Şimdi Ara

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
26.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müslümanlar domuz eti yemekten korkup çekindikleri kadar kul hakkı yemekten çekinselerdi hiç bu halde olunmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

lütfen sanayi esnafımıza haksızlık yapmayalım...

bence onlar ile diğer insanlarımız arasında bir fark yok, eldeki insan malzememiz, kalitemiz bu..

galericimiz, emlakçımız, siyasetçimiz vb. toplumun diğer tüm üyeleri farklı mı sizce gerçekten?
    Gerçekten doğru. Hepsi halkın kendisi.
  • Hangi esnaf haramdan korkuyor ki?
  • Sadece sanayi mi her sektörde insanlık çamur kıvamında. Bende esnafım ama gördüğüm kadarıyla yalan dolansız iş yapamıyor insanlarımız. Sadece saatinde gittiğimiz için bile müşterilerimiz teşekkür eder hale gelmiş. Söz verdiğimiz saatte gitmek bizi ayrıcalıklı kılıyor düşünün ne kadar kötü esnaflar var. Yapılacak işi bitirmek bile lütuf olmuş.

İşin özü her alanda düzgün bir usta veya esnaf neyse bulun ve 3-5 bakmadan işinizi yaptırın. Yoksa 3-5katı cebinizden para çıkabilir.

Edit: haram mı? Müslüman mı var ülkede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty86 -- 30 Ekim 2019; 11:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkinda cok yorum yapmicam ama en buyuk hataniz aracinizin basinda durmamaniz. ben sileceklerimi dahi degistiriceksem ustadan bir metre uzaklasmam. gozum her zaman uzerindedir. pasta cila yaptirirken bile oturur 4 5 saat izlerim bakarim. sanayi bu kimseye guvenemezsin. motorunu degistirirler haberin olmaz.
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    “kul hakkı vs diye bir şey yok, ceza falan yok, abdest aldıklarında suyla birlikte günahları akıp gidecek”

Bunu yazarken acaba neye dayanarak yazdın ? Kitapta açıkça yazıyor kul hakkının Allah tarafından affedilmeyeceği acaba o eşkiya dediğin kişinin kul haklarının affedildiğini söyleyen kişiye ölen kişi mi yoksa Allah mı söyledi ? O sokaktaki evsiz insanda affedildiyse Allaha karşı işlediği günahları allah affetmiştir. İnsandan bu dünyada illaki para olarak çıkmasına gerek yok, Allah bir hastalık verir başına zaten en büyük cezayı vermiş olur. Her şeyi geçtim.

“Şehîdin, kul hakkı dışındaki bütün günahlarını Allah Teâlâ mağfiret eder.” (Müslim, İmâre, 119)

Şehit gibi kutsal bir mertebeye erişen kişinin bile, eğerki şehit üstünde bir kul hakkı varsa onları bile affetmeyeceğini bildiriyor Allah, kusura bakma ama değil günde 5 rekat namaz isterse ömrü boyunca 24 saat namaz kılsın eğer ki üstünde o kul hakkı varsa bu dünyada da öbür dünyada da bedelini ödeyecektir. Kul hakkı içinde şöyle bir ayet vardı “Allah kibirlenmeyelim diye bu dünya da o hak o kişiden çıktığında bize göstermezmiş. “
    Yani diyeceğim o ki kul hakkı yiyenin vay haline, bende araba almak istiyorum ama yemin ederim şu olaylardan her seferinde vazgeçiyorum, ne diyim ki inşallah islah olurlar bir gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi into007 -- 30 Ekim 2019; 11:11:26 >

• Geçenlerde araç alıcaktım adamın abisi tamirci çıktı. abi geliyorum dedim araba abimin dükkanında duruyor dedi. abisini aradım kardeşim cuma namazından sonra gel dedi namaza gidecez peki dedim saat 3 gibi gittim araçta dediklerin dışında birşey çıkarsa experi ödersin dedim yok dedi exper şurada burada boya çıkarıyor çok detaylı bakıyor felan adam expere sokturmuyor aracı.
  • Aracı bozulup sanayide gezen adam = Bağcılar da süper mini etekle gezen kadın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q6600

Geçenlerde araç alıcaktım adamın abisi tamirci çıktı. abi geliyorum dedim araba abimin dükkanında duruyor dedi. abisini aradım kardeşim cuma namazından sonra gel dedi namaza gidecez peki dedim saat 3 gibi gittim araçta dediklerin dışında birşey çıkarsa experi ödersin dedim yok dedi exper şurada burada boya çıkarıyor çok detaylı bakıyor felan adam expere sokturmuyor aracı.

