Şimdi Ara

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
26.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimse üzerine alınmaz. Üstelik bir tonda kavga ederiz.Yani hiçbir sonuç çıkmaz.
  • sanayicilerin arasında türlü türlü insanlar var genelde oralarda çalışan bir kısım, gençliğinde serseri yada içici takılan köşeyi dönmenin çabası içerisinde kimden ne koparırsam kardır düşüncesiyle hareket eden sokaklarda yıkık araçlarla düşüncesizce yan vermeye çalışan tiplerden oluştuğunu ve bu sorunlu kesimin yaş ortalamasınında bir miktar ilerlediğini varsayarsak bu tarz olaylarla karşılaşılması normaldir diye diye düşünüyorum.
    İçlerinde işini yapan dürüst namuslu esnaf pek tabi vardır onları ayrı tutarak yazdım fakat yukarıda bahsettiğim grubun yüzünden bunlar fark edilmiyor ve azalıyor.
    Bu zamana kadar yaklaşık 6-7 farklı ustayla araba yüzünden muhattap olmak durumunda kaldım istedikleri yüksek miktarlar yetmezmiş gibi surat asıp işlerini baştan savma yapmaları da sanayiden tiksindirmişti.
    Bu bence önemli bir sorun ya paraya kıyıp sadece yetkili servise gidilmeli ya da yetkili kurumlar yada kişiler sanayiye el atıp bir standart getirmeli.

Edit: adamın avuç içi kadar boya çatlağını onarmak için tamponun yarısını zımparalayıp metalik gri olan tampon rengini saçma sapan bir griye boyayıp max 15 dk uğraştığı iş için ağız dolusu para istediğini hatırlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimbergen

Bak ustam senin yaşadığın sorunun aynısını 8 ay önce bende yaşadım. Konunun birinde de nasıl çözdüğümü yazmıştım ama onun görüntüsünü bulamadım. Şimdi sorununa gelirsek ilk başta TSi motor almayacaktın. Tsi zulümdür,dolandırılmaktır,verdiğin parayı çöpe atmaktır. Nice garibanın parası sanayilerde servislerde bu Tsi denen lanet motorun rölantide titreme ile kendini belli eden piston kırması sorunu ile çarçur olmuştur.
    Teşhis:
    Evet yalnış duymadın 4. Nolu pistonun kırık-çatlak. Rölantideki titreme bu yüzden. Şimdi tekrar seni üzecek birşey daha; tam motor yaptırmanada gerek yoktu. %99 kırık-çatlak olan parça yerinden kopmadı ve gömlek çizmedi. Sadece 4.pistondan düşük kompresyon ve rölantide titreme hissetmen bu yüzden.
    Sebep:
    Tsi lerdeki piston başlarında kullanılan alaşımın dandik olması.İlk serilerde doğu avrupa üretimi dandik piston kullandı vw.
    Çözüm:
    4.nolu pistonu ve diğer piston başlarını(çünkü değiştirmezsen diğer pistonlarda kırılacak)vw nin revize ettiği yeni sağlam alaşımlı piston başları ile değiştir. Başka birşeyini ellettirme yoksa daha çok havadan problem uydurur paranı alırlar. 4 adet piston seti avrupada yaklaşık 300€ civarında burdan fiyat fikri vereyim sana.
    Daha fazla bilgi için:
    Google ve youtube a ve sikayetvar a tsi piston kırması yaz yüzlerce örnek göreceksin.

Geçmiş olsun arabayı yaptır ve hemen de sat.
    Daha önce Golf kullanmadığım ve fsi motorların hakkında da ileri geri yorumlar okuyunca istemsizce tsi motorlara yöneldim. Nette çok araştırdım ve senin gibi her duyduğum yöntemi (buji ,benzin pompası, boğaz kelebeği temizliği vs vs )Hatta en son triger zincirinden olabilir denilince onu bile değiştirdim. Toplamda 4500 tl ye yakın masraf ettim ama hiçbiri çözüm olmadı. Herkes motor inmeden bişey diyemem deyince kabullendim ve motor indirdik. Segmanlar gitmiş ve yeni motor yapılacakmış. Rektefiyeyle birlikte pistonlarda değişecek dedi usta. Elime bir malzeme listesı tutuşturdular. İşçilik dahil yaklaşık 10 bin tl lik artı bir masraf. Tek iyi yanı beni arabadan soğutan o lanet olası titreme gidecek inşaallah ama araç bana 5 yıl daha yeni bir aracın fiyatına malolacak. Bu süreçte çektiğim çile de cabası. Ne diyeyim bilmem ki.

