Şimdi Ara

samurai kılıcı olan varmı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
41.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O bahsettiğiniz 20.000 dolarlar falan bence tamamen saçma işler. O 20.000 dolarlık kılıcın maliyeti belki 1000 dolardır. Adam ona 19.000 dolar sırf el yapımı olduğu için koyuyor. Şerefsizlik Emek bile bu kadar para etmez.
  • VALLAHA KATANA FALAN HİKAYE OSMANLI KILCI ALAYINA GİDER JAPONLAR KATANALARIYLA DÜNYANIN YARISINI FETH EDEMEDİ AMA BİZ OSMANLI KILICIYLA ETTİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 29 Mart 2009; 5:11:18 >
  • Döner bıçağından şaşmam. Yerli malı, yurdun malı...

samurai kılıcı olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

VALLAHA KATANA FALAN HİKAYE OSMANLI KILCI ALAYINA GİDER JAPONLAR KATANALARIYLA DÜNYANIN YARISINI FETH EDEMEDİ AMA BİZ OSMANLI KILICIYLA ETTİK

Kılıcımız iyi diye fethettik tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakkar

quote:

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

VALLAHA KATANA FALAN HİKAYE OSMANLI KILCI ALAYINA GİDER JAPONLAR KATANALARIYLA DÜNYANIN YARISINI FETH EDEMEDİ AMA BİZ OSMANLI KILICIYLA ETTİK

Kılıcımız iyi diye fethettik tabi

Kılıcımızı bilmem de yaylarımız çok iyiymiş. 700-800 metreye ok fırlatırmış okçularımız. Standart ne kadar bilmiyorum ama fazla olduğunu zannetmem. Belki 100-200 arası. Yay teknolojimiz çok iyiymiş. Nasıl bir yapı kullanıyorduk bilmiyorum ama mühendislik harikasıymış. Birgün izinle devlet arşivlerine giren ingilizler oradan bu bilgileri yırtarak çalmışlar.

• yatağan var dededen kalma

katana da neymiş
  • Bizde 2 adet 3'lü samuray kılıçları var. Biri en büyük, biri orta biride küçük
  • Çok istiyorum böyle birşey ama bizim eve gelirse garanti bi sakatlık çıkar ya. Şöyle manşetler gözümün önünde canlanıyor;

Hani bazen meyve yerken çatal almaya üşeniriz soyduğumuz bıçakla atarız ağzımıza o olay garanti olur;

- Şok , şok , şok ! Hattori hanzoyla meyve yerken burnunu 2 ye böldü.

- Arkadaşıyla şakalaşırken ortadan 2 ye kesti.

- Korkutmaya çalışan abisini refleks olarak kesti.

- Eve giren hırsızı Ninja kılıcıyla bi manyak kovalıyor.

• 3 tane alıp santoryu yapmak lazım

• Bende raptor istiyorum.
  •  samurai kılıcı olan varmı?

Bundan almak ıstiyomda eve sokmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeZa® -- 29 Mart 2009; 12:52:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MA Lin

quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

Gerçek bir Katana bulmayı ummayın zaten gerçek bir Katana el yapımı olur ve fiyatı da uçuk olur.Piyasada pek çok katana görünüşlü kılıç mevcut fakat bunların çeliği ağırlık merkezi vs vs sıradandır bu 1000 dolarlık için de geçerli 5000 dolarlık için de dış görünüşü ne kadar benzese de gerçek bir katananın yapım aşamalarını izleseniz oha dersiniz

O kadar emin konuşma derim.

arkadaşın tüm dedikleri doğrudur katana 3 farklı sertliklerde olan çelik parçalarından yapılır tek bir parçadan oluşmaz, tamamı el yapımıdır.
    discovery deki belgeselin tamamını izledim gerçekten çok iyi işçilik ve zaman istiyor.

• @Haplo
    Hacu bence de 20.000$ gibi fiyata satılanlar bayağa abartılmış olanlar ya da inanılmaz bir kalite de yapılmış olmalı ki o fiyata satılsın.

Onun dışında bir zamanlar oldukça beğendiğim ama yaşım itibarim ile o parayı kendim veremiyeceğim ve aileminde ona o kadar para (2100 TL) vermeyeceğini blidiğimden dolayı hiç bir şekilde alma fırsatını yakalayamadığım kılıç;

Satıcının yorumunda geçen bazı cümleler ne kadar şüphe uyandırıcı olsa da yine de almak istediğim bir kılıçtı.

quote:

Bu Katana duvara süs veya arkadaşına doğum günü hediyesi değilde, gerçek bir kesiş Katana'sı arayanlar içindir. Sadece 1 adet yapılmış olan bu Katana , Jian İsa Toşin tarafından elde dövme yöntemi kullanılarak yapılmıştır. isteğimiz üzerine daha geniş ve kan yolu bulunmayan bir bıçağa (Hada) sahiptir. Nakago sapın (Tsuka) sonuna kadar devam etmektedir ve 2 adet mekugi ile sağlamlaştırılmıştır. Bu Katana istendiğinde rahatça sökülebilir ve Nakago daki imza okunabilir.
    Mokko tarzı Tsuba (Dövme çelikten yapılmıştır, lütfen fabrika yapımı basit Tsubalar ile karıştırmayınız) basit fakat çok güzel bir Fujiyama motifi ile süslenmiştir. Saya Kuroro. Saya özel olarak bambu ile kurikata'ya kadar sarıldı. Siyah Same'nin üzerine Siyah Tsuka Gava (Gerçek mat deri) ve ona uygun siyah sarı sageuçi tarzı sageo'su vardır. Hamon Notare (dalgalı deniz) şeklindedir.