Kısacası diyo ki araba pert kayıtlı uğraştırma beni

• Memlekette her sektörde geçiren geçirene,keşke sadece sanayici olsa

Pazara gidersin adam üste iyi ürünleri koyar altta çürükler olur

Markete gidersin aldığın peynir,zeytin,ekmek hile hurdayla üretilmiş

Aracı tamirciye götürürsün usta kazıklar

2.el araç almaya kalkarsın satıcı kazıklamaya kalkar

Telefonuna dolandırıcı musallat olur,para koparmaya çalışır

Aldığın herhangi bi ürün 40ı çıkmadan bozulur iadesi için 40 takla atarsın,karşındaki kabul etmez vs vs.

Hep diyoruz biz şöyle milletiz böyle kenetleniriz ama 3 kuruş için adam kazıklamada üstümüze yok

• into007 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba kitapta nerede yazıyor kul hakkı acaba ben göremedim de, o verdiğiniz örnek değil ayet hadis bile değil rivayet diye geçer

Al bir türkçe mealini oku, hayatında eline almamışsın kitabı hala nerede yazıyor diyorsun, ezbere bilmiyoruz bizde mealini okuduk, sende zahmet edip okursan aradığını bulursun.

• Daha önce de yazmıştım konuya, bir başka bakış açısı daha yazayım

Memlekette Haramdan korkan kaç kişi kaldı ?
  • into007 İ kullanıcısına yanıt
    Önce sen bir oku sonra başkalarına oku de öyle böbrekten sallayıp şöyle bir ayet vardı deyip sonra ne bilim nerde demekle olmaz

Bence sen bir oku ezbere bilmediğimi belirtiyorum. Gerçi
    “kul hakkı vs diye bir şey yok, ceza falan yok, abdest aldıklarında suyla birlikte günahları akıp gidecek” diyen birinden de fazla bir şey istiyorum, muhtemelen ateistsin.

• Bu şekilde çalan çırpanlar, akşam olunca diğer esnaflarla konuşuyorlar.

- abi enayinin biri geldi orjinal göbek verdi. bende çıkma taktım bi tane. fena sapladım adama. " diye anlatıyor.

diğerleri de; biz salak mıyız ameka deyip daha farklı fanteziler deniyorlar. Bu iş böyle malesef. Sanayiye düzgün giren bozuk çıkar.
  • Belki hepsi ateist tir ama para kazanabilmek için dindar gibi gözüküyorlardır.

Gerçekten inananlar zaten buranın sınav olduğuna inanıyor. Yaşayacak kadar kazanıp geri kalan vakitlerini ibadet ederek geçiriyorlar.
  • Başımdan geçen ufak bir olayı bende anlatayım.
    Aracımın v kayışını değiştircektim. Ustaya götürdüm değiştirtdim. Ertesi gün arabadan tak tak diye parça çarpma sesi geliyor. Belli dönen birşey rutin çarpıyor. Kayışın bir kanalı dışarda kalmış ve oda sıyırmış kopacakken etrafa çarpmış ses ordan geliyor. Aracı kaldırınca gördük. Neyse usta bir kanal atlamış istersen keselim 1 kanal eksik olsun dedi. İstersen sıfır al gel takalım falan. Neyse 1 kanal keselim masraf çıkmasın dedi. Söktü kesti 1kanalını. Kasnaktaki kanalları sayıyorum 4 tane. Kayışı sayıyom kesildiği halde 4 tane. Meğer 5kanallı takmış, bana kayış kaymış diyor. Sözde usta ve nerdeyse 2 kat para veriyom diğer ustaların fiyatına göre bunuda biliyorum. Kısacası ya çırağa yaptırdı, ya da parça alırken dikkat etmedi takarken üşendi gidip değiştirmeye. fena tökezledi bence. benim 2 aracım ve ailemin 3 aracına bakan ustaydı. 5araç kaybetti tek hatasıyla.

Not: İzmir içi işini düzgün yapan usta arıyorum. Varsa tanıdığınız haber verin adostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty86 -- 30 Ekim 2019; 12:32:8 >

• Sanayi esnafi birbirini bile dolandiriyor. Yazdiklarin cok normal.

En son bi yere gittim baya iyi bi servis herkesin tavsiye ettigi yerlerden biri isim vermiycem. Aractaki arizadan dolayi aradilar sunu bunu ve beyini degistirdik dediler.

Yemedim tabi, eski beynini takin test etmeye geliyorum dedim. (Piyasada bi sürü cıkma beyin var nereden geliyor saniyorsunuz. Kim saglam beyini varken sifirini taktirir arabasina.)
    5 dakika sonra aradilar ben yanlis anlamisim senin beyni degismemisiz tamir etmişiz dediler! Sesimi cikarmasam bana beyin ücreti kitleyeceklerdi bide.

Ve isin kotu yani buraya gelmeden önce 4-5 yer gezdim hic biri arabayi tamir edemedii, esnaf o kadar beceriksiz ve dolandırıcıki... Mecbur yine sorunum olsa oraya gidicem ve orayi zor sorunu olanlara yinede tavsiye ediyorum.

• İşin sonu yine orijinal servise kalmış. En azından başın ağrımazdı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.