• Eee serbest piyasa olursa olacağı bu. Tamirci adam parçadan ayrı geçirir işçilikten ayrı geçirir. Galerici , 2.el eşyacı , emlakçı , tamirci bu ve bunun gibi meslek grupları geçirir. Bu meslek gruplarındakilerin çocukları da özel okula gitmek istese özel okul/üniversite işletmeni de onlara orda geçirir.

Yani meselenin bir de bu boyutu var.Tamircilerin araçlara gereksiz masraf çıkarması , orjinal parça taktığını söyleyip yan sanayi takması vs. haram da 50 liraya parça alıp 100 lira demesi ve 100 lira da işçilik alması helal mi yani ?

Ben bu meselelere çok kafa yordum ve şu sonuca ulaştım dünyadaki her türlü sorunun 2 temel sebebi var. 1)Serbest piyasa olması 2)Ceza kanunu gevşekliği üçüncüsünü bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 29 Ekim 2019; 22:48:58 >
  • eğitimsiz bilinçsiz herkes ustayım diye bi dükkan açarsa normal

basit bir sorum var 80 milyon insan var 20 milyon araç var hangisinin bakımı için varolan işletme sayısı daha fazla

bu durumun asıl sorumlusu da bilinçsiz devlet politikası vergiyi fahiş yaparsan dar gelirli veya orta gelirliler sıfır otomobil alamaz .

2.elde sirkülasyon olmaz piyasada alınabilecek araç olmaz olsada fahiş fiyatlara olur .

10 yıl önce cebinde 5000 dolar parası olan 10 yıllık 100.000 km altında b sınıfı olsada araba alabiliyordu .100.000 km ve altı düşük sayılırken şimdi 200.000 km'de ölmüş araca düşük km sayıyor

10 yıl önceki 2.el piyasa ortalaması 100.000 km idi şimdi 200.000 km'nin üstünde doğal olarak sanayide çıkmayacak araçlar hepsi . bir pazar varsa bu pazar içinde herhangi bir eğitim yasal zorunluluk gerekmiyorsa herkes dükkan açar . 2.el hakkında işletme sayısıda arttı . 0 otomobil bayileri kepenk indiriyor .

üretime yoğunlaşmak yerine hurdaya yoğunlaşmak gibi saçma bir durum oluştu . örneğin japonyada 100.000 km çok fazla bizim 300.000 km'lerdeki araçlar gibi bakıyorlar ve burda 300.000 liralarda gezen 5-10 yıllık lüks araçlar orda 2.el olarak 5000-10.000 dolarlara yurtdışına ihraç ediliyor adamlar sürekli araç üretip sürekli sirkülasyon yapıyor piyasada .

ülkemizde parça olarak %80 yerlilikte üretilen araçlar var yani üretilen bir aracın %80 parça miktarı bu ülkede üretiliyor bu çok büyük bir avantaj . vosvosda bu avantajı bildiği için geliyor avrupada üretilen her aracın parçasının %20'si Türkiye'de üretiliyor . %20 olmasada Ferrari Lambo parçalarının bir kısmında burda üretiliyor . böyle bir potansiyel varken resmen boşa kullanmıyoruz .

sanayide ustayım diye geçinenlerin çoğu çırak bile olamayacak bilgi sahibi bile değil . motoru söküp geri takmak ustalık değildir . o motoru fabrika klavuzuna bakıp tork anahtarıyla düzgün toplamak ustalıktır o ustaların çoğunda tork anahtarı bile yok .

bunların çoğunun zamanla kapatılması gerek yukardaki bahsettiğim gibi üretime yoğunlaşırsak otomobil fabrikalarıda artar otomobil yedek parça imalatçılarıda atar yetkili servislerde artar . kapatılan yerlerdeki şahin görünümlü doğan gibi usta görünümlü çıraklarda eğitim alıp bu alanlarda istihdam edilebilir .

Zaten kendini ispatlamış ara ara otomobil markalarının eğitimlerine katılan gerçek manada ustalarda kendi hizmetlerine devam edebilir onların hiç bir zararı yok hatta yetkili servislerden bile daha bilgili daha verimli olanlarıda var .

