Şimdi Ara

Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre

Fişek gibi...

Zamanında dual boot ile amma acılar çekmiştim. 2 TB SSD olunca yapıştır geç kafasındayım sisteme format çakmadan. Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre 

• Dgs çalışın hocam bi ders bi bu. bi ders bi bu fifti fifti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

Ya hocam DGS, KPSS, Alese çalışılırda. Artık sınava hazırlanma mentaletisini geçtim. Olursa olur olmazsa olmaz kafasındayım. Param olduktan sonra giderim burada ki kalbur üstü üniversitelerin vereceği eğitimden ziyade yurt dışında parası neyse verir mühendis olarak geri dönerim. YÖK denklik saysın saymasın gram umurumda değil. Elimde çok fazla seçenek var.

Ancak artık ömrümü sınavlara harcamak, soru bankalarına paralar döküp dershaneleri zengin etmek istemiyorum. Yıldım sınavlardan. Farklı şeyler tasarlamak istiyorum, üretmek istiyorum. Öğrenmek istiyorum.

Sınava çalışacağım 1 sene evet ama 1 kontenjan için kapışacağım ve her sene kontenjanlar düşe düşe artık son raddeye getirdiler en sonunda geçiş yapılacak bölümleri kaldırmaya başladılar.

Devlet bizi çok seviyor aynen kesin çok seviyor, YÖSten Dünya kadar döviz gelsin diye kontenjanları açıp bize 1 kontenjanı reva görüyorlar...

Bıktım ÖSYM'yi zengin etmekten en fazla öylesine girerim çok ciddi hazırlanacak mentalitem kalmadı.

YKS denen sınavda saçmalıklar ötesi bir sınav, zamanında özel okullara çocuğunu veren şişirilmiş ÖBP ile sıralama atlatıyordu hala bu durum var, bir yeri kazanıp her sene bölüm değiştiren tipler var adam ODTÜ istatistik mezunu mühendis olamadım diye gidiyor YKS DGS deniyor. Gelde sövme şimdi bu tipi tiplere...

Heves bırakmadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 10 Haziran 2024; 22:41:4 >

• xfce'de uygulamalari panele pinlemek icin docklike eklentisi var.

ancak bir kere pinledikten sonra yerini degistiremiyorsun

kde kaynak kullanimi da ciddi sekilde azalmis artik onu tercih ediyorum ben daha kullanisli.

• win 11 home'da bir klasördeki dosyaların yerlerini sürükleyerek aynı klasör içindeki konumlarını değiştiremiyorum, windows buna izin vermiyor, bunun çaresini bilen veya bulan henüz yok...

• Debian patladıktan sonra aslında arch'a veya redhat kullanacaktım. Ubuntu tabanlı linuxlarda o kadar güvenli değil zaten. Ancak bunu kurmamın sebebi sistem kaynaklarını az kullanması ve repoları çok yaygın.

Kasa bilgisayarı uçak gemisi haline getirip UPS alana kadar şimdilik idare etmelik laptopta çalıştırıyorum bunu.

• hocam kastettiginiz XZ Utils backdoor ise

debianin ya da ubuntunun stable versiyonlarinda yoktu zaten o.

bakin fedora'nin beta surumunde varmis

https://www.redhat.com/en/blog/urgent-security-alert-fedora-41-and-rawhide-users

sanal makinede xfce ideal zaten.

ana sistem olarak kullanacaksaniz kde ye sans verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-963A051CD -- 10 Haziran 2024; 23:29:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olay sadece backdoor değil, ubuntu tabanlı linux distroları veri satıyor 3. partilere o çok riskli. Ubuntu bunu yapınca yüzlerce kullanıcı bu durumdan rahatsız olup daha güvenilir olduğunu düşündükleri distrolara geçtiler.

Backdoor mevzusunu debian için demiştim. Ancak o çok bariz bir şeydi zaten. SSH yavaş çalışıyor diye MS mühendisi bulduydu bir kaç milisaniye neden yavaş çalışıyor diye kafayı kırıp bulduydu açığı muhtemelen NSA kullanıyordu bu açığı. Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre 

• coreboot'a gecmek de iyi olur hocam degil mi Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre 

• Aslında baremetal + tails tarzı bir şey kullanmak daha mantıklı ama çok maaliyetli. Babamın keşke petrol kuyuları olaydı. Eve ordu düzeyinde sunucu sistemi kurar keyfime bakardım. Gerçeği parası olsada vermezdi doğru. Sanal Makineye Linux Lite Kurdum Takılıyorum Kafama Göre 

Şu alacağım şeyler tamamlandıktan sonra bana bir kaç şey daha lazım.

İzole bir internet alt yapısı, IP locator device (ismi neydi tam hatırlayamadım) makineden çıkan paketleri giren paketlerin en ufak detayına kadar monitörize eden yarı firewall yarı DMZ özelliğine sahip bir cihaz vardı ama çok pahalı bir şey bu. Bunu genelde siber güvenlik şirketleri kullanıyor veya çok hasas mühendislik çalışmaları yapan şirketler güvenlik amaçlı kullanıyor.

Kafamda ufak çaplı bir sinir ağı oluşturma planı var. Sonrasında yavaş yavaş testlerle kendi üretimim olan şeyleri test edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 10 Haziran 2024; 23:40:55 >

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Msi laptopa. Kasayı çok çalıştırmıyorum şimdilik. Ups gelene kadar çalıştırmayacam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.