Bu Katana tamamen kesiş için yapılmıştır, kılıca zayıflık veren kan yolu yoktur. Kissaki'si o-kissaki'dir ve jilet gibi keskindir. Bu Katana'nın sayası ve habaki'si bile özel yapılmıştır (genişliğinden dolayı) , bu Katana'nın sahibi bu kılıcın bir başka eşi olmadığına emin olabilir. Saya'daki bambu şeriti ve siyah deri Tsuka Gava sarması ile çok elit ve çok keskin bir Katana'dır.

Onun dışında da tachi(')m var.(Yine japon kılıcı ama katanaya göre daha eğimli ve daha uzun.

@Jolly_RogeR
    Bence sen abartıyorsun biraz.Evet çok emek isteyen bir iş ve iyi bir katana yapmak çok büyük ustalık ister ama daha önce ki msj'ımda da dediğim ve de videosunu da koyduğum gibi 3000-5000$'lık katanalarda öyle " haha bu da katana mı?"dedirtecek türden değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 29 Mart 2009; 13:13:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: el_morad

@Haplo
    Hacu bence de 20.000$ gibi fiyata satılanlar bayağa abartılmış olanlar ya da inanılmaz bir kalite de yapılmış olmalı ki o fiyata satılsın.

Onun dışında bir zamanlar oldukça beğendiğim ama yaşım itibarim ile o parayı kendim veremiyeceğim ve aileminde ona o kadar para (2100 TL) vermeyeceğini blidiğimden dolayı hiç bir şekilde alma fırsatını yakalayamadığım kılıç;

Satıcının yorumunda geçen bazı cümleler ne kadar şüphe uyandırıcı olsa da yine de almak istediğim bir kılıçtı.

quote:

Bu Katana duvara süs veya arkadaşına doğum günü hediyesi değilde, gerçek bir kesiş Katana'sı arayanlar içindir. Sadece 1 adet yapılmış olan bu Katana , Jian İsa Toşin tarafından elde dövme yöntemi kullanılarak yapılmıştır. isteğimiz üzerine daha geniş ve kan yolu bulunmayan bir bıçağa (Hada) sahiptir. Nakago sapın (Tsuka) sonuna kadar devam etmektedir ve 2 adet mekugi ile sağlamlaştırılmıştır. Bu Katana istendiğinde rahatça sökülebilir ve Nakago daki imza okunabilir.
    Mokko tarzı Tsuba (Dövme çelikten yapılmıştır, lütfen fabrika yapımı basit Tsubalar ile karıştırmayınız) basit fakat çok güzel bir Fujiyama motifi ile süslenmiştir. Saya Kuroro. Saya özel olarak bambu ile kurikata'ya kadar sarıldı. Siyah Same'nin üzerine Siyah Tsuka Gava (Gerçek mat deri) ve ona uygun siyah sarı sageuçi tarzı sageo'su vardır. Hamon Notare (dalgalı deniz) şeklindedir.

Bu Katana tamamen kesiş için yapılmıştır, kılıca zayıflık veren kan yolu yoktur. Kissaki'si o-kissaki'dir ve jilet gibi keskindir. Bu Katana'nın sayası ve habaki'si bile özel yapılmıştır (genişliğinden dolayı) , bu Katana'nın sahibi bu kılıcın bir başka eşi olmadığına emin olabilir. Saya'daki bambu şeriti ve siyah deri Tsuka Gava sarması ile çok elit ve çok keskin bir Katana'dır.

Onun dışında da tachi(')m var.(Yine japon kılıcı ama katanaya göre daha eğimli ve daha uzun.

buna benzer ve mavi siyah karışımı kaplama da bende var ama daha işe yarmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Sakabatou alacaktım Kenshin'in ters yüzü kesen katanası. 149 mu 199 dolar mı neydi. ayrıca Gümrükten korkuma getirmedim. Yoksa kılıçlara, savaş baltalarına, fantazi daggerlara hayranım.

hangi sitelerden sipariş verebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoderWriter

Kill Bill'e Mi Özendiniz Millet?Yakında Bizi Doğrarsınız Hea

Haberleri okumuyormusun zaten millet ya ailesini ya da arkadaşlarını doğramışlar.Cinayet haberlerinde okumuyormusunuz.Tantana alan kişi tek elde bitirir herhalde.Adamlar baltayla,ekmek bıçağıyla doğrarıyorlarsa tantanayı hiç düşünmüyorum.
  • Uygun fiyata 3lü katana seti buldum belki beğenip almak isteyenler olur diye linikini bu konuda paylaşıyorum;

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18310
  • quote:

Orjinalden alıntı: azawarai

Ya arkadaşlar uçaksavar arıyorum dekoratif olsun diye tahtakale de var mı bunlardan?

banada bunlardan lazım nerde bulablirim

http://img26.imageshack.us/gal.php?g=tamamensilahvefzelerley.jpg[/simage]

• quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

Gerçek bir Katana bulmayı ummayın zaten gerçek bir Katana el yapımı olur ve fiyatı da uçuk olur.Piyasada pek çok katana görünüşlü kılıç mevcut fakat bunların çeliği ağırlık merkezi vs vs sıradandır bu 1000 dolarlık için de geçerli 5000 dolarlık için de dış görünüşü ne kadar benzese de gerçek bir katananın yapım aşamalarını izleseniz oha dersiniz

Siteyi bir incelemeni öneririm.
    http://www.handmadesword.com
  • Dayım yaptı bi tane süs amaçlı bana ama Hiçbirşey Osmalı Kılıcnın yerini tutamaz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.