200.000 km'de bir ölü araç alıp motor şanzıman kaporta yaptırıp bir araçta ustalara almaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Nasıl ki hristiyanlar papaza gidip günah çıkartıyor, sanayi esnafı da cuma günleri camiye gidip kendini rahatlatıyor.
    Geçtiğimiz aylarda aynı yorumu başka bir konuda bizzat yazmıştım. İsmini iyi hatırladığım birkaç haramsever çakma Müslüman üye hemen saldırıp, küfürlü ve hakaretli karşılık vermişlerdi. Sonrada başlık kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ekim 2019; 23:35:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiciler yüzünden kendim usta oldum.. Kompresyon test cihazı, Tork anahtarı, sentil çakısı, avans tabancası, kızılotesi ısı ölçer, kayışlı yağ filtre sökücü, lokma takımları, açıkağız takımlar ve çektirme aleti.

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ?

88model taunusu karburatorden full enjeksiyon sistemine çevirdim, elektrik sistemini komple söküp güncel yeni sisteme uygun elektrik sistemle donattım. Biraz internetten araştırın, fabrika verileri bulun.. zamanında sanayiye buji, yag değişimi için giderdim. saçma sapan ustalar yüzünden kendimi geliştirdim. Avrupada insanlar araçlarını kendieri tamir eder, sanayi esnafı yoktur orda, yetkili servisler vardır. Sanayiye en son karter contası değişimi için gitmiştim oda motoru kaldıracak vinç sistemi olmadıgı içindi.. Sanayiye 2 şey için giderim, kaporta-boya ve egzoz.. Bunlar benim alanım dışında. Araç sonuçta makine.. canlı değilki elleyince ölsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 29 Ekim 2019; 23:34:21 >

• patojenyc P kullanıcısına yanıt
    İstanbulda, Ankara’da, Bursa’da İzmir’de vs. hemen her yerde başınıza gelen şeyler oluyor forumda onlarca konu var. Sanayi iyiniyetin suistimal edildiği bir yerdir bu sadece sanayiyle sınırlı olmayıp bilgisiz tüketicilerin bulunduğu her alanda yaşanır çünkü burası dindar ama ahlaksız bir ülke.

Hiç sorun yaşanmayan periyodik bakımlarda dahi 120 liralık yağa 200 lira yazıp işçiliği 80 liraya yaptıklarını söyler sanayi esnafı yağın fiyatını parçacıya soramayan ya da internetten öğrenemeyen adama benim üzülmem bir şey farketmiyor. Senin durumun da bu anlıyor musun?

Aracınızın kliması arızalıdır servis bu onarımı yapmaz değişim yapar çok maliyetli olur siz de sanayideki klimacıya gidip ucuza halledersiniz bu mantıklıdır ama aracınızda bir tuhaflık varsa bunun en azından arıza tespitini uzmanına yetkili servisine değil de her şeyin ustasına! Sanayiye götürürseniz sizi çarparlar.

Bahsettiğiniz şeffaflıkta ve uzmanlıkta yeteri kadar iyi olan sanayi servisleri de var elbette ama onlar da pahalı.

Uzun lafın kısası sorgusuz sualsiz bu adamlara teslim oluyorsanız başınıza bu işler gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes toplumun bozulduğunun, ahlaksızlaştığının farkında.. Peki ne yapacağız ?
    biz iyi davranmaya çalıştıkça, empati yaptıkça bizi de denk getirmeye çalışıyorlar.. çözümü olan var mı ?
  • Müteahhit haramdan korkuyor mu?

Memur?

Bürokrat?

Sanayici?

Diğer Esnaflar?

Distribütörler?

Siyasetçiler?

Sorunun sanayi esnafı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak bir namuslu-namussuz yüzdesi var ülkede. Aşağı yukarı her meslekte yakın yüzde ile hayatın her alanında bu yüzdeler geçerli... Bu genel bir yozluk hali
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuysuzPanda

Herkes toplumun bozulduğunun, ahlaksızlaştığının farkında.. Peki ne yapacağız ?
    biz iyi davranmaya çalıştıkça, empati yaptıkça bizi de denk getirmeye çalışıyorlar.. çözümü olan var mı ?
    Kısa vadede insanlar ya başka bir ülkeye göç edip farklı ve daha namuslu bir topluma entegre olmak istiyorlar, ya da burada yaşamaya devam edip aşırı seçici davranıp düzgün birkaç azınlık meslek mensubunu bulmaya çalışıyorlar. Başka çare yok bizden yana ömrümüz boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ekim 2019; 23:55:38 >
  • Bizim arabayı sanayide ustaya verdiğimizde,arabanın başında bekleyeceğinizi söyledik.Adamın dediği şu oldu,meslek sırrıdır yanımda bekleyemezsiniz.Şerefsize bak sana sıfır arabayı emanet ediyorum,ne hakla bunu söylüyorsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Tate

