Şimdi Ara

Sanal Bellek!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

imzamdaki bilgisayarı kullanarak Pinnacle Video işleme programında video birleştirme ve düzeltmeler yapıyorum.

Bu iş bi hayli zor oluyor. Sanal bellek miktarı enaz 350MB civarında geziyor, bazen de 550 MB a kadar çıkıyor. Bu da makineyi bayağı kastırıyor.

Bu işi rahatça yapabilmem için ne yapmalıyım? Şu anda 512 MB RAM alamadığım için başka bi yol bulmalıyım. Bu video işleme programının 256 MB ram ile idare etmesini nasıl sağlarım. Yani Ek belleği harddiskten karşılamasın ve 256 MB ram le yetinsin!!!

Herhangi bir RAM/Sanal bellek kontrol programı veya benzeri yardımcı program önerebilecek varmı?

İlginize teşekkür ederim!

• bilgisayarim iconuna sag click atip ozelliklere girdiginde performance var. altta da sanal bellek. oraya girip sanal bellegi sabitle. yine de performans kaybi olacaktir. ram e ihtiyacin var... (bu ayarlar 98 icin gecerli)
    herkese kolay gelsin...
  • Sanal belleği kapatman sana diğer uygulamalarda çalışırken performans kaybı olarak geri dönecektir unutmaki çalıştırdığın programları kapatsan bile kullandıkları ram in bir kısmını geri vermezler ram'i tam olarak sıfırlaman için makinayı 15 sn kapalı tutman gerekiyor.
  • Sanal bellek eğer 550 mb civarlarına kadar çıkıyorsa kesinlikle işlemin sağlıklı olarak yürütülebilmesi için bu gerekli bir işlemdir. Eğer sanal belleği devre dışı bırakırsanız. Windows'un çalışabilmesi için gerekli olan sistem dosyaları da sanal belleğe atılamayacağı için doğal olarak ram'da tutulacaktır. Sonuçta sizin işlem de geri kalan üç kuruş ram üzerinde sürekli sil-yaz taktiği ile dahada yavaşlayacaktır.

Ama illahi de sanal belleği kapatmak istiyorum derseniz. Bilgisayarım'a sağ tıklayın-Özellikler-gelişmiş-performans-gelişmiş bölümünden en alttaki değiştir ikonundan kapatabilirsiniz.
  • arkadaşım benim diğer makinam senin makinadan daha düşük ama video edit olayını rahat yapıyorum ama benim işletim sistemi w2k
  • Pinnacle Video çok kastırtan bir program
    bende 768MB ram var ama hala makine çok kasıyoo
  • sanal belleği el ile ayarla 1/3 oranında başka bişi yapmassın ram arttırmak haricinde
  • Arkadaşlar! ilginize teşekkür ederim!
    İşletim sistemim XP TR sp1

azrael_13
    Hangi programla düzenleme yapıyorsun? Bi de Pc özelliklerin nedir?

tturke
    Pinnacle programı nekadar ram varsa hepsini kullanıyor mu yani?
    Yani buna 3GB ram olsada boş mu?
  • ben pinachle ile celeron 850 256 mb sd ram ile rahatlıkla capture yapıyor ve bunu film şeklinde CD kaydediyorum.Seninde rahatlıkla yapman lazım.Ancak pinachle yüklenirken update programıda geride sürekli çalışıyor bu kasıyor olabilir bende önce çalıştıramamıştım ama bunu kapatınca çözüldü.
  • topice karışmak gibi olmasın ama acaba rami temizleyen bir program önerirmisiniz.Piyasada çok sayıda program olduğu için kullanıcı yorumu benim için daha önemli.
  • Bilgisayarım sag tus özellikler > gelismis > performans > performas secenelerinde PC mi en iyi performan için ayarla yi secersen daha sonra sanal bellek ayarını yapıp PC ni yeniden baslatırsan sana büyük ölcüde yardımcı olur. Bu arada ekran karının sürücüsünü de güncel olmasına dikkat et.
    Bu tip calışmaları sıkça yapıyorsan eger Anakart - Ekran sürücülerini güncel kullan. BIOS da ki VGA ayarlarını en iyi duruma getir. IDE - CD ROM, CD RW kabloların ayrı olsun daha da olmaz sa emanet bir RAM ile system stabilitesini test et.

Sevgilerimle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.