrı olay, zaten kılıcın şahı japon Nihontolardır, Nihontolar sedece japonya'da üretilen ve $15.000 den başlayan Tamahagane çeliği ve yurtdışına çıkışları yasak olan kılıçlardır. Bu yüzden bende biraz para biriktirip hocamın getirdiklerinden almayı düşünüyorum, nihontolar gibi olamayacak fakat el yapımı olması katlama tekniği ile yapılması kalitesini arttırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Bu aralar bende düşünüyorum, fakat orjinal bulmak iş, yurtdışından getirmek ayrı olay, zaten kılıcın şahı japon Nihontolardır, Nihontolar sedece japonya'da üretilen ve $15.000 den başlayan Tamahagane çeliği ve yurtdışına çıkışları yasak olan kılıçlardır. Bu yüzden bende biraz para biriktirip hocamın getirdiklerinden almayı düşünüyorum, nihontolar gibi olamayacak fakat el yapımı olması katlama tekniği ile yapılması kalitesini arttırıyor.

Bir yer dikkatimi çekti.Yurt dışına satılmaması gidi bir durum söz konusu değil.Sırf sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın genel olarak yaygın bir inanış yurtdışına satılmama konusu.Hala anlayabilmiş değilim nereden bu kanıya varıldığına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 16 Kasım 2008; 2:45:26 >

• benim osmanlı gıllıcım var, pantolonumda....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

Gerçek bir Katana bulmayı ummayın zaten gerçek bir Katana el yapımı olur ve fiyatı da uçuk olur.Piyasada pek çok katana görünüşlü kılıç mevcut fakat bunların çeliği ağırlık merkezi vs vs sıradandır bu 1000 dolarlık için de geçerli 5000 dolarlık için de dış görünüşü ne kadar benzese de gerçek bir katananın yapım aşamalarını izleseniz oha dersiniz

sana katılıyorum.Hele birde "çifte su verilmiş ise" off ki off
  • dayim japonyadan getirmisti... sac kilini ortadan ikiye kesebilirmis ama tabi onu oyle kullanmak ayri bir yetenek :D
  • of o ne be
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.