bildiğim kadari ile hakiki el yapımı katanaları Japonyadan çıkartmaya izin yok zaten cıkartabilsen bile 50.000 den aşşagı bulabilicegini sanmıyorum
satılanlar ya lazerle yapılmış yada dindik bir kopya oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: guru68
benim osmanlı gıllıcım var, pantolonumda....
Aferin
Bu forumunda bir kötü huyu var...
Konu A iken (samuray kılıcı) hemen B nin fotolarını (saçmapan fantastik kılıçları) hemen ekliyorlar...
Bende animelerden özeniyorumAslında alsam bir tane iyi olur oynarım
quote:
Orjinalden alıntı: Hayalét
Bende animelerden özeniyorumAslında alsam bir tane iyi olur oynarım
Demi olsa bir tane R. Kenshin'in kılıcından .
quote:
Orjinalden alıntı: tpt_hf
quote:
Orjinalden alıntı: mobilecom
Bu aralar bende düşünüyorum, fakat orjinal bulmak iş, yurtdışından getirmek ayrı olay, zaten kılıcın şahı japon Nihontolardır, Nihontolar sedece japonya'da üretilen ve $15.000 den başlayan Tamahagane çeliği ve yurtdışına çıkışları yasak olan kılıçlardır. Bu yüzden bende biraz para biriktirip hocamın getirdiklerinden almayı düşünüyorum, nihontolar gibi olamayacak fakat el yapımı olması katlama tekniği ile yapılması kalitesini arttırıyor.
Bir yer dikkatimi çekti.Yurt dışına satılmaması gidi bir durum söz konusu değil.Sırf sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın genel olarak yaygın bir inanış yurtdışına satılmama konusu.Hala anlayabilmiş değilim nereden bu kanıya varıldığına.
Emin olun orjinal nihontolor, tamahagane çeliğinden yapılıp, devlet yasalarından biri sanırım, tam bilmiyorum, en dandiği 15.000 USD den başlıyor, ve yurt dışına çıkışları yasak çıkarabilseniz bile, o masrafla araba alınır.. Öyle olmassa hocam zaten her sene japonyada isterdik bir tane.
kurban bayramıda yaklaştı almak lazım bitane orjinalinden düşünsenize öküzü tek vuruşta 2 ye böler bu
bende var bir tane.. arada bagaja atıyorum...
bu arada katana 3 ceset kesiyor ancak, osmanlı yatağan kılıcı örsünü tek darbede ikiye bölmezse çöp demektir...
Kendileri Frostmourne olarak tanınır.Çok pis bişeydir kerata.
en iyisi osmanlı kılıcı bırak öyle katana filan çan çin çong işlerini..
Döner bıcagı Versek Olmuyormu
quote:
Orjinalden alıntı: doganinho7
quote:
Orjinalden alıntı: PowerOn
param olsa bu kılıçtan almayı çok isterdim
emin deilim ama o wowdaki frostmourne sanırım... bknz:wrath of the lich king..
Ohoo... Ondan da önce 2003 yapımı WCIII:The Frozen Throne'da vardı.
quote:
Orjinalden alıntı: DunkeR
en iyisi osmanlı kılıcı bırak öyle katana filan çan çin çong işlerini..
O kılıca dokunduğun anda toz olur. Paslanmış gitmiş. Katanayla karşılaştırmanız hata.
bırakın bu işleri:
150 TL'ye toptancısından aldım 1:1 Katana. Kaliteli ve kesinlikle keskin. Artı keskinleştirilebilir. Süs kılıçları gibi bozulmaya uğramaz. Belki süs kılıcını keskinleştirmeye çalışan vardır aranızda biliyorsunuz nasıl bir sonuç alacağınızı. Fiyasko. Ayrıca başı kıçı ayrı oynayanlardan değil. Benim kuzen 3 tanesi 30 TL'ye satılan süs olanlardan almış vurduğu gibi başı kıçı ayrı oynamaya çıkmaya falan başlamış. Ayrıca bizzat gidip yüz yüze satın aldığım toptancı bizim burdaki dükkana da satışını yapıyormuş. Aynı kılıç 400-500 TL gibi bir fiyata satılıyor. Düşünün adamın yaptığı kârı. O yüzden size diyorum ki pahalı demek kaliteli demek değildir. Kılıçtan anlayan biriyle gidip bakıp alın.
Geniş açılı kamera olmadığı için tüm kılıcı objektife aldığımda uzak kaldı biraz. Yanlız yüksek çözünürlükte çektiğim için zoom yapabilirsiniz. Görüntü bozulmaya uğramaz
fazla keskınlestırme yapma şayet orjinalse bir sure sonra ucunda krom gıbı bır tabaka gozukuyor.. 30 keskınlestırmede fln dayım keskınlestırmıstı bayagı uzulmustu gercekmı deılmı bılmem ama elıme aldıgımda sankı buyuluyor gıbıydı agır ama tutmasını bılınce kolaylasıyordu sallanmıyordu oyle kıcı bası ayrı oynamıyordu .. bırazda buyuk gelmıstı.. ama gercek olmadıgına ınanıyorum cunku 2000 $ 'a gercegını bulamaz kımse
Onemlı olan Elyapımı olması
Ustası
dovulurken ustune surulen maddenın ozel olması belırlı bır sıcaklıkta olması
uc kısımları 800 kat cıvarı olması dovulmesı
taslanmasındakı kullanılan maddenın temız kalıplı olup onu duzgunce taslaması .. burda gene ustada bıtıyor ıs
vsvsvsvs daha bınlerce detay bunlardan bırı atlanırsa o katana degıldır..