Bizim arabayı sanayide ustaya verdiğimizde,arabanın başında bekleyeceğinizi söyledik.Adamın dediği şu oldu,meslek sırrıdır yanımda bekleyemezsiniz.Şerefsize bak sana sıfır arabayı emanet ediyorum,ne hakla bunu söylüyorsun!
    Bu tip usta kılıklı heriflere Ed China ve Fuzz Townshend'i falan örnek vereceksin. Milyonlara ulaşan oto tamir guruları. Ne mok olduklarını ancak öyle anlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Ekim 2019; 0:19:6 >
  • Sanayide ustanin yaninda beklemezsen, arabanin motorunu bile çalarlar. Dürüstleri yuzde 1 bile degildir o kadar. Hirsiz hepsi.

• Sanayide problem şu; o adam ne derse inanmak zorundasın. Şu şu arızalı değişmesi lazım dediği zaman, motorlu araçlarda mühendis olmadığın için bilmiyorsun neyin ne olduğunu. X bir pc parçası gibi gidip internetten fiyatına bakamiyorsun. Baksan bile o parça gerçekten arızalı mi bilmiyorsun. İşçilik diyor o diyor bu diyor. E senin elin kolun bağlı.. Araba yani bu can taşıyor sonuçta. Hele kadın sürücü falansa geçmiş olsun 1 e 5 fiyat geçiriyor. E bir çok kişinin de 5 tane farklı sanayiye götürüp fiyat alacak vakti yok. Kazık yediğini bile bile tamam diyorsun. Hatta ben artik kazık yemeyide geçtim lanet olsun sok o kazığıda bari gerçekten düzgün iyi parça tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 30 Ekim 2019; 0:49:53 >
  • Haram yüzünden kimsenin başına bi şey gelmemiş olduğu için olabilir mi..

Ne zaman ki bu halk haramdan değil "ceza kanunlarından" korkacak, o zaman belki adam oluruz..belki ama..

Sonuçta ortadoğu burası.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Sanayide problem şu; o adam ne derse inanmak zorundasın. Şu şu arızalı değişmesi lazım dediği zaman, motorlu araçlarda mühendis olmadığın için bilmiyorsun neyin ne olduğunu. X bir pc parçası gibi gidip internetten fiyatına bakamiyorsun. Baksan bile o parça gerçekten arızalı mi bilmiyorsun. İşçilik diyor o diyor bu diyor. E senin elin kolun bağlı.. Araba yani bu can taşıyor sonuçta. Hele kadın sürücü falansa geçmiş olsun 1 e 5 fiyat geçiriyor. E bir çok kişinin de 5 tane farklı sanayiye götürüp fiyat alacak vakti yok. Kazık yediğini bile bile tamam diyorsun. Hatta ben artik kazık yemeyide geçtim lanet olsun sok o kazığıda bari gerçekten düzgün iyi parça tak.
    Kesinlikle katılıyoum. Bir çok arkadaş aracın başında bekle felan demiş ama beklesen nolucak? En fazla usta bitti deyinceye kadar kapı önünde sigara yakar çay içersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: patojenyc

Kesinlikle katılıyoum. Bir çok arkadaş aracın başında bekle felan demiş ama beklesen nolucak? En fazla usta bitti deyinceye kadar kapı önünde sigara yakar çay içersin.

Alıntıları Göster
    Sırf sanayideki yaratıklar yüzünden arabayi satıp sıfır almayı düşünüyorum. Adamlar hırsız dolandırıcı üçkağıtçı ama cumayı kaçırmıyorlar. İt 1000 tlden aşağı olmaz hayatta kurtarmaz diyor, gitmeye kalkınca 500e tamam diyor. Tamam memlekette ahlak kalmadi haklısınız ama sanayi esnafı hep böyleydi ki. Hiç bir zaman dürüst olmadı yuzde 1i tenzih ederim.

• özel ve küçük yerler çakal yuvasıdır kapısının önünden bile geçmeyin. pahalı da olsa büyük yerlere yada kendi servisine götüreceksin. küçük dükkanlar genelde böyledir olur.
  • Geçen youtube de araba alım satım videosu gördüm Merso A180 satıyordu özellikle satıcı hani bilmiyorum video için mi bu kadar iyi konuştu bilmiyorum abi satan adam en son şunu şöyledi biz sadece araba satmayalım insan kazanalım bak bu sözü asarım ben duvara Ustalar müşteri kazanacağına domatlayıp geçirip para kazanma derdindeler gerçi ülkede ne düzgün ki esnaflık düzgün olsun herkes avanta para peşinde rezillik yani.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.