|
Yeni SSD Takıldığında Görünmüyorsa Yapılması Gerekenler
Yeni bir SSD taktıktan sonra sisteminizin onu görmemesi durumunda yapılması gereken birkaç adım bulunmaktadır:
-
Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: SSD'nizi taktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, işletim sisteminin SSD'yi algılamasını sağlayabilir.
-
BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızı başlattıktan sonra BIOS ayarlarına girin. SSD'nizin burada listelendiğinden emin olun. Listelenmiyorsa, SSD'nizin bağlantısını kontrol edin ve gerekirse yeniden takmayı deneyin.
-
Sürücüleri Güncelleyin: SSD'niz görünmüyorsa, anakartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Anakart üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirebilirsiniz.
-
Disk Yönetimini Açın: Windows Başlat menüsünde "Disk Yönetimi" yazın ve Enter tuşuna basın. Burada SSD'nizin listelenip listelenmediğini kontrol edin. Listelenmiyorsa, sağ tıklayıp "Diski Çevrimiçi Yap" seçeneğini seçin.
-
Diskpart Aracını Kullanın: "Diskpart" aracını kullanarak SSD'yi başlatmayı deneyebilirsiniz. Başlat menüsünde "cmd" yazın, Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları girin:
diskpart
list disk
select disk <SSD'nizin disk numarası>
-
SSD Bağlantısını Kontrol Edin: SSD'nizin anakartınıza doğru şekilde bağlandığından emin olun. Gerekirse SSD'yi çıkarın ve yeniden takın.
-
Donanım Sorunlarını Giderin: Yukarıdaki adımları izledikten sonra SSD'niz hala görünmüyorsa, donanım sorunları olabilir. SSD'nizi başka bir bilgisayara takarak veya bir teknisyene götürerek donanım sorunlarını gidermeyi deneyin.
Bu adımları izleyerek çoğunlukla yeni takılan SSD'lerin görünmeme sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için teknisyenlerden tavsiye almanızı öneririz.